Offerte aanvragen
background image

Duikvakantie MY Liburan Paradise Dive Cruise

De Liburan I is een bekende liveaboard waarmee je prachtige duiken kunt maken in het gebied Bunaken en Lembeh. Deze organisatie heeft nu een tweede boot erbij de Liburan Paradise. Met deze liveaboard organiseren ze duiksafari's naar de Halmahera eilanden (Molukken).

De Halmahera eilandengroep ligt in de Noord-Molukken tussen de duikmekka's Manado en Raja Ampat en is de nieuwste ontdekking binnen de Indonesische duikbestemmingen. De eilandengroep bestaat uit 76 eilanden waarvan 19 eilanden geen naam hebben. Halmahera is zowel boven als onderwater prachtig. Het ligt afgelegen en de infrastructuur is nog niet heel erg goed, maar daardoor is het beschermd gebleven van het massa toerisme. Binnen de Halmahera eilanden is de biologische en geologsiche diversiteit groot en daardoor zijn de duiklocaties ook zeer divers. Van spectaculaire stromingsduiken tot relaxte macro duiken, alles is in Halmahera mogelijk.

De hutten van MY Liburan

De Liburan Paradise is in 2010 gebouwd als liveaboard en heeft alle faciliteiten die belangrijk zijn voor duikers. het schip is 35 meter lang en 8 beter breed. Totaal is er plaats voor 16 passagiers. De Liburan Paradise heeft 1 tweepersoonshut op het bovendek. Deze hut heeft een tweepersoonsbed. Op het middelste dek zijn 2 tweepersoonshutten waarbij 1 hut een tweepersoonsbed heeft en 1 hut 2 losse bedden. Benedendeks zijn 6 hutten. 4 tweepersoonshutten met twee losse bedden en 2 éénpersoonshutten. Alle hutten zijn voorzien van airconditioning en hebben een eigen kleine badkamer met toilet. Je krijgt een handdoek, maar de ervaring leert dat het prettig is om zelf nog een handdoek mee te nemen. Een duikhanddoek dien je ook zelf mee te nemen.

Eten & Drinken

Aan boord worden de 3 maaltijden per dag in buffetstijl geserveerd. Daarnaast zijn tussendoor ook snacks en fruit. De maaltijden zijn een mix van Indonesische, Chinese en Westerse keuken. Koffie en thee is gratis. Voor frisdranken, fruitsappen, bier en wijn dien je lokaal te betalen.

Praktische zaken

Wat moet je nou meenemen naar een liveaboard? Afgezien van je duikspullen, heb je niet veel nodig. Aan boord draag je geen schoenen en je loopt veel in je badkleding. Alleen tijdens de maaltijden en 's avonds draag je een korte broek en een -shirt. Het is wel fijn om een windjackje bij je te hebben en een muts om je oren te beschermen tegen de wind. Indien je een Int aansluiting hebt, is het belangrijk een adapter mee te nemen! Verder dient elke duiker met een eigen duikcomputer te duiken. Daarnaast is het prettig om je spullen in tassen te vervoeren i.p.v. een koffer, omdat een koffer veel ruimte inneemt aan boord. Neem ook contant geld mee in euro's of in dollars. Er kan aan boord niet met credit card worden betaald, dus voor je drankjes en de (eventuele) fooi voor de bemanning zul je contant geld mee moeten nemen. Verder heb je ook contant geld nodig voor eventuele souvenirs en de airport tax. Er zijn oplaadstations voor camera's in 110 volt en 220 volt. De gewonen stopcontacten hebben 220 volt. Een wereldstekker is wel aan te raden. Voor de Nitrox gebrevetteerde duikers kan er met Nitrox gedoken worden.
Telefoon:
033 45 71 594