Offerte aanvragen
background image

Duikvakantie Sheena Liveaboard

Sheena Liveaboard

De Sheena is een authentieke Malediviaanse liveaboard onder management van Werner Lau. Deze comfortabel ingerichte boot (gerenoveerd in 2007) vaart uit vanaf het eiland Medhufushi. Na aankomst per vliegtuig op Velana International Airport (voorheen Ibrahim Nasir International Airport) ga je verder naar Medhufushi per watervliegtuig. Deze vlucht duurt ongeveer 45 minuten.

De Sheena laat je alle mooie duiklocaties in het zuiden van de Malediven zien. Denk daarbij aan de prachtige riffen en kanalen van de Meemu, Laamu en Thaa atollen in het zuiden van de Malediven. Bij het Meemu atol worden regelmatig manta's en walvishaaien gezien. Door de lange vaarafstand vanaf Malé worden deze riffen zelden bedoken. Bij voldoende belangstelling is het altijd mogelijk om de route iets aan te passen zodat er bijvoorbeeld ook gedoken kan worden in het Felidhoo Atol (hamerhaaien) en het Zuid Ari Atol (walvishaaien).

De hutten

De Sheena is 24 meter lang en 8,5 meter breed. Er zijn een aantal buitendekken waar je kunt genieten van de zon of juist de schaduw. Totaal zijn er 3 schaduwdekken en 2 zonnedekken. Natuurlijk zijn alle dekken voorzien van ligstoelen. Binnen is er een ruime salon met radio, TV en een CD- en DVD speler. De hutten op het benedendek zijn voorzien van twee éénpersoonsbedden, de twee hutten op het bovendek zijn voorzien van een tweepersoonsbed. De totaal 7 hutten zijn allemaal voorzien van airconditioning en een eigen badkamer met toilet, wastafel en douche.

Maaltijden

De maaltijden worden voornamelijk buiten geserveerd aan de lange tafel op het achtersteven van het schip, maar kunnen ook in de salon worden geserveerd. Natuurlijk wordt er ook een keer een BBQ gehouden op het strand van één van de eilanden. Op verzoek kan er ook een romantisch diner voor twee op het zonnedek worden geregeld. De goed gevulde bar voorziet de gasten van een wel of niet alcoholisch drankje. Gedurende de dag is er gratis koffie, thee en water beschikbaar.

Duiken

De Sheena wordt begeleid door een dhoni die wordt gebruikt voor het duiken. Met deze dhoni worden de gasten naar de duiklocaties gebracht. Verder worden op de dhoni de duikspullen bewaard en de duikflessen gevuld. Wil je duikspullen huren, geef dat dan van te voren aan omdat het duikcentrum op Medhufishi de huurmaterialen levert.

Er worden twee à drie duiken per dag gemaakt (afhankelijk van het vaarschema) en 1 à 2 nachtduiken per week. De duiken zijn, zoals gebruikelijk in de Malediven, meestal stromingsduiken. Er wordt meestal met de stroming mee gedoken en aan het eind van de duik worden de duikers door de dhoni opgepikt. Soms zal het nodig zijn om snel af te dalen en een stukje tegen de stroming in te zwemmen om een fraai stukje rif te kunnen zien. Dit vereist een bepaald minimum niveau van de duikers, daarom dienen de gasten aan boord van de Sheena bij voorkeur een advanced brevet te hebben met minimaal 60 gelogde duiken. Voor de veiligheid dient elke duiker een computer, een oppervlakte boei, een octopus en voor de nachtduiken een lamp te gebruiken.

Drydock/maintenance

28 mei 2017 t/m 22 juli 2017
26 november 2017 t/m 16 december 2017
03 juni 2018 t/m 15 juli 2018
Telefoon:
033 45 71 594