De 5 beste bestemmingen om te snorkelen èn duiken


Zowel duikers als snorkelaars houden ervan om de wondere onderwater wereld die voor velen mysterieus is van dichtbij te bekijken. Rond de wereld zijn ontelbare locaties waar je dit prachtig kunt doen, maar niet overal kun je zowel snorkelen als duiken. Dus hoe vind je nu een bestemming waar je beide kan doen, zodat het hele reisgezelschap een prachtige vakantie heeft? Geen zorgen, want dat hebben wij al voor je gedaan!

Jong of oud, een snorkelvakantie naar een daarvoor geschikte bestemming is voor iedereen leuk! Met ondiepe koraalriffen, begeleide snorkel tours vanaf de kant of vanuit de boot en prachtig divers onderwater leven vraag je je bijna af waarom perslucht überhaupt ooit uitgevonden is. Deze lijst bestaat daarom uit de 5 beste bestemmingen voor een snorkelvakantie waarop duikers ook zeker aan hun trekken komen. Zo kan een deel van het reisgezelschap zich tegoed doen aan de spectaculaire onderwater wereld met een fles op de rug, terwijl de anderen de ondiepere koraalriffen bewonderen.


Magic Oceans Resort huisrif
5. Caribbean Club, Kralendijk, Bonaire
Bonaire staat bekend als een bestemming bij uitstek voor kantduiken. Rond het eiland liggen meer dan 60 duiklocaties en tijdens jouw vakantie naar Caribbean Club Bonaire heb je door de inbegrepen autohuur zelf de volledige vrijheid om te kiezen! Dit heerlijke hotel is één van de Buddy Hotels op het eiland, waardoor je op drie verschillende locaties je lege tanks kunt omruilen voor volle en er geen kostbare tijd verloren gaat. Duik je niet? Ga dan alsnog! De riffen beginnen op de meeste stekken meteen aan de waterkant en het is hier totaal niet noodzakelijk naar grotere diepte af te dalen om de mooiste dingen te zien. Met een snorkel, masker en een paar vinnen kun je hier eindeloos op ontdekkingstocht. Zo lang, dat je zou willen dat je nooit meer naar huis hoeft!

Alles over Caribbean Club Bonaire te weten komen?

Klein Bonaire
4. Shams Alam Beach Resort, Marsa Alam, Egypte
Op 110 km ten zuiden van de luchthaven van Marsa Alam in Egypte ligt dit heerlijke resort direct aan een prachtig zandstrand. Het gezellige en moderne hotel ligt ver verwijderd van alle toeristische drukte en biedt qua comfort, faciliteiten, activiteiten en service voor iedereen meer dan je lief is. En dat zet zich voort in het heldere water dat recht voor de deur ligt. Op het huisrif wordt zowel gedoken als gesnorkeld en ontmoetingen variëren van kleurrijke rif vissen, prachtige koralen en verschillende soorten roggen tot reusachtige zeekoeien, grazende zeeschildpadden, scholen roofvissen en meer!

Lees hier meer over Shams Alam Beach Resort!Dugong
3. Magic Oceans Dive Resort, Bohol, Filipijnen
Weg van de drukte waar Bohol bekend om staat, aan de oostkant van het eiland, ligt het magnifiek ingerichte Magic Oceans Dive Resort. Onder ervaren Nederlandse leiding is dit resort in uitstekende handen en dat is in ieder detail terug te zien. Het restaurant is misschien wel het beste uit ons gehele aanbod en het onderwaterleven is altijd verrassend. Zelfs duikers met meer dan 1000 gelogde duiken in dit gebied hebben nog regelmatig eerste ontmoetingen! Vanuit het resort loop je zo met je snorkel set of duikuitrusting het warme water in om op de ondiepe riffen op zoek te gaan naar bijzondere dieren. Zwem je graag achter een ervaren snorkelgids aan die precies de hot spots weten vinden? Hier draaien ze hun hand niet voor om bij Magic Oceans, want je kunt met de boot naar diverse prachtige snorkelstekken waar een goed getrainde gids je de meest bijzondere dingen kan laten zien. Na een bezoek aan Magic Oceans kom je gegarandeerd met spectaculaire verhalen thuis!

Kom meer te weten over deze topper in ons assortiment.

Magic Oceans Resort luchtfoto
2. Papua Explorers Dive Resort, Raja Ampat, Indonesië
Vrijwel iedere duiker heeft van Raja Ampat gehoord, en als je er nog niet geweest bent staat het ongetwijfeld hoog op de bucketlist door alle verhalen en foto’s die andere duikers met je hebben gedeeld. De wateren in dit natuurgebied in het oosten van Indonesië behoren tot het meest bio diverse gebied op aarde en het enige dat je hoeft te doen om dit te bewonderen is je hoofd onder water steken met een snorkel- of duikmasker op! De bungalows van Papua Explorers Dive Resort zijn in het nationaal park gebouwd op stelten in het water, tussen aan de ene kant het tropische woud en een prachtig strand en aan de andere kant het azuurblauwe water waarin de meest kleurrijke koralen direct onder de oppervlakte te vinden zijn. Dit betekent dat of je nu duikt of snorkelt, je bent verzekerd van een caleidoscoop aan kleuren zoals je die nog nooit hebt gezien!

Wij helpen je graag met het verzorgen van een reis naar Papua Explorers Dive Resort!

Papua Explorers aeral photo's
1. Bangka Island Resort, Noord-Sulawesi, Indonesië
Bij het noordelijkste puntje van het uitzonderlijk gevormde Sulawesi in Indonesië ligt een eilandje niet groter dan Ameland, genaamd Bangka Island. Direct aan het strand aan de zuidkant bevind zich het bijzondere Bangka Island Resort, waar je je aan het einde van de wereld en in het midden van het paradijs waant wanneer je met je blote voeten langs de waterkant staat en uitkijkt over het blauwe water. Onder het oppervlakte houdt zich een wereld aan kleur schuil en zowel snorkelaars als duikers van ieder niveau zullen hun hart hier ophalen aan de ongerepte schoonheid. Ook worden er vanuit Bangka Island begeleide snorkeltrips met ervaren gidsen met adelaarsogen georganiseerd, waardoor je niets over het hoofd ziet terwijl je van het heerlijke warme water geniet!

Ontdek hier wat Bangka Island Resort nog meer te bieden heeft!

Snorkelen op het huisrif van Bangka Island Resort
Wil jij graag met je reisgezelschap op een duik- èn snorkelvakantie maar ben je toch op zoek naar iets anders dan wat in bovenstaande lijst staat? Geen probleem. Ons aanbod voor erg leuke duik- en snorkelbestemmingen is veel groter dan de vijf bovengenoemde accommodaties. Neem gerust contact met ons op om meer te weten te komen!