background image

Duikvakanties Flores - Komodo

Flores is één van de Indonesische eilanden. Het ligt ten oosten van Komodo en ten noordwesten van Timor. De naam Flores is afgeleid van de Portugese naam 'Cabo de Flores' wat bloemenkaap betekent. Ondank dat dit Portugees is, is de naam niet door de Portugezen bedacht. De naam bestond al in het Maleis, namelijk als 'Tandjoeng Boenga', wat door de Portugezen letterlijk is vertaald in 'Cabo de Flores'. Het is niet duidelijk of de naamgeving verwijst naar bloemen op het land, of naar het rijke koraal onderwater bij de kust van Flores. Door het bergachtige landschap is Flores in diverse districten verdeeld. Vaak is er per district een andere taal of dialect.

Naast de koraalriffen zijn de drie gekleurde kratermeren van Mount Kelimutu in het district de bekendste toeristische attractie op Flores. Deze gekleurde meren veranderen regelmatig van kleur. De meren zijn nu turkoois, groen en rood. De kleuren zijn het gevolg van de mineralen in het water. Als de samenstelling van de mineralen verandert, verandert ook de kleur van het water. Het eiland Flores ligt op ongeveer 1 uur vliegen vanaf Bali, Indonesië. Soms kan i.v.m. de vlucht Denpasar - Labuna Bajo v.v. op de heen- en/of terugreis een overnachting in Bali noodzakelijk zijn.

De beste duikperiode voor een duikvakantie naar Flores is in onze zomer, van april tot en met oktober. November is de zgn. omslagmaand, het weer gaat dan iets veranderen en van januari tot maart is het regenseizoen. Plan je duikvakantie naar Flores dan ook buiten deze maanden om.


Flores - Komodo bestemmingen

Bayview Gardens Hotel

Deze kleine comfortabele accommodatie met een ligging in het centrum van Labuan Bajo heeft een fantastisch uitzicht. Geniet van het heerlijke eten in het restaurant en de Indonesische gastvrijheid tijdens je verblijf.
Vanaf:€ 1181 p.p.

Bintang Flores Hotel

Het Bintang Flores Hotel ligt in Labuan Bajo op het eiland Flores in Indonesië. Het hotel is een 4* hotel gelegen direct aan zee. Het hotel heeft een internationale uitstraling gemixt met de lokale stijl en charme.
Vanaf:€ 1314 p.p.

Golo Hilltop Hotel & Restaurant

Het Golo Hilltop heeft een vriendelijke en persoonlijke sfeer en is gelegen tegen een heuvel met een geweldig uitzicht op de baai van Labuan Bajo. Een super locatie om de mooiste duikplaatsen van Flores te ontdekken.
Vanaf:€ 1132 p.p.
Telefoon:
033 45 71 594