background image

Duikvakanties Malta

De Maltese archipel bestaat uit drie bewoonde eilanden Malta, Gozo en Comino en vier onbewoonde eilanden Filfia, Cominotto, St. Pauls’s en Fungus rock. De eilanden liggen in het midden van de Middellandse zee op 93 km ten zuiden van Sicilië en 288 km ten noorden van Noord Afrika.

Het Maltese landschap wordt gedomineerd door heuvels en valleien en langs de kust door baaien, natuurlijke havens en rotsen. De watertemperatuur is gedurende de zomer rond 23º Celsius en in de winter zakt de temperatuur ongeveer 14º Celsius. Een duikvakantie naar Malta is geschikt voor beginnende duikers, maar ook voor gevorderde duikers. Weinig stroming, duiklocaties die makkelijk te bereiken zijn en een goed zicht kenmerken de duiken rondom Malta en Gozo. Bij een duikreis Malta voor de gevorderde duiker kun je denken aan de vele wrakken en grotten. Een duikvakantie Malta is dus een uitstekende keus voor duikers van ieder niveau.

Boven water is de temperatuur in de zomer gemiddeld 25º Celsius. De zomer is hier over het algemeen lang, droog en zonnig en begint ongeveer in april en loopt door tot november. Augustus is de warmste maand.


Malta bestemmingen

LABRANDA Riviera Premium Resort & Spa

Het Riviera Resort & Spa ligt in Marfa, één van de meest pittoreske baaien in het noorden van Malta. Dit niet toeristische deel van Malta is veel minder druk dan het toeristische zuiden van Malta. Het noorden van Malta is vooral populair bij duikers.
Vanaf:€ 1016 p.p.

Sands Appartementen

Dit kleine appartementencomplex is gelegen in St. Paul’s Bay, in het noorden van Malta. Het ligt op ca. 100 meter van de Maltaqua duikschool. Je hebt de mogelijkheid om ongelimiteerd te duiken en om de 2 dagen is er een boottrip naar de mooie baaien rond Malta, Gozo en Comino.
Vanaf:€ 506 p.p.
Telefoon:
033 45 71 594