background image

Duikvakanties Molukken

Ligging
De Molukken oftewel Maluku, ook wel bekend als de provincie van de duizend eilanden, zijn een eilandengroep in het oosten van de Indische Archipel. De eilanden hebben een grote variatie aan natuur, cultuur en landschap. Vrijwel alle eilanden zijn bergachtig met mooie zandstranden en omgeven door prachtige koraalriffen. De eilanden bestaan uit twee provincies die behoren tot Indonesië, namelijk de Molukken met Ambon als hoofdplaats en noord Molukken met Ternate als hoofdplaats.

Klimaat
De Molukken hebben een tropisch regenwoud klimaat en de temperaturen liggen rond de 25 tot 30 graden. De beste reistijd is in de droge periode die duurt van april tot oktober, vanaf november tot maart is het namelijk regenseizoen.

Duiken
De Molukken is naast haar schoonheid boven water ook beroemd om haar spectaculaire onderwaterleven.
De Molukse eilanden zijn rijk aan prachtige koraal riffen, metname voor de kust van Ambon en het nabij gelegen eiland Saparua bieden heel veel duikplezier. Je vindt hier enorme schildpadden, scholen tonijnen, grote mossels en haaien in het water. De Banda eilanden (gelegen ten zuidoosten van Ambon) beschikken over een van de mooiste koraalriffen en hier leven dan ook veel kleurrijke tropische vissen.

Als je gaat duiken op de Molukken is geen een duiklocatie hetzelfde. Van duiken in de modder tot prachtige koralen tot macro tot groot wild, je vindt hier voor ieder wat wils!


Molukken bestemmingen

Maluku Divers Resort

Het Maluku Divers Resort is het enige echte duikers resort op Ambon. Het is een klein resort met 10 bungalows, maar het heeft alles wat een duiker zoekt. Er komen hier heel veel onderwaterfotografen om de aparte critters te fotograferen.
Vanaf:€ 2656 p.p.
Telefoon:
033 45 71 594