background image

Duikvakanties Raja Ampat

Raja Ampat is een regio aan de noordwest kant van de provincie West Papua in Indonesië. De regio wordt gevormd door een eilandengroep. De naam Raja Ampat staat vertaald voor 4 koningen en volgens de lokale mythologie zijn dat de 4 koningen van de 4 grote eilanden: Salawati, Batanta, Waigeo en Misool. Daarnaast zijn er nog ongeveer 1500 kleine eilanden.

Het grootste Marine National Park van Indonesië ligt in dit gebied. Het Marine National Park staat bekend om de grote onderwater biodiversiteit. Het is één van de rijkste koraalrifecosystemen ter wereld! Zo zijn er 603 harde koraalsoorten te vinden, dit is 75% van alle koraalsoorten ter wereld! Deze regio is het hart van de koraaldriehoek van Azië. Daarnaast zijn in de wateren van de Radja Ampat eilanden zo'n 1.065 soorten vissen geteld, iets wat nergens ter wereld wordt geëvenaard. Je duikt in Raja Ampat op ongerepte riffen. Een duikvakantie naar Raja Ampat zal een onvergetelijke ervaring zijn.

Om Raja Ampat te bereiken vlieg je naar Sorong, deze luchthaven is via Jakarta, Manado of Ujung Pandang aan te vliegen. Soms is een overnachting noodzakelijk voor de aansluiting naar Sorong. Na aankomst op de luchthaven Sorong gaat de transfer per boot naar het Papua Explores Dive Resort. De transfer tijd is ca. 3,5 uur.


Raja Ampat bestemmingen

Papua Explores Dive Resort

Ontdek het duiken in Raja Ampat en de befaamde Dampier Street. Deze accommodatie is geopend in 2013 en staat garant voor een bijzondere (duik)vakantie. Ongeëvenaard duiken met ongerepte riffen, een geweldige visstand met haaien en manta's.
Vanaf:€ 3122 p.p.
Telefoon:
033 45 71 594