Mermaid II Liveaboard

5 sterren
Bootduiken
Bootduiken
Duiken in reis inbegrepen
Duiken in reis inbegrepen
Airconditioning aanwezig
Airconditioning aanwezig
Huur duikmateriaal
Huur duikmateriaal mogelijk
Liveaboard
Liveaboard
Nitrox
Nitrox
Sfeervol
Sfeervolle accommodatie
Duiken in Komodo N.P. Route Komodo naar Raja Ampat v.v. Ook routes naar Ambon / Molukken Verblijf op basis van soft all inclusive

Mermaid II liveaboard

De MV Mermaid II is één van de meest comfortabele en duikersvriendelijke liveaboards in Indonesië. Het is een 32 meter lang motorjacht en biedt plaats aan maximaal 18 gasten.
MV Mermaid II biedt duikers de mogelijkheid om in luxe en comfort te duiken op de beste duiklocaties van Indonesië zoals Komodo, Raja Ampat, Alor en Ambon. Het grote duikplatform zorgt ervoor dat duikers makkelijk in en uit het water kunnen komen zodat deze duik ervaring vooral heel ontspannen verloopt. De professionele en vriendelijke medewerkers willen je altijd helpen indien dat nodig is. De MV Mermaid II heeft het hele jaar door liveaboards op de mooiste duiklocaties van Indonesië.

Hutten

Er zijn 8 deluxe hutten waar 16 gasten kunnen verblijven Deze deluxe hutten zijn op het maindeck gelegen en hebben grote ramen om optimaal van het uitzicht te kunnen genieten. Elke deluxe hut heeft een tweepersoons bed en een eenpersoons stapelbed, airconditioning, privé badkamer met toilet, douche met warm water en wastafel. Er zijn op het lowerdeck ook twee eenvoudige budget cabins. De hutten hebben een stapelbed en airconditioning. De badkamer met douche en toilet zal je moeten delen.Er zijn voldoende (bad)handdoeken, zeep en shampoo tijdens de trip beschikbaar.

In verband met de populariteit van de trips op Mermaid is het mogelijk wanneer je een hut op indeling boekt, je een hut deelt met iemand van het andere geslacht. Uiteraard wordt er geprobeerd om zoveel mogelijk hutten op indeling met hetzelfde geslacht in te delen.

Het duikplatform heeft zoetwater douches en 2 ladders om in en uit het water te gaan. Er is veel ruimte waardoor je makkelijk de duikset klaar kunt maken voor de duik. Daarnaast is er ook een tafel voor de camera’s en diverse spoelbakken. De eetkamer is op het hoofddek waar de Aziatische en westerse gerechten in buffet stijl worden geserveerd. In de ruime salon kun je loungen en TV kijken, daar is ook de bar.
Er zijn ook twee buitendekken, één daarvan heeft schaduw en comfortabele lounge stoelen en de ander is het zonnedek waar je lekker in de zon kunt liggen. Nitrox is tegen een meerprijs beschikbaar op alle cruises.
Lees meer over deze reis
Beoordelingen
8,0
Bert, WESSEM
05-02-2020
Geweldige bemanning en we hadden een geweldige internationale groep duikers. Een groot feest.

Specificaties

Klasse
Bouwjaar
Lengte
Breedte
Aantal dekken
Aantal hutten
Maximaal aantal gasten
Airco
Nitrox
Verzorging
Wifi
luxe
2000
32 meter
7 meter
4
9
18
ja
ja (tegen meerprijs)
soft all inclusive
nee

Fotoalbum

Prijzen

Vanaf 2919 euro
Prijzen en beschikbaarheid Mermaid II
Inclusief in de reissom:
- Ontvangst op de luchthaven door een vertegenwoordiger van Mermaid II.
- Transfer vanaf de luchthaven op het eiland van vertrek (of geselecteerde plaatsen) - MV Mermaid II.
- Transfer MV Mermaid II - luchthaven op het eiland van aankomst (of geselecteerde plaatsen).
- 9, 11 of 15 nachten verblijf in 2-persoonshut (op indeling mixed geslacht).
- Tot 4 duiken per dag (niet op de dag van vertrek en aankomst).
- Fles/lucht/lood.
- 3 maaltijden en snacks
- koffie, thee, water, warme chocolademelk en frisdranken

- Inchecken routes Raja Ampat tussen 07:00 en 14:00 uur, Ambon tussen 10:00 en 12:00 uur, Maumere tussen 12:00 en 14:00 uur, Bali tussen 13:00 en 15:00 uur.
- Uitchecken tussen 08:00 en 08:30 uur voor alle routes.
Exclusief in de reissom:
- Vluchten naar Bali, Maumere, Sorong, Manado of Ambon v.v.
- Marine Park fees (ca. EUR 175,- per persoon voor de Komodo trip, EUR 200,- per persoon voor de overige trips) aan boord te voldoen.
- Nitrox ca. EUR 6,- per vulling of voor een pakket (ca. EUR 96,- per persoon voor de Komodo trip, Raja Ampat trip (7 nachten), ca. EUR 120,- per persoon voor de Raja Ampat trip (8 nachten), ca. EUR 150,- per persoon voor de Raja Ampat trip (11 nachten) en ca. EUR 140,- per persoon voor de Raja Ampat to Lembeh/Ambon trip, ca. EUR 230,- per persoon voor de Bio Diversity trip) aan boord te voldoen.
- Voor alle trips met vertrek vanaf september 2022 is er een brandstoftoeslag van toepassing van € 160 p.p. tot € 320 p.p. afhankelijk van de route p.p. bij boeking te voldoen.
- Overige (alcoholische) dranken.
- Fooien.
- Huur duikmateriaal.
- Bij een andere pick-up plaats voor de transfer dan de standaard transfer geldt een kleine toeslag.

- Aan boord kan betaald worden met USD, EURO of Indonesische Rupiah en creditcard (Visa, Mastercard)
- In de algemene ruimtes en hutten zijn stopcontacten met Nederlandse stekker en platte stekker met 220V. Er zijn een beperkt aantal adapters aan boord.2
Exclusief in de reissom:
- Visum Indonesië: Sinds 1 mei 2022 is het nodig een visum aan te schaffen wanneer je naar Indonesië reist en het land binnen komt op één van de volgende luchthavens: Medan, Jakarta, Denpasar op Bali, Manado en Ujung Pandang op Sulawesi. Het visum kun je aanschaffen bij aankomst en bedraagt ongeveer IDR 500.000 ca € 32,- per persoon of online voor vertrek via de e-VOA. Zo kun je bij aankomst in Jakarta een lange wachtrij omzeilen en uw overstap snel halen of uw reis op een andere manier voortzetten. Je kunt gemakkelijk een e-VOA (Visa on Arrival) aanvragen op de website van het Ministerie van Immigratie. Online aanvragen kan via: https://molina.imigrasi.go.id/.

- Het is voor passagiers verplicht om vanaf maximaal 48 uur voor aankomst een digitaal Customs Declaration in te vullen. Je ontvangt na het invullen een QR-code die je laat zien als je langs de douane gaat.
Dit digitaal formulier vervangt het oude blauwe papiertje dat voorheen aan boord werd uitgedeeld. Registratie kan via https://ecd.beacukai.go.id - Electronic-Customs Declaration.
- Eventueel af te sluiten reis-en/of annuleringsverzekering.

- De regering van Bali heeft met ingang van 14 februari 2024 een LOVE BALI-bezoekersheffing van IDR 150.000 (ongeveer Euro 9,- per persoon) ingevoerd. De toeristenbelasting geldt als je vanuit een ander land rechtstreeks naar Bali vliegt, en ook als je vanuit een andere provincie in Indonesië naar Bali reist. Reizigers dienen zich voor aankomst op Bali te registreren via de website: https://lovebali.baliprov.go.id/ volg deze link voor meer informatie en zie bijlagen.

Route

De liveaboards zijn, grofweg, tussen november en april in de regio Raja Ampat en tussen mei en oktober in de regio Komodo. Zowel Raja Ampat als Komodo hebben spectaculaire duiklocaties.

Raja Ampat staat bekend om de ongerepte riffen en deze regio heeft de grootste biodiversiteit in koraal riffen. Naast de vele prachtige riffen met even zo mooie rifvissen die hier in grote getalen leven, zie je in deze regio ook manta’s en haaien. Je kunt in deze regio ook muck diving doen en daar vindt je prachtige naaktslakken en andere critters maar ook onder ander de mimic octopus. Het zuidelijke deel van Raja Ampat staat bekend om de uitbundig gekleurde zachte koralen. Je vindt hier wanden, pinakels en riffen met enorme hoeveelheden grote gorgonen en waaiers zachte koralen. Hier leven diverse soorten pygmee zeepaardjes. De uitgestrektheid van het gebied en de verscheidenheid aan duiklocaties, maakt het een ideale locatie om te ontdekken met een liveaboard.

Mermaid II biedt de onderstaande routes aan (afhankelijk van het beste seizoen):
Bali – Komodo – Bali 8D–7N, ca. 20 duiken
Bali – Komodo – Maumere 8D– 7N, ca. 20 duiken
Sorong – Raja Ampat – Sorong 9D–8N, ca. 26 duiken
Raja Ampat – Banda Sea – Ambon (of omgekeerd) 12D–11N, ca. 32 duiken
Maumere – Alor - Banda zee – Ambon (of omgekeerd) 12D– 11N, ca. 30-32 duiken
Maumere – Alor – Maumere 12D-11N, ca. 28 duiken
Biodiversity Special Maumere - Alor – Bande Zee – Raja Ampat 16D–15N, ca. 48-50 duiken
mermaid ii - boat crew 1 dec 2013.jpg
img_3397.jpg
Je maakt tot 4 duiken per dag en een nachtduik behoort ook tot de mogelijkheden. Het is verplicht om te duiken met een computer, signaalboei en een noodlamp. Een duiklamp is verplicht bij nachtduiken.

Aan boord zijn 12 of 15 liter tanks beschikbaar, 15 liter tanks zijn vooraf te boeken en tegen een kleine meerprijs. Het duiken met Nitrox is voor gecertificeerde duikers mogelijk tegen een meerprijs welke afhankelijk is van de route. Huren van een (deel) van een uitrusting is geen probleem, deze dient bij boeking te worden doorgegeven.
Het Komodo National Park bestaat al heel lang en is één van ’s werelds meest diverse en interessante mariene en wildparken. Zowel boven water als onder water is er in Komodo genoeg te zien.
Komodo biedt wereldklasse duiken en snorkelen in een verbazingwekkende verscheidenheid aan locaties met wanden, koraal tuinen, pinakels, drop offs, maar ook rustige baaien voor macro fotografen die zoeken naar critters in zwart vulkanisch zand. Komodo is heeft stromingen en koud water opwellingen die van en naar de Indische Oceaan stromen, hierdoor is er een continue aanvoer van voedselrijk water waar de zachte koralen, sponzen, zakpijpen en wolken van felgekleurde vissen goed in gedijen. Bij de juiste stroming is het duiken in een “vissoep” met heel veel fuseliers, makreel, haaien en andere pelagische vis en je blijft gebiologeerd kijken naar de manta’s bijvoorbeeld terwijl ze eten, zich schoon laten poetsen en dansen op de ondiepe riffen en rotsformaties.
Lees meer

Beoordelingen

MV Mermaid II
, Indonesië
8,0
Bert, WESSEM
05-02-2020
MV Mermaid II
Geweldige bemanning en we hadden een geweldige internationale groep duikers. Een groot feest.
Mermaid II