MY Sheena Liveaboard

4 sterren
Authentieke Malediviaanse boot Vaart in de zuidelijke atollen Transfer per watervliegtuig (45 min) Grote kans op manta's en walvishaaien

Sheena Liveaboard

De Sheena is een authentieke Malediviaanse liveaboard onder management van Werner Lau. Deze comfortabel ingerichte boot (voor het laatst gerenoveerd in december 2016) vaart uit vanaf het eiland Filitheyo. Na aankomst per vliegtuig op Velana International Airport (voorheen Ibrahim Nasir International Airport) vlieg je verder naar Filitheyo Island per watervliegtuig. Deze vlucht duurt ongeveer 45 minuten. Het is mogelijk om voor en/of na je verblijf aan boord van de Sheena te verblijven op Filitheyo Island.

De Sheena laat je alle mooie duiklocaties in het zuiden van de Malediven zien. Denk daarbij aan de prachtige riffen en kanalen van de Meemu, Laamu en Thaa atollen in het zuiden van de Malediven. Bij het Meemu atol worden regelmatig manta's en walvishaaien gezien. Door de lange vaarafstand vanaf Malé worden deze riffen zelden bedoken. Bij voldoende belangstelling is het altijd mogelijk om de route iets aan te passen zodat er bijvoorbeeld ook gedoken kan worden in het Felidhoo Atol (hamerhaaien) en het Zuid Ari Atol (walvishaaien).

De hutten

De Sheena is 24 meter lang en 8,5 meter breed. Er zijn een aantal buitendekken waar je kunt genieten van de zon of juist de schaduw. Totaal zijn er 3 schaduwdekken en 2 zonnedekken. Natuurlijk zijn alle dekken voorzien van ligstoelen. Binnen is er een ruime salon met radio, TV en een CD- en DVD speler. De hutten op het benedendek zijn voorzien van twee éénpersoonsbedden, de twee hutten op het bovendek zijn voorzien van een tweepersoonsbed. De totaal 7 hutten zijn allemaal voorzien van airconditioning en een eigen badkamer met toilet, wastafel en douche. Let op: Indien je een hut deelt met iemand anders is het niet gegarandeerd dat dit iemand is van hetzelfde geslacht. Indien je graag privacy wilt, dan adviseren we je een single cabin te boeken tegen een toeslag.

Maaltijden

De maaltijden worden voornamelijk buiten geserveerd aan de lange tafel op het achtersteven van het schip, maar kunnen ook in de salon worden geserveerd. Natuurlijk wordt er ook een keer een BBQ gehouden op het strand van één van de eilanden. Op verzoek kan er ook een romantisch diner voor twee op het zonnedek worden geregeld. De goed gevulde bar voorziet de gasten van een wel of niet alcoholisch drankje. Gedurende de dag is er gratis koffie, thee en water beschikbaar.
Lees meer over deze reis
Beoordelingen
9,6
Dave, Borgerhout
12-08-2018
Een top duikvakantie, neem wel zelf medicatie mee. Dit is op de boot niet aanwezig. Het was een leuk avontuur
G. de Haas
10-02-2016
In 1 woord fantastisch! Eten, crew, duikgidsen en onze owners cabin waren geweldig! Ook de donhi en zijn crew waren echt super! Attent, vriendelijk, behulpzaam, geduldig, grapp...

Specificaties

Sheena liveaboard
Klasse
Bouwjaar
Lengte
Breedte
Aantal dekken
Aantal hutten
Maximaal aantal gasten
Airco
Nitrox
Verblijf
Wifi
Superior deluxe
2005 (laatst gerenoveerd in 2017)
24 meter
8,5 meter
4
7
14
Ja
Ja, gratis voor gecertificeerde duikers
Volpension inclusief koffie, thee en water
Nee

Fotoalbum

Prijzen

Vanaf 1137 euro
Beschikbaarheid en prijzen Sheena Liveaboard
Inclusief in de reissom:
- Verblijf aan boord van de Sheena o.b.v. volpension incl. koffie & thee en mineraalwater.
- Tot 3 duiken per dag incl. fles/lucht/lood (m.u.v de aankomst en vertrekdag). Op de laatste duikdag 1 vroege ochtendduik.
- Incl. 1-2 nachtduiken per week.
- GRATIS Nitrox
- Green Tax USD 6 per persoon per nacht.
- SGR garantie en dekking.
Exclusief in de reissom:
- Retourvlucht Malé.
- Binnenlandse retourvlucht Filitheyo.
- Frisdrank en alcoholische dranken.
- Duikmateriaal.
- Fooien (naar tevredenheid).

- Indien je nog niet in het bezit bent van je nitrox brevet dan volg je de cursus ter plaatse. De kosten bedragen USD 180 per persoon. Je kunt de cursus ook online doen via de website van PADI.

Kosten aan boord alleen cash te voldoen in USD.
Exclusief in de reissom:
- Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering.
- Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
- Administratiekosten € 18,- per boeking.

Route

Er worden twee à drie duiken per dag gemaakt (afhankelijk van het vaarschema) en 1 à 2 nachtduiken per week. De duiken zijn, zoals gebruikelijk in de Malediven, meestal stromingsduiken. Er wordt meestal met de stroming mee gedoken en aan het eind van de duik worden de duikers door de dhoni opgepikt. Soms zal het nodig zijn om snel af te dalen en een stukje tegen de stroming in te zwemmen om een fraai stukje rif te kunnen zien. Dit vereist een bepaald minimum niveau van de duikers, daarom dienen de gasten aan boord van de Sheena bij voorkeur een advanced brevet te hebben met minimaal 60 gelogde duiken. Voor de veiligheid dient elke duiker een computer, een oppervlakte boei, een octopus en voor de nachtduiken een lamp te gebruiken.

De Sheena wordt begeleid door een dhoni die wordt gebruikt voor het duiken. Met deze dhoni worden de gasten naar de duiklocaties gebracht. Verder worden op de dhoni de duikspullen bewaard en de duikflessen gevuld. Wil je duikspullen huren, geef dat dan van te voren aan omdat het duikcentrum op Filitheyo de huurmaterialen levert.


Sheena Liveaboard - Duikinstructies
Sheena Diving - Surgeonvis
Expeditie trip
In juli 2008 heeft de Sheena een 14-daagse expeditie trip gemaakt. Ze hebben de nog niet eerder bedoken riffen, thila's en kandu's in het Meemu, Thaa en Laamu atol te bedoken. Men hoopte in het Meemu atol meer locaties te vinden voor manta's en walvishaaien.Daarnaast was het de bedoeling om de riffen van het Gaafu Alifu Atol in kaart te brengen. Men weet nu veel meer over deze riffen en dat kunnen dus spannende duiken opleveren. Een andere adrenaline stoot zal de oversteek van het "one and a half degree channel" zijn, tussen het Laamu en Gaau Alifu Atol.

Duiken met Nitrox
Er wordt op de Sheena alleen met Nitrox gedoken. Het is dus belangrijk dat je hiervoor gecertificeerd bent. Ben je dit nog niet, geef dit dan aan bij boeking zodat je voorafgaand aan de cruise nog de PADI Nitrox cursus kunt doen. Deze is online te doen via de website van PADI. Uiteraard is het ook mogelijk om deze cursus aan boord van Sheena te doen, de kosten bedragen USD 180 per persoon (prijzen 2019).

Beoordelingen

Sheena Liveaboard
Malediven Liveaboards, Malediven
9,6
Dave, Borgerhout
12-08-2018
Sheena Liveaboard
Een top duikvakantie, neem wel zelf medicatie mee. Dit is op de boot niet aanwezig. Het was een leuk avontuur
G. de Haas
10-02-2016
Sheena Liveaboard
In 1 woord fantastisch! Eten, crew, duikgidsen en onze owners cabin waren geweldig! Ook de donhi en zijn crew waren echt super!
Attent, vriendelijk, behulpzaam, geduldig, grappig, gezellig, hechte crew, veiligheid voorop, duikgidsen Tore en Tony hebben ons veel geleerd. Alles was schoon en functioneel, het ontbrak aan niets.
Sheena liveaboard