U bevindt zich hier: HomeAmerikaFloridaDolphin Dream

Dolphin Dream / Tiger Beach

3 sterren
Bootduiken
Bootduiken
Duiken in reis inbegrepen
Duiken in reis inbegrepen
Kluis
Kluis
Liveaboard
Liveaboard
Sfeervol
Sfeervolle accommodatie
Duiken met tijgerhaaien!! Tot 4 duiken per dag Goede reputatie Ultieme fotografie kansen

Dolphin Dream - Een week vol met (tijger)haaien

Dolphin Dream Tiger Beach Bahamas
Update 15 januari 2017: DEZE REIS IS VOLGEBOEKT

Staat duiken met haaien nog op jouw verlanglijstje? Ga dan in november 2018 mee op reis naar Tiger Beach op de Bahamas. Een reis die vol in het teken staat van duiken met haaien. Je duikt met citroenhaaien, Caribische rifhaaien, stierhaaien, verpleegstershaaien en de magische tijgerhaaien. Een reis met fantastische foto en filmkansen die je nooit meer gaat vergeten!!!

Omdat deze reis slechts voor een beperkt aantal deelnemers mogelijk is en je hebt aangegeven interesse te hebben, nodigen we je hierbij exclusief uit om als eerste deel te nemen aan deze fantastische reis. We hebben plaats voor 10 personen aan boord van de liveaboard Dolphin Dream en deelname is op basis van beschikbaarheid. Vol is Vol. Dive and Travel heeft de boot exclusief afgehuurd voor deze onvergetelijke reis. Deze reis staat nog niet online op onze website.

Dolphin Dream Hamerhaai
Tiger Beach, wat mag ik verwachten?
Tiger Beach op de Bahamas is de locatie die wereldberoemd is om het duiken zonder kooi met diverse haaisoorten waaronder de Tijgerhaaien. Het is mogelijk dat je gedurende de week ook duikt met hamerhaaien echter bezoeken we tijdens deze trip daarvoor niet de beste locaties. Tiger Beach ligt op een uur varen vanaf Grand Bahama is een ondiep zandplateau met een diepte van tussen de 7 en 15 meter. Dit is een hele speciale plek en is toch wel de meest betrouwbare, consistente en fotografisch beste plek om met deze dieren te duiken en te kunnen fotograferen.

Dolphin Dream boot
We verblijven aan boord van de Dolphin Dream o.l.v. Captain Scott Smith. Captain Scott heeft meer dan 30 jaar ervaring in het duiken naar haaien op het befaamde Tiger Beach in de Bahamas. De Dolphin Dream heeft een goede reputatie m.b.t. het haaien duiken en de service aan boord. De Dolphin Dream is van origine een garnalen trawler die later omgebouwd is tot duik liveaboard. De boot beschikt over goede duikfaciliteiten en natuurlijk is er ruimte beschikbaar voor de onderwaterfotograaf. Er is een zonnedek maar ook een overdekt dek aanwezig. Dit is ook de perfecte plek om dolfijnen te zien die vaak rond de boot komen spelen. De boot beschikt over 5 hutten voor totaal 12 gasten. 4 hutten hebben een stapel bed en 1 hut heeft een 2-persoons bed. De hutten zijn gelegen op het beneden dek en delen 2 badkamers met douche en toilet. Er is een extra buitendouche op het hoofddek.

Karin Brussaard

Onderwaterfotograaf Karin is de vaste begeleider van de Photo Experience reizen die Dive and Travel vanaf 2009 naar de meeste fantastische bestemmingen heeft uitgevoerd. Deze reis is geen Photo Experience reis maar heb je fotografie vragen dan staat Karin je gedurende de reis met raad en daad bij. Karin heeft deze bijzondere reis eerder gedaan en kan je alle ins en outs vertellen.
Lees meer over deze reis
Beoordelingen
9,4
Diversen
We hebben nog geen eerdere trips uitgevoerd aan boord van de Dolphin Dream maar de recensies op internet zijn lovend....

Specificaties

Dolphin Dream - Tiger Beach
Klasse
Bouwjaar
Lengte
Breedte
Aantal dekken
Aantal hutten
Maximaal aantal gasten
Airco
Nitrox
Verzorging
Wifi
Eenvoudig
1998 en verbouwd door de jaren heen
30 meter
08 meter
3 dekken
5 hutten met stapelbed en 1 hut met 2-pers bed
12
nee
nee
volpension
nee

Fotoalbum

Data & prijzen

Vanaf 3150 euro
Selecteer jouw vlucht 
 

Inclusief in de reissom:
- 7 dagen – 6 nachten aan boord van de Dolphin Dream van 3 tot 9 november 2018. De boot vertrek tussen 17:00 en 19:00 uur en komt terug in de haven tussen 08:00 en 10:00 uur.
Vertrek is West Palm Beach, Riviera Beach Marina Florida.
- 5 dagen duiken met tot 4 duiken per dag inclusief fles, lucht, lood en nachtduiken.
- Soft All-Inclusive, ontbijt, lunch en avondeten, snacks, sappen, koffie, thee en water.
- Belastingen en havengelden.
- Voor niet duikers is geen korting van toepassing.
- SGR garantie en dekking.
Wij raden een nacht voor vertrek in Miami of West Palm Beach aan. De reis is op eigen gelegenheid te verlengen met bijv. bezoek aan de manatees in Ginnie Springs, Ever Glades, Cape Canaveral, Key West of bijvoorbeeld Miami Beach.
Exclusief in de reissom:
- Vluchten Amsterdam – Miami of West Palm Beach v.v. Indicatie prijs vanaf Euro 650,- met KLM en Delta Airlines.
- Transfers Luchthaven – hotel – Dolphin Dream v.v.
- Overnachtingen voor en na het verblijf aan boord van de Dolphin Dream.
- Alcoholische dranken (bier 0,75 usd)
- Fooien, souvenirs en Bahamas eiland excursies
- Extra vlieg bagage kosten
- ESTA verklaring voor de USA US 14,- per persoon
- Verplichte duikreisverzekering, graag ontvangen wij polisnummers
- Annuleringsverzekering, let op maximale dekking
- Medische goedkeuring voor duiken en minimaal Advanced Openwater, deze reis is niet geschikt voor beginnende duikers of duikers die een slecht drijfvermogen hebben.
Aansprakelijkheid en Aanbetalings- en annuleringskosten
Let op, je dient ervan bewust te zijn dat het duiken met de haaien niet zonder risico is. Dive and Travel en Karin Brussaard aanvaarden geen aansprakelijkheid t.a.v. het duiken tijdens de Dolphin Dream liveaboard. Volg te allen tijde de richtlijnen en aanwijzingen van de Dolphin Dream medewerkers op. Je dient ter plaatse een vrijwaringsverklaring te tekenen, die wij als voorbeeld bij deze mail hebben ingesloten.

Voor deze reis gelden aangepaste aanbetaling en annuleringskosten. Aanbetaling bedraagt 30% van de reissom. Restantbetaling dient 60 dagen voor vertrek te zijn voldaan. Annuleringskosten bedragen tot 151 dagen voor vertrek 25% van de reissom vanaf 150 dagen tot 91 dagen voor vertrek 50% van de reissom en vanaf 90 dagen voor vertrek 100% annuleringskosten.
Voor de vluchten geldt een 100% betaling na boeking en 100% annuleringkosten na uitgifte van de tickets. Wij zullen de tickets z.s.m. uitgeven na ontvangst van de betaling om prijsveranderingen van de tickets en de luchthavenbelastingen te voorkomen.

Route

Tiger Beach duikroute
Dag 1
De check-in aan boord van de Dolphin Dream in de haven van west Palm Beach is tussen 15:00 en 17:00 uur. Je hebt tijd genoeg om je spullen uit te pakken en je nieuwe huis voor de komende week te ontdekken. Na het avondeten worden de veiligheids instructies en noodprocedures van de boot doorgenomen. In de avond vertrekt de boot naar de Bahamas. We raden je aan een dag eerder in Florida aan te komen zodat je vandaag op tijd bent als de boot vertrekt.

Dag 2
Vandaag wordt je wakker op de Bahamas en is het tijd voor het ontbijt. Zodra de douane en immigratie op de Bahamas open zijn zorgt de kapitein voor de afhandeling en kunnen we onderweg. We varen naar het noorden naar de beste duikstekken. Na de lunch komen we aan bij de stek “Anchor Chain” en hier maken we de eerste paar duiken. Deze stek ligt al in het Tiger Beach gebied met een diepte van ongeveer 6 meter. Hier duik je al met citroen haaien en diverse andere soorten en misschien al zelfs met de tijgerhaai. Deze duiken zijn vooral om je gewend te laten raken aan de haaien en de duikprocedures.

Dag 3
Het ontbijt wordt vandaag zo rond 08:00 uur geserveerd en ondertussen zijn we dan al op weg naar de duikplaats Fish Tales, een top stek binnen het Tiger Beach gebied. De eerste duik is om 09:00 uur met Tijger haaien, Citroen en diverse rifhaaien. We maken 4 duiken vandaag waarvan 2 er gevoerd worden.

Dag 4
Afhankelijk van het weer zoeken we een beschutte baai en anders blijven we op de stek Fish tales. We maken 2 duiken voor de lunch met nog eens 2 duiken in de namiddag.

Dag 5
Zie dag 4

Dag 6
Vandaag maken we tot 4 duiken en in de late middag varen we terug naar West Palm Beach waar we de volgende ochtend aankomen.

Dag 7
Een ontbijt wordt vandaag geserveerd hierna passeren we de douane en immigratie en zijn we terug in de haven zo rond 10:00 uur. Vandaag ben je vrij om je reis door Florida voort te zetten of terug te vliegen naar Nederland.
img_8705.jpg

Beoordelingen

Dolphin Dream
Lake Park - West Palm Beach, Amerika
9,4
Diversen
Dolphin Dream / Tiger Beach (03-11-2018 t/m 09-11-2018)
We hebben nog geen eerdere trips uitgevoerd aan boord van de Dolphin Dream maar de recensies op internet zijn lovend....
Video Dolphin Dream - Tiger Beach Bahamas