Dolphin Dream / Tiger Beach

3 sterren
Bootduiken
Bootduiken
Duiken in reis inbegrepen
Duiken in reis inbegrepen
Kluis
Kluis
Liveaboard
Liveaboard
Sfeervol
Sfeervolle accommodatie
Duiken met tijgerhaaien!! Tot 4 duiken per dag Goede reputatie Ultieme fotografie kansen

Dolphin Dream - Een week vol met (tijger/hamer)haaien

Dolphin Dream Tiger Beach Bahamas
Een liveboard trip die elke haaienliefhebber gedaan moet hebben. Deze reis staat garant voor hele bijzondere ontmoetingen.

Staat duiken met haaien nog op jouw verlanglijstje? Ga mee aan boord van de Dolphin Dream vooor een duikreis naar Tiger Beach op de Bahamas. Een reis die vol in het teken staat van duiken met haaien. Je duikt met de grote hamerhaai, citroenhaaien, Caribische rifhaaien, stierhaaien, verpleegstershaaien en de magische tijgerhaaien. Een reis met fantastische foto en filmkansen die je nooit meer gaat vergeten!!! Je bezoekt de beste duiklocaties van Tiger Beach en Bimini.

Dolphin Dream Hamerhaai
Tiger Beach, wat mag ik verwachten?
Tiger Beach op de Bahamas is de locatie die wereldberoemd is om het duiken zonder kooi met diverse haaisoorten waaronder de Tijgerhaaien. Het is mogelijk dat je gedurende de week ook duikt met hamerhaaien echter bezoeken we tijdens deze trip daarvoor niet de beste locaties. Tiger Beach ligt op een uur varen vanaf Grand Bahama is een ondiep zandplateau met een diepte van tussen de 7 en 15 meter. Dit is een hele speciale plek en is toch wel de meest betrouwbare, consistente en fotografisch beste plek om met deze dieren te duiken en te kunnen fotograferen.

Dolphin Dream liveaboard
We verblijven aan boord van de Dolphin Dream o.l.v. Captain Scott Smith. Captain Scott heeft meer dan 30 jaar ervaring in het duiken naar haaien op het befaamde Tiger Beach in de Bahamas. De Dolphin Dream heeft een goede reputatie m.b.t. het haaien duiken en de service aan boord. De Dolphin Dream is van origine een garnalen trawler die later omgebouwd is tot duik liveaboard. De boot beschikt over goede duikfaciliteiten en natuurlijk is er ruimte beschikbaar voor de onderwaterfotograaf. Er is een zonnedek maar ook een overdekt dek aanwezig. Dit is ook de perfecte plek om dolfijnen te zien die vaak rond de boot komen spelen. De boot beschikt over 5 hutten voor totaal 12 gasten. 4 hutten hebben een stapel bed en 1 hut heeft een 2-persoons bed. De hutten zijn afgesloten d.m.v. een gordijn. De bedden zijn van erg goede kwaliteit. De hutten zijn eenvoudig en gelegen op het beneden dek en delen 2 badkamers met douche en toilet welke op het bovendek gelegen zijn. Er is een extra buitendouche op het hoofddek met warm water.
Beoordelingen
9,4
Richard
10-12-2019
Overall experience 11 out of 10. The good - crew, sharks, food, dive buddies. The bad - 10,000 cartons of chocolate raisins wasn’t enough!
Daniel: Spain
08-12-2019
What a great trip!! Bad: I missed the Wifi on board but on the other hand, it also feels great to be disconnected from the world for a whole week!! Good: To be correct, I would...
Amber,
08-12-2019
'Een geweldige ervaring! Enorm indrukwekkend om de tijger- en hamerhaaien van zo dichtbij te kunnen meemaken. Wat een prachtige dieren! De gunstige condities (ondiep, zandbodem, v...

Specificaties

Dolphin Dream - Tiger Beach
Klasse
Bouwjaar
Lengte
Breedte
Aantal dekken
Aantal hutten
Maximaal aantal gasten
Airco
Nitrox
Verzorging
Wifi
Eenvoudig
1998 en verbouwd door de jaren heen
30 meter
08 meter
3 dekken
5 hutten met stapelbed en 1 hut met 2-pers bed
12
ja in hutten en salon
nee
volpension inclusief softdrinks en bier
nee

Fotoalbum

Prijzen

Vanaf 3281 euro
Klik op vertrekdatum voor de reissom.
Inclusief in de reissom:
- 9 dagen – 8 nachten aan boord van de Dolphin Dream. Aan boord tussen 15:00 en 19:00 uur. De boot vertrekt tussen 19:00 en 21:00 uur en komt terug in de haven tussen 08:00 en 10:00 uur.
Vertrek is West Palm Beach, Riviera Beach Marina Florida.
- 7 dagen duiken met tot 4 duiken per dag inclusief fles, lucht, lood en nachtduiken. De eerste duikdag heeft i.v.m. de douane afhandeling in West End op de Bahamas maar 2 duiken.
- Soft All-Inclusive, ontbijt, lunch en avondeten, snacks, bier, sappen, koffie, thee en water. Op dag 1 is een welkomstdiner inbegrepen.
- Belastingen en havengelden.
- Voor niet duikers is geen korting van toepassing.

Wij raden een nacht voor vertrek in Miami of West Palm Beach aan. De reis is op eigen gelegenheid te verlengen met bijv. bezoek aan de manatees in Ginnie Springs, Ever Glades, Cape Canaveral, Key West of bijvoorbeeld Miami Beach. Vertrek terug naar Nederland kan vanaf 14:00 uur op de aankomstdag terug in de haven.
Exclusief in de reissom:
- Vluchten Amsterdam – Miami of West Palm Beach v.v.
- Transfers Luchthaven – hotel – Dolphin Dream v.v.
- Overnachtingen voor en na het verblijf aan boord van de Dolphin Dream.
- Alcoholische dranken (bier 0,75 usd)
- Fooien, souvenirs en Bahamas eiland excursies
- Extra vlieg bagage kosten
- ESTA verklaring voor de USA US 14,- per persoon
- Verplichte duikreisverzekering, graag ontvangen wij polisnummers
- Annuleringsverzekering, let op maximale dekking
- SGR bijdrage en garantiedekking á € 5,- per persoon.
- Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
- Administratiekosten € 18,- per boeking.

- Medische goedkeuring voor duiken en minimaal Advanced Openwater, deze reis is niet geschikt voor beginnende duikers of duikers die een slecht drijfvermogen hebben.

Route

Tiger Beach duikroute
Dag 1
De check-in aan boord van de Dolphin Dream in de haven van west Palm Beach is tussen 15:00 en 17:00 uur. Je hebt tijd genoeg om je spullen uit te pakken en je nieuwe huis voor de komende week te ontdekken. Na het avondeten worden de veiligheids instructies en noodprocedures van de boot doorgenomen. In de avond vertrekt de boot naar de Bahamas. We raden je aan een dag eerder in Florida aan te komen zodat je vandaag op tijd bent als de boot vertrekt.

Dag 2
Vandaag word je wakker op de Bahamas en is het tijd voor het ontbijt. Zodra de douane en immigratie op de Bahamas open zijn zorgt de kapitein voor de afhandeling en kunnen we onderweg. We varen naar het noorden naar de beste duikstekken. Na de lunch komen we aan bij de stek “Anchor Chain” en hier maken we de eerste paar duiken. Deze stek ligt al in het Tiger Beach gebied met een diepte van ongeveer 6 meter. Hier duik je al met citroen haaien en diverse andere soorten en misschien al zelfs met de tijgerhaai. Deze duiken zijn vooral om je gewend te laten raken aan de haaien en de duikprocedures.

Dag 3
Het ontbijt wordt vandaag zo rond 08:00 uur geserveerd en ondertussen zijn we dan al op weg naar de duikplaats Fish Tales, een top stek binnen het Tiger Beach gebied. De eerste duik is om 09:00 uur met Tijger haaien, Citroen en diverse rifhaaien. We maken 4 duiken vandaag waarvan 2 er gevoerd worden.
Dag 4
Afhankelijk van het weer zoeken we een beschutte baai en anders blijven we op de stek Fish tales. We maken 2 duiken voor de lunch met nog eens 2 duiken in de namiddag.

Dag 5
Zie dag 4

Dag 6
Vandaag maken we tot 4 duiken en in de late middag varen we terug naar West Palm Beach waar we de volgende ochtend aankomen.

Dag 7
Een ontbijt wordt vandaag geserveerd hierna passeren we de douane en immigratie en zijn we terug in de haven zo rond 10:00 uur. Vandaag ben je vrij om je reis door Florida voort te zetten of terug te vliegen naar Nederland.

Beoordelingen

Dolphin Dream
Tiger Beach, Bahama's
9,4
Richard
10-12-2019
Dolphin Dream / Tiger Beach
Overall experience 11 out of 10.

The good - crew, sharks, food, dive buddies.

The bad - 10,000 cartons of chocolate raisins wasn’t enough!
Daniel: Spain
08-12-2019
Dolphin Dream / Tiger Beach
What a great trip!!

Bad:
I missed the Wifi on board but on the other hand, it also feels great to be disconnected from the world for a whole week!!

Good: To be correct, I would say VERY GOOD: EVERYTHING ELSE! The crew, the dives, the food, the sharks, the dolphins, the rest of the divers...and, once again, the amazing crew. All very nice people, helpful and very professional. Just loved the trip!! I wish I could do it every year!!
Amber,
08-12-2019
Dolphin Dream / Tiger Beach
'Een geweldige ervaring! Enorm indrukwekkend om de tijger- en hamerhaaien van zo dichtbij te kunnen meemaken. Wat een prachtige dieren! De gunstige condities (ondiep, zandbodem, veel licht) zorgden ook voor mooie foto''s en video''s. Verder was het snorkelen met dolfijnen ook erg leuk als afwisseling. Heel goed! Je zou kunnen zeggen dat het wat eentonig is, omdat er naast de haaien weinig te zien was. Echter kwamen we natuurlijk speciaal voor de haaien, die we in grote aantallen gezien hebben. Dus als dat is wat je zoekt in een reis, kan je het qua duikstekken bijna niet beter treffen.

De voorzieningen op de boot, o.a. de slaapplaatsen, zijn vrij basaal. Maar aan de andere kant heb je eigenlijk ook niet veel meer nodig dan wat er was. Het eten, daarentegen, was alles behalve basaal: heel erg goed! Dankzij chef Cory kwamen we letterlijk niks tekort. En ook alle andere crewleden waren erg vriendelijk, gastvrij en professioneel. Plan een dieet in voor/na de reis i.v.m. het vele goede eten op de boot ;-)
Arian, Tienhoven
08-12-2019
Dolphin Dream / Tiger Beach
Eenvoudige boot maar dat is voor mij geen enkel probleem,ik heb me er erg op mijn gemak gevoeld. Het was een bijzondere reis, zal nooit meer zo dicht bij de haaien komen.
Patrick
08-12-2019
Dolphin Dream / Tiger Beach
Kleine, maar gezellige boot, waar alle voorzieningen aanwezig waren, Slaapplekken waren wat klein, maar de crew was fantastisch en het eten extreem goed.
Wij hebben heel veel haaien gezien (alle soorten en maten) en ook van heel dichtbij. waanzinnig om mee te maken.
Ben, Poeldijk
08-12-2019
Dolphin Dream / Tiger Beach
Oud duikschip met minimaal comfort in verhouding tot de hoge prijs. Sanitair minimaal. Eten optimaal. Duiken goed/zeer goed. Bemanning prima. Misschien iets eerder beginnen met het snorkelen met de dolfijnen en dan in twee of drie kleinere groepjes. Om met 12 duikers er achteraan te zwemmen vonden wij iets te veel.
Leendert
15-11-2018
Dolphin Dream / Tiger Beach
Ik heb volop genoten van deze trip. Vooraf had ik gedacht dat hij eigenlijk wat te kort zou zijn maar hij is precies genoeg. Hoe blasé het ook klinkt, na al die duiken met haaien wil toch wel weer eens wat anders. In samenwerking met Karin heeft schipper Sott zelfs besloten dat we 1 ochtend met dolfijnen en een middag op een wrak konden duiken. Dat zijn welkome afwisselingen.

De boot maakte op mij direct al een solide en knusse indruk. Ik voelde mij er direct thuis en dat kwam ook door de ontspannen en vriendelijke houding van Ellen, Finch, Cory en Houston ( met Scott hadden we verder niet zo veel te maken). De eerste duik, na een uitgebreide briefing, was even spannend maar daarna wen je vanzelf aan de aanwezigheid van zoveel haaien. Het verloop van de duiken verliep uitermate soepel en de bemanning hielp je met alles.

De verdere (catering)service was 200% Het eten was erg lekker en afwisselend en er waren altijd veel sla, fruit en andere gezonde zaken aanwezig. De hutten waren natuurlijk klein maar comfortabel (airconditioning) en (belangrijk voor de fotograaf) overal voldoende stopcontacten.

Het enige dat ik een beetje miste was een plek om je camera op te bergen tussen het duiken door. Die stonden vaak verspreid over het achterdek of binnen in de Galley.
Bianca, Delfgauw
10-11-2018
Dolphin Dream / Tiger Beach
Weer aan land na 5 dagen duiken op de Bahama's. Wow! Beste duikreis ooit! Haaien, haaien, haaien! Wat een bijzondere dieren, adembenemende duiken gemaakt, angsten overwonnen (het voelt toch wat onnatuurlijk om af te dalen tussen de haaien. Zooooo indrukwekkend, lost for words...
Rameckers, Echt
03-11-2018
Dolphin Dream / Tiger Beach
Super vakantie!! Veel variatie en waar voor je geld. De bemanning van de boot is perfect in elk opzicht. De onderwaterwereld is nagenoeg onaangetast. Zowel haaien zijn het onderwerp als de mogelijkheid tot het bezoeken van mooie riffen waar ook haaien zijn. Voor ieder wat wils. De encounters met de haaien zijn ongelooflijk en erg intens. Als duiker moet je wel goede ervaring hebben. Je bent onder water zelf verantwoordelijk voor het duiktechnisch gedeelte.
Marianne, Houten
03-11-2018
Dolphin Dream / Tiger Beach
Fantastische reis! Heel veel haaien gezien en gefotografeerd. Goede crew, met alle wensen werd rekening gehouden en het eten aan boord was subliem! Wat een gave reis was dit, staat zeker in mijn top drie!
Meer laden
Video Dolphin Dream - Tiger Beach Bahamas