Dolphin Dream / Tiger Beach

3 sterren
Duiken met tijgerhaaien!! Tot 4 duiken per dag Goede reputatie Ultieme fotografie kansen

Dolphin Dream - Een week vol met (tijger/hamer)haaien

Dolphin Dream Tiger Beach Bahamas
Update 07 juli 2019:
Vertrek 08-12-2019: 8N Tiger Beach & Bimini Hamerhaaien - Nog 4 plaatsen beschikbaar

Staat duiken met haaien nog op jouw verlanglijstje? Ga dan in december 2019 mee op reis naar Tiger Beach op de Bahamas. Een reis die vol in het teken staat van duiken met haaien. Je duikt met de grote hamerhaai, citroenhaaien, Caribische rifhaaien, stierhaaien, verpleegstershaaien en de magische tijgerhaaien. Een reis met fantastische foto en filmkansen die je nooit meer gaat vergeten!!! Je bezoekt de beste duiklocaties van Tiger Beach en Bimini.

Deze reis is maar voor een beperkt aantal deelnemers beschikbaar. We hebben plaats voor 10 personen aan boord van de liveaboard Dolphin Dream en deelname is op basis van beschikbaarheid. Vol is Vol. Dive and Travel heeft de boot exclusief afgehuurd voor deze onvergetelijke reis.

Dolphin Dream Hamerhaai
Tiger Beach, wat mag ik verwachten?
Tiger Beach op de Bahamas is de locatie die wereldberoemd is om het duiken zonder kooi met diverse haaisoorten waaronder de Tijgerhaaien. Het is mogelijk dat je gedurende de week ook duikt met hamerhaaien echter bezoeken we tijdens deze trip daarvoor niet de beste locaties. Tiger Beach ligt op een uur varen vanaf Grand Bahama is een ondiep zandplateau met een diepte van tussen de 7 en 15 meter. Dit is een hele speciale plek en is toch wel de meest betrouwbare, consistente en fotografisch beste plek om met deze dieren te duiken en te kunnen fotograferen.

Dolphin Dream boot
We verblijven aan boord van de Dolphin Dream o.l.v. Captain Scott Smith. Captain Scott heeft meer dan 30 jaar ervaring in het duiken naar haaien op het befaamde Tiger Beach in de Bahamas. De Dolphin Dream heeft een goede reputatie m.b.t. het haaien duiken en de service aan boord. De Dolphin Dream is van origine een garnalen trawler die later omgebouwd is tot duik liveaboard. De boot beschikt over goede duikfaciliteiten en natuurlijk is er ruimte beschikbaar voor de onderwaterfotograaf. Er is een zonnedek maar ook een overdekt dek aanwezig. Dit is ook de perfecte plek om dolfijnen te zien die vaak rond de boot komen spelen. De boot beschikt over 5 hutten voor totaal 12 gasten. 4 hutten hebben een stapel bed en 1 hut heeft een 2-persoons bed. De hutten zijn afgesloten d.m.v. een gordijn. De bedden zijn van erg goede kwaliteit. De hutten zijn eenvoudig en gelegen op het beneden dek en delen 2 badkamers met douche en toilet welke op het bovendek gelegen zijn. Er is een extra buitendouche op het hoofddek met warm water.
Beoordelingen
9,4
Leendert
15-11-2018
Ik heb volop genoten van deze trip. Vooraf had ik gedacht dat hij eigenlijk wat te kort zou zijn maar hij is precies genoeg. Hoe blasé het ook klinkt, na al die duiken met haaien ...
Bianca, Delfgauw
10-11-2018
Weer aan land na 5 dagen duiken op de Bahama's. Wow! Beste duikreis ooit! Haaien, haaien, haaien! Wat een bijzondere dieren, adembenemende duiken gemaakt, angsten overwonnen (het ...
Marianne, Houten
03-11-2018
Fantastische reis! Heel veel haaien gezien en gefotografeerd. Goede crew, met alle wensen werd rekening gehouden en het eten aan boord was subliem! Wat een gave reis was dit, staa...

Specificaties

Dolphin Dream - Tiger Beach
Klasse
Bouwjaar
Lengte
Breedte
Aantal dekken
Aantal hutten
Maximaal aantal gasten
Airco
Nitrox
Verzorging
Wifi
Eenvoudig
1998 en verbouwd door de jaren heen
30 meter
08 meter
3 dekken
5 hutten met stapelbed en 1 hut met 2-pers bed
12
nee
nee
volpension
nee

Fotoalbum

Data & prijzen

Vanaf 3349 euro
Klik op vertrekdatum 8 december 2019 voor de juiste prijs.
Selecteer jouw vlucht 
 

Inclusief in de reissom:
- 9 dagen – 8 nachten aan boord van de Dolphin Dream van 08 tot 16 december 2019. Aan boord tussen 15:00 en 19:00 uur. De boot vertrekt tussen 17:00 en 19:00 uur en komt terug in de haven tussen 08:00 en 10:00 uur.
Vertrek is West Palm Beach, Riviera Beach Marina Florida.
- 7 dagen duiken met tot 4 duiken per dag inclusief fles, lucht, lood en nachtduiken. De eerste duikdag heeft i.v.m. de douane afhandeling maar 2 duiken.
- Soft All-Inclusive, ontbijt, lunch en avondeten, snacks, sappen, koffie, thee en water. Op dag 1 is een welkomstdiner inbegrepen.
- Belastingen en havengelden.
- Voor niet duikers is geen korting van toepassing.
- SGR garantie en dekking.
Wij raden een nacht voor vertrek in Miami of West Palm Beach aan. De reis is op eigen gelegenheid te verlengen met bijv. bezoek aan de manatees in Ginnie Springs, Ever Glades, Cape Canaveral, Key West of bijvoorbeeld Miami Beach.
Exclusief in de reissom:
- Vluchten Amsterdam – Miami of West Palm Beach v.v. Indicatie prijs vanaf Euro 650,- met KLM en Delta Airlines.
- Transfers Luchthaven – hotel – Dolphin Dream v.v.
- Overnachtingen voor en na het verblijf aan boord van de Dolphin Dream.
- Alcoholische dranken (bier 0,75 usd)
- Fooien, souvenirs en Bahamas eiland excursies
- Extra vlieg bagage kosten
- ESTA verklaring voor de USA US 14,- per persoon
- Verplichte duikreisverzekering, graag ontvangen wij polisnummers
- Annuleringsverzekering, let op maximale dekking
- Medische goedkeuring voor duiken en minimaal Advanced Openwater, deze reis is niet geschikt voor beginnende duikers of duikers die een slecht drijfvermogen hebben.

Route

Tiger Beach duikroute
Dag 1
De check-in aan boord van de Dolphin Dream in de haven van west Palm Beach is tussen 15:00 en 17:00 uur. Je hebt tijd genoeg om je spullen uit te pakken en je nieuwe huis voor de komende week te ontdekken. Na het avondeten worden de veiligheids instructies en noodprocedures van de boot doorgenomen. In de avond vertrekt de boot naar de Bahamas. We raden je aan een dag eerder in Florida aan te komen zodat je vandaag op tijd bent als de boot vertrekt.

Dag 2
Vandaag wordt je wakker op de Bahamas en is het tijd voor het ontbijt. Zodra de douane en immigratie op de Bahamas open zijn zorgt de kapitein voor de afhandeling en kunnen we onderweg. We varen naar het noorden naar de beste duikstekken. Na de lunch komen we aan bij de stek “Anchor Chain” en hier maken we de eerste paar duiken. Deze stek ligt al in het Tiger Beach gebied met een diepte van ongeveer 6 meter. Hier duik je al met citroen haaien en diverse andere soorten en misschien al zelfs met de tijgerhaai. Deze duiken zijn vooral om je gewend te laten raken aan de haaien en de duikprocedures.

Dag 3
Het ontbijt wordt vandaag zo rond 08:00 uur geserveerd en ondertussen zijn we dan al op weg naar de duikplaats Fish Tales, een top stek binnen het Tiger Beach gebied. De eerste duik is om 09:00 uur met Tijger haaien, Citroen en diverse rifhaaien. We maken 4 duiken vandaag waarvan 2 er gevoerd worden.
Dag 4
Afhankelijk van het weer zoeken we een beschutte baai en anders blijven we op de stek Fish tales. We maken 2 duiken voor de lunch met nog eens 2 duiken in de namiddag.

Dag 5
Zie dag 4

Dag 6
Vandaag maken we tot 4 duiken en in de late middag varen we terug naar West Palm Beach waar we de volgende ochtend aankomen.

Dag 7
Een ontbijt wordt vandaag geserveerd hierna passeren we de douane en immigratie en zijn we terug in de haven zo rond 10:00 uur. Vandaag ben je vrij om je reis door Florida voort te zetten of terug te vliegen naar Nederland.

Beoordelingen

Dolphin Dream
Tiger Beach, Bahama's
9,4
Leendert
15-11-2018
Dolphin Dream / Tiger Beach
Ik heb volop genoten van deze trip. Vooraf had ik gedacht dat hij eigenlijk wat te kort zou zijn maar hij is precies genoeg. Hoe blasé het ook klinkt, na al die duiken met haaien wil toch wel weer eens wat anders. In samenwerking met Karin heeft schipper Sott zelfs besloten dat we 1 ochtend met dolfijnen en een middag op een wrak konden duiken. Dat zijn welkome afwisselingen.

De boot maakte op mij direct al een solide en knusse indruk. Ik voelde mij er direct thuis en dat kwam ook door de ontspannen en vriendelijke houding van Ellen, Finch, Cory en Houston ( met Scott hadden we verder niet zo veel te maken). De eerste duik, na een uitgebreide briefing, was even spannend maar daarna wen je vanzelf aan de aanwezigheid van zoveel haaien. Het verloop van de duiken verliep uitermate soepel en de bemanning hielp je met alles.

De verdere (catering)service was 200% Het eten was erg lekker en afwisselend en er waren altijd veel sla, fruit en andere gezonde zaken aanwezig. De hutten waren natuurlijk klein maar comfortabel (airconditioning) en (belangrijk voor de fotograaf) overal voldoende stopcontacten.

Het enige dat ik een beetje miste was een plek om je camera op te bergen tussen het duiken door. Die stonden vaak verspreid over het achterdek of binnen in de Galley.
Bianca, Delfgauw
10-11-2018
Dolphin Dream / Tiger Beach
Weer aan land na 5 dagen duiken op de Bahama's. Wow! Beste duikreis ooit! Haaien, haaien, haaien! Wat een bijzondere dieren, adembenemende duiken gemaakt, angsten overwonnen (het voelt toch wat onnatuurlijk om af te dalen tussen de haaien. Zooooo indrukwekkend, lost for words...
Marianne, Houten
03-11-2018
Dolphin Dream / Tiger Beach
Fantastische reis! Heel veel haaien gezien en gefotografeerd. Goede crew, met alle wensen werd rekening gehouden en het eten aan boord was subliem! Wat een gave reis was dit, staat zeker in mijn top drie!
Rameckers, Echt
03-11-2018
Dolphin Dream / Tiger Beach
Super vakantie!! Veel variatie en waar voor je geld. De bemanning van de boot is perfect in elk opzicht. De onderwaterwereld is nagenoeg onaangetast. Zowel haaien zijn het onderwerp als de mogelijkheid tot het bezoeken van mooie riffen waar ook haaien zijn. Voor ieder wat wils. De encounters met de haaien zijn ongelooflijk en erg intens. Als duiker moet je wel goede ervaring hebben. Je bent onder water zelf verantwoordelijk voor het duiktechnisch gedeelte.
Jan, Arnhem
Dolphin Dream / Tiger Beach
We hebben een fantastische week gehad met de Dolphin Dream. De begeleiding van de crew was uitstekend. Leuk stel gasten, zeer servicegericht, professioneel, toegankelijk, veel kennis van zaken. En veel humor. En een leuke, gezellige groep.

De gehele verzorging was op en top in orde. Met name het werk van Ellen, die in de keuken stond, wekt bewondering. We zijn niets tekort gekomen. Kwaliteit eten was super. Jongens stonden altijd klaar om ons te helpen als dat nodig was.

Het duiken was fantastisch. Geen moment problemen gekend. Goede begeleiding tijdens het duiken met de haaien. Zeker tijdens de eerste duiken waren zij gespitst op de veiligheid voor ons tegenover vooral de Tigerhaaien (waarschuwen als er een ongezien achter ons zat en dergelijke). We hebben ons geen enkel moment bedreigd of angstig gevoeld tussen al die haaien. De feeding dives zijn spectaculair, maar na 2x dit gezien te hebben vonden wij dat wel voldoende. Omdat het toch een minder natuurlijke situatie is. Heel spectaculair waren de duiken tussen en boven het het koraal, waar de haaien dan voortdurend tussendoor zwemmen.

Ook de boot vonden wij prima. Weliswaar wat basic, voor ons geen enkel probleem. Alle voorzieningen zijn er. Wellicht wel een idee voor de kapitein om wat te investeren in ligmatjes en zitzakken voor boven op het dek. Dat is oude zooi.De stapelbedden ook prima hoor, weinig privacy, maar dat weet je gewoon als je meegaat. Als je je daarop instelt, vormt dat geen enkel probleem.

Samenvattend hebben wij in alle opzichten een geweldige belevenis gehad. Superervaring, en tegelijk ook veel opgestoken hoe je veilig met haaien kunt duiken. We zouden zo weer meegaan.
Video Dolphin Dream - Tiger Beach Bahamas