Filipijnen
U bevindt zich hier: HomeFilipijnenBohol Island

Duikreizen Bohol Island

Bohol Island, het hart van centraal Visayas is een uniek eiland met prachtige landschappen! Het eiland dat is gelegen ten zuidoosten van Cebu Island biedt een grote verscheidenheid aan duik, snorkel en landexcursies, dé perfecte duikvakantie bestemming voor vele reizigers.

Voor macro liefhebbers is dit sowieso de place to be. Je vindt hier veel kleine mooie dieren zoals naaktslakken in allerlei kleuren en maten, krabben, garnalen, pigmy seahorses, madarinfishes, gobies en de beroemde blue ringed octopus. Ook scholen tonijn of makreel, schildpadden en napoleons komen hier veel voor en als je geluk hebt zelfs een walvishaai! Er zijn kleurrijke en uitbundige koraaltuinen, maar ook drop-offs en grotten. Ben je geen duiker, maar wil je graag gaan snorkelen dan is Balicasag Island een geweldige plek. Rond het eiland kun je zwemmen met grote gekleurde vissen, koralen en dobberen in een diepblauwe zee. Als je geluk hebt word je zelf verwelkomt door dolfijnen.

Op Bohol Island kun je aan land genieten van de beroemde en schilderachtige Chocolate Hills, de ‘s werelds kleinste en sprookjesachtige Tarsier aapjes die zo groot zijn als een vuist, prachtige watervallen en grottenstelsels, maar ook hagelwitte zandstranden, eindeloze rijstvelden en drijvende restaurants.

Je kunt het hele jaar door naar Bohol Island reizen, de beste reistijd is vanaf november t/m juni.