Filipijnen
U bevindt zich hier: HomeFilipijnenMalapascua

Duikreizen Malapascua

Op zoek naar een klein tropisch zonovergoten eiland met lange witte zandstranden, ver weg van massa toerisme en altijd al willen duiken met voshaaien? Dan moet je zeker een keer naar Malapascua Island reizen. Als enige eiland ter wereld heb je hier dagelijks kans om deze prachtige dieren te ontmoeten.

In de vroege ochtenduren reizen de voshaaien naar ondiep water om zich te laten poetsen, soms zelf vergezeld door de manta roggen! Je kunt deze sierlijke haaien herkennen aan de lange staartvin die uit bijna de helft van het dier bestaat (de voshaai kan wel 6 meter lang worden dus reken maar uit!).

Naast voshaaien vind je hier nog meer groot onderwaterleven zoals verpleegster, witpunt en bamboe haaien, groepen inktvis, tonijnen en baarsen. Ook wrakduik liefhebbers zitten hier goed met keus uit diverse wrakduik locaties én zelfs macro duiken zijn mogelijk! Een allround duikvakantie dus die vooral geschikt is voor degene met minimaal een advanced duikbrevet.

Maar Malapascua Island biedt meer dan alleen de voshaaien. Waan je in een paradijs en droom weg in een hangmat of wandel tussen de groene vegetatie die je leidt naar slaperige vissersdorpjes en idyllische afgelegen baaien dichtbegroeid met rotsformaties en palmen.