Galapagos
U bevindt zich hier: HomeGalapagosSanta Cruz

Duikreizen Santa Cruz

Santa Cruz is het één na grootste eiland van de Galapagos eilanden. Het heeft naast fantastische duiklocaties ook boven water genoeg te bieden. Bijvoorbeeld het Charles Darwin Research Station, waar je alles te weten komt over de evolutietheorie. Ook de natuur op Santa Cruz is prachtig en het is zeker de moeite waard om een tocht over het eiland te maken.
Het weer op de Galapagos eilanden is vanaf december t/m juni warm en zonnig. Vanaf juli t/m november is het iets koeler en kan het bewolkt zijn. De watertemperatuur is ongeveer 22 tot 24 graden Celsius tot ongeveer 12 meter diepte en dan zakt de temperatuur tot ongeveer 14 graden Celsius op 30 meter diepte. Een duikpak van ongeveer 7 mm is aan te raden. De beste duikmaanden zijn december t/m februari en mei t/m juli. Oktober geldt als de slechtste maand met koud en winderig weer. Walvishaaien worden het meest gezien in de maanden mei en juni.

De Galapagos eilanden zijn een nationaal park, daarom moet er bij aankomst USD 100,- contant betaald worden als entreeprijs. Dit geld wordt geheel gebruikt om het National Park Galapagos te onderhouden en te beschermen.

De Galapagos eilanden zijn uniek en buitengewoon mooi en een bezoek meer dan waard.