Indonesië

Duikreizen Indonesië liveaboards

Wil je veel duiken maken en duiken op meer afgelegen duikstekken? Kies dan voor een liveaboard in Indonesië. Doordat je een combinatie kunt maken van verschillen duikplekken maakt een liveaboard dat je een ultieme duikvakantie in Indonesië kunt ervaren. Soms zijn duikplaatsen net iets verder verwijderd van de kant dan dat je deze met bootduiken (als dag uitstap) kunt maken. Doordat je tijdens deze liveaboards op plekken komt waar niet veel andere reizigers komen, waan je jezelf soms net een ontdekkingsreiziger.

Denk bijvoorbeeld eens aan een liveaboard naar Raja Ampat. Doordat het massatoerisme hier nog ver te zoeken is, is de onderwater wereld hier geweldig. Je kunt het beschrijven als een goed bewaard geheim. Een liveaboard rondom Komodo is ook zeker de moeite waard. De nationale parken van Komodo en Raja Ampat bieden de grootste diversiteit aan onderwaterleven ter wereld. Er zijn wel 540 soorten koraal, meer dan 1000 verschillende soorten rifvissen en 700 weekdieren. Twee bijzondere duikgebieden waar elke duiker zijn hart kan ophalen.

Daarnaast zijn er ook liveaboard naar bijvoorbeeld de regio Lembeh of Halmahera (Noord Molukken). Centraal tijdens deze liveaboards staan de ongerepte koraalriffen, scholen barracuda’s, manta’s, haaien, dolfijnen en walvissen, maar ook macro leven en muck duiken.
Kortom, een liveaboard in Indonesië geeft jou de ultieme duikervaring!

Neem gerust contact met ons op om jouw wensen met ons te bespreken en wij kunnen je een passend advies geven en aangeven in welk gebied je het best kunt duiken bij specifieke wensen.