Indonesië
U bevindt zich hier: HomeIndonesiëKalimantan

Duikreizen Kalimantan

Kalimantan, oftewel het Indonesische Borneo, staat bekend om zijn ongerepte natuur met ondoordringbare en tropische regenwouden, wilde diersoorten als luipaarden, krokodillen en slangen, honderden vogelsoorten, drijvende markten en traditionele Dayak cultuur (voormalige koppensnellers). Het spotten van orang oetans staat op de verlanglijstjes van vele reizigers en kunnen afgevinkt worden na een bezoek aan deze bestemming. In het Tanjung Puting National Park leven meer dan 6000 orang oetans en kun je in hun natuurlijke leefomgeving bewonderen tijdens een riviertocht.

Wij kijken natuurlijk ook naar de onderwaterwereld en die is hier prachtig met duiklocaties waar je o.a. manta’s in veelvoud kunt spotten. De meeste duiken zijn driftduiken waarbij je jezelf met de stroming mee laat voeren langs alle mooie koraalwanden en riffen waar haaien, barracuda’s, schilpadden, grote scholen vis, maar ook veel macroleven voorkomt. Het ontbreekt je hier dus aan niets.
Het Maratua kwallenmeer maakt deze bestemming helemaal uniek. In dit meer leven (zoals de naam al zegt) miljoenen kwallen die ongevaarlijk zijn. Dit komt doordat ze geen natuurlijke vijanden hebben.

Wij vinden Kalimantan echt een (duik)paradijs op aarde en behoort zeker tot een unieke duikbestemming!