Indonesië
U bevindt zich hier: HomeIndonesiëManado

Duikreizen Manado

Manado, de hoofdstad van noord Sulawesi is omringd door helderblauwe wateren met een enorme grote variëteit aan onderwaterleven.
De mooiste duiklocaties vind je in het Bunaken National park die bestaat uit de eilanden Manado Tua, Siladen en Montehage, hier vind je vooral kleurrijke koraalwanden die tot in de diepte rijken en heel veel verschillende vissen. Ook bij de noordelijke eilanden Gangga, Bangka en Talise die worden gekenmerkt door mooie stranden vind je en eveneens ongerepte koraalriffen die uitermate geschikt zijn om op te snorkelen én te duiken. Natuurlijk niet te vergeten aan de oostkant van Noord Sulawesi bevinden zich de Lembeh Straat met Lembeh Island en de haven van Bitung. Het duiken hier wordt “Muck Diving” genoemd. Je duikt hier op een bodem van grof zand waar de meest zeldzame en bijzondere dieren “critters” voorkomen.

Noord Sulawesi heeft naast een geweldig mooi onderwaterleven nog meer te bieden, zo vind je er het Tangkoko National Park met o.a. de wereldberoemde Tarsius aapjes, vulkanen, tropische jungles, uitgestrekte rijstterrassen, heel veel kerken, een uitgesproken cultuur, maar ook witte stranden waar je heerlijk weg kunt dromen. Degene die op zoek is naar een mix van avontuur, cultuur, ongerepte natuur en rust zit hier helemaal op zijn of haar plek.

Manado staat garant voor een duikvakantie met succes en behoort daarom zeker tot onze ‘you must have been here’ list!