Indonesië
U bevindt zich hier: HomeIndonesiëNusa Lembongan

Duikreizen Nusa Lembongan

Een rustig, klein en vooral paradijselijk eiland gelegen op slechts een half uur varen vanaf Bali, dat is het eiland Nusa Lembongan. Een echt surfers en duikers eiland waar geen massa toerisme te vinden is. Er zijn meerdere mooie bounty stranden waar je overdag heerlijk kunt relaxen en waar je in de avond een lekker drankje kunt drinken bij een lokale bar. Daarbij zorgt de prachtige natuur met de mangrovebossen en de Devil’s tear met haar felgroene kliffen, de vriendelijke mensen en het heerlijke eten ervoor dat een verblijf op dit eiland erg succesvol is.

Kom je voor het onderwaterleven dan zit je hier helemaal goed. De omgeving van Nusa Lembongan is namelijk perfect om te snorkelen en te duiken. Je vindt er nog hele gezonde koralen en een grote variatie aan tropische vissen. Ook voor groot onderwaterleven zit je hier goed want naast het nabij gelegen eiland Nusa Penida vind je Manta Point waar je bijna 100% kans hebt om de reuze manta’s te zien.

Er is op het eiland verder niet heel veel te doen en je komt dan ook echt om te duiken, te snorkelen, te surfen of om van de natuur te genieten. Veelal wordt een verblijf op Nusa Lembongan geboekt in combinatie met een verblijf op een ander Indonesisch eiland. Een duikvakantie naar dit eiland is dus erg geschikt voor degene die op zoek is naar de combinatie van klein en groot onderwaterleven en die houdt van een rustige locatie waar je zelfs in het hoogseizoen de rust ervaart.