Indonesië
U bevindt zich hier: HomeIndonesiëZuid Sulawesi

Duikreizen Zuid Sulawesi

Zuid Sulawesi, ook wel Celebes, is één van de grotere eilanden van Indonesië, maar wordt nog nauwelijks door toeristen bezocht. Een waar duikers paradijs met een rijk onderwaterleven, denk aan aflopende riffen met harde en zachte koralen, heel veel macro, maar ook haaien en ander groot onderwaterleven!

Deze bestemming biedt een uitbundige natuur met prachtige rijstvelden, berggebieden, vulkanen, maar ook hagelwitte stranden. Voor de cultuurliefhebber is dit ook een echte aanrader want je vindt er Torajaland, het ‘land van de goddelijke koningen’. De Toraja’s zijn zeker weten hele mysterieuze bewoners en hebben hun eigen architectuur, rituelen en magische tradities die voor ons alleen in sprookjesverhalen voorkomen.

Dan heb je nog Makassar, één van de oudste havensteden van Sulawesi. Door de authentieke Makassar schoeners (sierlijk gevormde zeilschepen), het Fort Rotterdam (best bewaard gebleven Nederlandse fort), de oude specerijen haven en de oude Mulo school maken dat ook hier genoeg te zien is. Om de sfeer van de stad op te snuiven is het een aanrader om bij zonsondergang langs de boulevard te wandelen. De boulevard is dan namelijk echt een ontmoetingsplaats voor de locals, waar lokale specerijen worden aangeboden vanuit gezellige kraampjes. Ruik, proef en beleef Makassar!

Een duikvakantie naar Makassar staat garant voor een diverse duikvakantie met veel bezienswaardigheden.