Malediven
U bevindt zich hier: HomeMaledivenAddu Atoll

Duikreizen Addu Atoll

Ben je op zoek naar een bijzondere duikvakantie op de Malediven, waar je een grote kans hebt om manta’s te zien en kennis maken met het lokale leven? Dan is de Addu Atol dé bestemming om te verblijven!

Het Addu Atoll is de meeste zuidelijk gelegen atol van de Malediven op ca. 540 km. van Male. Het Atoll bestaat uit 6 bewoonde en 24 onbewoonde eilanden. Gan Island is door bruggen en dammen verbonden met nog 3 andere eilanden ( Feydhoo, Maradhoo en Hithadhoo). Met een ferry zijn nog drie andere eilanden te bereiken vanuit Gan.

Tot midden jaren 70 was de luchthaven van Gan een Britse marine basis en is nu een internationale luchthaven, de meeste vluchten zijn vanuit Male.

Na Male wonen er in de Addu Atoll de meeste Maldivianen, hierdoor krijg je een leuke indruk van het lokale leven op de eilanden, maar zonder de drukte van Male Stad.
Ook is het verblijf anders dan wanneer je op één van de resorts zou verblijven. Het uitzicht is hetzelfde, prachtige witte stranden, palmbomen, azuurblauw water en natuurlijk de zonsondergang, maar wel met het contact met de lokale bevolking.

Gan is een bijzondere bestemming om te duiken. Omdat de toeristen dit gebied nog niet massaal heeft ontdekt, zijn de riffen nog ongerept en in zeer goede conditie.
Eén van de belangrijkste redenen om in Gan te gaan duiken is wel dat je het hele jaar rond manta’s kan zien.
Vanwege de zuidelijke ligging heeft de Addu Atoll minder “last” van de moesson al kan er tijdens de wisseling van de moessons ( april - mei en nov - dec) meer regen vallen en een sterke stroming staan.