Malediven
U bevindt zich hier: HomeMaledivenFuvamulah Atoll

Duikreizen Fuvamulah Atoll

Fuvamulah Atoll, de nieuwe hotspot in het zuiden van de Malediven voor de gevorderde duiker die op zoek is naar een uitdagende duikvakantie met haaien op de Malediven. Fuvamulah is een top duikbestemming en biedt een aantal van de meest verbluffende duikmogelijkheden die je waar dan ook ter wereld kunt vinden. Fuvamulah is een eiland en atoll tegelijkertijd en heeft een diepe oceaan rond het eiland waardoor het een grote aantrekkingskracht heeft voor diverse pelagische diersoorten. Het onderwaterlandschap is ruig en het rif loopt door z’n 3 kilometer ten zuidwesten van het eiland.

Duik met tijgerhaaien, voshaaien en zelfs oceanic manta’s en heel bijzonder, grote scholen van diverse vissoorten. Tijgerhaaien vind je hier het gehele jaar door en de voshaaien en hamerhaaien kom je tegen van september tot december. De walvishaaien en manta’s zie je in de periode januari tot mei.

Gelegen in het diepe zuiden van de Malediven op 500 kilometer ten zuiden van Male stad en met maar 8500 inwoners wordt Fuvamulah vaak omschreven als een van de mooiste Malediviaanse eilanden. Het eiland is 4,5 kilometer lang en 1,2 kilometer breed en ligt 33 kilometer van de evenaar. Het eiland is groen met een uitbundige tropische plantengroei. Op het eiland zijn 2 zoetwatermeren welke een thuis bied aan diverse vogelsoorten.

Ben je een fervent duiker en staat duiken met (tijger)haaien op jouw verlanglijstje dan mag je deze bestemming zeker niet missen.