background image

Duikvakanties St. Maarten

Sint Maarten is onderdeel van de bovenwindse eilanden van de Nederlandse Antillen en is verdeeld in een Nederlands gedeelte in het zuiden en een Frans gedeelte in het noorden van het eiland. Het is het kleinste eiland ter wereld dat gedeeld wordt door twee landen.

In het Nederlandse gedeelte wordt gewoon Nederlands gesproken, maar ook Engels en Creools. In het Franse gedeelte wordt met name Frans gesproken. Betalen kun je op het hele eiland met dollars. In het Nederlandse gedeelte wordt ook de Antilliaanse gulden gebruikt, maar dollars worden overal geaccepteerd. Het weer in Sint Maarten is het hele jaar door lekker van temperatuur, maar in de periode juli tot en met november is er kans op orkanen.
Sint Maarten is een prettig vakantie eiland. In de toeristische gebieden is het druk en gezellig met winkeltjes, bars, restaurants en prachtige stranden. Toch kun je ook rustigere plaatsen vinden op Sint Maarten. Het is leuk om een auto te huren en het eiland te verkennen. Natuurlijk is het ook prachtig duiken bij Sint Maarten en is deze bestemming zeer geschikt voor mensen die een duikvakantie willen combineren met de levendigheid van een toeristisch eiland.

Je kunt Sint Maarten makkelijk bereiken met een rechtstreekse vlucht van KLM en het is een goede basis om meerdere eilanden in het Caribisch gebied te bezoeken.


St. Maarten

Het Holland House Beach Hotel ligt op 10km vanaf het vliegveld in het centrum van Philipsburg midden tussen de taxfree winkels en dicht bij restaurants, bars en casino’s. Het hotel is direct aan het strand gelegen.
Telefoon:
033 45 71 594