Offerte aanvragen
background image

Duikvakantie Amba Liveaboard

Amba Liveaboard

Drydock: Amba vaart niet in de periode 29 mei 2017 t/m 30 september 2017

De Amba is de enige liveaboard die vaart in de Haa-Alifu en Haa-Dhaal atollen, de meest noordelijke atollen van de Malediven. Vanaf de luchthaven bij Malé vlieg je met een klein vliegtuig (ongeveer 34 passagiers) door naar het eiland Hanimaadhoo in het Haa-Alifu atol. Dit duurt ongeveer 30 minuten en ondertussen heb je een geweldig uitzicht op de atollen en eilanden van de Malediven. Vanaf Hanimaadhoo word je per boot naar de Amba gebracht.

De Amba is een modern schip(gebouwd in 2004), dat van alle gemakken voorzien is. Het heeft een beetje 2 gezichten. Aan de buitenkant en op de dekken oogt het modern met een strak design, terwijl in hutten, de salon en de bar bijvoorbeeld weer veel met hout is gewerkt wat een hele andere sfeer geeft.

Hutten

De Amba is 33 meter lang en 10 meter breed. Op het onderdek zijn 7 standaard hutten (13 tot 16 m²) die allemaal een ventilator, airconditioning, douche, wastafel en toilet hebben. Via de patrijspoort komt er daglicht in de hut. 5 hutten hebben een tweepersoonsbed en een éénpersoonsbed en 2 hutten zijn met twee éénpersoonsbedden. In elke hut verblijven maximaal 2 personen.

Op het bovendek zijn nog twee ruimere standaard hutten waarvan 1 met een tweepersoonsbed en 1 met een tweepersoonsbed en éénpersoonsbed. Ook deze hutten hebben een ventilator, airconditioning, douche, wastafel en toilet. Deze hutten hebben grotere ramen. Daarnaast is er op het bovendek nog een luxehut, die eigenlijk meer een suite is. Deze luxehut heeft 1 slaapkamer, badkamers en een eigen (gedeeld) zonneterras van 20 vierkante meter en een overdekt gedeelte van 60 vierkante meter. Natuurlijk heeft ook de luxehut ventilators en airconditioning.

Voor elke gast ligt in de badkamer een handdoek klaar. Wil je echter ook een handdoek voor het duiken of zonnen, neem dan zelf een extra handdoek mee.

Er is aan boord voldoende ruimte (50 m²) voor de zonaanbidders om in de zon te liggen. Voor de mensen met een wat gevoeliger huid, er zijn ook overal schaduwplekken gemaakt op het dek. Op het bovenste zonnedek is ook een bar.

In de salon, met airconditioning, staat een TV, DVD speler en stereo. Daarnaast kun je hier vermaken met een ouderwets gezellig bordspel of een boek uit de boekenkast. In de salon vindt je ook het oplaadstation voor duiklampen. Ook voor een drankje kun je terecht in de salon. Hier zit namelijk de goed gevulde en gezellige bar. Een bar hoort natuurlijk op een schip dat Amba heet. Amba is namelijk Malediviaans voor proost!

Eten & Drinken

Naast duiken is eten een belangrijk item op een liveaboard. Op de Amba is dat prima geregeld. Voor de vroege ochtend duik krijg je al koffie of thee en een klein hapje te eten, zodat je wat in je maag hebt voordat je gaat duiken. Na deze duik lust je vast een goed ontbijt en dat krijg je ook! Koffie, thee, vers fruit, toast, vleeswaren, kaas, eieren, jam en chocoladepasta. Eet niet te veel want na de tweede duik staat de lunch al weer geserveerd. De lunch is simpel maar heerlijk en bestaat meestal uit rijst of pasta met groenten en eventueel een vers gevangen vis met wat vers fruit als toetje.

Na de derde duik wordt er thee met cake of een snack geserveerd zodat je de tijd kunt overbruggen naar het diner. Het diner bestaat altijd uit diverse gerechten zodat er voor elk wat wils is. De gerechten zijn vaak een combinatie van internationale en Aziatische gerechten. Zorg wel dat je ruimte houdt voor het toetje wat vaak vers fruit, ijs of een eigen gemaakte taart is. Daarnaast probeert men elke week een BBQ te organiseren op het strand van een onbewoond eiland.

Zoals overal in de Malediven is drank een kostbaar iets. Op de Amba hanteren ze een eigen betaalmiddel: schelpen. Je koopt voor Euro 60,- een tas met 40 schelpen waarmee je drank kunt kopen. Je koopt met 1 schelp een grote fles (1½ liter) water, met 2 schelpen een blikje bier en met 3 schelpen sterke drank.

Als je een super-de-luxe liveaboard wilt met jacuzzi’s en dergelijke, dan ben je bij de Amba aan het verkeerde adres. Wil je echter een liveaboard in een uniek stukje van de Malediven met een zeer goede prijs / kwaliteit verhouding, dan is de Amba de liveaboard die je zoekt.

Telefoon:
033 45 71 594