Amba Liveaboard

4 sterren
Bootduiken
Bootduiken
Duiken in reis inbegrepen
Duiken in reis inbegrepen
Airconditioning aanwezig
Airconditioning aanwezig
Kluis
Kluis
Liveaboard
Liveaboard
Nitrox
Nitrox
Sfeervol
Sfeervolle accommodatie
Wifi
Wifi aanwezig
Moderne en luxe boot 33 meter x 10 meter en 10 hutten Gegarandeerd vertrek voor elke afvaart Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Op zoek naar maximaal duiken, genieten van heerlijk eten en een uitstekende service? Ga dan aan boord van de Amba, de beste keus voor een liveaboard op de Malediven. De Amba is een modern schip, dat van alle gemakken voorzien is. Het heeft een beetje 2 gezichten. Aan de buitenkant en op de dekken oogt het modern met een strak design, terwijl in hutten, de salon en de bar bijvoorbeeld weer veel met hout is gewerkt wat een hele authentieke sfeer geeft.

Waar de meeste liveaboard boten over het algemeen een 8 daagse trip aanbieden naar de centrale atollen, biedt Amba voor de meeste afvaarten een 11 daagse of 12 daagse trip aan. Tijdens de 11 of 12 daagse liveaboard maak je de mooiste duiken op verschillende duikstekken in de noord en zuid Male Atol, Felidhoo, noord en zuid Ari Atol en Rasdhoo. De te varen afstanden zijn korter tijdens een langere trip en hierdoor is er veel flexibiliteit in de route en duikstekken.

Hutten

Amba Liveaboard - Dive and Travel
De Amba is 33 meter lang en 10 meter breed. Op het lowerdeck zijn 7 standaard hutten (13 tot 16 m²) die allemaal een ventilator, airconditioning, douche, wastafel en toilet hebben. Via de patrijspoort komt er daglicht in de hut. 5 hutten hebben een tweepersoonsbed en een éénpersoonsbed en 2 hutten zijn met twee éénpersoonsbedden. In elke hut verblijven maximaal 2 personen. De airconditioning is onlangs vervangen en de generatoren zijn erg stil waardoor je geen geluidsoverlast hebt van deze apparatuur. Op het bovendek zijn nog twee ruimere standaard hutten waarvan 1 met een tweepersoonsbed en 1 met een tweepersoonsbed en éénpersoonsbed. Ook deze hutten hebben een ventilator, airconditioning, douche, wastafel en toilet. Deze hutten hebben grotere ramen. Daarnaast is er op het bovendek nog een luxe hut, die eigenlijk meer een suite is. Deze luxehut heeft een slaapkamer, badkamer en een eigen (gedeeld) zonneterras van 20 vierkante meter. Natuurlijk heeft ook de luxehut een ventilator en airconditioning. Let op: Indien je een hut deelt met iemand anders is het niet gegarandeerd dat dit iemand is van hetzelfde geslacht. Indien je graag privacy wilt, dan adviseren we je een single cabin te boeken tegen een toeslag.

Met een drankje aan de bar

Voor elke gast ligt in de badkamer een handdoek klaar. Handdoeken nodig voor na het duiken of voor op het zonnedek? Geen probleem, handdoeken genoeg!

Er is aan boord voldoende ruimte (50 m²) voor de zonaanbidders om in de zon te liggen. Op het bovenste zonnedek is ook een bar.

In de salon, met airconditioning, staat een TV, DVD speler en stereo. Daarnaast kun je hier vermaken met een ouderwets gezellig bordspel of een boek uit de boekenkast. In de salon vindt je ook het oplaadstation voor duiklampen. Ook voor een drankje kun je terecht in de salon. Hier zit namelijk de goed gevulde en gezellige bar. Een bar hoort natuurlijk op een schip dat Amba heet. Amba is namelijk Malediviaans voor proost!

Eten & Drinken

Amba Liveaboard - Dive and Travel
Naast duiken is eten een zeer belangrijk item op een liveaboard, niet heel gek als je bedenkt dat de manager vroeger kok is geweest….. Voor de vroege ochtend duik krijg je al koffie of thee en een klein hapje te eten, zodat je wat in je maag hebt voordat je gaat duiken. Na deze duik lust je vast een goed ontbijt en dat krijg je ook! Koffie, thee, vers fruit, toast, vleeswaren, kaas, eieren, jam en chocoladepasta. Als klap op de vuurpijl wordt er iedere dag vers brood gebakken aan boord. Na de tweede duik wordt de lunch geserveerd. Deze is simpel maar heerlijk en bestaat meestal uit rijst of pasta met groenten en eventueel een vers gevangen vis met wat vers fruit als toetje.

Na de derde duik wordt er thee met cake of een snack geserveerd zodat je de tijd kunt overbruggen naar het diner. Het diner bestaat altijd uit diverse gerechten zodat er voor elk wat wils is. De gerechten zijn vaak een combinatie van internationale en Aziatische gerechten. Zorg wel dat je ruimte houdt voor het toetje wat vaak vers fruit, ijs of een eigen gemaakte taart is. Daarnaast probeert men elke week een BBQ te organiseren op het strand van een onbewoond eiland.

De Amba heeft een vergunning voor het schenken van alcohol en wordt voor Maldivische begrippen voor een zeer schappelijke prijs aangeboden.

Als je een super-de-luxe liveaboard wilt met jacuzzi’s en dergelijke, dan ben je bij de Amba aan het verkeerde adres. Wil je echter een liveaboard in een uniek stukje van de Malediven, staf die er alles aan doet om het verblijf aan boord tot een succes te maken met een zeer goede prijs / kwaliteit verhouding, dan is de Amba de liveaboard die je zoekt.

Lees meer over deze reis
Beoordelingen
8,0
Corina Blok, Easterlittens
17-02-2019
Het verblijf op de Amba was geweldig! Vriendelijke mensen, heerlijk eten, behulpzaam, prachtige kamer. Top!
H. Beerten
22-05-2016
'De Amba is een prachtige ruime boot en omdat het in het noorden van de Malediven de enige boot is, duik je alleen met je eigen groep. Geen overvolle duikstekken dus. Hou er reken...

Specificaties

Amba Liveaboard
Klasse
Bouwjaar
Lengte
Breedte
Aantal dekken
Aantal hutten
Maximaal aantal gasten
Airco
Nitrox
Verzorging
Wifi
Luxe
2004 en in 2021 volledig gerenoveerd
33 meter
10 meter
4
10
20
ja
ja (1 duik per dag gratis)
volpension incl. thee,koffie en drinkwater.
ja

Fotoalbum

Prijzen

Vanaf 1613 euro
Groepskorting:
Bij 5 betalende passagiers is de 6e gratis.
Bij 10 betalende passagiers zijn de 11e en 12e gratis.
Bij 15 betalende passagiers zijn de 16e,17e en 18e gratis.

Niet duikers:
Niet duikers zijn ook welkom aan boord. zij ontvangen een korting van € 100,- op de cruise only prijs.

1-persoonshut:
Wil je een 1-persoonshut, dan is de toeslag 65% op de cruise only prijs.

Amba liveaboard prijzen en beschikbaarheid
Inclusief in de reissom:
- Ontvangst op de luchthaven door een vertegenwoordiger van Amba Liveaboard.
- Transfer Malé Luchthaven - Amba.
- Transfer Amba - Malé Luchthaven.
- Verblijf aan boord van de Amba
- 3 maaltijden per dag incl. koffie & thee en drinkwater.
- 2-3 duiken per dag incl. fles/lucht/lood (exclusief aankomst en vertrekdag).
- dag voor vertrek laatste duik om 08:00 uur
- 1 nachtduik per week is inclusief
- 16% G.S.T. (over de liveaboardprijs).

Check-in vanaf 14:00 uur
Check-out om 07:00 uur.

Elke duiker dient minimaal 50 gelogde duiken te hebben alsmede een advanced duikbrevet voor duiken tot 30 meter alsmede en een nitrox certificaat
Duiken met een SMB boei en computer is verplicht
Exclusief in de reissom:
- Retourvlucht Malé
- Binnenlandse retourvlucht Malé - Hanimaadhoo, Ifuru of Daravandhoo luchthaven ca. € 360,- per persoon (wordt bij boeking berekend). Voor bepaalde routes van toepassing.
- Green Tax USD 6 per persoon per nacht (aan boord te voldoen).
- Frisdrank en alcoholische dranken.
- Fooien (naar tevredenheid).
- Service charge € 15,- (trips 8 dagen/7 nachten trips) en € 20,- (12 dagen/11 nachten trips) per persoon per nacht (aan boord te voldoen).
- Nitrox voor € 10,- per dag (aan boord te voldoen).

- Indien je nog niet in het bezit bent van je nitrox brevet dan volg je de cursus ter plaatse. De kosten bedragen € 99 per persoon. Je kunt de cursus ook online doen via de website van PADI.
Exclusief in de reissom:
- Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering.
- SGR bijdrage en garantiedekking á € 5,- per persoon.
- Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
- Administratiekosten € 18,- per boeking.

- Voor alle uitgaven ter plaatse wordt er 10% service charge en 16% G.S.T. berekend.

Route

Op de Malediven bepaal je de route niet op basis van specifieke duikstekken, maar een route. Amba Liveaboard vaart, afhankelijk van het aantal dagen, een route naar de noord en zuid Male Atol en Felidhoo. Tijdens de langere trips duik je ook bij de noord en zuid Ari en Rasdhoo atollen. Er wordt tijdens een trip altijd gekeken naar de duikervaring, wensen, beste duikomstandigheden van de maand waarin je duikt en getij.

Er vaart met de Amba een duik dhoni mee. Met deze dhoni ga je naar de duiklocaties. De duikspullen gaan aan het begin van de cruise allemaal aan boord van de duik dhoni, dus daar heb je verder geen omkijken naar. De flessen worden ook gevuld op de dhoni die dan op afstand blijft van de Amba zodat je geen last hebt van het lawaai van de compressor. De dhoni is ruim en heeft meerdere plaatsen waar je te water kunt gaan en een zonnedek.

afbeeling 15.jpg
Praktische zaken
Er wordt in principe met 12 liter aluminium flessen gedoken, maar er zijn ook een aantal 15 liter aluminium flessen aan boord. Alle flessen hebben een Din aansluiting. Er zijn een aantal adaptors naar Din aansluiting aan boord. Indien jouw automaat een internationale aansluiting heeft, is het praktischer om een adaptor en imbus sleutel mee te nemen.

Gezien de aard van de duiken wordt er aan boord van Amba alleen met Nitrox gedoken. Duikers die nog niet in het bezit zijn van een nitrox brevet kunnen de cursus aan boord doen (tegen betaling) of vooraf via bijv. E-learning. Er worden 2 tot 3 duiken per dag gemaakt en een nachtduik behoort ook tot de mogelijkheden. Het is in de Malediven verplicht om te duiken met een computer, signaalboei en een noodlamp. Een duiklamp is verplicht bij de nachtduiken. Het duiken tijdens een liveaboard is anders dan het duiken op een huisrif. Er kan sterke stroming zijn en daarom is vereist dat elke gast in bezit is van zijn Advanced, recente duikervaring heeft en minimaal 30 tot 50 gelogde duiken.

De bemanning van de Amba gaat er vanuit dat de duikers hun eigen spullen (incl. duiklampen) meenemen. Ze hebben geen huurspullen aan boord.

Beoordelingen

Amba Liveaboard
Malediven Liveaboards, Malediven
8,0
Corina Blok, Easterlittens
17-02-2019
Amba Liveaboard
Het verblijf op de Amba was geweldig! Vriendelijke mensen, heerlijk eten, behulpzaam, prachtige kamer. Top!
H. Beerten
22-05-2016
Amba Liveaboard
'De Amba is een prachtige ruime boot en omdat het in het noorden van de Malediven de enige boot is, duik je alleen met je eigen groep. Geen overvolle duikstekken dus. Hou er rekening mee dat er op veel duikstekken flinke stroming staat. Als je dat niet gewend bent, geen nood, met een rifhaak hang je rustig om bijvoorbeeld de machtige manta''s bij een poetsstation te bekijken.
We hebben genoten van een week totale ontspanning met drie duiken per dag, uitstekend eten, en een gezellige groep. Ongelofelijk goeie crew en duikgidsen Tamara en Jamin zijn top. '
Video Amba liveaboard