Amba Liveaboard

4 sterren
Moderne en luxe bootHaaienduik bij Fotteyo33 meter x 10 meter en 10 huttenOok speciale trips

De Amba biedt als enige liveaboard in bepaalde periodes een route aan in de noordelijke atollen. Amba is de enige boot die zo noordelijk vaart en hierdoor staat de trip garant voor een bijzondere duikvakantie. Deze trips zijn 11 dagen/ 10 nachten en je kunt zo nog langer van dit prachtige duikgebied genieten. Vanaf de luchthaven bij Malé vlieg je met een klein vliegtuig (ongeveer 34 passagiers) door naar het eiland Hanimaadhoo, Daravandhoo of Ifuru. Deze vlucht duurt ongeveer 30 minuten en ondertussen heb je een geweldig uitzicht op de atollen en eilanden van de Malediven. Vanaf de luchthaven word je per boot naar de Amba gebracht.
Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een 8 daagse of 11 daagse liveaboard naar de Centrale Atollen. Tijdens de 8 daagse trip duik in de noord en zuid Malé Atol en Felidhoo. Tijdens de 11 daagse trip ga je naast deze atollen ook naar de noord en zuid Ari atol.
De Amba is een modern schip (gebouwd in 2004 en gerenoveerd in 2020), dat van alle gemakken voorzien is. Het heeft een beetje 2 gezichten. Aan de buitenkant en op de dekken oogt het modern met een strak design, terwijl in hutten, de salon en de bar bijvoorbeeld weer veel met hout is gewerkt wat een hele andere sfeer geeft.

Hutten

Amba hut
De Amba is 33 meter lang en 10 meter breed. Op het lowerdeck zijn 7 standaard hutten (13 tot 16 m²) die allemaal een ventilator, airconditioning, douche, wastafel en toilet hebben. Via de patrijspoort komt er daglicht in de hut. 5 hutten hebben een tweepersoonsbed en een éénpersoonsbed en 2 hutten zijn met twee éénpersoonsbedden. In elke hut verblijven maximaal 2 personen.

Op het bovendek zijn nog twee ruimere standaard hutten waarvan 1 met een tweepersoonsbed en 1 met een tweepersoonsbed en éénpersoonsbed. Ook deze hutten hebben een ventilator, airconditioning, douche, wastafel en toilet. Deze hutten hebben grotere ramen. Daarnaast is er op het bovendek nog een luxe hut, die eigenlijk meer een suite is. Deze luxehut heeft een slaapkamer, badkamer en een eigen (gedeeld) zonneterras van 20 vierkante meter. Natuurlijk heeft ook de luxehut een ventilator en airconditioning. Let op: Indien je een hut deelt met iemand anders is het niet gegarandeerd dat dit iemand is van hetzelfde geslacht. Indien je graag privacy wilt, dan adviseren we je een single cabin te boeken tegen een toeslag.

Met een drankje aan de bar

Voor elke gast ligt in de badkamer een handdoek klaar. Wil je echter ook een handdoek voor het duiken of zonnen, neem dan zelf een extra handdoek mee.

Er is aan boord voldoende ruimte (50 m²) voor de zonaanbidders om in de zon te liggen. Voor de mensen met een wat gevoeliger huid, er zijn ook overal schaduwplekken gemaakt op het dek. Op het bovenste zonnedek is ook een bar.

In de salon, met airconditioning, staat een TV, DVD speler en stereo. Daarnaast kun je hier vermaken met een ouderwets gezellig bordspel of een boek uit de boekenkast. In de salon vindt je ook het oplaadstation voor duiklampen. Ook voor een drankje kun je terecht in de salon. Hier zit namelijk de goed gevulde en gezellige bar. Een bar hoort natuurlijk op een schip dat Amba heet. Amba is namelijk Malediviaans voor proost!

Eten & Drinken

Naast duiken is eten een belangrijk item op een liveaboard. Op de Amba is dat prima geregeld. Voor de vroege ochtend duik krijg je al koffie of thee en een klein hapje te eten, zodat je wat in je maag hebt voordat je gaat duiken. Na deze duik lust je vast een goed ontbijt en dat krijg je ook! Koffie, thee, vers fruit, toast, vleeswaren, kaas, eieren, jam en chocoladepasta. Eet niet te veel want na de tweede duik staat de lunch al weer geserveerd. De lunch is simpel maar heerlijk en bestaat meestal uit rijst of pasta met groenten en eventueel een vers gevangen vis met wat vers fruit als toetje.

Na de derde duik wordt er thee met cake of een snack geserveerd zodat je de tijd kunt overbruggen naar het diner. Het diner bestaat altijd uit diverse gerechten zodat er voor elk wat wils is. De gerechten zijn vaak een combinatie van internationale en Aziatische gerechten. Zorg wel dat je ruimte houdt voor het toetje wat vaak vers fruit, ijs of een eigen gemaakte taart is. Daarnaast probeert men elke week een BBQ te organiseren op het strand van een onbewoond eiland.

Zoals overal in de Malediven is drank een kostbaar iets. Op de Amba hanteren ze een eigen betaalmiddel: schelpen. Je koopt voor Euro 60,- een tas met 40 schelpen waarmee je drank kunt kopen. Je koopt met 1 schelp een grote fles (1½ liter) water, met 2 schelpen een blikje bier en met 3 schelpen sterke drank.

Als je een super-de-luxe liveaboard wilt met jacuzzi’s en dergelijke, dan ben je bij de Amba aan het verkeerde adres. Wil je echter een liveaboard in een uniek stukje van de Malediven met een zeer goede prijs / kwaliteit verhouding, dan is de Amba de liveaboard die je zoekt.

Lees meer over deze reis
Beoordelingen
8,0
Corina Blok, Easterlittens
17-02-2019
Het verblijf op de Amba was geweldig! Vriendelijke mensen, heerlijk eten, behulpzaam, prachtige kamer. Top!
H. Beerten
22-05-2016
'De Amba is een prachtige ruime boot en omdat het in het noorden van de Malediven de enige boot is, duik je alleen met je eigen groep. Geen overvolle duikstekken dus. Hou er reken...

Specificaties

Amba Liveaboard
Klasse
Bouwjaar
Lengte
Breedte
Aantal dekken
Aantal hutten
Maximaal aantal gasten
Airco
Nitrox
Verzorging
Wifi
Luxe
2004 en in 2020 volledig gerenoveerd
33 meter
10 meter
4
10
20
ja
ja (1 duik per dag gratis)
volpension incl. thee,koffie en drinkwater.
ja (verplicht)

Fotoalbum

Prijzen

Vanaf 960 euro
Boek zonder zorgen je duikvakantie bij Dive and Travel.
We willen allemaal graag weer op duikvakantie maar de huidige ontwikkelingen rond het Corona virus maken ons allemaal wat terughoudend. Het team Dive and Travel ziet jullie graag weer als klant en heeft hebben daarom het "Boeken zonder zorgen" geïntroduceerd. Word jouw reis i.v.m. Corona geannuleerd of omgeboekt dan geven wij je voor de meeste bestemmingen de "Boeken zonder zorgen "garantie. Onze reisspecialisten adviseren je graag om welke bestemmingen het gaat zodat je zorgeloos jouw ideale vakantie bij ons kunt boeken. 

Boeken zonder Zorgen
✅ Annuleert Dive and Travel jouw boeking in verband met een aangepast reisadvies naar oranje of rood door bijvoorbeeld COVID-19 dan bieden wij je de zekerheid van kosteloos omboeken (op basis van beschikbaarheid) of je ontvangt een terugbetaling van je reeds betaalde reissom, ook indien je met een Corona voucher hebt betaald.

✅  Indien je er zelf voor kiest om niet te willen reizen terwijl dit wel mogelijk is, dan gelden de normale annuleringsvoorwaarden. Kun je niet reizen i.v.m. een COVID-19 besmetting dan is dit verzekerd onder de annuleringsverzekering. Wij raden aan bij boeking van je reis dus altijd een annuleringsverzekering af te sluiten.

✅ Indien de vakantiebestemming een reisadvies naar code oranje of rood verandert tijdens jouw verblijf zorgt Dive and Travel in overleg ervoor dat je weer veilig op Nederlandse bodem landt. Wij hebben nauw contact met jou als klant en onze leveranciers om er voor te zorg te dragen dat je zo snel mogelijk en veilig weer thuis bent. De niet genoten nachten kunnen door middel van een voucher op een later moment opgenomen worden.

✅ De boek zonder zorgen garantie is van toepassing op alle nieuw geboekte reizen vanaf 01 januari 2021.

De boeken zonder zorgen garantie is geen vervanging van de annuleringsverzekering. Wij raden je ten zeerste aan een annuleringsverzekering af te sluiten voor jouw volgende duikvakantie. Dive and Travel werkt samen met de Europeesche Verzekeringen, wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Dive and Travel behoudt zich ten alle tijden het recht om, zonder kennisgeving vooraf, de Boeken zonder Zorgen garantie aan te passen, wijzigen of te beëindigen.

Al onze samenwerkende luchtvaartmaatschappijen, hotels en duikscholen hebben uitgebreide Corona maatregelen genomen. Klik op de bestanden en bekijk de aanpassingen per onderdeel van jouw reis. Je bent als klant zelf verantwoordelijk voor het naleven van alle voorwaarden t.a.v. de juiste reisdocumenten.

Kijk voor de reisadviezen per land op: Nederland Wereldwijd
Groepskorting: Bij 5 betalende passagiers is de 6e gratis.
Bij 10 betalende passagiers zijn de 11e en 12e gratis.
Bij 15 betalende passagiers zijn de 16e,17e en 18e gratis.
Amba liveaboard prijzen en beschikbaarheid
Inclusief in de reissom:
- Ontvangst op de luchthaven door een vertegenwoordiger van Amba Liveaboard.
- Transfer Malé Luchthaven - Amba.
- Transfer Amba - Malé Luchthaven.
- Verblijf aan boord van de Amba
- 3 maaltijden per dag incl. koffie & thee en drinkwater.
- 2-3 duiken per dag incl. fles/lucht/lood (exclusief aankomst en vertrekdag).
- 12% G.S.T. (over de liveaboardprijs).
Exclusief in de reissom:
- Retourvlucht Malé
- Binnenlandse retourvlucht Malé - Hanimaadhoo, Ifuru of Daravandhoo luchthaven ca. € 360,- per persoon (wordt bij boeking berekend). Voor bepaalde routes van toepassing.
- Green Tax USD 6 per persoon per nacht (aan boord te voldoen).
- Frisdrank en alcoholische dranken.
- Fooien (naar tevredenheid).
- Eventuele brandstoftoeslag tijdens bijzondere trips, indien van toepassing word je bij boeking geïnformeerd.
- Nitrox voor € 70,- voor 7 nachten trip, € 100,- voor 10 nachten trips (aan boord te voldoen). Gasten die eerder aan boord van de Amba hebben verbleven mogen gratis met Nitrox duiken, mits in het bezit van een Nitrox brevet.

- Indien je nog niet in het bezit bent van je nitrox brevet dan volg je de cursus ter plaatse. De kosten bedragen € 120 per persoon. Je kunt de cursus ook online doen via de website van PADI.
Exclusief in de reissom:
- Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering.
- SGR bijdrage en garantiedekking á € 5,- per persoon.
- Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
- Administratiekosten € 18,- per boeking.

- Voor alle uitgaven ter plaatse wordt er 10% service charge en 12% G.S.T. berekend.

Route

De Amba vaart in een gebied waar verder geen liveaboards varen en dat is te merken onderwater. Een bijkomend voordeel is dat je de duiklocaties helemaal voor jezelf hebt. Er vaart met de Amba een duik dhoni mee. Met deze dhoni ga je naar de duiklocaties. De duikspullen gaan aan het begin van de cruise allemaal aan boord van de duik dhoni, dus daar heb je verder geen omkijken naar. De flessen worden ook gevuld op de dhoni die dan op afstand blijft van de Amba zodat je geen last hebt van het lawaai van de compressor. De dhoni is ruim en heeft meerdere plaatsen waar je te water kunt gaan en een zonnedek.
afbeeling 15.jpg
Praktische zaken
Er wordt in principe met 12 liter aluminium flessen gedoken, maar er zijn ook een aantal 15 liter aluminium flessen aan boord. Alle flessen hebben een Din aansluiting. Er zijn een aantal adaptors naar Din aansluiting aan boord. Indien jouw automaat een internationale aansluiting heeft, is het praktischer om een adaptor en imbus sleutel mee te nemen.

Gezien de aard van de duiken wordt er aan boord van Amba alleen met Nitrox gedoken. Duikers die nog niet in het bezit zijn van een nitrox brevet kunnen de cursus aan boord doen (tegen betaling) of vooraf via bijv. E-learning. Er worden 2 tot 3 duiken per dag gemaakt en een nachtduik behoort ook tot de mogelijkheden. Het is in de Malediven verplicht om te duiken met een computer, signaalboei en een noodlamp. Een duiklamp is verplicht bij de nachtduiken. Het duiken tijdens een liveaboard is anders dan het duiken op een huisrif. Er kan sterke stroming zijn en daarom is vereist dat elke gast recente duikervaring heeft en minimaal 30 tot 50 gelogde duiken.

De bemanning van de Amba gaat er vanuit dat de duikers hun eigen spullen (incl. duiklampen) meenemen. Ze hebben geen huurspullen aan boord.

Beoordelingen

Amba Liveaboard
Malediven Liveaboards, Malediven
8,0
Corina Blok, Easterlittens
17-02-2019
Amba Liveaboard
Het verblijf op de Amba was geweldig! Vriendelijke mensen, heerlijk eten, behulpzaam, prachtige kamer. Top!
H. Beerten
22-05-2016
Amba Liveaboard
'De Amba is een prachtige ruime boot en omdat het in het noorden van de Malediven de enige boot is, duik je alleen met je eigen groep. Geen overvolle duikstekken dus. Hou er rekening mee dat er op veel duikstekken flinke stroming staat. Als je dat niet gewend bent, geen nood, met een rifhaak hang je rustig om bijvoorbeeld de machtige manta''s bij een poetsstation te bekijken.
We hebben genoten van een week totale ontspanning met drie duiken per dag, uitstekend eten, en een gezellige groep. Ongelofelijk goeie crew en duikgidsen Tamara en Jamin zijn top. '
Video Amba liveaboard