Offerte aanvragen
background image

Duikvakantie Sri Lanka privé rondreis

Sri Lanka: 8 dagen 7 nachten privé rondreis (zonder duiken)

Quick facts:
- Rondreis met privé chauffeur.
- Alle hoogtepunten van Sri Lanka in één week.
- Je bezoekt onder andere Colombo, Kandy, Sigirya en Nuwara Eliya.
- Veel bezienswaardigheden die op de werelderfgoedlijst staan.
- Inclusief Engelstalige privé chauffeur/gids.
- Goed te combineren met een duikreis naar de Maldiven.

Sri Lanka beschikt over vele nationale parken, lange zandstranden, de hooglanden met de theevelden en overblijfselen uit de koloniale tijden. Wij nemen je tijdens deze privé rondreis mee naar de mooiste plekjes op Sri Lanka, denk o.a. aan het olifanten weeshuis, het Fort op de rots van Sigirya, de tempel van de tand in Kandy en de magische theevelden van Nuwara Eliya. Natuurlijk mag een bezoek aan de hoofdstad Colombo niet ontbreken. De rondreis is met een privé chauffeur en verblijf in 1 of 2-persoons kamers op basis van halfpension (ontbijt en diner) en Engels sprekende gids. Aangezien Sri Lanka ongeveer net zo groot is als Nederland, zijn de afstanden niet zo groot en zo bezoek je tijdens deze rondreis alle hoogtepunten van dit schitterende land.

Een verblijf in Sri Lanka is perfect te combineren met een duikvakantie op één van de duikeilanden in de Malediven. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Dag 1

Dag 1 Vandaag is het zover en begint je enerverende reis naar naar Sri Lanka. Je vliegt comfortabel naar de luchthaven van Colombo in Sri Lanka. Afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij, vlieg je rechtstreeks of met een overstap in het midden oosten.
De eerste nacht verblijf je in het vliegtuig.

Dag 2

Na aankomst van je vlucht wordt je opgehaald door onze lokale agent en die brengt je direct naar je hotel in vissersplaatsje Negombo. Tijdens deze korte rit maak je al direct kennis met dit bijzondere land. Om bij te komen van de vlucht, kun je vandaag lekker relaxen bijvoorbeeld op het strand. Wil je toch wat ondernemen, bezoek dan het Nederlandse fort uit 1678, de verschillende kerken of de vismarkt in Negombo.
Overnachting in een hotel in Negombo

Dag 3

Vandaag met je kennis met jouw chauffeur en airco auto en start je rondreis door Sri Lanka met een bezoek aan het olifanten weeshuis in Pinnawela. Hier worden een grote groep lokale Sri Lankaanse ontheemde olifanten en hun baby’s verzorgd. Na het bezoek aan het weeshuis rij je naar Pollonnaruwa, de Middeleeuwse hoofdstad van Sri Lanka. Hier kun je de vele archeologische en historische plaatsen bezoeken. Denk aan The Great Statue, Royal Palace, Vatadage, Quadrangle, Aahan Complex, Kumara and Lotus Ponds.
Overnachting in een hotel in Dambulla

Dag 4

Vanmorgen bezoek je het Fort van Sigirya, dit ligt bovenop een rots. Via de een steile beklimming bereik je halverwege de rots de beroemde Spiegelwand. Hierop zijn fresco's afgebeeld van de 'wolkenmaagden'. Iets hoger is het terras met de restanten van de Leeuwenpoort. De naam Sigiriya, dat 'leeuwenrots' betekent, is hier aan ontleend. Sigirya is één van de zeven plaatsen in Sri Lanka op de werelderfgoedlijst. In de middag bezoek je de grotten tempel van Dambulla waar je de grootste grottekeningen ter wereld kunt vinden. In de grot vind je diverse grote Boeddha’s waaronder de bekende liggende Boeddha. De grotten tempel van Dambulla staat ook op de werelderfgoedlijst.
Overnachting in een hotel in Dambulla

Dag 5

Na het ontbijt vertrek je naar Kandy, vertaald: de stad op de heuvels. Dit is ongetwijfeld de mooiste stad van Sri Lanka gebouwd op de hellingen rond een kunstmatig aangelegd meer. Kandy is bekend om de tempel met het gouden dak waar de tand Boeddha zou liggen. Dit is één van de belangrijkste heilige plaatsen voor de Boeddhisten in de wereld. In de avond breng je een bezoek aan een culturele dansvoorstelling. Ook Kandy staat op de werelderfgoedlijst.
Overnachting in een hotel in Kandy

Dag 6

Na het ontbijt ga je op pad voor een rondleiding door Kandy inclusief een uitzichtpunt waar je een fantastisch uitzicht hebt over de stad. Daarnaast bezoek je de Koninklijke Botanische Tuinen, één van de mooiste in Azië met meer dan 5000 soorten van verschillende soorten flora. Daarna ga je op weg naar Nuwara Eliya. Dit plaatsje ligt vrij hoog en heeft een veel koeler klimaat dan de rest van Sri Lanka, waardoor je hier een heel andere natuur vindt met andere dieren en andere beplanting. Hier zijn ook de theeplantages. Nuwara Eliya wordt ook wel “Little England” genoemd dat omringd is door “Green Carpets” oftewel theeplantages. Op weg naar Nuwara Eliya krijg je een rondleiding bij een theeplantage en fabriek waar je het productieproces van de bekende Ceylon thee kunt zien.
Overnachting in een hotel in Nuwara Eliya

Dag 7

Na het ontbijt ga je op weg naar Colombo. Op deze bergachtige route kun je genieten van het prachtige uitzicht, waaronder twee watervallen; Devon en St.Claires. In Colombo kun je een citytour doen waarin je o.a. een Boeddhistische tempel, een hindoe tempel, Cinnamon Gardens en het stadhuis kunt zien. Ook kun je in Colombo nog wat winkelen en souvenirs kopen.
Overnachting in een hotel in Colombo

Dag 8

Na het ontbijt ga je op weg naar de luchthaven van Colombo voor je vlucht weer terug naar Nederland of door naar de Maldiven om daar te gaan genieten van een fantastische duikvakantie.

We bieden deze reis aan o.b.v. 3 verschillende hotel klassen

Rondreis o.b.v. Standaard hotels:
Catamaran Beach Hotel of gelijkwaardig – Negombo
Rangiri Dambulla Resort of gelijkwaardig – Dambulla
Villa Mahakanda of gelijkwaardig – Kandy
Glenfall Reach Hotel of gelijkwaardig – Nuwara Eliya
The Ocean Hotel / Mirage Hotel of gelijkwaardig – Colombo

Rondreis o.b.v. Superior hotels:
Goldi Sands Hotel of gelijkwaardig – Negombo
Sigiriya Hotel of gelijkwaardig – Dambulla
Earl’s Regent of gelijkwaardig – Kandy
Araliya Green Hills Hotel of gelijkwaardig – Nuwara Eliya
Ramada Hotel of gelijkwaardig – Colombo

Rondreis o.b.v. Deluxe hotels:
Jetwing Blue Hotel of gelijkwaardig – Negombo
Sigiriya Jungles Resort of gelijkwaardig – Dambulla
Amaya Hills of gelijkwaardig – Kandy
Grand Hotel of gelijkwaardig – Nuwara Eliya
Cinnamon Grand Hotel of gelijkwaardig – Colombo
Telefoon:
033 45 71 594