Boek zonder zorgen je duikvakantie bij  Dive and Travel.
** De reisadviezen per land staan onderaan deze pagina **

We reizen al weer naar alle duikbestemmingen binnen ons aanbod. Om je alle zekerheid te geven bij het boeken van je volgende duikvakantie heeft Dive and Travel de "Boeken Zonder Zorgen" geïntroduceerd. Word jouw duikreis i.v.m. Corona geannuleerd of moet hij worden omgeboekt dan geven wij je de "Boeken zonder  zorgen " garantie. Boek je duikvakantie dus zonder zorgen en met alle zekerheid bij Dive and Travel.

Boeken zonder Zorgen
✅ Annuleert Dive and Travel jouw boeking in verband met een aangepast reisadvies naar oranje of rood door bijvoorbeeld COVID-19 dan bieden wij je de zekerheid van kosteloos omboeken (op basis van beschikbaarheid) of je ontvangt een terugbetaling van je reeds betaalde reissom*, ook indien je met een Corona voucher hebt betaald.

✅  Indien je er zelf voor kiest om niet te willen reizen terwijl dit wel mogelijk is, dan gelden de normale annuleringsvoorwaarden. Kun je niet reizen i.v.m. een COVID-19 besmetting dan is dit verzekerd onder de annuleringsverzekering. Wij raden aan bij boeking van je reis dus altijd een annuleringsverzekering af te sluiten.

✅ Indien de vakantiebestemming een reisadvies naar code oranje of rood verandert tijdens jouw verblijf zorgt Dive and Travel in overleg ervoor dat je weer veilig op Nederlandse bodem landt. Wij hebben nauw contact met jou als klant en onze leveranciers om er voor te zorg te dragen dat je zo snel mogelijk en veilig weer thuis bent. De niet genoten nachten kunnen door middel van een voucher op een later moment opgenomen worden.

✅ De boek zonder zorgen garantie is van toepassing op alle nieuw geboekte reizen vanaf 01 januari 2021.

De boeken zonder zorgen garantie is niet van toepassing op liveaboard reizen. De boeken zonder zorgen garantie is geen vervanging van de annuleringsverzekering. Wij raden je ten zeerste aan een annuleringsverzekering af te sluiten voor jouw volgende duikvakantie. Dive and Travel werkt samen met de Europeesche Verzekeringen, wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Dive and Travel behoudt zich ten alle tijden het recht om, zonder kennisgeving vooraf, de Boeken zonder Zorgen garantie aan te passen, wijzigen of te beëindigen.

Al onze samenwerkende luchtvaartmaatschappijen, hotels en duikscholen hebben uitgebreide Corona maatregelen genomen. Klik op de bestanden en bekijk de aanpassingen per onderdeel van jouw reis. Je bent als klant zelf verantwoordelijk voor het naleven van alle voorwaarden t.a.v. de juiste reisdocumenten.

* De kosten voor de SGR van Euro 5,00 per persoon dienen wel betaald te worden. de Boeken Zonder Zorgen Garantie is niet van toepassing voor liveaboard reizen i.v.m. afwijkende annulerings- en omboekingsvoorwaarden.

Kijk voor de reisadviezen per land op: Nederland Wereldwijd

Boeken zonder zorgen Dive and Travel

Op duikvakantie, we mogen weer!!

Welke landen zijn geopend?
Alle landen binnen ons aanbod zijn weer geopend. Onderstaand een overzicht van de landen binnen ons aanbod en wat de reisvoorwaarden zijn op dit moment.

Negatieve PCR test en afreisdocument
Indien je voor jouw reisbestemming een negatieve PCR test nodig hebt met een afreisdocument dan kun je deze via deze deze link met korting reserveren. De kosten bedragen voor een individuele afname € 49,95 per persoon en bij een groepsafname voor 2 - 5 personen € 45,- per persoon inclusief een afreisdocument.

Corona Check-app en Digitaal Corona Certificaat (DCC)
Vanaf 1 juli 2021 is het Digitale Corona Certificaat (DCC) beschikbaar in de CoronaCheck-app. Ben je gevaccineerd, heb je een negatieve testuitslag of een bewijs van herstel dan kun je in de app een QR-code aanmaken die vervolgens voor vertrek gescand wordt. Het is nu nog niet mogelijk om deze QR-code te scannen. Wij adviseren je dringend om je bewijs van vaccinatie(s), negatieve testuitslag of bewijs van herstel ook in geprinte vorm of digitaal mee te nemen. Een papieren bewijs kun je downloaden via https://coronacheck.nl/nl/. Onderaan de pagina klik je op de blauwe button 'Maak papieren bewijs', daarna log je in met je DigiD om een papieren versie te downloaden en te printen.
Daarnaast kan het zijn dat jouw vakantiebestemming nog aanvullende eisen heeft om het land binnen te komen. Controleer voor vertrek goed welke maatregelen voor jouw bestemming gelden.

Kijk voor de meest up to date voorwaarden t.a.v. jouw vakantieland op Nederland Wereldwijd / Wijs op Reis

Land Geopend kleurcode Vaccinatie - PCR testGezondheidsverklaringAndere bijzonderheden
EgypteJa, met geel reisadviesVanaf 17 juni 2022 zijn de test / vaccinatieverplichtingen m.b.t. corona komen te vervallen.
BonaireJa, met groen reisadviesVanaf 20 april 2022 kan iedereen naar Bonaire reizen zonder testverplichting (PCR test), vaccinatiebewijs en/of herstelbewijs.Ja d.m.v het online invullen van de "Health Declaration Form". Health Declaration Form
Curacaoja, met groen reisadviesVanaf 10 maart 2022 is de testverplichting voor aankomst op Curacao komen te vervallen. Het digitale corona bewijs wordt geaccepteerd op Curacao, een Engelstalig geprint reiscertificaat wordt sterk aangeraden.Ja, d.m.v het online invullen van de "Public Health Passenger Locator Card". Public Health Passenger Locator Card
St.Eustatiusja, met groen reisadviesVanaf 11 mei 2022 kan iedereen naar St. Eustatius reizen zonder testverplichting (PCR test), vaccinatiebewijs en/of herstelbewijs.
Malta/Gozoja, met groen reisadviesVanaf 25 juli 2022 zijn de test / vaccinatieverplichtingen komen te vervallen.Ja, d.m.v. het online invullen van de "EU Digital Passenger Locator Form". EU Digital Passenger Locator Form
ThailandJa, met geel reisadvies voor de meeste gebieden.Per 1 oktober 2022 is de test- en vaccinatieverplichting voor reizigers komen te vervallen.
Sri LankaNee, oranje reisadvies i.v.m. politieke situatie in het landBent u volledig gevaccineerd? Dan is de testverplichting voor aankomst in Sri Lanka per 1 maart 2022 komen te vervallen. Niet (volledig) gevaccineerde reizigers en kinderen tot en met 12 jaar die niet (volledig) gevaccineerd zijn dienen een negatieve Antigeentest (binnen 48 uur voor vertrek afgenomen) of een negatieve PCR test (binnen 72 uur voor vertrek afgenomen) te tonen. Niet (volledig) gevaccineerde reizigers dienen daarnaast voor de duur van 8 dagen/7 nachten in de "Tourism Bio Bubble" te verblijven. Engelstalig geprint reiscertificaat vereist.ja, d.m.v. het online invullen van de "Health Declaration Form" Health Declaration FormAankomst visa ETA online aan te vragen, kosten USD 35 p/p, meer info Visa Sri Lanka.Tevens is het afsluiten van een lokale reisverzekering verplicht, kosten USD 12 p.p. via People's Insurance.
Filipijnenja, met geel reisadvies Vanaf 20 juli 2023 zijn de test / vaccinatieverplichtingen m.b.t. corona komen te vervallen.ja, Alle reizigers dienen zich binnen 5 dagen voor vertrek te registreren via E-travel pass(Engelstalige website) E-Travel PassBij aankomst op de Filipijnen ontvangen reizigers met een verblijf tot 30 dagen een gratis visum. Het advies om een reisverzekering met de dekking met o.a. geneeskundige kosten blijft gelden.
IndonesiëJa, met geel reisadviesVanaf 14 juni 2023 zijn de test / vaccinatieverplichtingen m.b.t. corona komen te vervallen. .Bij aankomst dien je een Visa on Arrival (VOA) te kopen. De kosten bedragen IDR 500.000 / ca. € 35,- per persoon (alleen cash betaling of met creditcard is mogelijk).
MaleisiëJa, voor de meeste gebieden geldt een geel reisadvies. De eilanden voor de oostkust van Sabah en de stad Semporna hebben kleurcode oranje, daarvoor geldt niet essentiële reizen worden afgeraden.
OmanJa, geel reisadviesVanaf 22 mei 2022 zijn de reisrestricties voor Oman m.b.t. Covid-19 komen te vervallen. Er wordt niet meer gevraagd naar de vaccinatiestatus.
MaledivenJa, met geel reisadviesEr geldt geen testverplichting meer voor reizigers, gevaccineerd en niet (volledig) gevaccineerd. Wij adviseren gevaccineerde reizigers nog wel een Engelstalige geprint bewijs mee te nemen.Ja, d.m.v het online invullen van de "Health Declaration Form". Health Declaration Form . Dit formulier dient binnen 48 uur voor vertrek te worden ingevuld.Mondkapje en handschoenen dragen in publieke ruimtes en drukke gebieden is verplicht.
JordaniëJa, met geel reisadviesEr geldt geen testverplichting meer voor volledig gevaccineerde reizigers. Geprinte versie van Engelstalig vaccinatiebewijs is vereist.Ja, alle reizigers dienen zich voor vertrek te registreren om een QR code. te verkrijgen. d.m.v het online invullen van het "Jordan Declaration Form". Meer info Jordan Declaration FormReisverzekering met dekking voor medische kosten i.v.m. corona is verplicht. Een vaccinatiebewijs is verplicht voor het betreden van publieke gelegenheden zoals hotels, winkels, winkelcentra etc) Mondkapje en handschoenen dragen in publieke ruimtes en drukke gebieden is verplicht.
Costa RicaJa, met geel reisadviesEr geldt geen testverplichting voor reizigers vanaf 18 jaar. Controleer bij de luchtvaartmaatschappij voor eventuele afwijkende voorwaarden.Ja, alle reizigers dienen zich voor vertrek te registreren om een QR code. te verkrijgen. d.m.v het online invullen van de "Costa Rica Health Pass" Costa Rica Health Pass. Gevaccineerde reizigers dienen hun vaccinatiebewijs toe te voegen, niet (volledig) gevaccineerde reizigers zijn verplicht om een lokale reisverzekering af te sluiten.Reisverzekering met dekking voor medische kosten i.v.m. corona is verplicht. De polis van de reisverzekering dient bij aankomst overlegd te worden. Is de dekking niet voldoende dan dient ter plaatse een lokale reisverzekering te worden afgesloten. Meer info Visit Costa Rica.
GalapagosJa, met geel reisadviesBent u volledig gevaccineerd, dan is er geen testverplichting. De Corona Check app (EU DCC) wordt niet geaccepteerd. Bent u niet (volledig) gevaccineerd? Dan is een negatieve PCR test (binnen 72 uur voor vertrek afgenomen) verplicht. Beide voorwaarden geldt voor reizigers vanaf 3 jaar. Engelstalig geprint reiscertificaat vereist.Ja, d.m.v het online invullen van de "Health Declaration Form". Health Declaration Form .Alle reizigers dienen bij aankomst op de Galapagos Eilanden een "Transit Control Card" aan te schaffen. De kosten bedragen ca. USD 20 (onder voorbehoud van wijzigingen). Daarnaast is een reisverzekering met dekking voor medische kosten i.v.m. corona is verplicht.
BahamasJa, met geel reisadviesAlle reizigers vanaf 2 jaar gevaccineerd of niet (volledig) gevaccineerd dienen een negatieve PCR test of negatieve Antigeentest (beide binnen 72 uur voor vertrek afgenomen) te tonen. Ja, alle reizigers vanaf 18 jaar dienen zich minimaal 24 uur voor vertrek te registreren via "Bahamas Travel Health Visa" Bahamas Travel Health Visa.een reisverzekering met dekking voor medische kosten i.v.m. corona is verplicht, deze verzekering wordt afgesloten via het registratieformulier. De kosten voor deze verzekering zijn inbegrepen in de Bahamas Travel Health Visa aanvraag.
MexicoJa, met geel reisadviesEr zijn bijna geen inreisbeperkingen. Mexico werkt met een stoplichtsysteem (rood-oranje-geel-groen) waarbij er per kleurcode bepaalde maatregelen gelden. Klik HIER voor meer informatie (Spaanstalige website).Het dragen van een mondkapje is verplicht in openbare gebouwen, openbaar vervoer en evenementen in de openlucht

We doen ons uiterste best de bovenstaande informatie correct en up to date weer te geven, er kunnen echter geen rechten aan deze adviezen worden ontleent. Kijk voor meer informatie op de website van de Nederland Wereldwijd / Wijs op Reis


Dekkingsverklaring medische kosten reisverzekering.
Indien de reisbestemming vraagt om een verklaring van de de reisverzekering voor de dekking van medische kosten dan kun je hiervoor contact opnemen met je reisverzekering. De aanvraag kan alleen gedaan worden voor bestemmingen met een geel of groen reisadvies. Je dient in het bezit te zijn van een reisverzekering met werelddekking en dekking voor geneeskundige kosten. Vermeld in de aanvraag je naam, adres postcode en woonplaats alsmede je polisnummer van de reisverzekering en zend de boekingsbevestiging van je reis mee.


photo friend bonaire - duiken - 17.jpg