Boek zonder zorgen je duikvakantie bij  Dive and Travel.
** De reisadviezen per land staan onderaan deze pagina **

We willen allemaal graag weer op (duik)vakantie maar de ontwikkelingen rond het Corona virus maken ons allemaal wat terughoudend. Het Dive and Travel team ziet je graag weer als klant en heeft daarom het "Boeken zonder zorgen" geïntroduceerd. Word jouw duikreis i.v.m. Corona geannuleerd of moet hij worden omgeboekt dan geven wij je de "Boeken zonder  zorgen "garantie. Boek je reis kosteloos om naar een nieuwe vertrekdatum of ontvang binnen 14 dagen een terugbetaling van je reisgelden. Onze reisspecialisten informeren je graag over de mogelijkheden zodat je zorgeloos jouw  ideale duikvakantie bij ons kunt boeken. 

Boeken zonder Zorgen
✅ Annuleert Dive and Travel jouw boeking in verband met een aangepast reisadvies naar oranje of rood door bijvoorbeeld COVID-19 dan bieden wij je de zekerheid van kosteloos omboeken (op basis van beschikbaarheid) of je ontvangt een terugbetaling van je reeds betaalde reissom*, ook indien je met een Corona voucher hebt betaald.

✅  Indien je er zelf voor kiest om niet te willen reizen terwijl dit wel mogelijk is, dan gelden de normale annuleringsvoorwaarden. Kun je niet reizen i.v.m. een COVID-19 besmetting dan is dit verzekerd onder de annuleringsverzekering. Wij raden aan bij boeking van je reis dus altijd een annuleringsverzekering af te sluiten.

✅ Indien de vakantiebestemming een reisadvies naar code oranje of rood verandert tijdens jouw verblijf zorgt Dive and Travel in overleg ervoor dat je weer veilig op Nederlandse bodem landt. Wij hebben nauw contact met jou als klant en onze leveranciers om er voor te zorg te dragen dat je zo snel mogelijk en veilig weer thuis bent. De niet genoten nachten kunnen door middel van een voucher op een later moment opgenomen worden.

✅ De boek zonder zorgen garantie is van toepassing op alle nieuw geboekte reizen vanaf 01 januari 2021.

De boeken zonder zorgen garantie is niet van toepassing op liveaboard reizen. De boeken zonder zorgen garantie is geen vervanging van de annuleringsverzekering. Wij raden je ten zeerste aan een annuleringsverzekering af te sluiten voor jouw volgende duikvakantie. Dive and Travel werkt samen met de Europeesche Verzekeringen, wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Dive and Travel behoudt zich ten alle tijden het recht om, zonder kennisgeving vooraf, de Boeken zonder Zorgen garantie aan te passen, wijzigen of te beëindigen.

Al onze samenwerkende luchtvaartmaatschappijen, hotels en duikscholen hebben uitgebreide Corona maatregelen genomen. Klik op de bestanden en bekijk de aanpassingen per onderdeel van jouw reis. Je bent als klant zelf verantwoordelijk voor het naleven van alle voorwaarden t.a.v. de juiste reisdocumenten.

* De kosten voor de SGR van Euro 5,00 per persoon dienen wel betaald te worden. de Boeken Zonder Zorgen Garantie is niet van toepassing voor liveaboard reizen i.v.m. afwijkende annulerings- en omboekingsvoorwaarden.

Kijk voor de reisadviezen per land op: Nederland Wereldwijd

Boeken zonder zorgen Dive and Travel

Op duikvakantie, we mogen weer!!

Welke landen zijn geopend?
We kunnen ons voorstellen dat je graag weer op duikvakantie wilt en onder welke voorwaarden dit mogelijk is. Onderstaand een overzicht van de landen binnen ons aanbod en wat de voorwaarden zijn op dit moment.

Negatieve PCR test en afreisdocument
Indien je voor jouw reisbestemming een negatieve PCR test nodig hebt met een afreisdocument dan kun je deze via deze deze link met korting reserveren. De kosten bedragen voor een individuele afname € 65,- per persoon en bij een groepsafname voor 2 - 5 personen € 50,- per persoon inclusief een afreisdocument.

Corona Check-app en Digitaal Corona Certificaat (DCC)
Vanaf 1 juli 2021 is het Digitale Corona Certificaat (DCC) beschikbaar in de CoronaCheck-app. Dit maakt het makkelijker om binnen Europa te reizen. Ben je gevaccineerd, heb je een negatieve testuitslag of een bewijs van herstel dan kun je in de app een QR-code aanmaken die vervolgens voor vertrek gescand wordt. Het is nu nog niet mogelijk om deze QR-code te scannen. Wij adviseren je dringend om je bewijs van vaccinatie(s), negatieve testuitslag of bewijs van herstel ook in geprinte vorm of digitaal mee te nemen. Een papieren bewijs kun je downloaden via https://coronacheck.nl/nl/. Onderaan de pagina klik je op de blauwe button 'Maak papieren bewijs', daarna log je in met je DigiD om een papieren versie te downloaden en te printen.
Daarnaast kan het zijn dat jouw vakantiebestemming nog aanvullende eisen heeft om het land binnen te komen. Controleer voor vertrek goed welke maatregelen voor jouw bestemming gelden.

Negatieve PCR test bij aankomst in Nederland
Vanaf 22 december 2021 00:01 uur is een negatieve testuitslag bij aankomst in Nederland verplicht voor alle reizigers komend vanuit een bestemming buiten de EU/Schengen landen. Een negatieve testuitslag mag een PCR test van maximaal 48 uur oud OF een sneltest van maximaal 24 uur oud zijn. Dit geldt ook voor Nederlanders en er wordt geen onderscheid gemaakt of je gevaccineerd of (gedeeltelijk) gevaccineerd bent. Uitgezonderd zijn reizigers die terugreizen uit de volgende landen:
-Caribische delen van het koninkrijk: Aruba, Curacao en Sint Maarten.
-3 openbare lichamen: Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

De medewerkers bij de accommodaties en/of liveaboard aanbieders informeren je graag over de testmogelijkheden ter plaatse.

** De terugvlucht naar huis **

Vlieg je na je vakantie terug naar een Belgische, Duitse of Nederlandse luchthaven dan geldt voor EU-burgers vanuit een land buiten de EU/Schengenzone reizen het volgende:
-Ben je volledig gevaccineerd (1x Jansen of 2x ander vaccin) dan is het vaccinatiebewijs 270 dagen (9 maanden) na de laatste vaccinatie geldig.
-Een herstelcertificaat is geldig 11 - 180 dagen na een positieve uitslag.
-Ben je niet (volledig) gevaccineerd of is het vaccinatie-/herstelbewijs niet meer geldig, dan dien je uiterlijk 72 uur voor aankomst in België een PCR test te laten afnemen.
-Heb je een booster / herhalingsdosis dan is het vaccinatiebewijs onbeperkt geldig.

Kijk voor de meest up to date voorwaarden t.a.v. jouw vakantieland op Nederland Wereldwijd / Wijs op Reis

Land Geopend kleurcode Vaccinatie - PCR testGezondheidsverklaringAndere bijzonderheden
EgypteJa, met geel reisadviesNiet gevaccineerd dan is een negatieve PCR test (binnen 72 uur voor aankomst afgenomen) verplicht. Gevaccineerde reizigers geen PCR test noodzakelijk, vaccinatie aantonen d.m.v. geprint Engelstalig reiscertificaat vereist.Ja d.m.v het online invullen van de "Health Declaration Form". Health Declaration Form Mondkapje en handschoenen dragen in publieke ruimtes en drukke gebieden is verplicht.
BonaireJa, met groen reisadviesVanaf 20 april 2022 kan iedereen naar Bonaire reizen zonder testverplichting (PCR test), vaccinatiebewijs en/of herstelbewijs.Ja d.m.v het online invullen van de "Health Declaration Form". Health Declaration Form
Curacaoja, met groen reisadviesVanaf 10 maart 2022 is de testverplichting voor aankomst op Curacao komen te vervallen. Het digitale corona bewijs wordt geaccepteerd op Curacao, een Engelstalig geprint reiscertificaat wordt sterk aangeraden.Ja, d.m.v het online invullen van de "Public Health Passenger Locator Card". Public Health Passenger Locator Card
St.Eustatiusja, met groen reisadviesVanaf 11 mei 2022 kan iedereen naar St. Eustatius reizen zonder testverplichting (PCR test), vaccinatiebewijs en/of herstelbewijs.
Malta/Gozoja, met groen reisadviesBent u volledig gevaccineerd en/of een booster (korter dan 270 dagen voor vertrek)? Dan is er geen testverplichting. De Corona Check app (EU DCC) wordt geaccepteerd. Bent u niet (volledig) gevaccineerd? Dan is een negatieve PCR test of Antigeen test (binnen 72 uur voor vertrek afgenomen) verplicht. Engelstalig geprint reiscertificaat vereist. Een herstelbewijs (max. 180 dagen oud voor vertrek) d.m.v. de Corona Check app (EU DCC) wordt ook geaccepteerd.Ja, d.m.v. het online invullen van de "EU Digital Passenger Locator Form". EU Digital Passenger Locator Form Een coronaherstelbewijs en/of negatieve snelle antigeentest wordt niet geaccepteerd, ook niet als deze in de Coronacheck-app (DCC) staat.
ThailandJa, met geel reisadvies voor de meeste gebieden.Bent u volledig gevaccineerd? Dan is de testverplichting voor aankomst in Thailand per 1 mei 2022 komen te vervallen. Bent u niet (volledig) gevaccineerd? Dan is een negatieve PCR test of Antigeen test (binnen 72 uur voor vertrek afgenomen) verplicht. Engelstalig geprint reiscertificaat vereist.Je dient je voor vertrek te registreren via de Thailand Pass. Thailand Pass. Niet (volledig) gevaccineerde reizigers dienen hier de uitslag van de negatieve PCR test te uploaden
Sri LankaNee, oranje reisadvies i.v.m. politieke situatie in het landBent u volledig gevaccineerd? Dan is de testverplichting voor aankomst in Sri Lanka per 1 maart 2022 komen te vervallen. Niet (volledig) gevaccineerde reizigers en kinderen tot en met 12 jaar die niet (volledig) gevaccineerd zijn dienen een negatieve Antigeentest (binnen 48 uur voor vertrek afgenomen) of een negatieve PCR test (binnen 72 uur voor vertrek afgenomen) te tonen. Niet (volledig) gevaccineerde reizigers dienen daarnaast voor de duur van 8 dagen/7 nachten in de "Tourism Bio Bubble" te verblijven. Engelstalig geprint reiscertificaat vereist.ja, d.m.v. het online invullen van de "Health Declaration Form" Health Declaration FormAankomst visa ETA online aan te vragen, kosten USD 35 p/p, meer info Visa Sri Lanka.Tevens is het afsluiten van een lokale reisverzekering verplicht, kosten USD 12 p.p. via People's Insurance.
Filipijnenja, met geel reisadvies Vanaf 30 mei 2022 is de testverplichting voor reizigers die volledig gevaccineerd zijn en een booster hebben gekregen komen te vervallen. Advies om Engelstalig geprint reiscertificaat mee te nemen. Alleen volledig gevaccineerde (+booster) reizigers worden toegelaten.ja, d.m.v. het online registreren via de "One Health Pass" One Health PassBij aankomst op de Filipijnen ontvangen reizigers met een verblijf tot 30 dagen een gratis visum. Het advies om een reisverzekering met de dekking met o.a. geneeskundige kosten blijft gelden.
IndonesiëJa, met geel reisadviesBent u volledig gevaccineerd? Dan is de testverplichting voor aankomst in Indonesië per 18 mei 2022 komen te vervallen. Het digitale corona bewijs wordt geaccepteerd in Indonesië. Wij adviseren om een Engelstalig geprint reiscertificaat mee te nemen. Niet volledig gevaccineerde reizigers (2 reguliere dosis of 1x Jansen) dienen bij aankomst een PCR-test te ondergaan en moeten in quarantaine. Meereizende kinderen onder 18 jaar kunnen onder de bepalingen van de ouders reizen. Ja d.m.v. het online invullen van de Indonesia Health Alert Card (eHAC) in de Indonesische app "PeduliLindungi". PeduliLindungi . Deze app is voor IPhones in het Engels beschikbaar, voor Android is de app alleen in het Bahasa Indonesia beschikbaar. Voor meer informatie klik hier.Bij aankomst dien je een Visa on Arrival (VOA) te kopen. De kosten bedragen IDR 500.000 / ca. € 32,- per persoon (alleen cash betaling is mogelijk). Daarnaast dien je een bewijs van de reisverzekering te laten zien dat de kosten voor Covid-19 gerelateerde klachten verzekerd zijn. Dit bewijs kun je aanvragen bij je eigen verzekeringsmaatschappij. Houdt rekening met een langere aanvraagduur.
MaleisiëJa, voor de meeste gebieden geldt een geel reisadvies. De eilanden voor de oostkust van Sabah en de stad Semporna hebben kleurcode oranje, daarvoor geldt niet essentiële reizen worden afgeraden.
OmanJa, geel reisadviesAlleen toegankelijk voor volledig gevaccineerde reizigers vanaf 18 jaar. Reizigers jonger dan 18 jaar zijn uitgezonderd van een vaccinatie of testverplichting. Een Engelstalig geprint bewijs van vaccinatie is vereist. Herstelbewijzen worden niet erkend.nee, niet nodig.Reisverzekering met dekking voor medische kosten i.v.m. corona is verplicht
MaledivenJa, met geel reisadviesEr geldt geen testverplichting meer voor reizigers, gevaccineerd en niet (volledig) gevaccineerd. Wij adviseren gevaccineerde reizigers nog wel een Engelstalige geprint bewijs mee te nemen.Ja, d.m.v het online invullen van de "Health Declaration Form". Health Declaration Form . Dit formulier dient binnen 48 uur voor vertrek te worden ingevuld.Mondkapje en handschoenen dragen in publieke ruimtes en drukke gebieden is verplicht.
JordaniëJa, met geel reisadviesEr geldt geen testverplichting meer voor volledig gevaccineerde reizigers. Geprinte versie van Engelstalig vaccinatiebewijs is vereist.Ja, alle reizigers dienen zich voor vertrek te registreren om een QR code. te verkrijgen. d.m.v het online invullen van het "Jordan Declaration Form". Meer info Jordan Declaration FormReisverzekering met dekking voor medische kosten i.v.m. corona is verplicht. Een vaccinatiebewijs is verplicht voor het betreden van publieke gelegenheden zoals hotels, winkels, winkelcentra etc) Mondkapje en handschoenen dragen in publieke ruimtes en drukke gebieden is verplicht.
Costa RicaJa, met geel reisadviesEr geldt geen testverplichting voor reizigers vanaf 18 jaar. Controleer bij de luchtvaartmaatschappij voor eventuele afwijkende voorwaarden.Ja, alle reizigers dienen zich voor vertrek te registreren om een QR code. te verkrijgen. d.m.v het online invullen van de "Costa Rica Health Pass" Costa Rica Health Pass. Gevaccineerde reizigers dienen hun vaccinatiebewijs toe te voegen, niet (volledig) gevaccineerde reizigers zijn verplicht om een lokale reisverzekering af te sluiten.Reisverzekering met dekking voor medische kosten i.v.m. corona is verplicht. De polis van de reisverzekering dient bij aankomst overlegd te worden. Is de dekking niet voldoende dan dient ter plaatse een lokale reisverzekering te worden afgesloten. Meer info Visit Costa Rica.
GalapagosJa, met geel reisadviesBent u volledig gevaccineerd, dan is er geen testverplichting. De Corona Check app (EU DCC) wordt niet geaccepteerd. Bent u niet (volledig) gevaccineerd? Dan is een negatieve PCR test (binnen 72 uur voor vertrek afgenomen) verplicht. Beide voorwaarden geldt voor reizigers vanaf 3 jaar. Engelstalig geprint reiscertificaat vereist.Ja, d.m.v het online invullen van de "Health Declaration Form". Health Declaration Form .Alle reizigers dienen bij aankomst op de Galapagos Eilanden een "Transit Control Card" aan te schaffen. De kosten bedragen ca. USD 20 (onder voorbehoud van wijzigingen). Daarnaast is een reisverzekering met dekking voor medische kosten i.v.m. corona is verplicht.
BahamasJa, met geel reisadviesAlle reizigers vanaf 2 jaar gevaccineerd of niet (volledig) gevaccineerd dienen een negatieve PCR test of negatieve Antigeentest (beide binnen 72 uur voor vertrek afgenomen) te tonen. Ja, alle reizigers vanaf 18 jaar dienen zich minimaal 24 uur voor vertrek te registreren via "Bahamas Travel Health Visa" Bahamas Travel Health Visa.een reisverzekering met dekking voor medische kosten i.v.m. corona is verplicht, deze verzekering wordt afgesloten via het registratieformulier. De kosten voor deze verzekering zijn inbegrepen in de Bahamas Travel Health Visa aanvraag.
MexicoJa, met geel reisadviesEr zijn bijna geen inreisbeperkingen. Mexico werkt met een stoplichtsysteem (rood-oranje-geel-groen) waarbij er per kleurcode bepaalde maatregelen gelden. Klik HIER voor meer informatie (Spaanstalige website).Het dragen van een mondkapje is verplicht in openbare gebouwen, openbaar vervoer en evenementen in de openlucht

We doen ons uiterste best de bovenstaande informatie correct en up to date weer te geven, er kunnen echter geen rechten aan deze adviezen worden ontleent. Kijk voor meer informatie op de website van de Nederland Wereldwijd / Wijs op Reis


Dekkingsverklaring medische kosten reisverzekering.
Indien de reisbestemming vraagt om een verklaring van de de reisverzekering voor de dekking van medische kosten dan kun je hiervoor contact opnemen met je reisverzekering. De aanvraag kan alleen gedaan worden voor bestemmingen met een geel of groen reisadvies. Je dient in het bezit te zijn van een reisverzekering met werelddekking en dekking voor geneeskundige kosten. Vermeld in de aanvraag je naam, adres postcode en woonplaats alsmede je polisnummer van de reisverzekering en zend de boekingsbevestiging van je reis mee.


photo friend bonaire - duiken - 17.jpg