Boek zonder zorgen je duikvakantie bij  Dive and Travel.
** De reisadviezen per land staan onderaan deze pagina **

We willen allemaal graag weer op (duik)vakantie maar de huidige ontwikkelingen rond het Corona virus maken ons allemaal wat terughoudend. Het Dive and Travel team ziet je graag weer als klant en heeft daarom het "Boeken zonder zorgen" geïntroduceerd. Word jouw duikreis i.v.m. Corona geannuleerd of moet hij worden omgeboekt dan geven wij je de "Boeken zonder  zorgen "garantie. Boek je reis kosteloos om naar een nieuwe vertrekdatum of ontvang binnen 14 dagen een terugbetaling van je reisgelden. Onze reisspecialisten informeren je graag over de mogelijkheden zodat je zorgeloos jouw  ideale duikvakantie bij ons kunt boeken. 

Boeken zonder Zorgen
✅ Annuleert Dive and Travel jouw boeking in verband met een aangepast reisadvies naar oranje of rood door bijvoorbeeld COVID-19 dan bieden wij je de zekerheid van kosteloos omboeken (op basis van beschikbaarheid) of je ontvangt een terugbetaling van je reeds betaalde reissom*, ook indien je met een Corona voucher hebt betaald.

✅  Indien je er zelf voor kiest om niet te willen reizen terwijl dit wel mogelijk is, dan gelden de normale annuleringsvoorwaarden. Kun je niet reizen i.v.m. een COVID-19 besmetting dan is dit verzekerd onder de annuleringsverzekering. Wij raden aan bij boeking van je reis dus altijd een annuleringsverzekering af te sluiten.

✅ Indien de vakantiebestemming een reisadvies naar code oranje of rood verandert tijdens jouw verblijf zorgt Dive and Travel in overleg ervoor dat je weer veilig op Nederlandse bodem landt. Wij hebben nauw contact met jou als klant en onze leveranciers om er voor te zorg te dragen dat je zo snel mogelijk en veilig weer thuis bent. De niet genoten nachten kunnen door middel van een voucher op een later moment opgenomen worden.

✅ De boek zonder zorgen garantie is van toepassing op alle nieuw geboekte reizen vanaf 01 januari 2021.

De boeken zonder zorgen garantie is niet van toepassing op liveaboard reizen. De boeken zonder zorgen garantie is geen vervanging van de annuleringsverzekering. Wij raden je ten zeerste aan een annuleringsverzekering af te sluiten voor jouw volgende duikvakantie. Dive and Travel werkt samen met de Europeesche Verzekeringen, wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Dive and Travel behoudt zich ten alle tijden het recht om, zonder kennisgeving vooraf, de Boeken zonder Zorgen garantie aan te passen, wijzigen of te beëindigen.

Al onze samenwerkende luchtvaartmaatschappijen, hotels en duikscholen hebben uitgebreide Corona maatregelen genomen. Klik op de bestanden en bekijk de aanpassingen per onderdeel van jouw reis. Je bent als klant zelf verantwoordelijk voor het naleven van alle voorwaarden t.a.v. de juiste reisdocumenten.

* De kosten voor de SGR van Euro 5,00 per persoon dienen wel betaald te worden. de Boeken Zonder Zorgen Garantie is niet van toepassing voor liveaboard reizen i.v.m. afwijkende annulerings- en omboekingsvoorwaarden.

Kijk voor de reisadviezen per land op: Nederland Wereldwijd

Boeken zonder zorgen Dive and Travel

Op duikvakantie, we mogen weer!!

Welke landen zijn geopend?
We kunnen ons voorstellen dat je graag weer op duikvakantie wilt en onder welke voorwaarden dit mogelijk is. Onderstaand een overzicht van de landen binnen ons aanbod en wat de voorwaarden zijn op dit moment.

Negatieve PCR test en afreisdocument
Indien je voor jouw reisbestemming een negatieve PCR test nodig hebt met een afreisdocument dan kun je deze via deze deze link met korting reserveren. De kosten bedragen voor een individuele afname € 65,- per persoon en bij een groepsafname voor 2 - 5 personen € 50,- per persoon inclusief een afreisdocument.

Corona Check-app en Digitaal Corona Certificaat (DCC)
Vanaf 1 juli 2021 is het Digitale Corona Certificaat (DCC) beschikbaar in de CoronaCheck-app. Dit maakt het makkelijker om binnen Europa te reizen. Ben je gevaccineerd, heb je een negatieve testuitslag of een bewijs van herstel dan kun je in de app een QR-code aanmaken die vervolgens voor vertrek gescand wordt. Het is nu nog niet mogelijk om deze QR-code te scannen. Wij adviseren je dringend om je bewijs van vaccinatie(s), negatieve testuitslag of bewijs van herstel ook in geprinte vorm of digitaal mee te nemen. Een papieren bewijs kun je downloaden via https://coronacheck.nl/nl/. Onderaan de pagina klik je op de blauwe button 'Maak papieren bewijs', daarna log je in met je DigiD om een papieren versie te downloaden en te printen.
Daarnaast kan het zijn dat jouw vakantiebestemming nog aanvullende eisen heeft om het land binnen te komen. Controleer voor vertrek goed welke maatregelen voor jouw bestemming gelden.

Negatieve PCR test bij aankomst in Nederland
Vanaf 22 december 2021 00:01 uur is een negatieve testuitslag bij aankomst in Nederland verplicht voor alle reizigers komend vanuit een bestemming buiten de EU/Schengen landen. Een negatieve testuitslag mag een PCR test van maximaal 48 uur oud OF een sneltest van maximaal 24 uur oud zijn. Dit geldt ook voor Nederlanders en er wordt geen onderscheid gemaakt of je gevaccineerd of (gedeeltelijk) gevaccineerd bent. Uitgezonderd zijn reizigers die terugreizen uit de volgende landen:
-Caribische delen van het koninkrijk: Aruba, Curacao en Sint Maarten.
-3 openbare lichamen: Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

De medewerkers bij de accommodaties en/of liveaboard aanbieders informeren je graag over de testmogelijkheden ter plaatse.

Kijk voor de meest up to date voorwaarden t.a.v. jouw vakantieland op Nederland Wereldwijd / Wijs op Reis

Ja d.m.v het online invullen van de "Health Declaration Form". Health Declaration Form
Land Geopend Vaccinatie - PCR testGezondheidsverklaringAndere bijzonderheden
EgypteJa, met oranje reisadviesNiet gevaccineerd dan negatieve PCR test binnen 72 uur voor aankomst. Gevaccineerde reizigers geen PCR test noodzakelijk, vaccinatie aantonen d.m.v. geprint Engelstalig reiscertificaat vereist."Ja d.m.v het online invullen van de "Health Declaration Form". Health Declaration Form Indien reizigers volledig gevaccineerd zijn is een PCR test bij aankomst niet nodig. Geprinte versie van Engelstalig PCR reiscertificaat en vaccinatiebewijs is vereist. Mondkapje en handschoenen dragen in publieke ruimtes en drukke gebieden is verplicht.
BonaireJa met geel reisadviesBent u niet (volledig) gevaccineerd? Dan moet u direct na aankomst op Bonaire 5 dagen in quarantaine op eigen locatie. Negatieve PCR test binnen 48 uur voor vertrek, test is verplicht voor alle reizigers vanaf 12 jaar. Elke reiziger krijgt bij aankomst een zelftest. Die moet u op de dag van aankomst afnemen. Engelstalig geprint reiscertificaat vereist."Ja d.m.v het online invullen van de "Health Declaration Form". Health Declaration Form Bij aankomst op de luchthaven van Bonaire wordt er een afspraak gemaakt voor een verplichte PCR test af te nemen op de 5de dag na aankomst. Deze test is gratis. Bij het niet nakomen van de afspraak zijn de kosten € 125,-. Meer info https://www.bonairecrisis.com/en/travel-to-bonaire/
Curacaoja met geel reisadviesGevaccineerden kunnen in reizen met het digitale corona bewijs. Niet gevaccineerden dienen een negatieve PCR test binnen 72 uur voor vertrek OF negatieve antigeentest binnen 24 uur voor vertrek af te nemen. Deze die je up te loaden bij "Public Health Passenger Locator Card". Engelstalig geprint reiscertificaat vereist.Ja d.m.v het online invullen van de "Public Health Passenger Locator Card" Meer info www.dicardcuracao.comNiet gevaccineerd, dan afspraak maken voor verplichte antigentest af te nemen op de 3de dag na aankomst. Zie info bij "Public Health Passenger Locator Card". Afspraak dient voor aankomst gemaakt te zijn. Meer info www.dicardcuracao.com
St.Eustatiusja met groen reisadviesJa, alleen toegankelijk voor gevaccineerde reizigers. Aantonen d.m.v. geprint vaccinatiebewijs. Alle reizigers van 11 jaar en ouder moeten bij aankomst op Sint Eustatius een negatieve NAAT(PCR)-test kunnen laten zien die maximaal 48 uur voor vertrek moet zijn afgenomen. Als u gevaccineerd bent kunt u in plaats van de NAAT(PCR) test ook een antigeentest laten afnemen. Deze test moet binnen 24 uur voor vertrek zijn afgenomen.
Bij aankomst in Sint-Eustatius wordt u opnieuw getest. De kosten van deze antigeentest zijn voor eigen rekening (USD 60).
Voor reizen naar Sint Eustatius moet u zich vooraf registreren. Dit moet 72 uur voor uw geplande aankomstdatum op Sint Eustatius gedaan worden. U kunt dit doen door een digitaal formulier in te vullen op de website Electronic Health Authorization System (EHAS) de overheid van Sint Eustatius. Mondkapje dragen is verplicht, social distance en frequent handenwassen.
Malta/Gozo1 juni 2021Ja, min 14 dgn voor aankomst volledig gevaccineerd aantonen d.m.v. Corona Check app (EU DCC) / kinderen tussen de 5 en 11 jaar een negatieve PCR test minimaal 72 uur voor vertrek. Engelstalig geprint reiscertificaat vereist.Ja
ThailandNNBNNBNNBLET OP: Er is een quarantaine verplichting van 14 dagen
Sri LankaJa, met oranje reisadviesNiet gevaccineerd dan negatieve PCR test binnen 72 uur voor vertrekt. Gevaccineerde reizigers geen PCR test noodzakelijk, vaccinatie aantonen d.m.v. geprint Engelstalig reiscertificaat vereist."NNBAankomst visa ETA online aan te vragen, kosten USD 35 p/p, meer info Visa Sri Lanka.Tevens afsluiten van een lokale reisverzekering, kosten USD 12 p/p kost, die in feite een waarde van 30 dagen tot USD 50.000 dekt voor covid-gerelateerde problemen en ziekenhuiskosten enz. Meer info
FilipijnenNNBNNBNNB
IndonesiëNNBNNBNNB
MaleisiëNNBNNBNNB
OmanNNBNNBNNB
MaledivenJa, met oranje reisadviesNiet gevaccineerd geen toegang. Alle reizigers moeten bij aankomst op de Maldiven een negatief PCR-testresultaat laten zien, die niet ouder is dan 96 uur voor vertrek. Dit geldt ook als u volledig gevaccineerd bent., vaccinatie aantonen d.m.v. geprint Engelstalig reiscertificaat vereist."Indien reizigers volledig gevaccineerd zijn is een PCR test bij aankomst niet nodig. Geprinte versie van Engelstalig PCR reiscertificaat en vaccinatiebewijs is vereist. Mondkapje en handschoenen dragen in publieke ruimtes en drukke gebieden is verplicht.
Jordanië8 juli 2021Negatieve PCR test 72 uur voor vertrek. Niet volledig gevaccineerde reizigers dienen bij aankomst ook een PCR test af te laten nemen. De PCR test dien je up te loaden bij "Travel Declaration Form". Engelstalig geprint reiscertificaat vereist.Ja, d.m.v het online invullen van het "Health Declaration Form" Meer info https://international.visitjordan.com/page/31/Covid-19UpdateIndien reizigers volledig gevaccineerd zijn is een PCR test bij aankomst niet nodig. Geprinte versie van Engelstalig PCR reiscertificaat en vaccinatiebewijs is vereist. Mondkapje en handschoenen dragen in publieke ruimtes en drukke gebieden is verplicht.
Costa RicaNNBNNBNNB
GalapagosNNBNNBNNB
BahamasNNBNNBNNB

We doen ons uiterste best de bovenstaande informatie correct en up to date weer te geven, er kunnen echter geen rechten aan deze adviezen worden ontleent. Kijk voor meer informatie op de website van de Nederland Wereldwijd / Wijs op Reis


Dekkingsverklaring medische kosten reisverzekering.
Indien de reisbestemming vraagt om een verklaring van de de reisverzekering voor de dekking van medische kosten dan kun je hiervoor contact opnemen met je reisverzekering. De aanvraag kan alleen gedaan worden voor bestemmingen met een geel of groen reisadvies. Je dient in het bezit te zijn van een reisverzekering met werelddekking en dekking voor geneeskundige kosten. Vermeld in de aanvraag je naam, adres postcode en woonplaats alsmede je polisnummer van de reisverzekering en zend de boekingsbevestiging van je reis mee.


photo friend bonaire - duiken - 17.jpg