background image

Duikvakanties Marsa Alam

De schitterende en ongerepte duikplaatsen in het diepe zuiden van Egypte worden door steeds meer duikers ontdekt. Met de opening van het internationale vliegveld van Marsa Alam is dit gebied makkelijker bereikbaar geworden. Het is mogelijk om rechtstreeks vanuit Nederland naar Marsa Alam te vliegen, hierdoor is de lange transfer vanaf Hurghada niet meer noodzakelijk.

Als we het hebben over het zuiden van Egypte bedoelen we eigenlijk het gebied ten zuiden van El Quseir welke zich uitstrekt tot Wadi Lahami. Deze 350 kilometer lange kustlijn met afgelegen baaien en ongerepte riffen is de perfecte bestemming voor de veeleisende duiker. Het gebied kent een aantal kleine Egyptische dorpjes welke direct aan zee gelegen zijn. Er zijn in deze dorpjes geen toeristische faciliteiten en ze ademen dan ook nog de echte Egyptische sfeer uit.


Marsa Alam bestemmingen

Brayka Bay Reef Resort

Het Brayka Bay Reef Resort is een goede optie voor mensen die een gezinsvakantie willen combineren met duiken. Een top niveau accommodatie gecombineerd met een eigen huisrif.
Vanaf:€ 728 p.p.

Red Sea Diving Safari - Marsa Nakari Village

Het Nakari Village ligt in een prachtige baai welke in de Romeinse tijd een haven was. Hierdoor zijn de ruïnes daarvan nog steeds te zien. Er bevindt zich hier ook een eigen huisrif waardoor je onbeperkt kunt duiken.
Vanaf:€ 668 p.p.

Red Sea Diving Safari - Marsa Shagra

De Red Sea Diving Safari is de eerste duikorganisatie die, inmiddels alweer 15 jaar geleden, in het zuiden van Egypte van start is gegaan en behoort al jaren tot de toppers van de Rode Zee.
Vanaf:€ 705 p.p.

Red Sea Diving Safari - Wadi Lahami

Wadi Lahami is het meest zuidelijke en kleinste village van de Red Sea Diving Safari. Het ligt in een baai tegenover de Fury Shoals riffen, hierdoor heb je de mogelijkheid om te duiken op de riffen die vroeger alleen bereikbaar waren voor liveaboards.
Vanaf:€ 698 p.p.

Shams Alam Beach Resort

Het Shams Alam hotel is een modern hotel gebouwd in frisse kleuren en heeft een gezellige uitstraling. Het Wadi Gimal DC is gelegen op het hotel terrein.
Vanaf:€ 738 p.p.

The Oasis Resort

Het Oasis Hotel is een rustig en comfortabel duikers hotel. Het hotel ligt aan een lang strand ongeveer 20km ten noorden van Marsa Alam.
Vanaf:€ 761 p.p.
Telefoon:
033 45 71 594