WK Onderwaterfotografie

Beleef het WK Onderwaterfotografie tijdens een unieke editie van de Photo Experience

Van 21 tot 25 mei staat Zeeland in het teken van Onderwaterfotografie. Nederland is dit jaar de gastheer van de 15th CMAS Underwater Photography World Championship.
’s Werelds beste onderwaterfotografen komen naar Nederland en jij kunt dit van heel dicht bij mee gaan maken!
De WK Photo Experience is anders dan andere Photo Experience edities, in deze editie staat de WK beleving centraal. Je verblijft in hetzelfde hotel als de deelnemers aan het WK en ’s avonds drink jij jouw drankje aan dezelfde bar. Jouw gastvrouw en gastheer voor deze WK Photo Experience zijn Karin Brussaard en Edwin van der Sande, de fotografen die de “normale” Photo Experience reizen begeleiden. Special guest is niemand minder dan internationaal topfotograaf Alexander Mustard. Hij zal de zaterdagavond vullen met boeiende lezingen, exclusief voor de deelnemers van de WK Photo Experience. Op zondag zullen Karin en Edwin het avondprogramma invullen. Hoeveel duiken je maakt en waar je dit doet bepaal je zelf, die duiken kan je op eigen gelegenheid maken.
WKZEELAND1

Grand Hotel Ter Duin

Tijdens dit bijzondere weekend verblijf je te midden van de WK-deelnemers in het Grand Hotel Ter Duin in Burgh-Haamstede. Dit hotel is het centrale middelpunt tijdens het WK weekend. Het sfeervolle hotel ligt in het plaatsje Burgh-Haamstede op een unieke locatie aan de voet van de Zeelandse Zeepeduinen.
Op fietsafstand van Grand Hotel Ter Duin vind je het brede Noordzeestrand. Geniet van de frisse buitenlucht, zon, zee en strand! Ga je liever cultuur snuiven? Fiets dan in de buurt van Burgh-Haamstede naar de Plompe Toren, het laatste restant van het Schouwse dorp Koudekerke. Een andere aanrader is de Vuurtoren Haamstede. Wandel daarna over het Vuurtorenpad naar de heerlijke kust.
Tijdens dit weekend verblijf je op basis van halfpension (ontbijt en diner) in een 2-persoons Comfort Suite. In de ochtend biedt het hotel een heerlijk ontbijtbuffet tussen 7:30 en 11:00. Het restaurant van Grand Hotel Ter Duin vormt een beleving op zich en presenteert zich tijdens het diner met streekgerechten 'puur uit de natuur'. Verwen jezelf met een goed kopje koffie in het Grand Café of ga een gezellig gesprek aan met andere duikers en de WK-deelnemers.

Alexander Mustard presentatie

Tijdens het WK weekend hebben wij op zaterdagavond voor de deelnemers van de WK Photo Experience een exclusieve presentatieavond gepland met de Engelse onderwaterfotograaf Alex Mustard.

Alex Mustard (39), onderwaterfotograaf, marine bioloog en schrijver van diverse boeken is sinds zijn 9de jaar bezig met onderwaterfotografie, de laatste jaren als fulltime professioneel fotograaf. Zijn moderne innovatieve manier van fotograferen en manier van kennisdelen maakt Alex een geliefde onderwaterfotograaf.

Met zijn foto’s heeft hij verschillende prijzen gewonnen waarvan vijfmaal de BBC Wildlife Photographer of The Year. Zijn boeken hebben diverse prijzen gewonnen waaronder beste onderwaterfotografieboek. Alle prijzen zijn teveel om op te noemen. Je kunt echt zeggen dat Alex een zeer gerespecteerde fotograaf is die niet graag in het middelpunt staat maar iedereen de bijzondere onderwaterwereld van dichtbij wil laten meemaken. Tijdens deze avond is hij exclusief voor de deelnemers van de WK Photo Experience beschikbaar en vertelt hij je alle tips en trucs.
WKZEELAND4

Indeling

Wat kan je verwachten als je deelneemt aan deze WK Photo Experience:
• Zaterdag overdag : vrij duiken in Zeeland en vanaf 15:00 uur inchecken in het hotel
• Zaterdagavond : gezamenlijk diner en hierna exclusieve workshop van Alex Mustard
• Zondag overdag : Vrij duiken in Zeeland
• Zondagavond : gezamenlijk diner en lezingen van Karin Brussaard en Edwin van der Sande
• Maandag overdag : Check-out uit het hotel en vrij duiken
• Maandagavond : Aan het eind van de middag bijwonen van de publieke jurering. De publieke jurering is één van de leukste onderdelen van het kampioenschap, hier wordt bekend wie de categoriewinnaars zijn.

Kostenoverzicht

Datum WK Photo Experience: zaterdag 23, zondag 24 en maandag 25 mei ( Pinksterweekend)
Locatie: Grand Hotel Ter Duin in Burg-Haamstede
Kosten: Euro 259,- per persoon
Dit is inclusief: 2 nachten verblijf in een 2-pers Comfort Suite in Grand Hotel Ter Duin o.b.v. halfpension (incl. ontbijt en diner). Op zaterdag is de exclusieve workshop van Alex Mustard inbegrepen alsmede de workshop avond van Karin Brussaard en Edwin van der Sande op zondagavond.

Heb je interesse om een nacht langer te verblijven (aankomst vrijdag 22 mei 2015) dan is dat voor een 2-persoons Comfort Suite mogelijk voor een toeslag van Euro 75,- per persoon o.b.v. ontbijt en diner.

Aanmelden

Aanmelden kan via info@diveandtravel.nl. We ontvangen dan graag je volledige contactgegevens, namen volgens paspoort en geboortedatum. Na ontvangst zullen wij een bevestiging aan je toezenden.

De foto’s die door de deelnemers aan het WK zijn gemaakt worden beoordeeld door een internationale jury van onderwaterfotografen. De tweede beoordelingsronde is openbaar en is één van de leukste momenten van het WK. Je ziet daar als eerste de gemaakte foto’s. De top 10 per categorie wordt opnieuw door de jury beoordeeld in de aanwezigheid van de deelnemers en publiek. Als deelnemer aan de WK Photo Experience heb je toegang tot de publieke jurering die op maandagmiddag van 15.00 tot circa 17.00 uur wordt gehouden in de filmzaal van Deltapark Neeltje Jans. Daarna wordt rond 18.30 uur op het strand van Renesse de nieuwe wereldkampioen bekend gemaakt. Een mooie afsluiting van de WK Photo Experience.
Kijk voor meer informatie over het WK Onderwaterfotografie op www.netherlands2015.com
WK-ZEELANDLOGO