MV Maluku Explorer

4 sterren
Schitterende route Halmahera. Ongerepte riffen en veel vis. Ruim stalen schip. Nitrox aan boord aanwezig.

Maluku Explorer Liveaboard

Maluku Explorer - Dive and Travel
De onderwaterwereld van de Noord Molukken en het sultanaat Zuid-Halmahera ontdek je nu met de Maluku Explorer liveaboard cruise! De Halmahera eilandengroep ligt in de Noord-Molukken tussen de duikmekka's Manado en Raja Ampat en is de nieuwste ontdekking binnen de Indonesische duikbestemmingen. De eilandengroep bestaat uit 76 eilanden waarvan 19 eilanden geen naam hebben. Halmahera is zowel boven als onderwater prachtig. Het ligt afgelegen en de infrastructuur is nog niet heel erg goed, maar daardoor is het beschermd gebleven van het massa toerisme. Binnen de Halmahera eilanden is de biologische en geologische diversiteit groot en daardoor zijn de duiklocaties ook zeer divers. Van spectaculaire stromingsduiken tot relaxte macro duiken, alles is in Halmahera mogelijk en garandeert een unieke duikvakantie. Een uniek gebied met exclusiviteit voor de Maluku Explorer!

De hutten aan boord van de Maluku Explorer

Maluku Explorer - Dive and Travel
De Maluku Explorer is in 2010 gebouwd door duikers voor duikers en in 2017 geheel vernieuwd. Het schip is 34 meter lang en 8 beter breed. Totaal is er plaats voor 16 passagiers. De Maluku Explorer heeft 1 Premium hut op het bovendek. Deze hut heeft een tweepersoonsbed. Op het middelste dek zijn 2 Masters hutten waarbij 1 hut een tweepersoonsbed heeft en 1 hut 2 losse bedden. Benedendeks zijn 6 Standaard hutten. 4 tweepersoonshutten met twee losse bedden en 2 éénpersoonshutten. Alle hutten zijn voorzien van airconditioning en hebben een eigen kleine badkamer met douche en toilet. Je krijgt een handdoek, maar de ervaring leert dat het prettig is om zelf nog een handdoek mee te nemen. Aan boord worden de 3-4 maaltijden per dag in buffetstijl geserveerd. Daarnaast is er tussendoor ook snacks en fruit aanwezig. De maaltijden zijn een mix van Indonesische, Chinese en Westerse keuken. Koffie, thee en water is gratis. Voor frisdranken, fruitsappen, bier en wijn dien je lokaal te betalen.

Maluku Explorer Duiken

Het duikdek is ruim (45 m²) en er zijn ook 2 buitendouches. Daarnaast voldoende ruimte voor camera’s. Er is een laadstation voor de camera´s en lampen. Ook in de hutten is stroom (220 volt) aanwezig. Er wordt met 12 liter aluminium flessen gedoken. Het is verstandig om een internationale adapter mee te nemen. Het is verplicht om met een computer te duiken en deze mag niet door meerdere personen gedeeld worden. Indien je geen computer hebt, kun je het aan boord huren. Je hebt de computer echt nodig want je kunt 3-4 duiken per dag maken en er worden 2 nachtduiken per week gemaakt. De lokale duikgidsen zijn zeer ervaren en er is veel aandacht voor de gast. Over het algemeen gaat er 1 gids per 4 gasten mee. Je dient minimaal 50 duiken ervaring te hebben en je moet er rekening mee houden dat er veel stroming kan staan. Voor de Nitrox gebrevetteerde duikers kan er met Nitrox gedoken worden.
Lees meer over deze reis
Beoordelingen
9,1
Po Nei, Eindhoven
22-10-2018
We zijn zojuist terug van o.a. de Maluku Explorer trip. Goede organisatie, mooie ervaring, mooie duiken, mooie aanrader. Weliswaar hebben we bijna een privé boot gehad; er waren...
De Groot, Weesp
Wij hebben een fantastische tijd gehad op de Maluku Explorer. De duiken zijn ongeëvenaard. Je duikt maagdelijke koraal riffen in een gebied waar niemand komt, je hebt de duikstek ...

Specificaties

Klasse
Bouwjaar
Lengte
Breedte
Aantal dekken
Aantal hutten
Maximaal aantal gasten
Airco
Nitrox
Verzorging
Wifi
2010 (gerenoveerd in 2017)
35 meter
8 meter
3
9
16
ja in hutten en salon
ja tegen meerprijs
volpension
nee

Fotoalbum

Prijzen

Vanaf 1519 euro
Prijzen en beschikbaarheid Maluku Explorer liveaboard
Inclusief in de reissom:
- Ontvangst op de luchthaven van Manado, Ternate of Labuha door onze lokale agent.
- Transfer luchthaven - MY Maluku Explorer v.v.
- 3-4 bootduiken per dag (excl. aankomst en vertrekdag).
- Verblijf aan boord op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner), koffie, thee, koekjes en drinkwater. Het eten wordt in buffet stijl geserveerd.
- Verblijf in een Standaard, Premium of Master hut.
- Duikers dienen minimaal 50 gelogde duiken te hebben en ervaring met stromingsduiken

Exclusief in de reissom:
- Vluchten naar Manado, Labuha of Ternate.
- Binnenlandse vluchten wanneer vertrek haven anders is dan aankomst haven.
- Havengelden Euro 200,- per persoon aan boord te voldoen.
- Nitrox mogelijk tegen meerprijs van Euro 10,- per dag, vooraf bij boeking aan te geven.
- Overige (alcoholische) dranken.
- Fooien.
- Huur duikmateriaal.

- Aan boord kan alleen betaald worden met USD of EURO.
- Wij raden een nacht voor of na de cruise in Indonesië aan.
- De boot heeft een minimum aantal deelnemers van 7 nodig op 4 weken voor vertrek voor een gegarandeerde afvaart.
- In de algemene ruimtes en hutten zijn stopcontacten met Nederlandse stekker en platte stekker met 220V. Er zijn een beperkt aantal adapters aan boord.
Exclusief in de reissom:
- Ruimbagage KLM, zie bagage regels voor de bestemming Bali.
- Visum Indonesië: Sinds 1 mei 2022 is het nodig een visum aan te schaffen wanneer je naar Indonesië reist en het land binnen komt op één van de volgende luchthavens: Medan, Jakarta, Denpasar op Bali, Manado en Ujung Pandang op Sulawesi. Het visum kun je aanschaffen bij aankomst en bedraagt ongeveer IDR 500.000 ca € 32,- per persoon
- Eventueel af te sluiten reis-en/of annuleringsverzekering.
- SGR bijdrage en garantiedekking á € 5,- per persoon.
- Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
- Administratiekosten € 18,- per boeking.

Route

De Maluku Explorer vaart in een gebied dat maar voor een klein aantal duikers toegankelijk is, Noord-Molukken: Zuid-Halmahera. De cruises beginnen meestal in Ternate, maar een aantal cruises beginnen in Manado en bereiken binnen 2 dagen Halmahera. Natuurlijk duik je ook op weg naar Halmahera op fantastische locaties. Sommige van de duiken zijn nog steeds echte verkenningsduiken. In dit gebied zijn er adembenemende kliffen en overhangen die geheel overwoekerd zijn. Het karakter van de duikplekken zal elke dag enorm variëren. De prachtige koraaldiversiteit herbergt een groot aantal kleine wezens zoals pygmy seahorses, blue ring octopus, hairy octopus, flamboyant cuttlefish, slakken en krabben. Elke duik zullen de gidsen de verbazingwekkende verscheidenheid aan kleine wezens laten zien waar Indonesië wereldberoemd om is, zoals naaktslakken in alle kleurenvariaties, pipefish en andere critters.
Maluku Explorer
Maluku Explorer
Maar er is bijna elke duik ook genoeg grote dieren te zien zoals rifhaaien, Napoleons, butterfly fish, bat fish, surgeonfish, longfin bannerfish, hump head parriot fish en van tijd tot tijd zie je adelaarsroggen, mobulas, barracuda’s en met een beetje geluk ook manta’s. Bijvoorbeeld bij de duiklocatie 'Manta Bay' Natuurlijk kunnen we niet garanderen dat je ze zult zien, maar er worden hier zeer regelmatig manta’s gezien. Het beste seizoen voor deze fantastische wezens is september / oktober. Met een beetje geluk kun je tijdens een nachtduik de zeldzame Epaulette-haai tegenkomen. De biodiversiteit in dit gebied is verbluffend en indrukwekkend en je zult aangenaam verrast zijn door enorme hoeveelheid gezonde harde en zachte koraal en sponzen in alle maten en kleuren. De route in het zuiden van Halmahera is flexibel tijdens een liveaboard op de Maluku Explorer. Natuurlijk is er een globaal plan, maar het weer is de belangrijkste factor die bepaalt hoe de route er uiteindelijk uit zal zien tijdens de reis.

Beoordelingen

MV Maluku Explorer
Indonesië liveaboards, Indonesië
9,1
Po Nei, Eindhoven
22-10-2018
MV Maluku Explorer
We zijn zojuist terug van o.a. de Maluku Explorer trip. Goede organisatie, mooie ervaring, mooie duiken, mooie aanrader.
Weliswaar hebben we bijna een privé boot gehad; er waren drie gasten inclusief onszelf. De Maluku Explorer is een van de weinige die de Halmahera route doet, daarmee was het lekker rustig op de duikstekken. De duikstekken die ze aandoen zijn een unieke ervaring waar we, gezien onze duikbestemmingen tot op heden, niet zomaar op terecht komen. Zeker de moeite waard!
De Groot, Weesp
MV Maluku Explorer
Wij hebben een fantastische tijd gehad op de Maluku Explorer. De duiken zijn ongeëvenaard. Je duikt maagdelijke koraal riffen in een gebied waar niemand komt, je hebt de duikstek voor jezelf. De soms sterke stroming zorgt ook voor veel vis activiteit, scholen makrelen, barracuda’s, manta roggen en overal haaien, heel veel haaien. Daarbij ook geweldig macro leven met veel kleine zeepaardjes en goede muck dives. Een super mix van groot en klein. De crew doet alles om het naar je zin te maken en het eten is ontzettend lekker, veelal Indonesisch met af en toe een pasta of aardappel gerecht er tussen. De Nederlandse cruise director Eric levert goed werk af en staat altijd voor iedereen klaar. Ik wil meteen weer terug willen naar Halmahera!
Video Tifore eiland tijdens de overtocht naar de Molukken
Video Maluku Explorer liveaboard Indonesië