MY Emperor Raja Laut

5 sterren
Bootduiken
Bootduiken
Duiken in reis inbegrepen
Duiken in reis inbegrepen
Airconditioning aanwezig
Airconditioning aanwezig
Huur duikmateriaal
Huur duikmateriaal mogelijk
Kluis
Kluis
Liveaboard
Liveaboard
Nitrox
Nitrox
Sfeervol
Sfeervolle accommodatie
Luxe boot Authentieke boot Vaart verschillende routes Uitstekende service

Emperor Raja Laut

Na de Rode Zee en de Malediven heeft Emperor Divers hun aanbod uitgebreid en bieden zij sinds september 2017 ook een prachtige liveboard aan in Indonesië. Emperor Raja Laut betekent in het Bahasa “Koning van de Zee”. Deze 31 meter lange schooner is in 2005 op Sulawesi gebouwd en biedt plaats aan maximaal 12 duikers. Als een van de weinige schooners kan de Raja Laut ook zeilen en dat is ook iets speciaals. Een duikvakantie aan boord van de Emperor Raja Laut staat garant voor een onvergetelijke ervaring.
Gedurende het jaar wordt er rekening gehouden met de beste duikomstandigheden in de verschillende duikgebieden van Indonesië. Je kunt daarom prachtige duiken maken in de Nationale Parken van Komodo, Raja Ampat en de Banda Islands.

Aan boord van de Emperor Raja Laut is alle comfort die je mag verwachten op een traditioneel schip.
Wanneer je niet duikt zal je waarschijnlijk de meeste tijd doorbrengen op het indrukwekkende bovendek. Op dit dek kun je heerlijk relaxen op één van de loungebedden tussen de duiken door of genieten van de prachtige zons- opgang of ondergang. Er zijn ook loungebedden in de schaduw, want de zon kan in Indonesië zeer fel zijn. Onder de overkapping is de eettafel waar de smakelijke maaltijden worden geserveerd. Er is ook een spoelbak voor camera’s en een tafel waar je je camera kunt klaarmaken voor de duiken. Oplaadpunten zijn in de hutten.

Hutten

Op het lower deck zijn de 6 hutten (3 hutten met een 2-persoonsbed en 3 hutten met een stapelbed) gelegen. Alle hutten zijn voorzien van een airconditioning, fan, kluisje en hebben een eigen badkamer met douche en toilet. Alle hutten hebben patrijspoorten. Voor elke gast zijn er 2 handdoeken voor gebruik in de hut en 1 badhanddoek. Verder is er op het lowerdeck ook nog een kleine maar gezellige lounge.

Verblijf op Emperor Raja Laut is op basis van volpension incl. snacks, koffie, thee, water. Er wordt veel aandacht besteed aan de maaltijden en tijdens de trip kan je genieten van lokale en Europese gerechten. Mocht je een dieet of speciale wensen hebben geef dit dan bij boeking door, dan kan de crew hier rekening mee houden. 1x per week wordt er op een lokaal eiland een cocktail party gehouden (weersafhankelijk en soms tegen een kleine toeslag voor toegang).
Beoordelingen
9.2
Overbeeke, NL
Fantastische duikstekken. We hebben als tip: gewoon doen!

Specificaties

Emperor Raja Laut
Klasse
Bouwjaar
Lengte
Breedte
Aantal dekken
Aantal hutten
Maximaal aantal gasten
Airco
Nitrox
Verblijf
Wifi
luxe
2005
31 meter
7,2 meter
2
6
12
ja
ja (tegen betaling)
volpension, snacks, koffie, thee, water
nee

Fotoalbum

Prijzen

Vanaf 2621 euro
Groepskorting Emperor Raja Laut
** ONDERSTAANDE SPECIAL IS NIET VERWERKT IN DE GEPUBLICEERDE PRIJZEN **

Reis je met een gezelschap van 11 duikers of meer? Dan kan je rekenen op korting bij Emperor.

- 11 betalende passagiers, 1 passagier gratis (11+1).
Voorwaarden:
- Korting is geldig voor het voordeligste huttype.
- Korting is alleen geldig voor de standaard transfer, verblijf en duiken.
- Deze aanbiedingen mogen niet gecombineerd worden met andere aanbiedingen.
- Geen refund voor niet gemaakte duiken.
- De korting is niet verwerkt in de online prijzen.
- Vraag ons om een reisvoorstel op maat.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Prijzen en beschikbaarheid Emperor Raja Laut
Inclusief in de reissom:
- Ontvangst op de luchthaven door een vertegenwoordiger van Emperor Divers.
- Transfer vanaf de luchthaven op het eiland van vertrek - MY Emperor Raja Laut.
- Transfer MY Emperor Raja Laut - luchthaven op het eiland van aankomst.
- 7 - 12 nachten verblijf in 2-persoonshut (op indeling).
- Tot 3 duiken per dag (niet op de dag van vertrek en aankomst).
- Fles/lucht/lood en gratis NITROX voor duikers met een Nitrox brevet.
- Port Fees, Park Fees en taxes.
- 3 maaltijden en snacks.
- Water en koffie & thee.
- Wijn tijdens het diner.
Exclusief in de reissom:
- Retourvlucht Indonesië
- Softdrinks, sappen en alcoholische dranken.
- Duikmateriaal.

-Aan boord kan betaald worden met Euro, Britse Ponden en US Dollar, het is ook mogelijk om met creditcard te betalen (VISA en Mastercard), er wordt ca. 3% creditcard kosten in rekening gebracht.
-Over alle uitgaven aan boord wordt 10% sales tax berekend.
-Niet duikers zijn ook van harte welkom en kunnen gratis gebruik maken van snorkelspullen en krijgen daarnaast ook een voucher van USD 50,- om aan boord te gebruiken.
-Meerprijs 1-persoonsbezetting: standaardprijs + 50%
Exclusief in de reissom:
- Visum Indonesië: Sinds 1 mei 2022 is het nodig een visum aan te schaffen wanneer je naar Indonesië reist en het land binnen komt op één van de volgende luchthavens: Medan, Jakarta, Denpasar op Bali, Manado en Ujung Pandang op Sulawesi. Het visum kun je aanschaffen bij aankomst en bedraagt ongeveer IDR 500.000 ca € 32,- per persoon of online voor vertrek via de e-VOA. Zo kun je bij aankomst in Jakarta een lange wachtrij omzeilen en uw overstap snel halen of uw reis op een andere manier voortzetten. Je kunt gemakkelijk een e-VOA (Visa on Arrival) aanvragen op de website van het Ministerie van Immigratie. Online aanvragen kan via: https://molina.imigrasi.go.id/.

- Het is voor passagiers verplicht om vanaf maximaal 48 uur voor aankomst een digitaal Customs Declaration in te vullen. Je ontvangt na het invullen een QR-code die je laat zien als je langs de douane gaat.
Dit digitaal formulier vervangt het oude blauwe papiertje dat voorheen aan boord werd uitgedeeld. Registratie kan via https://ecd.beacukai.go.id - Electronic-Customs Declaration.
- Eventueel af te sluiten reis-en/of annuleringsverzekering.

- De regering van Bali heeft met ingang van 14 februari 2024 een LOVE BALI-bezoekersheffing van IDR 150.000 (ongeveer Euro 9,- per persoon) ingevoerd. De toeristenbelasting geldt als je vanuit een ander land rechtstreeks naar Bali vliegt, en ook als je vanuit een andere provincie in Indonesië naar Bali reist. Reizigers dienen zich voor aankomst op Bali te registreren via de website: https://lovebali.baliprov.go.id/ volg deze link voor meer informatie en zie bijlagen.

Route

Gedurende het jaar worden er verschillende routes aangeboden, waarbij er rekening gehouden wordt met de beste duikomstandigheden en weersomstandigheden.

De routes die door Emperor Raja Laut worden gevaren:

Komodo National Park 7-11 nachten, periode juli – oktober
Vertrek Labuan Bajo – aankomst Labuan Bajo
Central Komodo: Gili Lawalawa, Tatawa, Sebayor, Makasar Reef, Wai Nila en Batu Bolong
South Komodo: Padar, Nusa Kode en Manta Alley
Langere trips zijn ook inclusief North Komodo: Sangeang Volcano, Gili Banta en North West Komodo

Raja Ampat 7-12 nachten, periode december - mei
Vertrek Sorong – aankomst Sorong
Central Raja Ampat: Gam, Penemu, Arborek en Cape Kri
South Raja Ampat: Daram, Wayilbatan, Fiabacet en Pele
Langere trips zijn ook inclusief North Raja Ampat: Wayag, Kawe en Aljui Bay

Raja Ampat & Banda Islands 13D-12N, periode mei-oktober
Vertrek Sorong – aankomst Ambon of v.v.
Banda Islands: Pohon Miring, Batu Kapal, Batu Kapal Pinnacle, Banda Neira Jett en Lava Flow
Raja Ampat South: Daram, Wayilbatan, Fiabacet en Pele
Raja Ampat Central: Gam, Penemu, Arborek en Cape Kri

Banda Sea 13D-12N, periode oktober
Vertrek Labuan Bajo – aankomst Ambon of v.v.
Banda Sea: Komba Volcano, Alor, Wetar, Gunung Api, Tebang, Nil Desperandum, Manuk Island en Banda Islands
tender1.jpg
scuba2.jpg
Afhankelijk van het seizoen en de beste omstandigheden onder en boven water wordt er een bepaalde route aangeboden. Van te voren kan niet worden aangegeven op welke duikstekken er bij een bepaalde route wordt gedoken.

Tijdens de trip worden er ook verschillende landexcursies aangeboden. Per trip worden er 2-3 excursies aangeboden waar je aan kunt deelnemen.
Hieronder vind je een paar voorbeelden van excursies die per route worden aangeboden:

Komodo:
Een bezoek aan Komodo of Rinca om te Komodovaranen te zien mag niet ontbreken tijdens deze trip. De 1-2 uur durende trips worden onder begeleiding van een parkranger gedaan.

Raja Ampat:
Het uitzicht over de Wayag lagune en Penemu Look out zijn wereldberoemd en tijdens de trip wordt er zeker een excursie naartoe georganiseerd. Ook een excursie in de ochtend om de prachtige “bird of paradise” te spotten wordt aangeboden. Daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan de Aljui Bay Pearl Farm. In het zuiden van Raja Ampat kun je de grotten van Misool bezoeken.

Banda Sea:
Tijdens deze trip kun je een combinatie maken van cultuur en natuur. Je brengt een bezoek aan Banda Neira en gaat naar een nootmuskaatplantage, historische forten en een klein maritiem museum.

Duiken in Indonesië staat tijdens de liveaboard garant voor een spectaculaire trip. Er zijn vele wereldberoemde duikgebieden zoals Komodo National Park en Raja Ampat. Een combinatie van grote vis, maar ook een enorme diversiteit aan “klein spul”. Manta’s en pelagische vis in Komodo, maar ook macroliefhebbers kunnen hun hart ophalen. In de Banda Zee is de kans om hamerhaaien en voshaaien te zien groot. Met name in Raja Ampat is de diversiteit zeer groot en worden er regelmatig nieuwe soorten ontdekt.

De meeste “actie” van grote vis is op de duikstekken waar meer stroming staat. Deze stroming kan variëren van matig tot zeer sterk. Wanneer er op deze duikstekken gedoken wordt is een snelle afdaling (soms ook met negative entry) tegen de stroming in nodig. Een goede fysieke conditie is daarom zeer aan te bevelen, om het beste uit je duik te halen.

Voor de liveaboards in Indonesië dien je minimaal in het bezit te zijn van Advanced Open Water of gelijkwaardig met 30 gelogde duiken. Ben je in het bezit van een Open Water brevet dan ben je ook van harte welkom, maar dien je tijdens de trip de Advanced Open Water cursus te volgen.
Heb je langer dan 6 maanden niet gedoken dan dien je voor vertrek een check dive te hebben gedaan. Dan kun je tijdens de trip direct genieten van het prachtige onderwater leven.

Het zicht varieert tussen 10 en 40+ meter en is afhankelijk van de weersomstandigheden, stroming en seizoen.
De watertemperatuur varieert per duikgebied. Wij raden aan om een 3mm-5mm wetsuit (evt. met hood) mee te nemen.
In Komodo is de watertemperatuur emiddeld 26-28 graden, in het zuidelijke deel van Komodo is de temperatuur iets lager tot 20 graden. In de Banda Sea is de gemiddelde temperatuur 26 graden, in Raja Ampat gemiddeld tussen de 26-29 graden.
De maximale duikdiepte in Indonesië is 40 meter. Jouw maximale diepte is afhankelijk van je brevet en duikervaring. Tijdens de liveaboard kan gevraagd worden om een duik over te slaan mocht je ervaring niet voldoende zijn voor deze duik. Tijdens de trips is het mogelijk om verschillende duikcursussen aan boord te volgen.
Je bent zelf verantwoordelijk voor de maximale duikdiepte in combinatie met wat je duikverzekering aangeeft. Decompressie duiken, solo duiken en technische duiken zijn niet toegestaan.

De duiken worden gemaakt met 2 grote ribs om de duikers de beste entry op de duikstekken te kunnen garanderen. De duiken worden begeleid door 3 duikgidsen, maar ervaren duikers mogen ook in een buddyteam duiken. Er worden gemiddeld 3 duiken per dag gemaakt (niet op de aankomst en vertrekdag).

Aan boord zijn 12 liter tanks beschikbaar, 15 liter tanks zijn vooraf te boeken en tegen een kleine meerprijs.
Nitrox is voor gecertificeerde duikers tegen betaling mogelijk, maar onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Huren van een (deel) van een uitrusting is geen probleem, deze dient bij boeking te worden doorgegeven.
Lees meer

Beoordelingen

MY Emperor Raja Laut
Indonesië liveaboards, Indonesië
9.2
Overbeeke, NL
MY Emperor Raja Laut
Fantastische duikstekken. We hebben als tip: gewoon doen!
Emperor Raja Laut Liveaboard