Nautilus Belle Amie

5 sterren
Luxe bootSpectaculaire routes12 crewleden aan boordVeel ruimte aan boord

Nautilus Belle Amie

Een 5-sterren boutique hotel op het water is een goede samenvatting van deze boot. Dit nieuwste en grootste schip van de Nautilus vloot bied uitstekende duikmogelijkheden voor het duiken met manta’s en haaien rond Socorro island en de mooiste kooiduiken met de witte haai rond Isla Guadalupe. In de periode november tot juni vaart de Nautilus Belle Amie bij Socorro Island waar je duikt met de reuzen manta’s, dolfijnen, bultrug walvissen en diverse soorten haaien. In de periode juli tot november vaart de boot rond Island Guadalupe waar je de mooiste kooiduiken maakt met de grote imposante witte haai. Op het lower deck bevinden zich 8 comfortabele 2-persoons Staterooms en 1 3-persoons Stateroom. Op het maindeck zijn 2 Premium Suites, eetkamer, woonkamer en het duikdek. De salon beschikt over comfortabele banken, televisie en een bar. In het eetgedeelte wordt iedere dag een heerlijk ontbijt, lunch en diner geserveerd. Het eten is van hoge kwaliteit en is een mix van Mexicaanse en Noord-Amerikaanse west kust invloeden. Het ontbijt is buffet stijl en 1 dek hoger op het upperdeck bevinden zich nog eens 6 Superior Suites. Het zonnedek is de absolute eyecatcher van deze boot en beschikt over een hottub, bar en de mogelijkheid om heerlijk te kunnen zonnebaden.

Hutten

De Belle Amie beschikt over 8 x 2-persoons Staterooms en Suites en 1 x 3-persoons Stateroom. Alle Staterooms zijn voorzien van airconditioning en een eigen badkamer en hebben een patrijspoort. De 6 Superior Suites zijn erg ruim en beschikken over opbergruimte en een eigen badkamer en hebben een groot raam. De 2 Premium Suites zijn voorzien van een zitgedeelte met televisie, eigen badkamer, genoeg opbergruimte en hebben ook een groot raam. Alle hutten kunnen ingericht worden met een 2-persoonsbed of twee losse bedden.

Beoordelingen
8,1
Er zijn nog geen beoordelingen over Nautilus Belle Amie.

Specificaties

Nautilus Belle Amie
Klasse
Bouwjaar
Aantal dekken
Aantal hutten
Maximaal aantal gasten
Airconditioning
Nitrox
Verzorging
Wifi
Luxe
2015
4
17
35
Ja
Ja, tegen betaling
Soft All Inclusive (ontbijt, lunch, diner en snacks) inclusief alle non alcoholische dranken
Ja (tegen betaling)

Fotoalbum

Prijzen

Vanaf 1860 euro
Prijzen en beschikbaarheid Nautilus Belle Amie
Inclusief in de reissom:
- Verblijf aan boord van Nautilus Belle Amie.
- Soft All Inclusive. Dit houdt in ontbijt, lunch, diner, snacks, koffie, thee, water en frisdranken.
- Fles, lucht en lood.
- Gebruik van kajaks en paddleboards alleen tijdens de Socorro route.
- Handdoeken.
- Slideshow dvd van de trip.
- Gebruik van de jacuzzi.
- 5% taxen over de cruise only prijs.

Exclusief in de reissom:
- Vluchten naar San Diego of Cabo San Lucas v.v.
- Transfers luchthaven naar de vertrekhaven boot v.v, deze kunnen op aanvraag verzorgd worden.
- Overnachting voor en na de trip, deze kunnen op aanvraag verzorgd worden.
- Marine Park Fees voor Guadalupe $ 225,- per persoon, Socorro $ 375,- per persoon (wordt bij boeking berekend). Zie voor Socorro aanvullende informatie hieronder bij Route.
- Port fee $ 65,- per persoon, cash aan boord betalen.
- Alcoholische dranken.
- Duikmateriaal.
- Nitrox $ 20,- per persoon per dag.

- Aan boord kan betaald worden met USD of creditcard (Visa, Mastercard).

Route

Duiken
Afhankelijk van de route maak je 3-4 duiken per dag. Nautilus Liveaboards stelt geen minimale eis qua duikopleiding, maar vanwege het feit dat er duiken zijn dieper dan 18 meter is minimaal Advanced Open Water of een gelijkwaardige opleiding aan te raden. Dan hoef je geen duiken over te slaan vanwege je duikniveau. Houdt er rekening mee dat een speciale duikverzekering verplicht is, aan boord dien je een polis/pasje te kunnen overleggen. De watertemperatuur is rond de 20 graden, dus een wetsuit van minimaal 5 mm voor degene die het niet snel koud heeft en 7 mm voor duikers die het sneller koud hebben is aan te raden. Duikmessen zijn niet toegestaan door de lokale overheid en iedere duiker dient een Nautilus Lifeline tijdens de duik mee te nemen. Deze kun je aan boord lenen of kopen. Houdt er rekening mee dat het in de avond flink kan afkoelen, trui en lange broek in de koffer is dus aan te raden.

Route
De Nautilus Belle Amie vaart diverse routes waaronder Guadalupe en Socorro.
Guadalupe staat bekend om de grote witte haai die vanuit de kooi te spotten is tussen juli en november. In juli en augustus zijn de mannen te zien, onderling willen ze al beste in de hiërarchie staan. De kleinere vrouwtjes komen vanaf eind augustus naar Guadalupe en komen kijken welke mannetjes er al zijn. In oktober en november komen de grotere en dominante vrouwtjes. Deze worden ook wel de “Big Mammas” genoemd.
Je bent 6 dagen aan boord waarvan er 3 dagen gedoken wordt. Er zijn meerdere kooien aan boord waar 2 tot 4 duikers tegelijkertijd in kunnen. De kooien aan de oppervlakte zijn open aan de bovenkant en geschikt voor gecertificeerde en niet gecertificeerde duikers. Er is geen maximum aan het aantal duiken in de oppervlakte duiken. De kooien die op diepte hangen zijn alleen geschikt voor gecertificeerde duikers, je kunt hier minimaal 3 duiken in maken.

Manta’s, dolfijnen, walvishaaien en zelfs als je geluk hebt bultrug walvissen, dat is Socorro! Zoek je grote vis, dan mag een trip naar Socorro niet missen op je bucketlist. Socorro Island ligt op 1 dag varen ten zuiden van Cabo San Lucas. Naast de spectaculaire duiken overdag is er ook een “night snorkel” met Silky Sharks. Je verblijft 9 dagen aan boord waarvan je 5 dagen volledig duikt.

**Sinds 1 januari 2021 heeft de Mexicaanse overheid de Marine Park Fees voor Socorro enorm verhoogd naar $ 75,- per duikdag. Nautilus Liveboards wil de reizigers tegemoet komen in deze verhoging en geeft de Marine Park Fees voor Socorro terug door middel van een credit die aan boord gebruikt kan worden. Deze credit kan gebruikt worden voor o.a. kosten nitrox, huur van duikuitrusting, duikcursussen, dagtrips incl. Cabo Pulmo & Sea of Cortez en een credit voor toekomstige boekingen (voorwaarden zijn van toepassing). Meer informatie staat in de Pre Trip Information Sheet.

Beoordelingen

Nautilus Belle Amie
Mexico Liveaboards, Mexico
8,1
Nautilus Belle Amie
Er zijn nog geen beoordelingen over Nautilus Belle Amie.