Nautilus Explorer

5 sterren
13 Staterooms en Suites Bucketlist vaarroutes Veel ruimte aan boord Luxe boot

Nautilus Explorer

De Nautilus Explorer heeft alles wat je van een liveaboard verwacht. Een ruim zeewaardig schip met alle faciliteiten om jouw duikvakantie tot een succes te maken. Nautilus Explorer vaart net als Nautilus Belle Amie en Nautilus UnderSea tijdens de beste seizoenen naar Socorro en Isla Guadalupe. In de maanden juli tot november kunt je de indrukwekkende witte haai zien tijdens een trip naar Isla Guadalupe. Ben je op zoek naar een combinatie van reuze manta’s, dolfijnen, bultrug walvissen en diverse soorten haaien, dan kun je in de maanden van november tot en met juni genieten van een trip naar Socorro Island.

Nautilus Explorer heeft 4 dekken met in totaal 13 Staterooms en Suites welke gelegen zijn op het lower deck en upperdeck. Op het maindeck bevind zich het duikplateau wat in 2018 geheel is vernieuwd. Hier bevindt zich ook een cameratafel om je apparatuur voor en na het duiken klaar te maken. De salon is een fijne plek om te relaxen en na te praten over de prachtige duiken die er zijn gemaakt. Meer naar de boeg van het schip bevind op het maindeck ook de eetruimte, hier worden voor ontbijt, lunch en diner afwisselende gerechten geserveerd . Zowel vanuit de salon en de eetruimte heb je prachtige vergezichten. We gaan 1 deck hoger naar het upper- of wheelhouse deck waar zich de suites en de hottub bevinden. Nog 1 trapje omhoog en je bent op het ruime zonnedek.

Hutten

Op het lower deck bevinden zich 8 Staterooms. 1 Stateroom biedt plaats aan 3 personen, de andere 7 Staterooms zijn voor 2 personen, van deze Staterooms heeft 1 heeft een 2-persoonsbed, de andere 2 aparte bedden. Alle Staterooms hebben een eigen badkamer met douche en toilet. Op het upper deck bevinden zich 4 Suites: 3 Superior en 1 Premium. De Superior Suites zijn ruimer dan de Staterooms en voorzien van grote ramen, opbergruimte en een eigen badkamer. De premium suite beschikt naast een ruime slaapkamer over een lounge en een badkamer met bad.


Beoordelingen
8,0
Er zijn nog geen beoordelingen over Nautilus Explorer.

Specificaties

Nautilus Explorer
Klasse
Bouwjaar
Lengte
Aantal dekken
Aantal hutten
Maximaal aantal gasten
Airconditioning
Nitrox
Verzorging
Wifi
luxe
2000
40 meter
4
13
27
Ja
Ja, tegen betaling
Soft All Inclusive (ontbijt, lunch, diner en snacks) inclusief alle non
alcoholische dranken
Ja (tegen betaling)

Fotoalbum

Prijzen

Vanaf 2643 euro
Prijzen en beschikbaarheid Nautilus Explorer
Inclusief in de reissom:
- Verblijf aan boord van Nautilus Explorer Liveaboard.
- Soft All Inclusive. Dit houdt in ontbijt, lunch, diner, snacks, koffie, thee, water en frisdranken.
- Fles, lucht en lood.
- Gebruik van kajaks en paddleboards alleen tijdens de Socorro route.
- Handdoeken.
- Slideshow dvd van de trip.
- Gebruik van de jacuzzi.
- 5% taxen over de cruise only prijs.
Exclusief in de reissom:
- Vluchten naar San Diego of Cabo San Lucas v.v.
- Transfer luchthaven naar de vertrekhaven boot, deze kunnen op aanvraag verzorgd worden.
- Overnachting voor en na de trip, deze kunnen op aanvraag verzorgd worden.
- Marine Park Fees voor Guadalupe $ 225,- per persoon, Socorro $ 425,- per persoon (wordt bij boeking berekend). Zie voor Socorro aanvullende informatie hierboven.
- Port fee $ 65,- per persoon, cash aan boord betalen.
- Alcoholische dranken.
- Duikmateriaal.
- Nitrox $ 20,- per persoon per dag.

- Aan boord kan betaald worden met USD of creditcard (Visa, Mastercard).

Route

Duiken
Afhankelijk van de route maak je 3-4 duiken per dag. De Nautilus stelt geen minimale eis qua duikopleiding maar vanwege het feit dat er duiken zijn dieper dan 18 meter is minimaal Advanced Open Water of een gelijkwaardige opleiding aan te raden. Dan hoef je geen duiken over te slaan vanwege je duikniveau. Houdt er rekening mee dat een speciale duikverzekering verplicht is, aan boord dien je een polis/pasje te kunnen overleggen. De watertemperatuur is rond de 20 graden, dus een wetsuit van minimaal 5 mm voor degene die het niet snel koud heeft en 7 mm voor duikers die het sneller koud hebben is aan te raden. Duikmessen zijn niet toegestaan door de lokale overheid en iedere duiker dient een Nautilus Lifeline tijdens de duik mee te nemen. Deze kun je aan boord lenen of kopen. Houdt er rekening mee dat het in de avond flink kan afkoelen, trui en lange broek in de koffer is dus aan te raden.

Route
De Nautilus Explorer vaart diverse routes waaronder Guadalupe en Socorro.
Guadalupe staat bekend om de grote witte haai die vanuit de kooi te spotten is tussen juli en november. In juli en augustus zijn de mannen te zien, onderling willen ze al beste in de hiërarchie staan. De kleinere vrouwtjes komen vanaf eind augustus naar Guadalupe en komen kijken welke mannetjes er al zijn. In oktober en november komen de grotere en dominante vrouwtjes. Deze worden ook wel de “Big Mammas” genoemd.
Je bent 6 dagen aan boord waarvan er 3 dagen gedoken wordt. Er zijn meerdere kooien aan boord waar 2 tot 4 duikers tegelijkertijd in kunnen. De kooien aan de oppervlakte zijn open aan de bovenkant en geschikt voor gecertificeerde en niet gecertificeerde duikers. Er is geen maximum aan het aantal duiken in de oppervlakte duiken. De kooien die op diepte hangen zijn alleen geschikt voor gecertificeerde duikers, je kunt hier minimaal 3 duiken in maken.

Manta’s, dolfijnen, walvishaaien en zelfs als je geluk hebt bultrug walvissen, dat is Socorro! Zoek je grote vis, dan mag een trip naar Socorro niet missen op je bucketlist. Socorro Island ligt op 1 dag varen ten zuiden van Cabo San Lucas. Naast de spectaculaire duiken overdag is er ook een “night snorkel” met Silky Sharks. Je verblijft 9 dagen aan boord waarvan je 5 dagen volledig duikt.

Sinds 1 januari 2021 heeft de Mexicaanse overheid de Marine Park Fees voor Socorro enorm verhoogd naar $ 75,- per duikdag. Nautilus Liveboards wil de reizigers tegemoet komen in deze verhoging en geeft de Marine Park Fees voor Socorro terug door middel van een credit die aan boord gebruikt kan worden. Deze credit kan gebruikt worden voor o.a. kosten nitrox, huur van duikuitrusting, duikcursussen, dagtrips incl. Cabo Pulmo & Sea of Cortez en een credit voor toekomstige boekingen (voorwaarden zijn van toepassing). Meer informatie staat in de Pre Trip Information Sheet.

Beoordelingen

Nautilus Explorer
Mexico Liveaboards, Mexico
8,0
Nautilus Explorer
Er zijn nog geen beoordelingen over Nautilus Explorer.