Nautilus UnderSea

4 sterren
9 Staterooms en Suites1 Hut voor mindervalidenZeer geschikt voor groepenSocorro en Guadalupe trips

Nautilus UnderSea

Nautlius Undersea - Dive and Travel
Het in 1968 te water gelaten begeleidingsschip Undersea Hunter heeft voor de beroemde Dr. Perry al vele trips naar o.a. Cocos Island gemaakt. In 2017 is het begeleidingsschip omgebouwd tot liveaboard en heeft het de naam Nautilus UnderSea gekregen. Het schip heeft zijn stevige constructie behouden en de luxe van een liveaboard is toegevoegd. Kortom een schip met historie!
Samen met Nautilus Belle Amie en Nautilus Explorer vaart Nautilus UnderSea tijdens de beste seizoenen naar Socorro en Isla Guadalupe. In de maanden juli tot november kunt je de indrukwekkende witte haai zien tijdens een trip naar Isla Guadalupe. Ben je op zoek naar een combinatie van reuze manta’s, dolfijnen, bultrug walvissen en diverse soorten haaien, dan kun je in de maanden van november tot en met juni genieten van een trip naar Socorro Island.

Nautilus UnderSea biedt plaats aan maximum 19 gasten en is daardoor ook zeer geschikt voor groepen. Met 3 dekken en in totaal 9 hutten is er veel ruimte aan boord om te relaxen en te genieten van het uitzicht als je niet aan het duiken bent. Natuurlijk wordt er naast het duiken ook gedacht aan de innerlijk mens, er worden 3 maaltijden per dag vers bereidt en is het verblijf aan boord op basis van soft all inclusive.
De 9 Staterooms en Premium Suite zijn gelegen op het lower deck, maindeck en upper of sundeck. Aan de voorkant van het maindeck vind je de eetruimte en salon met bar. Door de indeling heerst er een knusse sfeer. Op het achterdek vind je het zeer ruime duikdek waar je als duiker alle ruimte hebt om je klaar te maken voor je duik. Onderwaterfotograaf? Geen probleem de cameratafel biedt genoeg ruimte om je uitrusting klaar te maken. Op het upper of sundeck kun je tussen de duiken door genieten van de vergezichten op één van de loungebedden, huttub of binnen in de al fresco lounge.

Hutten

Nautlius Undersea - Dive and Travel
Op het lowerdeck bevinden zich 6 Staterooms met een stapelbed, in de meeste hutten is het benedenbed iets groter. Op het maindeck vind je voorop het schip de 3-persoons Stateroom, deze hut heeft 2 stapelbedden. Op het midden van het maindeck is de Stateroom voor mindervaliden. Deze hut heeft 2 lage bedden en voorzien van een groot raam. Op het upper of sundeck vind je de ruime Premium Suite met tv, grote ramen en het bed kan opgemaakt worden als groot 2-persoonsbed of aparte bedden. Alle Staterooms en de Premium Suite hebben airconditioning een eigen badkamer met douche en toilet.

Beoordelingen
7,9
Er zijn nog geen beoordelingen over Nautilus UnderSea

Specificaties

Nautilus UnderSea
Klasse
Bouwjaar
Lengte
Aantal dekken
Aantal hutten
Maximaal aantal gasten
Airconditioning
Nitrox
Verzorging
Wifi
Comfort
1968, volledig gerenoveerd in 2017
32 meter
3
9
19
Ja
Ja, tegen betaling
Soft All Inclusive (ontbijt, lunch, diner en snacks) inclusief alle non alcoholische dranken
Ja, tegen betaling

Fotoalbum

Prijzen

Vanaf 2453 euro
Prijzen en beschikbaarheid Nautilus UnderSea
Inclusief in de reissom:
- Verblijf aan boord van Nautilus UnderSea Liveaboard.
- Soft All Inclusive. Dit houdt in ontbijt, lunch, diner, snacks, koffie, thee, water en frisdranken.
- Fles, lucht en lood.
- Gebruik van kajaks en paddleboards alleen tijdens de Socorro route.
- Handdoeken.
- Slideshow dvd van de trip.
- Gebruik van de jacuzzi.
- 5% taxen over de cruise only prijs.
Exclusief in de reissom:
- Vluchten naar San Diego of Cabo San Lucas v.v.
- Transfer luchthaven naar de vertrekhaven boot, deze kunnen op aanvraag verzorgd worden.
- Overnachting voor en na de trip, deze kunnen op aanvraag verzorgd worden.
- Marine Park Fees voor Guadalupe $ 225,- per persoon, Socorro $ 375,- per persoon (wordt bij boeking berekend). Zie voor Socorro aanvullende informatie hierboven.
- Port fee $ 65,- per persoon, cash aan boord betalen.
- Alcoholische dranken.
- Duikmateriaal.
- Nitrox $ 20,- per persoon per dag.

- Aan boord kan betaald worden met USD of creditcard (Visa, Mastercard).

Route

Duiken
Afhankelijk van de route maak je 3-4 duiken per dag. De Nautilus stelt geen minimale eis qua duikopleiding maar vanwege het feit dat er duiken zijn dieper dan 18 meter is minimaal Advanced Open Water of een gelijkwaardige opleiding aan te raden. Dan hoef je geen duiken over te slaan vanwege je duikniveau. Houdt er rekening mee dat een speciale duikverzekering verplicht is, aan boord dien je een polis/pasje te kunnen overleggen. De watertemperatuur is rond de 20 graden, dus een wetsuit van minimaal 5 mm voor degene die het niet snel koud heeft en 7 mm voor duikers die het sneller koud hebben is aan te raden. Duikmessen zijn niet toegestaan door de lokale overheid en iedere duiker dient een Nautilus Lifeline tijdens de duik mee te nemen. Deze kun je aan boord lenen of kopen. Houdt er rekening mee dat het in de avond flink kan afkoelen, trui en lange broek in de koffer is dus aan te raden.

Nautilus Explorer Guadaloupe
Route
De Nautilus UnderSea vaart diverse routes waaronder Guadalupe en Socorro.
Guadalupe staat bekend om de grote witte haai die vanuit de kooi te spotten is tussen juli en november. In juli en augustus zijn de mannen te zien, onderling willen ze al beste in de hiërarchie staan. De kleinere vrouwtjes komen vanaf eind augustus naar Guadalupe en komen kijken welke mannetjes er al zijn. In oktober en november komen de grotere en dominante vrouwtjes. Deze worden ook wel de “Big Mammas” genoemd.
Je bent 6 dagen aan boord waarvan er 3 dagen gedoken wordt. Er zijn meerdere kooien aan boord waar 2 tot 4 duikers tegelijkertijd in kunnen. De kooien aan de oppervlakte zijn open aan de bovenkant en geschikt voor gecertificeerde en niet gecertificeerde duikers. Er is geen maximum aan het aantal duiken in de oppervlakte duiken. De kooien die op diepte hangen zijn alleen geschikt voor gecertificeerde duikers, je kunt hier minimaal 3 duiken in maken.

Manta’s, dolfijnen, walvishaaien en zelfs als je geluk hebt bultrug walvissen, dat is Socorro! Zoek je grote vis, dan mag een trip naar Socorro niet missen op je bucketlist. Socorro Island ligt op 1 dag varen ten zuiden van Cabo San Lucas. Naast de spectaculaire duiken overdag is er ook een “night snorkel” met Silky Sharks. Je verblijft 9 dagen aan boord waarvan je 5 dagen volledig duikt.

Sinds 1 januari 2021 heeft de Mexicaanse overheid de Marine Park Fees voor Socorro enorm verhoogd naar $ 75,- per duikdag. Nautilus Liveboards wil de reizigers tegemoet komen in deze verhoging en geeft de Marine Park Fees voor Socorro terug door middel van een credit die aan boord gebruikt kan worden. Deze credit kan gebruikt worden voor o.a. kosten nitrox, huur van duikuitrusting, duikcursussen, dagtrips incl. Cabo Pulmo & Sea of Cortez en een credit voor toekomstige boekingen (voorwaarden zijn van toepassing). Meer informatie staat in de Pre Trip Information Sheet.

Beoordelingen

Nautilus UnderSea
Mexico Liveaboards, Mexico
7,9
Nautilus UnderSea
Er zijn nog geen beoordelingen over Nautilus UnderSea