Caribisch gebied

Er is een zeer grote verscheidenheid aan mogelijkheden om te duiken op de verschillende bestemmingen in het Caribisch gebied. Voor kantduiken met eigen pick-up is Bonaire dé bestemming. Je hebt veel vrijheid wanneer, waar en hoeveel duiken je wilt gaan maken. Dominica en St. Eustatius zijn misschien nog wat minder bekend, maar zeker een bezoek waard. Beide eilanden hebben een prachtige natuur en mooie duikstekken. Op Dominica zijn er vele excursiemogelijkheden naar bijv. de watervallen op dit ruige eiland of ga walvissen spotten als je een dag niet wilt duiken.

Bonaire "A Divers Paradise": Wat betreft "onder-water-natuur" één van de mooiste eilanden in het hele Caribische gebied en ver daarbuiten. Zee-schildpadden, roggen, papagaaivissen, haaien, groupers, barracuda's maar ook schitterende koraalwaaiers en sponzen. De kantduik bestemming van de wereld, huur een auto en duik lekker op eigen gelegenheid waar en wanneer je wilt.
Curaçao is het grootste eiland van de ABC eilanden die verder bestaan uit Aruba en Bonaire. Een tropische bestemming met schitterende stranden en verlaten baaien. Een dagje niet duiken? Bezoek de diverse landhuizen of historische binnenstad van Willemstad. Diverse kant- en bootduik mogelijkheden maken deze bestemming perfect voor zowel de duiker als niet duiker.
Je kunt hier verschillende wrakduiken maken op bijvoorbeeld de Charles Brown of Double wreck. Een duik op Bluebeads hole is erg speciaal. De Bluebeads zijn glaskralen waarmee de slaven werden beloond. Op de bodem zijn ze nog te vinden en deze mag je als toerist houden. Ook zie je hier bijv. peacock flounders. Verder zijn er nog prachtige koraalriffen met de daarbij behorende rifvissen.
De nieuwe hotspot in het Caribisch gebied is Dominica, een droom voor elke duiker en een paradijs voor iedere avonturier. Een duikvakantie naar Dominica staat garant voor uitdagende duiken. Ga ook eens op walvisexcursie tijdens jouw duikvakantie op Dominica en laat je verbazen door deze geweldige dieren. Een dag niet duiken? Maak dan een schitterende wandeling door het regenwoud.
Sint Maarten is een mooi eiland om te combineren met een duikvakantie op St. Eustatius of Dominica. Bijzonder aan het eiland is dat het eiland wordt gedeeld door twee landen; een Nederlands deel in het zuiden en een Frans deel in het noorden. Hierdoor is een aparte mix van Europese en Caribische invloeden. Ben je op zoek naar een eiland met prachtige stranden, gezellige plaatsen met winkels en restaurants en een mooie natuur dan is Sint Maarten een mooie bestemming.