Red Booby Hotel

3 sterren
Aan Zee
Aan zee / strand
Bootduiken
Bootduiken
Dorp in Omgeving
Dorp in omgeving
Duiken in reis inbegrepen
Duiken in reis inbegrepen
Airconditioning aanwezig
Airconditioning aanwezig
Huur duikmateriaal
Huur duikmateriaal mogelijk
Kluis
Kluis
Nitrox
Nitrox
Zwembad
Zwembad aanwezig
Restaurant
Restaurant aanwezig
Sfeervol
Sfeervolle accommodatie
In het centrum van Puerto Ayora Eenvoudig maar netjes Spectaculair duiken Voor de avontuurlijke gevorderde duiker

De kamers van Red Booby Hotel

Het Red Booby hotel ligt in het centrum van Puerto Ayora op het eiland Santa Cruz. Het hotel is eenvoudig ingericht, maar alles is schoon en keurig verzorgd. Er zijn 26 kamers variërend van 1, 2, 3 tot 4 persoonskamers. Alle kamers hebben een eigen badkamer, TV en airconditioning. Er is geen kluisje op de kamer, maar bij de receptie is een kluis waar waardevolle spullen van de gasten kunnen worden bewaard.


Eten en drinken

Het hotel heeft een zwembad op de derde verdieping met uitzicht op zee, een prima plek om na het duiken nog even te ontspannen met een boekje en een drankje. In het restaurant "Galapagos" worden nationale en internationale gerechten geserveerd. Op het terras van "The Breeze" worden gegrilde vlees- en visgerechten van de BBQ geserveerd. Ontbijten kun je tussen 6 en 10 uur. Gedurende de dag kun je drankjes, lunch of snacks bestellen.

Fotoalbum

Duikcentrum

Scuba Iguana
Deze PADI duikschool bestaat al sinds 1995 en heeft een zeer goede reputatie op het gebied van kwaliteit, professionaliteit en veiligheid. Door de jaren heen hebben ze een enorme kennis opgebouwd van het duikgebied en kunnen ze je het beste van de onderwaterwereld rond Galapagos laten zien.
Duiken en duiklocaties
Je kunt totaal 4 duiken per dag maken, van early-morning duiken en dagduiken tot nachtduiken. Natuurlijk worden alle duiken begeleid door ervaren duikgidsen. De duikgidsen spreken diverse talen waaronder Duits en Engels. De boten zijn zeer geschikt voor de omstandigheden rond de Galapagos eilanden. Ze zijn snel, comfortabel en veilig. Er kunnen 5 tot 8 duikers op een boot. Gedurende een basisreis van 7 nachten worden er 12 duiken gemaakt op diverse lokaties: ( 2 duiken Academay Bay, 2 duiken Santa Fe eiland, 2 duiken Floreana eiland, 2 duiken Gordon Rocks, 2 duiken Coursins Rock, 2 duiken Noord Seymour eiland). Er wordt i.v.m. de vaarafstand niet op Darwin en Wolff gedoken, deze trips zijn alleen per liveaboard te beduiken. De duikdag begint al vroeg want om 7 uur dien je te melden op het duikcentrum. Er worden dan in de morgen 2 duiken gepland en je bent dan weer zo rond 13:30 weer terug in het duikcentrum. Tijdens alle duikdagen behalve de duikdag in Academay Bay is de lunch aan boord inbegrepen.
Praktische zaken
Je kunt je duikuitrusting natuurlijk meenemen, maar je kunt het ook huren. Denk er wel aan dat het water koud is en je dus wel een 7mm pak kunt gebruiken. Het standaard pakket is o.b.v. fles, lucht en lood en het gebruik van de eigen uitrusting. De Galapagos eilanden zijn niet geschikt voor duikers die net hun eerste brevet hebben gehaald. Er zijn een aantal locaties die voor de wat minder ervaren duikers geschikt zijn, maar ook dan is minimaal een advanced brevet en wat duikervaring aan te raden. Dit komt omdat je te maken krijgt met “sterke” stroming, golfslag, koud water en een beperkt zicht. De maximale duikdiepte ligt op 30 meter. De maximale duikdiepte wordt goed in de gaten gehouden door de duikgidsen, net als het houden van safety stops. Er is een Deco-kamer op de Galapagos eilanden aanwezig.
Fantastisch duiken bij de Galapagos Eilanden
Het duiken bij de Galapagos eilanden is in één woord samen te vatten: Fantastisch! Er is zoveel te zien en te beleven. Het spectaculaire van de Galapagos zit hem niet in de koraalriffen, maar het feit dat er zo veel verschillende soorten dieren te zien zijn en in grote hoeveelheden. Denk hierbij aan grote scholen fis, maar ook zeeleeuwen, schildpadden, roggen, manta’s, diverse soorten haaien en dolfijnen. Het is goed om van tevoren je masker te testen om te kijken of je het droog houdt terwijl je aan het lachen bent. Je zult het nodig hebben! De vrolijke clowns en acrobaten van de zee, de zeeleeuwen, zijn namelijk erg nieuwsgieren en bovendien erg grappig om te zien. Ze zwemmen om je heen, maken koprollen, trekken aan je vinnen en durven soms zelfs je masker “schoon” te maken. Bovendien lijken ze echt blij om je te zien, een fantastisch gevoel!
Meer info

Data & Prijzen

Neem contact met ons op voor prijzen of een persoonlijk reisvoorstel
Momenteel kunnen wij voor een verblijf op de Galapagos Eilanden helaas geen prijzen publiceren. Neem voor meer informatie of het aanvragen van een persoonlijk reisvoorstel contact met ons op door een mail te sturen naar info@diveandtravel.nl of bel 033-4571594.

Beoordelingen

Red Booby Hotel
Puerto Ayora, Galapagos

Locatie