Old Gin House

3 sterren
Aan Zee
Aan zee / strand
Bootduiken
Bootduiken
Dorp in Omgeving
Dorp in omgeving
Huur duikmateriaal
Huur duikmateriaal mogelijk
Airconditioning aanwezig
Airconditioning aanwezig
Kluis
Kluis
Nitrox
Nitrox
Zwembad
Zwembad aanwezig
Restaurant
Restaurant aanwezig
Sfeervol
Sfeervolle accommodatie
Wifi
Wifi aanwezig
Centrale ligging Gerund door een Nederlands stel Mogelijkheid tot wrakduiken Uniek: Pike Blennies & Flying Gurnards.

Old Gin House Hotel & Scubaqua

Na aankomst op de kleine luchthaven van St. Eustatius word je ontvangen door onze lokale agent en binnen 10 minuten ben je in het Old Gin House hotel. Het hotel is gelegen net buiten Oranjestad in een baai aan zee op ongeveer 2 kilometer van de luchthaven. Koloniale tijden herleven tijdens je verblijf in het Old Gin House hotel.

Het centrale deel van het hotel bevindt zich in het pakhuis van de voormalige katoenspinnerij uit de 19de eeuw. De muren van het pakhuis zijn meer dan 250 jaar oud en zijn gebouwd met de stenen die aan boord van de handelsschepen als ballast werden gebruikt. In 2000 is het hotel totaal gerenoveerd en geheel ingericht met koloniale meubelen wat het een intieme sfeer geeft. In 2015 heeft het hotel nieuwe eigenaren gekregen. Het hotel wordt nu gerund door een Nederlands stel.

Faciliteiten

Het kleine zwembad ligt in een mooi aangelegde tuin en rond het zwembad staan teak houten stoelen en ligbedden. Het is een perfecte plek om een boekje te lezen, te genieten van een cocktail of bij te praten na een leuke duik. Wil je genieten van de zee neem dan een ligstoel bij het restaurant met het kleine zandstrand en geniet van het fantastische uitzicht over de baai met ondergaande zon. Natuurlijk mag een lekkere cocktail niet ontbreken. Het Scubaqua duikcentrum ligt naast het hotel.

Kamers

De 14 tuinkamers bevinden zich op de eerste en tweede verdieping en hebben uitzicht op het zwembad en de tuin. De ruime kamers zijn koloniaal ingericht met kabel tv, telefoon, en een badkamer met douche en toilet. De twee zeezicht kamers hebben dezelfde inrichting als de tuinkamers, maar beschikken ook nog over een kleine koelkast. Alle kamers beschikken over airconditioning en plafondventilator.

Hoewel de koloniale sfeer zeker zeer aanwezig is in het hotel, is het comfort helemaal van deze tijd. Zo kun je met je laptop gebruik maken van de WIFI aansluiting en voor de mensen die geen laptop willen meenemen, maar wel een mailtje naar huis willen sturen, staat er een computer in de lobby van het hotel.

De Internationale en Franse keuken

Bij Old Gin House kun je iedere dag terecht voor zowel je ontbijt, lunch als diner. Er zijn verschillende restaurantjes op loopafstand van het Old Gin House. Het eten is er goed en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. We doen een paar suggesties. Je kunt bijvoorbeeld in Lowertown (onderaan de baai) eten bij het Blue Bead restaurant. Hier serveert men gerechten die gebaseerd zijn op de internationale en Franse keuken, maar je kunt er ook een pizza eten. In Lowertown kun je ook eten bij Golden Era. Hier kun je terecht voor lunch en diner. Verder is het centrum zijn nog een paar lokale restaurantjes. The Smoke Ally is een aanrader als je zin hebt in een hamburger, sandwich of pasta, maar ook kreeft staat hier op het menu. Daarnaast zijn er ook een aantal Chinese restaurantjes en hoewel het misschien wat vreemd aandoet om chinees te eten terwijl je op St. Eustatius bent, kunnen wij je het zeer aanraden!

Historische hoogtepunten

Naast dat het Old Gin House het mooiste hotel van St. Eustatius is, ligt het ook nog eens heel centraal. Alle belangrijke historische hoogtepunten van St. Eustatius zoals onder andere het fort en het museum liggen op maximaal 15 minuten lopen van het hotel. Je vindt diverse restaurantjes op 5 tot 10 minuten van het hotel.

Lees meer over deze reis
Beoordelingen
8,1
anoniem
01-11-2016
'Fijne grote kamers, uitgebreid ontbijt, aardige en behulpzame staf.'
Raadsen
06-02-2016
Het hotel heeft hoognodig onderhoud nodig. Ook in onze zeezichtkamer. Vooral de badkamer is aan vernieuwing toe. De keuken van het restaurant is werkelijk uitstekend! Een aanrad...

Fotoalbum

Duikcentrum

Scubaqua
Scubaqua is een PADI duikcentrum onder Nederlands/Zwitserse leiding. Het team is enthousiast en gedreven om je een mooie duikvakantie te bezorgen. Er is veel persoonlijke aandacht, want er wordt gedoken in kleine groepjes van maximaal 6 duikers per gids. Indien gewenst kun je duiken met een Nederlandstalige gids of je kunt je een duikcursus in het Nederlands volgen. Verder wordt er onder andere ook Engels en Duits gesproken. Scubaqua is gevestigd aan het strand in een historisch pand uit de 17de eeuw dat totaal gerestaureerd is om te voldoen aan de eisen van de moderne duiker zonder het historische karakter van het voormalige West Indische Compagnie pand te verliezen. Scubaqua beschikt over 6 spoelbakken, een camera oplaadstation (220V), omkleed en opbergruimte, douches, toiletten en gratis WiFi. Ze beschikken over 2 duikboten, de Green Flash en de Yellow Flash. De Green Flash heeft een toilet aan boord en de Yellow Flash niet maar een bezoek aan het toilet aan de kant is geen probleem. De vaartijd is erg kort en bedraagt tussen de 5-20 minuten naar alle duikstekken. Na de duik kun je bij de bar een lekker koud drankje halen en napraten op het terras met uitzicht over de Caribische zee.
Programma
Je maakt bij Scubaqua 2 duiken per dag, maar een extra dag duik of nachtduik is ook mogelijk. Een pakket van 10 bootduiken wordt standaard ingeboekt vanaf de dag na aankomst als 5 dagen, 2 ochtendduiken per dag. Wil je extra duken in de middag maken dan dien je deze vooraf in te plannen. Ze worden dan vanaf je vooruit geboekte duikpakket in mindering gebracht. Boek je ter plaatse een middag- of nachtduik, dan betaal je daar een lokaal hoger tarief voor. Deze duiken worden dan niet van je vooraf geboekte pakket afgehaald en worden als extra duiken gezien. Nachtduiken zijn alleen lokaal te boeken. Met het vooruit plannen van je duiken voorkomen we dat er ter plaatse geen plaats meer op de duikboot is en je een hoger tarief per duik betaalt.
br> De meeste duiklocaties zijn tussen de 5 tot 20 minuten varen. Je hoeft niet te sjouwen met je duikflessen, want die zijn al aan boord wanneer je aankomt. Tussen het duiken door heb je ruim de tijd om te lunchen, te relaxen of wat van het eiland te genieten. Voor de duik wordt een uitgebreide briefing gegeven over de duikstek en het duikplan. Je duikt hier in een beschermd marine park, daarvoor betaal je ter plaatse een toeslag van $6,- per duik of een jaarpas van $30,-. Van dat geld wordt ervoor gezorgd dat er overal boeien liggen waar de boten kunnen aanmeren, dit om ankers op het rif te voorkomen. Het resultaat is onaangetaste riffen met heel veel leven. Een andere beschermende maatregel is, dat je alleen onder begeleiding van een gids mag duiken in het marine park. Waarbij de gidsen van Scubaqua je natuurlijk al het moois onder water zullen laten zien, maar daarnaast goed in de gaten houden welke duikers ervaren zijn en hun eigen duik kunnen maken en welke duikers nog wat extra ondersteuning kunnen gebruiken.
Pike Blennies & Flying Gunards
De duiklocaties rondom St. Eustatius zijn heel divers en ook heel anders dan bijvoorbeeld rond Aruba, Bonaire en Curacao. Op St. Eustatius staat de vulkaan “de Quill”. Deze vulkaan heeft ook onderwater haar sporen nagelaten. Er zijn diverse lavastromen onder water te vinden die inmiddels helemaal begroeid zijn met koraal en sponsen. De grilligheid van de lavastromen is heel bijzonder om te zien. Ten zuiden van het eiland hebben de lavastromen hele diepe kloven gevormd die spectaculaire diepduiklocaties zijn. Bij St. Eustatius vind je ook haaien, schildpadden, kreeften en andere vissoorten die op andere Caribische bestemmingen helaas niet of veel minder meer voorkomen. Echt uniek voor St. Eustatius zijn bijvoorbeeld de Pike Bennies en de Flying Gunards. Wat je onderwater ook nog terug vind is de rijke historie van St. Eustatius. De haven van St. Eustatius was in de 16de en de 17de eeuw één van de drukst bezochte havens in de regio. Daarvan zijn nu nog steeds sporen van terug te vinden onder water. Kortom, de duiklocaties zijn zo divers, dat het soms net lijkt alsof je naar een ander eiland bent gevaren.
Pike Blenny St.Eustatius
Nachtduiken en Nitrox
De nachtduiken op St. Eustatius zijn prachtig. Het wrak de Chien Tong is overdag al mooi maar 's nachts krijgt het een oranje gloed wanneer de koralen hun fel gekleurde poliepen openen om voedsel te filteren. Misschien nog imposanter zijn de ontelbare enorme schildpadden die het wrak als hotel gebruiken om te slapen. In een woord: Geweldig!. Er wordt minimaal 1 x per week een nachtduik georganiseerd, maar op verzoek kan dat ook vaker. Ook voor minder ervaren (nacht)duikers is de nachtduik goed te doen en de begeleiding kan daarop worden aangepast. Neem je eigen duiklamp mee of huur de lamp bij Scubaqua. Veiligheid staat voorop, daarom worden er geen decompressie duiken gemaakt. Wel kan er gedoken worden tot de geen decompressie limiet en dat is vaak langer dan 70 minuten. Duikers met een Nitrox brevet kunnen gratis met Nitrox (32%) duiken. Duiken met Nitrox geeft je meer duiktijd voordat je de geen decompressie limiet bereikt. Je kunt dus langer duiken. Minder stikstof opname houdt ook in dat je veiliger duikt en je minder moe bent na een duik. Natuurlijk kun je bij Scubaqua ook de Nitrox cursus volgen. Deze cursus duurt ongeveer 1 a 2 dagen en als je eenmaal je brevet hebt gehaald, kun je de rest van je vakantie met Nitrox duiken. Naast de Nitrox cursus kun je bij Scubaqua zowel PADI als CMAS cursussen volgen. De CMAS cursussen niveau 1 tot 4 en van PADI natuurlijk de bekende cursussen zoals Open water, Advanced en Rescue. Je kunt je eigen duikuitrusting meenemen, maar je kunt bij Scuaqua ook duikmateriaal huren van het gerenommeerde merk Aqua Lung.
Duikperiode
De 35 duikstekken rondom het eiland zijn voorzien van ankerboeien en liggen tussen de 5 en 20 minuten varen. De duiken uit je vooraf geboekte duikpakket gebruik je voor de twee ochtendduiken. Ter plaatse kun je, in overleg met het duikcentrum, een middag- of nachtduik bijboeken. Van ongeveer half juli - half oktober is het hier orkaanseizoen, dan kan er mogelijk niet elke dag worden uitgevaren en dien je rekening te houden met meer wind en regen. De laatste jaren zijn orkanen hier uitgebleven en dan is het een perfecte periode met vlakke zee en zeer goed zicht. In september is de kans op orkanen het grootste. Scubaqua neemt in september in principe geen boekingen aan, omdat de boten dan het water uitgaan voor onderhoud.
Wat maakt deze locatie uniek:
-Duiken hier zijn zo verschillend; het lijkt vaak alsof je naar een ander eiland bent gevaren.
-De vulkaan "de Quill" heeft haar sporen ook onderwater nagelaten; oude door koraal en sponsen overgroeide lava flows vormen waren labyrinten.
-Dezelfde lava flows hebben in het zuiden ware grand canyons gevormd (diepe duiken).
-Hier vind je haaien, kreeften, schildpadden en dier en vissoorten die op andere Caribische bestemmingen (helaas) niet meer te vinden zijn.
-Uniek voor St. Eustatius zijn de Pike Blennies en de Flying Gurnards.
-Uniek is de duik op blue bead hole.
-Uniek zijn de wrakken Charles Brown en Chien Tong.
-Uniek zijn de historische duiksites (St. Eustatius was een van de drukst bezochte havens in de 16e en 17e eeuw).
Dit zijn een paar van de prachtige duikstekken bij St. Eustatius:
Charles L. Brown De Charles Brown is een 100 meter lange kabellegger uit 1954. De Charles Brown is schoongemaakt voordat het in 2003 afzonk als een kunstmatig rif voor duikers. Ooit deed dit schip dienst in de Malediven, maar nu ligt het op zijn zij recht voor de deur van Scubaqua. De eerste aanblik wanneer je afdaalt op het wrak is spectaculair. Het wrak is helemaal intact en voor degene die willen is het eenvoudig om het wrak in te gaan. Makrelen vormen dichte scholen boven het wrak en komen vaak met honderden tegelijk onderzoeken wie die duikers zijn. Diepte 31 meter. Double Wreck Ondanks de naam is double wreck geen wrakduik omdat het hout van de schepen die hier gezonken zijn, helemaal is weggerot. Alleen enkele ballast stenen en de twee enorme ankers getuigen van het feit dat hier 300 jaar geleden twee schepen zijn vergaan. De rest van de ballast stenen is helemaal overgroeid met koraal en heeft meer weg van een natuurlijk rif dan van een lading van een schip. De duik stek is niet heel erg groot waardoor je alle tijd hebt om de unieke bewoners te ontdekken. Een familie blennies bewonen de ankers als ware het wolkenkrabbers. Je ziet hun kleine kopjes uit hun holletjes steken als je dichtbij ze komt. De hele duik stek wordt bewaakt door enorme stekelroggen welke relaxed blijven liggen wanneer je ze tot op een paar centimeter benaderd. Diepte 18 meter.
Blue Bead Hole & Chien Tong
Blue Bead Hole Het vinden van een blue bead is een bijzondere ervaring. Blue beads zijn blauwe kralen die de Nederlanders in de 17de eeuw gebruikte als betaalmiddel. De Blue beads die je op St. Eustatius vindt werden als betaalmiddel voor slaven gebruikt. Na afschaffing van de slavernij gooiden, volgens de legende, de voormalige slaven hun zuur verdiende Blue Beads in het water om hun vrijheid te vieren. Waarschijnlijk de reden dat de meeste Blue Beads gevonden worden door duikers tijdens een duik in de Blue Bead hole. Volgens de legende vind je trouwens geen blue bead, maar vinden de blue beads jou en als je gevonden wordt zul je weer terugkeren naar St. Eustatius. Maar zelfs als je geen blue bead vindt heeft deze duik stek een heleboel verrassingen. Groot is de kans dat je bewijs van de rijke geschiedenis van Statia vind zoals potscherven en klei pijpjes, welke je in tegenstelling tot blue beads niet mee mag nemen. Daarnaast kan de macro fanaat hier zijn hart ophalen en de kans bestaat dat je oog in oog komt te staan met de mooiste vis van St. Eustatius: de vliegende poon. Diepte 17 meter Chien Tong De Chien Tong was eens een 52m lange Taiwanese long-liner, maar is inmiddels een thuishaven voor een zee van leven. Schildpadden, barracuda's, rif haaien en ontelbare andere vissen bezoeken dit geweldige wrak. s’ Nachts weet je hier niet wat je ziet, het is alsof alle schildpadden in de wijde omtrek van St. Eustatius hier komen slapen. Een bijzondere duik voor overdag, maar vooral ook een fantastische nachtduik. Diepte 22 meter.
Shark Reef & Hangover
Shark Reef Deze verborgen duikstek in het noorden van het eiland is DE plek om rifhaaien tegen te komen. De afwezigheid van een aanlegplaats, de diepte en de soms sterke stroming maakt dat dit een duik is voor gevorderde duikers. Het rif is omgeven door dieper water en geeft je het gevoel dat je in de oceaan duikt. Behalve haaien vind je er een groot aantal barracuda's, jacks en je komt handen tekort om alle kreeften te tellen. Diepte 30 meter. Hangover De perfecte mix van koraal tuinen en fascinerende overhangen heeft zoveel om te bekijken dat je er misschien wel een 'hangover' van krijgt! Door de geringe diepte kun je hier lekker lang duiken tussen scholen met vis en de meest bijzondere onderwaterwezens, de zogenoemde critters.. Het 'balkon' aan het eind van rif is de hangplek van zoveel vissen dat je hier bijna de hele duik wil blijven hangen. Een jonge rifhaai is de vaste bewoner van deze duikstek en vaak zie je hem meerdere keren in deze duik voorbij zwemmen om te kijken wie die duikers zijn. Diepte 17 meter.
Meer info

Data & prijzen

Vanaf 1821 euro
Boek zonder zorgen je duikvakantie bij Dive and Travel.
Boeken zonder zorgen Dive and Travel
We willen allemaal graag weer op (duik)vakantie maar de huidige ontwikkelingen rond het Corona virus maken ons allemaal wat terughoudend. Het Dive and Travel team ziet je graag weer als klant en heeft daarom het "Boeken zonder zorgen" geïntroduceerd. Word jouw duikreis i.v.m. Corona geannuleerd of moet hij worden omgeboekt dan geven wij je de "Boeken zonder  zorgen "garantie. Boek je reis kosteloos om naar een nieuwe vertrekdatum of ontvang binnen 14 dagen een terugbetaling van je reisgelden. Onze reisspecialisten informeren je graag over de mogelijkheden zodat je zorgeloos jouw  ideale duikvakantie bij ons kunt boeken. 
Klik hier voor de uitgebreide uitleg.
Selecteer jouw vlucht 
 

Inclusief in de reissom:
- Vluchten Amsterdam - St. Maarten v.v. met KLM en vluchten St. Maarten - St. Eustatius v.v. met Winair.
- Ontvangst op de luchthaven door onze lokale agent.
- Transfer luchthaven - Old Gin House Hotel v.v.
- Verblijf in het Old Gin House hotel o.b.v. logies en ontbijt.
- Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen onder voorbehoud van wijzigingen.
- SGR bijdrage en garantiedekking á € 5,- per persoon.
- Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
- Administratiekosten € 18,- per boeking.
Exclusief in de reissom:
-Halfpension USD 45 per persoon per nacht.
-Volpension USD 65 per persoon per nacht.

-Bij verblijf tussen de 7 en 9 nachten zijn minimaal 4 dagen met 2 tank duiken per duiker verplicht.
-Bij verblijf tussen de 10 en 13 nachten zijn minimaal 6 dagen met 2 tank duiken per duiker verplicht.
-Bij verblijf tussen de 14 nachten en meer zijn minimaal 8 dagen met 2 tank duiken per duiker verplicht.

Nachtduiken en middagduiken zijn alleen ter plaatse te boeken tegen lokaal tarief en afhankelijk van beschikbaarheid.
- Extra duiken $ 59,00 per persoon (lokaal te voldoen)
- Nachtduik $ 79,00 per persoon (lokaal te voldoen)
Exclusief in de reissom:
- Vertrekbelasting Sint Maarten USD 12 per persoon (lokaal bij vertrek te voldoen).
- Vertrekbelasting voor vertrek naar Saba of Sint Maarten USD 6 per persoon (lokaal bij vertrek te voldoen).
- Ruimbagage KLM, zie bagage regels.
- Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering.
Extra informatie !!
Klik op het tarief van de gewenste vertrekdatum en reisduur voor uitgebreide prijsinformatie.
Onze gepubliceerde prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste vluchttarieven van dit moment. Deze vluchtprijzen zijn dagprijzen en zijn onderhevig aan prijswijzigingen. Indien de goedkoopste vluchttarieven niet meer voorhanden zijn, kopen we onze vluchten tegen een hoger tarief in. Dit is zeker van toepassing gedurende de drukkere vakantieweken en in periodes wanneer de vraag naar vliegtickets hoog is. Eventuele vluchttoeslagen moeten we doorberekenen. Natuurlijk informeren we je hierover en vragen wij jullie toestemming voordat we een boeking definitief maken. Heb je vragen neem dan gerust contact met ons op via mail of telefoon.
Klik hier voor de bagageregels per luchtvaartmaatschappij
Activiteiten
5 dagen, 2 ochtendduiken incl. fles/lucht/lood (10 duiken)
01-12-2023 t/m 31-12-2023
€ 509
01-01-2024 t/m 31-12-2024
€ 527
6 dagen, 2 ochtendduiken incl. fles/lucht/lood (12 duiken)
01-12-2023 t/m 31-12-2023
€ 589
01-01-2024 t/m 31-12-2024
€ 610
8 dagen, 2 ochtendduiken incl. fles/lucht/lood (16 duiken)
01-12-2023 t/m 31-12-2023
€ 785
01-01-2024 t/m 31-12-2024
€ 814
Beginners cursus, Open Water opleiding PADI. Incl. duikmateriaal
01-12-2023 t/m 31-12-2023
€ 692
01-01-2024 t/m 31-12-2024
€ 692
Gevorderden cursus, Advanced Openwater opleiding PADI. Excl. duikmateriaal
01-12-2023 t/m 31-12-2023
€ 552
01-01-2024 t/m 31-12-2024
€ 552
Exclusief in het duikpakket:
- Materiaalhuur complete set inclusief duikcomputer, exclusief duiklamp USD40 (lokaal te voldoen)
- Materiaalhuur complete set inclusief duikcomputer, exclusief duiklamp 7-12 dagen (1 dag gratis)
- Duiklamp USD 10 per nachtduik
- Marine Park Fee bedraagt USD 30 voor een jaarpas. (lokaal te voldoen)

-Bij verblijf tussen de 7 en 9 nachten zijn minimaal 4 dagen met 2 tank duiken per duiker verplicht.
-Bij verblijf tussen de 10 en 13 nachten zijn minimaal 6 dagen met 2 tank duiken per duiker verplicht.
-Bij verblijf tussen de 14 nachten en meer zijn minimaal 8 dagen met 2 tank duiken per duiker verplicht.

Indien je vooraf alleen 2 ochtendduiken per duikdag boekt, dan betaal je ter plaatse het lokale tarief voor een middag- en nachtduik.
Weet je van tevoren dat je ook de middagduik wilt doen? Boek dit dan vooraf direct bij tegen voordelig tarief.
-Middagduik $ 55,00 per persoon (lokaal te voldoen)
-Nachtduik $ 75,00 per persoon (lokaal te voldoen)

Beoordelingen

Old Gin House
St. Eustatius, St. Eustatius
8,1
anoniem
01-11-2016
The Old Gin House
'Fijne grote kamers, uitgebreid ontbijt, aardige en behulpzame staf.'
Raadsen
06-02-2016
The Old Gin House
Het hotel heeft hoognodig onderhoud nodig. Ook in onze zeezichtkamer. Vooral de badkamer is aan vernieuwing toe. De keuken van het restaurant is werkelijk uitstekend!
Een aanrader. Het achterstallig onderhoud maakt het een 7 anders was het een 10 geweest
Roland Vanden Eede, Antwerpen
12-03-2016
Duikarrangement Scubaqua Divecenter
'Prima; Scubaqua is een professionele duikorganisatie. Nitrox is een plus'

Locatie