Old Gin House

3 sterren
Aan Zee
Aan zee / strand
Bootduiken
Bootduiken
Dorp in Omgeving
Dorp in omgeving
Huur duikmateriaal
Huur duikmateriaal mogelijk
Airconditioning aanwezig
Airconditioning aanwezig
Kluis
Kluis
Nitrox
Nitrox
Zwembad
Zwembad aanwezig
Restaurant
Restaurant aanwezig
Sfeervol
Sfeervolle accommodatie
Wifi
Wifi aanwezig
Centrale ligging Gerund door een Nederlands stel Mogelijkheid tot wrakduiken Uniek: Pike Blennies & Flying Gurnards.

Old Gin House Hotel & Scubaqua

Strand van St. Eustatius
Na aankomst op de kleine luchthaven van St. Eustatius word je ontvangen en binnen 10 minuten ben je in het Old Gin House hotel. Het hotel is gelegen in de baai van Lower Town, vlak naast de duikschool. De historie van het eiland herleeft in het Old Gin House hotel. Het centrale deel van het hotel bevindt zich in het pakhuis van een voormalige katoenspinnerij uit de 19de eeuw. De muren van het pakhuis zijn meer dan 250 jaar oud en zijn gebouwd met “ijsselsteentjes”; gele bakstenen gemaakt van klei uit de rivier de Ijssel, die aan boord van de handelsschepen als ballast werden gebruikt. In 2023 heeft het hotel nieuwe eigenaren gekregen. Het hotel wordt gerund door een Nederlands stel.

Kamers

The Old Gin House - Zeezicht kamer
De 14 tuinkamers bevinden zich op de eerste en tweede verdieping en hebben uitzicht op het zwembad en de tuin. De ruime kamers zijn sfeervol ingericht en hebben een badkamer met douche en toilet. De twee zeezicht kamers hebben dezelfde inrichting als de tuinkamers, maar beschikken ook nog over een kleine koelkast. Alle kamers beschikken over airconditioning en plafondventilator. Hoewel de sfeer van lang vervlogen tijden nog te voelen is in het hotel, is het comfort helemaal van deze tijd. Wifi is overal in het hotel beschikbaar en alle kamers hebben een tv met Netflix.

Faciliteiten:
Het kleine zwembad ligt in een mooi aangelegde tuin en rond het zwembad staan stoelen en ligbedden. Het is een perfecte plek om een boekje te lezen, te genieten van een cocktail of bij te praten na een leuke duik.
Wil je genieten van het fantastische uitzicht over de baai met ondergaande zon, ga dan naar het restaurant. Natuurlijk mag een lekkere cocktail niet ontbreken. Het Scubaqua duikcentrum ligt naast het hotel en je loopt er zo naar toe.

Lunchen en dineren op Statia

Bij Old Gin House kun je iedere dag terecht voor zowel je ontbijt, lunch als diner. Het eten is er goed en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Verder zijn er verschillende restaurantjes op loopafstand van het Old Gin House. We doen een paar suggesties. Direct naast het Old Gin House hotel vind je restaurant The Barrel House. Hier serveert men gerechten die gebaseerd zijn op de internationale keuken, en het gezellige terras heeft uitzicht over zee.
In Lower Town kun je dagelijks (behalve zondag) ook eten bij the Boardwalk Café, waar zowel Caribische als internationale gerechten geserveerd worden. Op vrijdagavond is er happy hour en wordt er gedanst.
In Upper Town zijn er ook nog een aantal restaurants en kan er op vrijdagavond geborreld worden in Cool Corner, waar vanuit je later op de avond om de hoek karaoke kunt zingen bij Ocean View. Er zijn een aantal kleine restaurantjes welke niet elke dag open zijn maar waar je wel de lekkerste lokale gerechten kunt eten.

Historische hoogtepunten

St.Eustatius Fort Oranje
Behalve het Old Gin House hotel is er nog veel meer geschiedenis te vinden op St. Eustatius. Fort Oranje en het Historical Foundation Museum zijn vanaf het hotel lopend in 10 a 15 minuten te bereiken. Fort Oranje is een fort met binnenplaats en drie bastions (oorspronkelijk vier), gebouwd op de rotswand van Oranjestad. Het was vanaf dit fort dat op 16 november 1776 de beroemde First Salute werd afgevuurd. Schuin achter het hotel behind zich een steil voetpad naar de bovenkant van de rotswand waar Oranjestad op gelegen is.
Ook Scubaqua Dive Center is gevestigd in een monumental pand uit de 17e eeuw, waarin toen het hoofdkwartier van de Verenigde West Indische Compagnie gevestigd was. Het logo van de West Indische Compagnie vind je nog terug boven de ingang. Deze steen is de enige in zijn soort die nog in gave toestand is terug gevonden. Eigenaar Mike kan je er met veel passie alles over vertellen. Bezoek ook eens Fort de Windt aan de zuidkant van het eiland direct onder The Quill vulkaan. Hier is niet zo veel meer van over maar het uitzicht met de kanonnen is erg mooi.Lees meer over deze reis
Beoordelingen
8,1
anoniem
01-11-2016
'Fijne grote kamers, uitgebreid ontbijt, aardige en behulpzame staf.'
Raadsen
06-02-2016
Het hotel heeft hoognodig onderhoud nodig. Ook in onze zeezichtkamer. Vooral de badkamer is aan vernieuwing toe. De keuken van het restaurant is werkelijk uitstekend! Een aanrad...

Fotoalbum

Duikcentrum

Duikcentrum
Scubaqua is een PADI duikcentrum onder leiding van Mike en Marieke. Het team is enthousiast en gedreven om je een mooie duikvakantie te bezorgen. Er is veel persoonlijke aandacht, want er wordt gedoken in kleine groepjes van maximaal 7 duikers per gids. Scubaqua is gevestigd aan het strand. Het pand werd in 2012 volledig gerestaureerd om te voldoen aan de eisen van de moderne duiker, zonder daarbij het historische karakter te verliezen. Scubaqua beschikt over 6 spoelbakken, een camera oplaadstation (220V), omkleed en opbergruimte, douches, toiletten en WiFi. Na de duik kun je bij de bar een lekker koud drankje bestellen en napraten op het terras met uitzicht over de doorgaans kalme Caribische zee, en genieten van de mooiste zonsondergangen. Als je geluk hebt zou je op een heldere dag met een fris biertje in de hand een groene flits kunnen zien!
Scubaqua - duiken is fun
Duiken
Je maakt bij Scubaqua 2 duiken per dag, maar een extra dag duik of nachtduik is ook mogelijk. Een pakket van 10 bootduiken wordt standaard ingeboekt vanaf de dag na aankomst als 5 dagen met 2 ochtendduiken per dag. Met het vooruit boeken van je duiken weet je zeker dat er plek op de boot zal zijn.
Wil je de garantie dat je naast de ochtendduiken ook ‘s middags kunt duiken, dan is het belangrijk de middagduiken ook vooraf te boeken. Indien je ter plekke een middagduik wilt boeken, is dit alleen mogelijk als er minimaal 4 duikers willen gaan. Nachtduiken zijn alleen lokaal te boeken, en worden ingepland op een dag dat er voldoende duikers mee willen (hier ook een minimum van 4). Voor minder ervaren (nacht)duikers is deze duik ook goed te doen en de begeleiding kan daarop worden aangepast. Neem je eigen duiklamp mee of huur de lamp bij Scubaqua.

Nitrox is gratis voor gebrevetteerde duikers, wil je met Nitrox duiken geef dit aan bij boeking van je reis. Natuurlijk kun je bij Scubaqua ook de Nitrox cursus volgen. Naast de Nitrox cursus biedt Scubaqua de PADI Open water, Advanced, Rescue en Divemaster cursus aan en kun je verschillende specialty-cursussen volgen. Je kunt je eigen duikuitrusting meenemen, maar huren is natuurlijk ook mogelijk.
Bootduiken met Scubaqua
Scubaqua heeft 2 boten; de Green Flash en de Yellow Boat. Deze vertrekken uit de haven, waar je met een truck naartoe gebracht wordt; een ritje van een paar minuten. Voorafgaande aan de duik wordt er een uitgebreide briefing gegeven over de duikstek en het duikplan. Je hoeft niet te sjouwen met je duikflessen of uitrusting, want die zijn al aan boord wanneer je aankomt. De vaartijden naar de duikstekken zijn kort: tussen de 5 en 15 minuten. Veiligheid staat voorop, daarom worden er geen decompressie duiken gemaakt. Een maximale duiktijd wordt voor de meeste duiken niet afgesproken: je kunt doorduiken tot 50 bar of tot 5 minuten voor nultijd, waardoor een duik soms wel 70 minuten of langer kan duren.
Je duikt hier in een beschermd marine park. Daarvoor betaal je ter plaatse een toeslag van $6,- per duik of een jaarpas van $30,-. Van dat geld wordt ervoor gezorgd dat er overal boeien liggen waar de boten kunnen aanmeren; dit om ankers op het rif te voorkomen. Het resultaat is onaangetaste riffen met heel veel leven. Een andere beschermende maatregel is, dat je alleen onder begeleiding van een lokale gids mag duiken in het marine park. De gidsen van Scubaqua laten je al het moois onder water zien, en houden daarnaast goed in de gaten welke duikers ervaren zijn en welke duikers nog wat extra ondersteuning kunnen gebruiken.

Duikperiode:
St. Eustatius is een bestemming waar je 11 maanden per jaar prachtig kunt duiken. Voor de maand September neemt Scubaqua geen boekingen aan. Deze maand is de piek van het orkaanseizoen, en gaan de boten het water uit voor onderhoud.
Rif
Pike Blenny St.Eustatius
Lavastromen, Ankers en Blauwe Kralen
De duiklocaties rondom St. Eustatius zijn heel divers en ook heel anders dan bijvoorbeeld rond Aruba, Bonaire en Curacao. Op St. Eustatius staat de vulkaan “de Quill”. Deze vulkaan heeft ook onderwater haar sporen nagelaten. Er zijn diverse lavastromen onder water te vinden die inmiddels helemaal begroeid zijn met koraal en sponsen. De grilligheid van de lavastromen is heel bijzonder om te zien. Ten zuiden van het eiland hebben de lavastromen hele diepe kloven gevormd die spectaculaire diepduiklocaties zijn. Bij St. Eustatius vind je ook haaien, schildpadden, kreeften en andere vissoorten die op andere Caribische bestemmingen helaas niet of veel minder meer voorkomen. Echt uniek voor St. Eustatius zijn bijvoorbeeld de Pike Bennies en de Flying Gunards. Wat je onderwater ook nog terug vind is de rijke historie van St. Eustatius. De haven van St. Eustatius was in de 16de en de 17de eeuw één van de drukst bezochte havens in de regio. Daarvan zijn nu nog steeds sporen van terug te vinden onder water. Kortom, de duiklocaties zijn zo divers, dat het soms net lijkt alsof je naar een ander eiland bent gevaren.
Wat maakt deze locatie uniek:
- De vulkaan "de Quill" en de daaruit voortgekomen lavastromen die onderwater ware labyrinten vormen.
- De overvloed aan kreeften en ander zeeleven zoals haaien en roggen, dat op veel duikbestemmingen niet meer (veel) voorkomt.
- Grote variatie in duikstekken:
- De Blue Bead Hole duik, waar je het enige souvenir kunt vinden dat van de bodem opgepakt een meegenomen mag worden.
- De Charles Brown en Chien Tong wrakken.
- Historisch onderwater“museum” Triple Wreck
Scubaqua napraten na het duiken
Blue Bead
Blue Bead Hole
Het vinden van een blue bead is een bijzondere ervaring. Blue beads zijn blauwe kralen die de Nederlanders in de 17de eeuw gebruikten om de tot slaaf gemaakten op St. Eustatius het gevoel te geven dat ze betaald werden voor hun werk. Na afschaffing van de slavernij gooiden, volgens de legende, de voormalige tot slaaf gemaakten hun zuur verdiende blue beads in het water om hun vrijheid te vieren. Mogelijk is dat de reden dat de meeste beads gevonden worden door duikers, tijdens een duik op Blue Bead Hole. Volgens de legende vind je trouwens geen blue bead, maar vindt de blue bead jou, en als je gevonden wordt zul je keer op keer terugkeren naar St. Eustatius. Maar zelfs als je geen blue bead vindt heeft deze duikstek een heleboel verrassingen. Groot is de kans dat je bewijs van de rijke geschiedenis van Statia vindt zoals potscherven en kleipijpjes, welke je in tegenstelling tot blue beads niet mee mag nemen. Daarnaast kan de macro fanaat hier zijn hart ophalen, en de kans bestaat dat je oog in oog komt met de mooiste vis van St. Eustatius: de vliegende poon (Flying Gurnard). Diepte 17 meter.
Charles Brown en Chien Tong wrak
De Charles Brown is een 100 meter lang schip dat in 1954 gebouwd is, en ooit onderhoudswerk deed aan onderzeekabels. In 2003 werd het afgezonken als een kunstmatig rif voor duikers, en landde op haar zij op de bodem. De eerste aanblik wanneer je afdaalt op het wrak is spectaculair. Makrelen vormen dichte scholen en komen vaak met grote getalen onderzoeken wie die duikers zijn. Op en rond het wrak woont er een grote barracuda die de duikers altijd even gedag komt zeggen. Maximale diepte is 31 meter.

De Chien Tong was eens een Taiwanese long-liner, maar is inmiddels als 52 meter lang wrak een thuishaven voor een zee van leven. Schildpadden, barracuda's, rif haaien en ontelbare andere vissen bezoeken deze lokatie. s’ Nachts weet je hier niet wat je ziet; het is als een hotel voor hele grote schildpadden die hier slapen. Een bijzondere duik voor overdag, maar vooral ook een fantastische nachtduik. Diepte 24 meter.
Charles Brown wrak
Gaudy Clowncrab
Hangover Reef
Deze overdaad aan koraaltuinen op lavastromen en fascinerende overhangen heeft zoveel om te bekijken dat je er misschien wel een 'hangover' van krijgt! Door de geringe diepte kun je hier lekker lang duiken tussen scholen met vis en de meest bijzondere onderwaterwezens, zoals de hier nog in getalen aanwezige kroonslak. De zandvlakte is een heerlijk plek om goed de tijd te nemen om al het aanwezige leven rustig te bekijken. Diepte 17 meter.
Meer info

Data & prijzen

Vanaf 1818 euro
Selecteer jouw vlucht 
 

Inclusief in de reissom:
- Vluchten Amsterdam - St. Maarten v.v. met KLM en vluchten St. Maarten - St. Eustatius v.v. met Winair.
- Ontvangst op de luchthaven door onze lokale agent.
- Transfer luchthaven - Old Gin House Hotel v.v.
- Verblijf in het Old Gin House hotel o.b.v. logies en ontbijt.
- Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen onder voorbehoud van wijzigingen.
- SGR bijdrage en garantiedekking á € 5,- per persoon.
- Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
- Administratiekosten € 18,- per boeking.
Exclusief in de reissom:
- Vertrekbelasting Sint Maarten USD 12 per persoon (lokaal bij vertrek te voldoen).
- Vertrekbelasting voor vertrek naar Saba of Sint Maarten USD 6 per persoon (lokaal bij vertrek te voldoen).
- Ruimbagage KLM, zie bagage regels.
- Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering.
Extra informatie !!
Klik op het tarief van de gewenste vertrekdatum en reisduur voor uitgebreide prijsinformatie.
Onze gepubliceerde prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste vluchttarieven van dit moment. Deze vluchtprijzen zijn dagprijzen en zijn onderhevig aan prijswijzigingen. Indien de goedkoopste vluchttarieven niet meer voorhanden zijn, kopen we onze vluchten tegen een hoger tarief in. Dit is zeker van toepassing gedurende de drukkere vakantieweken en in periodes wanneer de vraag naar vliegtickets hoog is. Eventuele vluchttoeslagen moeten we doorberekenen. Natuurlijk informeren we je hierover en vragen wij jullie toestemming voordat we een boeking definitief maken. Heb je vragen neem dan gerust contact met ons op via mail of telefoon.
Klik hier voor de bagageregels per luchtvaartmaatschappij
Activiteiten
5 dagen, 2 ochtendduiken incl. fles/lucht/lood (10 duiken)
25-06-2024 t/m 31-12-2024
€ 517
01-01-2025 t/m 31-12-2025
€ 561
6 dagen, 2 ochtendduiken incl. fles/lucht/lood (12 duiken)
25-06-2024 t/m 31-12-2024
€ 599
01-01-2025 t/m 31-12-2025
€ 652
8 dagen, 2 ochtendduiken incl. fles/lucht/lood (16 duiken)
25-06-2024 t/m 31-12-2024
€ 799
01-01-2025 t/m 31-12-2025
€ 869
Beginners cursus, Open Water opleiding PADI. Incl. duikmateriaal
25-06-2024 t/m 31-12-2024
€ 679
01-01-2025 t/m 31-12-2025
€ 743
Gevorderden cursus, Advanced Openwater opleiding PADI. Excl. duikmateriaal
25-06-2024 t/m 31-12-2024
€ 542
01-01-2025 t/m 31-12-2025
€ 564
Exclusief in het duikpakket:
- Materiaalhuur complete set inclusief duikcomputer, exclusief duiklamp 1-6 dagen USD 60 per dag
- Materiaalhuur complete set inclusief duikcomputer, exclusief duiklamp 7-12 dagen USD 60 per dag, met 1 dag gratis
- Duiklamp USD 12 per nachtduik
- Marine Park fee vooraf online te voldoen via https://statiapark.reefsupport.org

-Bij verblijf tussen de 7 en 9 nachten zijn minimaal 4 dagen met 2 tank duiken per duiker verplicht.
-Bij verblijf tussen de 10 en 13 nachten zijn minimaal 6 dagen met 2 tank duiken per duiker verplicht.
-Bij verblijf tussen de 14 nachten en meer zijn minimaal 8 dagen met 2 tank duiken per duiker verplicht.

Indien je vooraf alleen 2 ochtendduiken per duikdag boekt, dan betaal je ter plaatse het lokale tarief voor een middag- en nachtduik.
Weet je van tevoren dat je ook de middagduik wilt doen? Boek dit dan vooraf direct bij tegen voordelig tarief.
-Middagduik $ 65,00 per persoon (lokaal te voldoen)
-Nachtduik $ 89,00 per persoon (lokaal te voldoen)

Duiken met NITROX is gratis voor Nitrox gebrevetteerde duikers.

Beoordelingen

Old Gin House
St. Eustatius, St. Eustatius
8,1
anoniem
01-11-2016
The Old Gin House
'Fijne grote kamers, uitgebreid ontbijt, aardige en behulpzame staf.'
Raadsen
06-02-2016
The Old Gin House
Het hotel heeft hoognodig onderhoud nodig. Ook in onze zeezichtkamer. Vooral de badkamer is aan vernieuwing toe. De keuken van het restaurant is werkelijk uitstekend!
Een aanrader. Het achterstallig onderhoud maakt het een 7 anders was het een 10 geweest
Roland Vanden Eede, Antwerpen
12-03-2016
Duikarrangement Scubaqua Divecenter
'Prima; Scubaqua is een professionele duikorganisatie. Nitrox is een plus'

Locatie