Coralia Liveaboard

5 sterren
Luxe boot Verschillende routes Maximaal 16 gasten aan boord Authentieke boot

Coralia Liveaboard

Coralia Liveaboard - Dive and Travel
De in 2019 in de vaart genomen Coralia Liveaboard is een zeer comfortabele “Phinisi” en is gebouwd op Sulawesi. Op Sulawesi worden de beste houten boten gebouwd die je kunt vinden in Indonesië. Er is met veel zorg gebouwd aan deze ruime boot en heeft een combinatie van oude en nieuwe technieken waarbij comfort, veiligheid en duikgemak hoog in het vaandel staat. De eigenaren van Papua Explorers hebben deze prachtige boot laten bouwen voor een onvergetelijke duikvakantie. Uiteraard is een combinatie met Coralia en een verblijf bij Papua Explorers mogelijk waarbij je op de mooiste duikstekken van Raja Ampat kunt duiken.Coralia Liveaboard - Dive and Travel
De Coralia is 48 meter lang en voorzien van 4 dekken. Op het lowerdeck zijn er 4 hutten voor gasten, de hutten voor de crew en het duikdek gelegen. De lounge, restaurant, keuken, camerakamer zijn gelegen op het maindeck met op het achterdek 2 Master Cabins. Op het Upperdeck is er een grote buitenlounge en de 2 andere Master Cabins. Tussen de duiken door en na het duiken kun je heerlijk genieten van het uitzicht op de loungebedden.
Deze boot is van alle gemakken voorzien en de crew zal er alles aan doen om je een onvergetelijke duikvakantie te bezorgen.Hutten

Coralia Liveaboard - Dive and Travel
Er zijn 8 hutten aan boord van de Coralia en zijn modern ingericht met een afwisseling van hout en lichte tinten. Alle hutten zijn voorzien van een 2-persoons of 2x 1-persoonsbedden, sofa, bureau, kledingkast, airconditioning en een ruime badkamer met douche, toilet, haardroger en doucheartikelen.
Op het lowerdeck zijn 4 hutten en hebben patrijspoorten, de 2 hutten met 2-persoonsbed zijn 24 m², de 2 hutten met aparte bedden zijn 22m². Op het Maindeck en Upperdeck zijn 4 Master Cabins (30m²) met veel grote ramen, een 2-persoonsbed en eigen terras.

Lees meer over deze reis
Beoordelingen
9,1
Kristel, Berlicum
27-03-2019
Een absolute aanrader! We zijn vaker op liveaboards geweest, maar zulke ruime hutten, met grote badkamer en prachtig inrichting hebben we nog niet mee gemaakt (wij hadden een hut ...

Specificaties

Klasse
Bouwjaar
Lengte
Breedte
Aantal dekken
Aantal hutten
Maximaal aantal gasten
Airco
Nitrox
Verzorging
Wifi
Luxe
2019
48 meter
9,10 meter
4
8
16
ja in hutten en restaurant
ja gratis voor nitrox gebrevetteerde duikers
Soft All Inclusive (volpension, frisdranken, koffie, thee en water)
ja, zeer beperkt en afhankelijk van het bereik

Fotoalbum

Prijzen

Vanaf 3905 euro
Prijzen en beschikbaarheid Coralia Liveaboard
Inclusief in de reissom:
- Ontvangst op de luchthaven door een vertegenwoordiger van Coralia liveaboard.
- Transfer vanaf de luchthaven op het eiland van vertrek (of geselecteerde plaatsen) – Coralia liveaboard.
- Transfer Coralia liveaboard - luchthaven op het eiland van aankomst (of geselecteerde plaatsen).
- 7, 8, 10 of 11 nachten verblijf in 2-persoonshut (op indeling).
- Tot 4 duiken per dag (niet op de dag van vertrek en aankomst).
- Fles/lucht/lood.
- Nitrox gratis voor nitrox gecertificeerde duikers.
- 3 maaltijden en snacks.
- koffie, thee, water en frisdranken.
Exclusief in de reissom:
- Vluchten naar Sorong, Kaimana, Ambon, Maumere, Labuan Bajo, Denpasar, Bima of Saumlaki v.v.
- Marine Park fees, port fees en brandstoftoeslag (USD 250,- per persoon voor de Raja Ampat trips, USD 180,- per persoon voor de Komodo en Alor trips, USD 280,- per persoon voor de Banda Sea and Forgotten Island trips) aan boord te voldoen.
- Prive tours.
- Overige (alcoholische) dranken.
- Fooien.
- Huur duikmateriaal.
- Overige uitgaven aan boord.
- Toeslag voor de Oud en Nieuw trips USD 120,- per persoon.
- Bij een andere pick-up plaats voor de transfer dan de standaard transfer geldt een kleine toeslag.
- Aan boord kan cash betaald worden met USD, Euro of Indonesische Rupiah.
- Groepskorting: bij 7 duikers is er één duiker gratis(7+1), bij 14 duikers zijn er 2 duikers gratis (14+2). De korting geldt voor de voordeligste hut.
Exclusief in de reissom:
- Visum Indonesië: Sinds 1 mei 2022 is het nodig een visum aan te schaffen wanneer je naar Indonesië reist en het land binnen komt op één van de volgende luchthavens: Medan, Jakarta, Denpasar op Bali, Manado en Ujung Pandang op Sulawesi. Het visum kun je aanschaffen bij aankomst en bedraagt ongeveer IDR 500.000 ca € 32,- per persoon of online voor vertrek via de e-VOA. Zo kun je bij aankomst in Jakarta een lange wachtrij omzeilen en uw overstap snel halen of uw reis op een andere manier voortzetten. Je kunt gemakkelijk een e-VOA (Visa on Arrival) aanvragen op de website van het Ministerie van Immigratie. Online aanvragen kan via: https://molina.imigrasi.go.id/.

- Het is voor passagiers verplicht om vanaf maximaal 48 uur voor aankomst een digitaal Customs Declaration in te vullen. Je ontvangt na het invullen een QR-code die je laat zien als je langs de douane gaat.
Dit digitaal formulier vervangt het oude blauwe papiertje dat voorheen aan boord werd uitgedeeld. Registratie kan via https://ecd.beacukai.go.id - Electronic-Customs Declaration.
- Eventueel af te sluiten reis-en/of annuleringsverzekering.

- De regering van Bali heeft met ingang van 14 februari 2024 een LOVE BALI-bezoekersheffing van IDR 150.000 (ongeveer Euro 9,- per persoon) ingevoerd. De toeristenbelasting geldt als je vanuit een ander land rechtstreeks naar Bali vliegt, en ook als je vanuit een andere provincie in Indonesië naar Bali reist. Reizigers dienen zich voor aankomst op Bali te registreren via de website: https://lovebali.baliprov.go.id/ volg deze link voor meer informatie en zie bijlagen.

Route

Route
Op Coralia kun je een liveaboard van 8 tot 12 dagen maken. Gedurende het jaar vaart de Coralia verschillende routes in Raja Ampat; van de noordelijke riffen bij Pulau Wayag en Pulau Kawe, Dampier Strait in het centrale deel van Raja Ampat, tot Misool in het zuidelijke deel van Raja Ampat.

Afhankelijk van de periode worden ook Triton Bay in combinatie met Raja Ampat aangeboden.
Vanaf 2020 vaart Coralia van mei tot en met september in Komodo. In april en oktober zijn er zogenoemde “repositioning trips” waarbij je van Raja Ampat naar Komodo vaart via Alor, de Banda Islands, Ambon en de spectaculaire Forgotten Islands.
Vraag ons naar de verschillende routes en mogelijkheden

In verband met weers- of onvoorziene omstandigheden is het mogelijk dat de route wordt aangepast.
tunc5.jpg
black manta.jpg
Duiken
Tijdens deze prachtige liveaboard kun je tot 4 duiken per dag maken. Een nachtduik behoort ook tot de mogelijkheden. Het is verplicht om te duiken met een computer, signaalboei en een rifhaak. Een duiklamp is verplicht bij nachtduiken. Tanks, lucht en lood is inbegrepen tijdens de trips. Voor nitrox gecertificeerde duikers is nitrox gratis (onder voorbehoud van beschikbaarheid).
De ratio duikers:gids is op Coralia 6:1.

Raja Ampat is wereldberoemd vanwege de grote diversiteit in onderwaterleven. Papua Explorers adviseert om minimaal Advanced Open Water of gelijkwaardig en ervaring met stromingsduiken te hebben. Zo kun je het beste uit de duiken halen en genieten van het prachtige koraal en vissen.

Beoordelingen

Coralia Liveaboard
Indonesië liveaboards, Indonesië
9,1
Kristel, Berlicum
27-03-2019
Coralia Liveaboard
Een absolute aanrader! We zijn vaker op liveaboards geweest, maar zulke ruime hutten, met grote badkamer en prachtig inrichting hebben we nog niet mee gemaakt (wij hadden een hut benedendeks, de hutten bovendeks zijn nog luxer en beschikken zelfs over een eigen balkon). Overal op het dek zijn prachtige loungebanken en zitplekken en er is voldoende schaduw. Het personeel is uiterst vriendelijk en het eten fantastisch! Het duiken in Raja Ampat is onbeschrijfelijk mooi. De prachtige kleurrijke en onaangetaste koraalriffen en de enorme hoeveelheid vis....... WOW! De Coralia is pas sinds dit jaar in de vaart, en dit was pas de vierde trip. Zowel de cruisedirector, als de duikgidsen waren echter zeer ervaren en goed bekend met de duikstekken in Raja Ampat. Er zijn maar liefst vier duikgidsen voor 16 duikers, dus er wordt in kleine groepjes gedoken en rekening gehouden met de ervaring van de verschillende duikers.
Video Papua Explorers en Coralia Liveaboard