KLM Sunshine Liveaboard

3 sterren
Bootduiken
Bootduiken
Duiken in reis inbegrepen
Duiken in reis inbegrepen
Airconditioning aanwezig
Airconditioning aanwezig
Huur duikmateriaal
Huur duikmateriaal mogelijk
Liveaboard
Liveaboard
Nitrox
Nitrox
Comfortabele boot met familiare sfeer Cruises in Sulawesi en Halmahera 3 duiken per dag, volpension Duiken op ongerepte riffen

KLM Sunshine Liveaboard

De KLM Sunshine is 30 meter lang en 6,5 meter breed en er zijn maximaal 10 duikers aan boord. Je hebt dus veel persoonlijke ruimte aan boord maar ook onder water. De KLM Sunshine is gemaakt van hout en gebaseerd op de traditionele bouwstijl. De KLM Sunshine vaart in Noord Sulawesi (regio Lembeh en Bunaken) maar ook rond Sangihe Islands, Buyat Bay, Togian Islands en Tompotika. Daarnaast zijn er ook cruises naar Halmahere, Noord Molukken. Centraal tijdens deze cruises staan de ongerepte koraalriffen, scholen barracuda’s, manta’s, haaien, dolfijnenen en walvissen, maar ook macro leven en muck duiken. De KLM Sunshine doet unieke duiklocaties aan en omdat je maar met een klein groepje duikers bent, is dit echt een belevenis. Er wordt op de KLM Sunshine Liveaboard alleen met Nitrox gedoken. Het is dus belangrijk dat je hiervoor gecertificeerd bent. Ben je dit nog niet, geef dit dan aan bij boeking zodat je voorafgaand aan de cruise nog de PADI Nitrox cursus kunt doen. Tussen het duiken door worden ook regelmatig landexcursies georganiseerd.

Er zijn 5 hutten voor de gasten. Totaal 3 op het beneden dek en 2 op het bovendek. Alle hutten hebben een tweepersoonsbed en zijn voorzien van airconditioning en een eigen badkamer met douche en toilet. Daarnaast vind je aan boord ook een eetkamer, een lounge en een zonnedek/briefing ruimte op het voordek van het middendek. De verzorging is volpension. Ontbijt, lunch en diner worden als buffet geserveerd en bij voorkeur buiten op het bovendek. De maaltijden zijn uitgebreid en er zijn daarnaast ook nog snacks. Er is altijd koffie, thee en frisdrank aanwezig en ook dat is bij de prijs inbegrepen. Bier en wijn zijn tegen kosten verkrijgbaar. In de lounge op het midden dek is een laadstation voor camera’s en laptops. Op het middendek is een ruim duikdek. Daar zijn ook spoelbakken voor je duikspullen en opbergruimtes voor je camera en lampen. Je duikuitrusting wordt steeds weer klaar gezet voor de volgende duik. Er wordt gedoken met 12 liter aluminium duikflessen en er worden 3 duiken per dag gemaakt: Dive, Eat, Sleep, Repeat!
Beoordelingen
8,5
Jansen, Hoogeveen
De KLM Sunshine is een gezellige eenvoudige boot met veel persoonlijke aandacht. Duiken was onwijs gaaf met ongerepte riffen.

Specificaties

Klasse
Bouwjaar
Lengte
Breedte
Aantal dekken
Aantal hutten
Maximaal aantal gasten
Airco
Nitrox
Verzorging
Wifi
eenvoudig
2010
30 meter
6,5 meter
3
5
10
ja in hutten en salon
ja alleen nitrox, zie Exclusief in de reissom
volpension
nee

Fotoalbum

Prijzen

Vanaf 641 euro
Prijzen zijn weergegeven per persoon per dag.
Prijzen en beschikbaarheid KLM Sunshine
Inclusief in de reissom:
- Ontvangst op de luchthaven door onze lokale agent.
- Verblijf in een Upperdeck, Lowerdeck of Owner hut (allen met een 2-persoonsbed)
- Verblijf aan boord op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner), koffie, thee en drinkwater
- 3 duiken per dag inclusief fles, lucht, lood, ook op eerste en laatste dag.
Exclusief in de reissom:
- Overnachting voor en na de liveboard, in verband met het vroege vertrek in de ochtend en late aankomst in de middag.
- Vluchten naar Manado, Ternate of Luwuk v.v.
- Duiken met Nitrox is verplicht aan boord van de KLM Sunshine. Kosten bedragen EUR 100 per persoon voor de Halmahera route, EUR 70 voor de Sangihe route, EUR 70,- voor de Togians en Tompotika route en EUR 70,- voor de Lembeh, Bunaken en Buyat Bay route (wordt bij boeking berekend).
- Transfer kosten luchthaven - KLM Sunshine v.v. op basis van aankomst luchthaven afhankelijk van vaar route (wordt bij boeking berekend).
- Halmahera Marine park fee en brandstoftoeslag Euro 100,- per persoon (wordt bij boeking berekend).
- Havengelden voor alle trips Euro 100,- per persoon (wordt bij boeking berekend).

- Indien je nog niet in het bezit bent van je nitrox brevet dan volg je de cursus ter plaatse. De kosten bedragen EUR 100,- per persoon.
- Kosten aan boord alleen cash te voldoen in Euro's of Indonesische Rupiah.

Exclusief in de reissom:
- Visum Indonesië: Sinds 1 mei 2022 is het nodig een visum aan te schaffen wanneer je naar Indonesië reist en het land binnen komt op één van de volgende luchthavens: Medan, Jakarta, Denpasar op Bali, Manado en Ujung Pandang op Sulawesi. Het visum kun je aanschaffen bij aankomst en bedraagt ongeveer IDR 500.000 ca € 32,- per persoon of online voor vertrek via de e-VOA. Zo kun je bij aankomst in Jakarta een lange wachtrij omzeilen en uw overstap snel halen of uw reis op een andere manier voortzetten. Je kunt gemakkelijk een e-VOA (Visa on Arrival) aanvragen op de website van het Ministerie van Immigratie. Online aanvragen kan via: https://molina.imigrasi.go.id/.

- Het is voor passagiers verplicht om vanaf maximaal 48 uur voor aankomst een digitaal Customs Declaration in te vullen. Je ontvangt na het invullen een QR-code die je laat zien als je langs de douane gaat.
Dit digitaal formulier vervangt het oude blauwe papiertje dat voorheen aan boord werd uitgedeeld. Registratie kan via https://ecd.beacukai.go.id - Electronic-Customs Declaration.
- Eventueel af te sluiten reis-en/of annuleringsverzekering.

- De regering van Bali heeft met ingang van 14 februari 2024 een LOVE BALI-bezoekersheffing van IDR 150.000 (ongeveer Euro 9,- per persoon) ingevoerd. De toeristenbelasting geldt als je vanuit een ander land rechtstreeks naar Bali vliegt, en ook als je vanuit een andere provincie in Indonesië naar Bali reist. Reizigers dienen zich voor aankomst op Bali te registreren via de website: https://lovebali.baliprov.go.id/ volg deze link voor meer informatie en zie bijlagen.

Route

Er worden cruises naar diverse duikgebieden georganiseerd, zoals:

Bunaken tour : 4-5 dagen
Een combinatie van wandduiken in Bunaken National Park en de duiklocaties bij het vaste land van Manado zoals de zwarte zand stranden bij Popoo en Bethlehem. Dus een combinatie van grote scholen vis in Bunaken en muckdiving langs het vaste land.

Lembeh tour: 3-5 dagen
Het bekende muck duiken rondom Lembeh gecombineerd met koraal duiklocaties als Lion head en Angels window.

Ontdek Buyat Bay tour:
Dit is een meer avontuurlijke tour waarbij het ook om het ontdekken van nieuwe duiklocaties gaat. Dit gebied ligt ten zuiden van Lembeh.

Central Sulawesi Togian Islands, Pulau Dua en Tompotika
Het centrale gedeelte van Sulawesi staat garant voor ongerepte en avontuurlijke duiken.
Noord tour Sangihe archipel
De Sangihe archipel bestaat uit de eilanden Biaro, Tangulandang, Siau en Mahengetang. Deze eilanden liggen ten noorden van Bangka. De zee kan hier zeer ruig zijn, dus deze tour is afhankelijk van de weersomstandigheden en golfslag.

Halmahera tour –Noord Molukken
Dit is echt de TOP route binnen het aanbod van de KLM Sunshine. Halmahera ligt in het centrum van de koraaldriehok, maar erg afgelegen tussen Sulawesi en Raja Ampat en is dus geen gangbaar duikgebied. KLM Sunshine is de pionier die zuid Halmahere ontdekt en verkent. Ongerepte koraalriffen, scholen barracuda’s, haaien en manta’s, maar ook macroleven en muck diving. Er is heel veel diversiteit en de vergelijking met Raja Ampat wordt veel gemaakt.

De tours kunnen altijd wijzigen door wind en weersomstandigheden. Veel tours kunnen met elkaar gecombineerd worden. Ook is vaak een kortere of juist langere tour mogelijk.

Beoordelingen

KLM Sunshine
Indonesië liveaboards, Indonesië
8,5
Jansen, Hoogeveen
KLM Sunshine liveaboard cruise
De KLM Sunshine is een gezellige eenvoudige boot met veel persoonlijke aandacht. Duiken was onwijs gaaf met ongerepte riffen.
Video KLM Sunshine liveaboard