White Manta Liveboard

5 sterren
Luxe boot Ruime stalen boot Geweldige service aan boord Diverse schitterende routes

White Manta

White Manta Liveaboard - Dive and Travel
Ontdek met de White Manta liveaboard de mooiste duikgebieden in Indonesië. Boek een exclusieve liveaboard duikvakantie naar Raja Ampat, Ambon, Halmahera en Maratua. Je vaart met deze 46 meter lange luxe boot naar de meest afgelegen duikstekken. De biodiversiteit op de verschillende routes die gevaren worden is enorm, je valt dan ook van de ene in de andere verbazing. De eigenaars en de staf aan boord zijn allemaal duikers waardoor het jou als duiker aan niets zal ontbreken. Er wordt gedoken in kleine groepen van maximaal 4 duikers per duikgids.

Deze stalen boot is 46 meter lang!! en 10 meter breed. Er zijn 14 luxe hutten maar de boot is beschikbaar voor 20 gasten of 22 gasten met een full charter privé groep. De boot beschikt over 3 verschillende dekken en is zeer ruim opgezet. Er is een enorm zonnedek welke gedeeltelijk is overkapt met heerlijke loungestoelen. Op het maindeck is een grote salon met televisie, de mogelijkheid om zowel binnen(airconditioning) als buiten te dineren, een zonnedek met schaduwmogelijkheden, airconditioning in alle binnen ruimtes en 24-uurs Wifi via de satelliet. Aan de fotografen is ook gedacht door middel van een grote werktafel op het duikdek en een indoor camera ruimte met diverse werk stations met genoeg laders en opbergruimte voor camera's, laptops etc.

Hutten

White Manta liveaboard- upper deck cabin
De 14 luxueuze hutten zijn verdeeld over het lower(4), main(4) en upper(6) deck. De hutten zijn met hun ± 20m2 ruim opgezet. De hutten zijn voorzien van een 2-persoonsbed of 2 enkele bedden en een eigen badkamer met douche en toilet. Er is genoeg opbergruimte, een kluis en airconditioning aanwezig. Er is geen prijsverschil tussen de hutten onderling. De hutten op het hoofddek en bovendek hebben allemaal een groot raam. De hutten op het benedendek hebben een patrijspoort. Voor een 1-persoonhut is er een meerprijs van slechts 20% op de 2-persoonsprijs (voor 2022 geen meerprijs). Voor niet duikers is er een korting van toepassing.

Verblijf op de White Manta is op basis van volpension. Tot 5 x per dag wordt er een heerlijke (kleine) maaltijd aangeboden met Indonesische invloeden. Tussendoor kan je genieten van snacks, thee, water en koffie en softdrinks. Er is een bar voor bier en wijn en specifieke non alcoholische dranken tegen een vergoeding. Je komt aan boord met de uitmuntende service helemaal niets te kort. Mocht je een dieet of speciale wensen hebben geef dit dan bij boeking door, dan kan de crew hier rekening mee houden.

Beoordelingen
9,0
Hermaniek
19-08-2019
Heerlijke boot met geweldige service. Alles is tot in de puntjes geregeld. Wij deden de Sangalakki, Kakaban derwan trip. We hebben genoten van de manta's.

Specificaties

White Manta
Klasse
Bouwjaar
Lengte
Breedte
Aantal dekken
Aantal hutten
Maximaal aantal gasten
Airco
Nitrox
Verblijf
Wifi
Luxe
2015
46 meter
10 meter
3
14
28
ja
ja (tegen betaling)
volpension, snacks, thee, koffie, water
ja

Fotoalbum

Prijzen

Vanaf 1902 euro
Prijzen en beschikbaarheid White Manta
Inclusief in de reissom:
- Transfer naar en van de White Manta
- White Manta Liveaboard
- 6, 7, 8, 9, 10, 11 of 13 nachten verblijf in een 2-persoonshut (op indeling)
- Fles, lucht en lood
- Volpension. Dit houdt in ontbijt, lunch, diner, snacks, koffie, thee, water en frisdranken
- Handdoeken en toiletartikelen
Exclusief in de reissom:
- Retourvlucht Indonesië
- Alcoholische dranken.
- Duikmateriaal.
- Nitrox.
- Aan boord kan betaald worden met Rupiah, Euro en US Dollar. Het is ook mogelijk om met creditcard te betalen (VISA en Mastercard), er wordt ca. 4,5% creditcard kosten in rekening gebracht.
- Meerprijs 1-persoonsbezetting 20% op de 2-persoonsprijs, voor 2022 geen meerprijs.
- Havengelden à $ 250 per persoon

Exclusief in de reissom:
- Visum Indonesië: Sinds 1 mei 2022 is het nodig een visum aan te schaffen wanneer je naar Indonesië reist en het land binnen komt op één van de volgende luchthavens: Medan, Jakarta, Denpasar op Bali, Manado en Ujung Pandang op Sulawesi. Het visum kun je aanschaffen bij aankomst en bedraagt ongeveer IDR 500.000 ca € 32,- per persoon of online voor vertrek via de e-VOA. Zo kun je bij aankomst in Jakarta een lange wachtrij omzeilen en uw overstap snel halen of uw reis op een andere manier voortzetten. Je kunt gemakkelijk een e-VOA (Visa on Arrival) aanvragen op de website van het Ministerie van Immigratie. Online aanvragen kan via: https://molina.imigrasi.go.id/.

- Het is voor passagiers verplicht om vanaf maximaal 48 uur voor aankomst een digitaal Customs Declaration in te vullen. Je ontvangt na het invullen een QR-code die je laat zien als je langs de douane gaat.
Dit digitaal formulier vervangt het oude blauwe papiertje dat voorheen aan boord werd uitgedeeld. Registratie kan via https://ecd.beacukai.go.id - Electronic-Customs Declaration.
- Eventueel af te sluiten reis-en/of annuleringsverzekering.

- De regering van Bali heeft met ingang van 14 februari 2024 een LOVE BALI-bezoekersheffing van IDR 150.000 (ongeveer Euro 9,- per persoon) ingevoerd. De toeristenbelasting geldt als je vanuit een ander land rechtstreeks naar Bali vliegt, en ook als je vanuit een andere provincie in Indonesië naar Bali reist. Reizigers dienen zich voor aankomst op Bali te registreren via de website: https://lovebali.baliprov.go.id/ volg deze link voor meer informatie en zie bijlagen.

Route

Duiken
Afhankelijk van de route maak je 3-4 duiken per dag. De duiken zijn op 20-30 meter, je dient dus je advanced te hebben voordat je aan boord gaat. Daarnaast is vanwege de moeilijkheidsgraat van sommige duiken een minimum van 50 gelogde duiken vereist. Dit ook om maximaal van het prachtige onderwaterleven te kunnen genieten. Er zijn 4 zodiacs waarmee je naar de duikplaats wordt gebracht. De temperatuur van het water ligt tussen de 25 en 28 graden dus een 3mm shorty kan! Voor Nitrox gecertificeerde duikers is er Nitrox beschikbaar tegen een meerprijs.
White Manta liveaboard - dive deck
White Manta cruises - returning from excursion
Route
Afhankelijk van de periode vaart de White Manta diverse routes met een verblijfsduur aan boord tussen de 7 en 14 dagen. De routes die gevaren worden zijn: Raja Ampat-Misool , Sangalaki-Kakaban-Maratua , Ambon-Banda-Ambon , Ambon-Banda-Raja Ampat , Lembeh-Maluku-Ambon-Banda en Raja Ampat-Halmahera-Lembeh. Vraag ons naar de verschillende routes en mogelijkheden In verband met weers- of onvoorziene omstandigheden is het mogelijk dat de route wordt aangepast.

Beoordelingen

White Manta Liveaboard
Indonesië liveaboards, Indonesië
9,0
Hermaniek
19-08-2019
White Manta Liveaboard
Heerlijke boot met geweldige service. Alles is tot in de puntjes geregeld. Wij deden de Sangalakki, Kakaban derwan trip. We hebben genoten van de manta's.