MY Nautilus Two

4 sterren
Zeer comfortabele bootGoede prijs/kwaliteitsverhoudingVerschillende routesSpeciale routes in de wintermaanden

Nautilus Two

Nautilus Two Malediven - Dive and Travel
Nautilus Two is het grotere “zusje” van Nautilus One en is ook gebouwd naar Maldiviaans ontwerp. Omdat de houten boot lager is dan de meeste stalen boten, ligt het stabiel in het water wat veel comfort biedt. Nautilus Two is 43 meter lang en biedt plaats aan maximaal 24 gasten aan boord, hierdoor is er zeer veel ruimte en samen met de uitstekende service van de crew is dit een zeer goede basis voor een onvergetelijke duikvakantie.
Er zijn in totaal 3 dekken; op het Sundeck kun je heerlijk relaxen na een dag duiken op de comfortabele ligbedden of in de jacuzzi. Op het Maindeck vind je voorop de boot een overdekt lounge gedeelte, op het achterdek is een overdekt gedeelte waar de maaltijden met mooi weer geserveerd worden. Binnen zijn 2 hutten, de bar, salon en eetgedeelte met een bijzonder buffet in de vorm van een boot. Daarnaast is er een platform waarvan je kunt snorkelen of zwemmen als de boot in de lagune voor anker ligt. S’ avonds kun je vanaf het achterdek en door middel van lampen regelmatig manta’s zien.
Er wordt gedoken vanaf de duikdhoni, ook gebouwd volgend Maldiviaans ontwerp. Je duikuitrusting blijft tijdens de trip op de Dhoni en daar worden de tanks gevuld. Door het gebruik van de duikdhoni heb je geen last van compressoren als de tanks gevuld worden.

Hutten

Nautilus Two Malediven - Dive and Travel
Er zijn in totaal 12 hutten, waarvan 2 op het Maindeck en 10 op het Lowerdeck. De hutten zijn ca 20-25 m² en voorzien van individueel regelbare airconditioning, voldoende opbergruimte voor kleding, persoonlijke spullen en koffers. Mocht je liever geen airconditioning willen gebruiken, dan is er voldoende ventilatie door middel van de patrijspoorten en dakluiken. De 2 hutten op het Maindeck en 2 hutten op het Lowerdeck hebben een 2-persoonsbed, de overige hutten hebben een 2-persoons- en 1-persoonsbed. De maximale bezetting per hut is 2 personen.
Aan boord zijn er voldoende stopcontacten met Europese stekker, in de Salon is een oplaadstation om je batterijen en accu’s op te laden.
Tijdens de trip verblijf je op basis van volpension inclusief koffie, thee en water. Er worden dagelijks verse en gevarieerde maaltijden klaargemaakt door de enthousiaste staff. Heb je een dieetwens of allergie geef dit dan bij boeking door.
Beoordelingen
8,3
Er zijn nog geen recensies voor Nautilus Two.

Specificaties

Klasse
Bouwjaar
Lengte
Breedte
Aantal Dekken
Aantal Hutten
Maximaal aantal gasten
Airco
Nitrox
Verzorging
Wifi
Luxe
2007
43 meter
13 meter
3
12
24
Ja
Ja, tegen betaling (alleen vooruitgeboekt mogelijk)
volpension, snacks, koffie, thee en water
Ja, gratis (langzaam)

Fotoalbum

Prijzen

Vanaf 1695 euro
Inclusief in de reissom:
- Ontvangst op de luchthaven door een vertegenwoordiger van Nautilus Two.
- Transfer Malé Luchthaven - MV Nautilus Two.
- Transfer MV Nautilus Two - Malé Luchthaven (early check-out en om 09:00 uur).
- 7 nachten verblijf in een 2-persoons hut.
- Tot 3 duiken per dag (niet op de dag van aankomst en de laatste duikdag, dan maximaal 1 duik).
- Fles/lucht/lood.
- 3 maaltijden, snack in de middag, 1 BBQ op een lokaal eiland.
- Ongelimiteerd water, koffie en thee.
- Greentax USD 6,- per persoon per nacht.
- 16% G.S.T. (over de liveaboardprijs).
Exclusief in de reissom:
- Retourvlucht Malé
- Binnenlandse vluchten indien de trip start en/of eindigt anders dan Malé (wordt bij boeking berekend).
- Softdrinks, sappen en alcoholische dranken.
- Duikmateriaal.
- Bij een andere transfertijd dan de standaard transfertijden geldt een toeslag.
- Nitrox, alleen pre-booked mogelijk. € 10,- per persoon per nacht voor de periode 01-05 / 31-10, € 11,- per persoon per nacht voor de overige periodes.

- Aan boord kan betaald worden met USD, EURO of creditcard (Visa, Mastercard, Amex)

Exclusief in de reissom:
- Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering.

- Voor alle uitgaven ter plaatse wordt er 10% service charge en 16% G.S.T. berekend.

- Alle reizigers dienen zich binnen 96 uur voor aankomst te registreren via https://imuga.immigration.gov.mv/ethd
Meer informatie vind je op https://www.immigration.gov.mv/tourist-visa/

Route

Gedurende het jaar worden er verschillende routes gevaren waarbij rekening gehouden wordt met de beste duikomstandigheden. Er worden routes van 8 dagen / 7 nachten naar de Male en Ari Atol gevaren tot 13 dagen / 12 nachten trips naar het zuiden van de Malediven. Deze zuidelijke trips worden aangeboden van half januari tot half april, dan zijn de omstandigheden het meest optimaal.

Ga je duiken op de Malediven dan ga je voor “grote vis”. Afhankelijk van inkomend of uitgaand tij, maanstand en seizoenswisselingen kan de stroming van matig tot zeer sterk zijn. Op de meeste duikstekken staat een medium stroming en is de kans om haaien, trevally en scholen rifvis groot.

De meeste “actie” is te zien op het punt waar de stroming tegen de Thila (pinnacle) komt of bij het opkomen van het getij bij de ingang van het kanaal. Wanneer er op deze duikstekken gedoken wordt is een snelle afdaling (soms ook met negative entry) tegen de stroming in nodig. Een goede fysieke conditie is daarom zeer aan te bevelen, om het beste uit je duik te halen. Het zicht varieert tussen 10 en 30+ meter en is afhankelijk van de weersomstandigheden, stroming en seizoen.
Nautilus OW 5
Nautilus OW 10
Iedere duiker dient een eigen SMB (surface marker buoy) te hebben.

De maximale duikdiepte op de Malediven is 30 meter. Jouw maximale diepte is afhankelijk van je brevet en duikervaring. Tijdens de liveaboard kan gevraagd worden om een duik over te slaan mocht je ervaring niet voldoende zijn voor deze duik. Tijdens de trips is het mogelijk om verschillende duikcursussen aan boord te volgen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de maximale duikdiepte in combinatie met wat je duikverzekering aangeeft. Decompressie duiken, solo duiken en technische duiken zijn niet toegestaan.

De duikstekken op de routes naar de zuidelijke atollen kunnen uitdagender zijn dan de duikstekken in de centraal gelegen atollen. Daarom is een minimum van Advanced Open Water met 100 duiken en ervaring met stromingsduiken sterk aan te bevelen.

Aan boord zijn aluminium tanks met 11,5 en 13,5 met DIN en INT beschikbaar. Het aantal 13,5 liter tanks is beperkt, vooraf reserveren is noodzakelijk.

Duiken met Nitrox (32%) voor Nitrox gecertificeerde duikers is mogelijk en kan alleen vooraf bijgeboekt worden. Mocht je nog niet in het bezit zijn van je Nitrox brevet, dan kun je deze aan boord volgen (vooraf reserveren). Nitrox is onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Beoordelingen

MY Nautilus Two
Malediven Liveaboards, Malediven
8,3
MY Nautilus Two
Er zijn nog geen recensies voor Nautilus Two.
Nautilus Two