Tao Sangat Island Dive Resort

3 sterren
Aan Zee
Aan zee / strand
Bootduiken
Bootduiken
Huur duikmateriaal
Huur duikmateriaal mogelijk
Kluis
Kluis
Nitrox
Nitrox
Restaurant
Restaurant aanwezig
Sfeervol
Sfeervolle accommodatie
Wifi
Wifi aanwezig
Japanse wrakken uit WO2 Eco vriendelijk resort Gelegen in azuurblauwe baai Maaltijden in buffetstijl en vers bereid

Tao Sangat Island Dive Resort

Na aankomst van je 50 minuten durende vlucht vanaf Manilla land je op de kleine luchthaven van Busuanga. Vanaf hier is het nog 30 minuten rijden naar de haven vanwaar de boot in 20 minuten naar Sangat eiland vaart. Het Tao Sangat eiland resort is schitterende gelegen aan de zuidkant van Sangat eiland in een 300 meter brede azuur blauwe baai omringd door steile kalksteen rotsformaties en een wit zandstrand. Het resort is alleen per boot te bereiken, en op het eiland zijn verder geen dorpjes. De vrijstaande bungalows zijn gelegen in een mooi aangelegde tuin met uitzicht op de baai. Tao Sangat Island Dive Resort biedt duikfaciliteiten in het gebied rond Coron Bay. In dit gebied zijn maar liefst 12 Japanse grote wrakken uit de WOII periode te vinden. Je kunt hier het duiken naar de imposante wrakken combineren met het verblijf op een idyllisch tropisch eiland. Het Tao Sangat Island Dive Resort heeft het allemaal, een ecologisch resort, helder water, witte stranden, tropisch wouden en een fascinerende flora en fauna. Een super locatie voor een schitterende duikvakantie op de Filipijnen.

Acommodatie types bij Tao Sangat Island Dive Resort

Het idyllische resort heeft 18 exclusieve, ruime en individuele chalets die geschikt zijn voor 2 tot 4 personen.

De Hillside chalets
De 9 hillside chalets liggen wat meer naar achteren in de tropische tuin tegen de kalksteenheuvel aan die het resort omringd. Je bevind je hier midden in de natuur en in de ochtend hoor je de tropische vogels. De afstand tot het strand is echter maximaal 1 minuut lopen tussen de palmbomen door. Elke Hillside cottage wordt aan de bovenzijde geventileerd met ramen met horren ervoor, heeft een westerse badkamer, plafond ventilatoren en 220 volt aansluitingen. De cottages hebben een terras met uitzicht op de tuin en de baai alsmede een hangmat. Naast de Hillside chalets zijn er nog 2 Hilltop chalets welke iets tegen de rotsen gebouwd zijn.

De Beach chalets
De 9 Beach chalets zijn op palen gebouwd en hebben een veranda met schitterend uitzicht op de baai van Sangat Island. Alle Beach chalets hebben een volledige badkamer en ruime slaapkamer. Ze beschikken over een plafond ventilator alsmede een losse staande ventilator. De bovenzijde van de chalets beschikken over ramen met horren waardoor er voldoende frisse lucht door de bungalow waait. De stopcontacten hebben een Europeesche aansluiting en beschikken over 220 volt. De kamers zijn ruim van formaat 6x7 meter en beschikken over twee 2-persoons bedden. Er is in de kamer geen kluisje aanwezig wil je je waardevolle spullen opbergen dan kan dit in de kluis bij de receptie. Onder de bungalow in de schaduw bevinden zich 2 hangmatten met uitzicht op de baai van het Sangat eiland.

Restaurant

Het gezellige restaurant kijkt uit over het strand en bied een combinatie van verse vis, groenten en fruit. Het eten is zeer smaakvol en afwisselend. De maaltijden worden in buffet stijl geserveerd en bieden een grote variatie van westerse en oosterse gerechten. Wij vonden het eten qua aanbod niet heel groot maar qua smaak zeer goed en met een goede variatie. Tijdens je verblijf is koffie, thee en water inbegrepen. Er is water op de kamers aanwezig maar wil je een flesje bij je houden dan vul je deze in het restaurant.
Lekker relaxen bij Tao Sangat Island Resort

Over relaxen gesproken, Tao Sangat Island Dive Resort heeft zijn eigen warm waterbronnen. Wil je hier naar toe vraag dan of de boot je even brengt. Je vaart eerst een stukje door een mangrove bos om bij de bron te eindigen. Heerlijk om in te liggen en te relaxen. Of wat dacht je van het prachtige 300 meter lange zandstrand en het huisrif waar je naar toe kunt snorkelen. Op het strand staan ligbedden en onder de Beach Chalets bevinden zich hangmatten waarin je kunt nagenieten na een enerverende duik. Heb je zin in een massage dan regel je jouw massage snel bij de receptie op het eiland. Er zijn diverse massage therapieën beschikbaar.


Sangat Island en de wrakken uit de 2de Wereld oorlog

Het duikgebied ten zuiden van Busuanga staat bekent om de vele Japanse wrakken uit de 2de wereldoorlog. De Amerikaanse aanval op de Japanse vloot vond plaats op 24 september 1944. Vanaf een vliegdekschip stegen 180 vliegtuigen op met als doel de Japanse vloot in Coron Bay. De vliegtuigen ontdekten een groep van minstens 18 schepen. De vloot werd 40 minuten lang onder vuur genomen en daarna bleef er een puinhoop over. De meeste van de schepen zijn gezonken in de buurt van Sangat Island. De wrakken zijn inmiddels begroeid met koraal en het thuis geworden voor diverse vissoorten zoals glasvissen, grote tandbaarzen en barracuda’s. Het zicht onderwater is hier tussen de 6 en 15 meter en rond de wrakken kan er een stroming staan. Deze duiken zijn dan ook het meest geschikt voor de gevorderde duiker. Duiken met Nitrox is aan te raden zodat je maximaal van de imposante wrakken kunt genieten.

Excursies

Activiteiten die worden aangeboden naast het duiken zijn island hopping tours, kajakken, snorkelen, catamaran zeilen, de "hotspring" en jetskiën. Bezoek ook het beroemde Barrakuda Lake waar je duikt in extreem helder water met bijzondere kalksteen formaties. Er is ook één hiking trek maar deze is alleen voor gevorderde hikers. Een dagtour met een bezoek aan Coron stad behoort ook tot de mogelijkheden.

Faciliteiten

Duik je niet of wil je een dagje niet duiken dan zijn er voldoende faciliteiten om je te vermaken. Het watersport centrum beschikt over jetski’s, kayaks of paddle boards. Wil je er op uit maak dan een eiland excursies naar Coron stad, barrauka lake, of de warmwater bron op Sangat eiland. Zoals je ziet is er voldoende te doen en genieten in je hangmat na een enerverende duik kan natuurlijk ook. Ben je een liefhebber van vogels dan zijn er voor jouw diverse vogels op Sangat Island. Denk aan de Palawan Hornbill, White vented shama, yellow throated leafbird en zelfs de Blue heahed raquettail.
Lees meer over deze reis
Beoordelingen
9,0
Meerhof, Vlaardingen
06-09-2023
Heerlijk ECO verblijf
Truus van der Ploeg, De Zilk
05-02-2016
Paradijs op aarde alsof je op een robinson crusoe eiland zit, maar dan met bediening. Wij vonden het heerlijk en hadden wel langer dan een week willen blijven.

Fotoalbum

Duikcentrum

Sangat Divers
Sangat Diving (PADI) is gevestigd bij het Sangat Island Reserve. Natuurlijk kun je hier alle PADI opleidingen en cursussen volgen, maar de cursussen die hier het meest gevolgd worden zijn “Wrakduiken” en “Nitrox duiken”. Deze zijn namelijk erg praktisch in een duikomgeving met 12 wrakken binnen 1 uur varen, waarvan 6 binnen 15 minuten varen. Voor duikers in het bezit van een Nitrox brevet is duiken met 32% en 40% flessen mogelijk. Er wordt zowel gedoken met 12 liter en 15 liter flessen. De Amerikaanse aanval op de Japanse vloot vond plaats op 24 september 1944. Vanaf een vliegdekschip stegen 180 vliegtuigen op met als doel de Japanse vloot in Coron Bay. De vliegtuigen ontdekten een groep van minstens 18 schepen. De vloot werd 40 minuten lang onder vuur genomen en daarna bleef er een puinhoop over. De meeste van de schepen zijn gezonken in de buurt van Sangat Island. De wrakken zijn inmiddels begroeid met koraal en het thuis geworden voor diverse vissoorten zoals glasvissen en barracuda’s. Ook haaien en roggen zijn hier vaak te zien.
Dagtrips naar verdere duiklocaties
Sangat Diving gebruikt diverse boten voor het transport naar de duiklocaties. Ze beschikken over traditionele bancas, hiernaast hebben ze 3 kleine polyester speedboten voor de snelle trips naar de wrakken en wil je een duik maken op de verder gelegen riffen zoals bijvoorbeeld het bijzondere Apo reef dan gebruiken ze de grote luxe speedboot. Let op dat er voor de verdere trips lokaal toeslagen berekend worden bovenop je reeds vooruit geboekte duikpakket. Omdat de meeste duiklocaties dicht bij het resort zijn, vaart de boot tussen de duiken terug zodat je bij het resort kunt eten en relaxen. Daarnaast worden regelmatig dagtrips georganiseerd naar de duiklocaties die wat verder weg liggen. je kunt er dus voor kiezen in de ochtend 2 duiken te maken en in de middag te relaxen of een excursie te doen. Om alvast een idee te krijgen van het duiken bij Sangat Island hebben we hieronder een aantal duiklocaties kort beschreven.
Wrakken
Irako Wreck
Op slechts 10 minuten varen van Sangat Island vinden we hier een 200 meter lang Japans bevoorradingsschip. Het wrak is nog behoorlijk intact en is tegenwoordig het huis van grote groupers, scholen tonijn, lionfish en scorpionfish. Het dek van het schip ligt op 28 tot 40 meter diepte.

Olympia Maru Wreck Dit is een Japans vrachtschip van ongeveer 120 meter lang. Het schip ligt op zijn stuurboordzijde in de Coron Bay op slechts 15 minuten varen van Sangat Island. Het is een mooie duik met grote groupers en sweet lips. Je vindt hier ook vaak schildpadden en zeeslangen. Let wel op de vele scorpion fish rond het wrak. Je kunt gemakkelijk in de vrachtruimte en de machinekamer komen. De gemiddelde diepte is 15 meter, de maximale diepte is 25 meter.

Akitsushima Wreck Dit is een watervliegtuig bevoorradings schip van 140 meter lang. Het schip ligt tussen Culion en Busuanga Island en dicht bij Manglet Island op ongeveer 20 minuten varen vanaf Sangat Island. Het schip ligt op haar stuurboord kant. Het schip is in het midden geraakt en vrijwel onmiddellijk gezonken. Indrukwekkend is de kraan die bezig was vliegtuigen uit het water te tillen tijdens het bombardement. De kraan ligt op de zandbodem en heeft een grote aantrekkingskracht op scholen giant bat fish en barracuda’s. De AA geweren zijn nog steeds op het dek. Het is een fascinerende duik met naast het wrak ook nog giant groupers en scholen barracuda’s, tonijn en yellow fins. De gemiddelde diepte is 26-28 meter en de maximale diepte is 36-38 meter.

Kogyo Maru Wreck
Dit is een Japans vrachtschip van 160 meter lang dat op zijn stuurboordkant ligt in de Coron Bay op slechts 10 minuten varen van Sangat Island. In de grote vrachtruimtes kun je nog steeds de lading bouwmaterialen zien zoals een cement mixer en zelfs een bulldozer. Op het dek zie je het afweergeschut nog staan. Op bepaalde plaatsen kun je makkelijk het schip binnen gaan. Er leeft hier inmiddels een grote variatie aan vissen en koraalsoorten. De maximale diepte is 34 meter. De gemiddelde diepte is 24 tot 26 meter.

Taei Maru Wreck Dive Site
Dit is een Japanse tanker van ongeveer 200 meter lang. De tanker ligt bij Busuanga Island op 30 minuten varen van Sangat Island. Het wrak is geheel overwoekerd met prachtige koralen en biedt een grote variëteit aan vissoorten. Er zijn diverse mogelijkheden om in het wrak te gaan. Soms staat er hier een behoorlijke stroming. Het dek ligt op 10 tot 16 meter en is goed te beduiken voor Open Water Divers als er geen stroming staat. De maximale diepte is 26 meter.

Nansin Maru Wreck
Dit is een Japanse tanker van 40 a 50 meter lang die rechtop in de zanderige bodem staat. Dit is een prachtige duik voor beginnende wrakduikers en onderwater fotografen. Heel helder water met veel lionfish, scorpionfish, groupers, batfish enz. Verder is dit ook een geweldige nachtduiklocatie. Het wrak start op 21 meter en de maximale diepte is 31 meter.

Sangat Housereef
Dit is een klein rif waar je een leuke nachtduik kunt maken en waar interessante kleine dieren te vinden zijn. Het is een mooi rif met diverse soorten naaktslakken, anemonen, en rif vissen. Zoek vooral naar de gigantische jawfish en de bijzondere decorated krabben.

Barracuda Lake (Cayangan lake, Coron Island)
Hier zie je een aparte onderwater limestone rots formatie. De bovenste 4 meter water van dit meer is zoet water en daaronder is het zout. Op 35 meter wordt het water ineens bruin. De legende is dat er een grote barracuda in dit meer leeft. De temperatuur van het water ligt tussen de 26 en 38 graden Celsius!

Cathedral Cave
Deze duiklocatie is ten zuiden van Coron Island. Het is een steile drop off naar 30 meter. Op 7 meter diepte is een grot. Er is een 20 meter lange tunnel met een grote onderwatergrot waar je naar je oppervlakte kunt gaan.  
Meer info

Data & prijzen

Vanaf 1838 euro
Selecteer jouw vlucht 
 

Inclusief in de reissom:
- Vluchten Amsterdam/Düsseldorf/Brussel - Cebu v.v.
- Vluchten Cebu - Busuanga v.v. met Philippine Airlines.
- Transfer luchthaven - Tao Sangat Island Dive Resort v.v.
- Verblijf in het Tao Sangat Island Dive Resort o.b.v. volpension inclusief gratis koffie en thee.
- Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen onder voorbehoud van wijzigingen.
- SGR bijdrage en garantiedekking á € 5,- per persoon.
- Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
- Administratiekosten € 18,- per boeking.
Exclusief in de reissom:
- In verband met de vliegschema's van Philippine Airlines is het noodzakelijk om op de heenreis een overnachting in Cebu te nemen. De kosten voor deze overnachting zijn nog niet inbegrepen in de reissom.
Exclusief in de reissom:
- Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering.
- Alle reizigers dienen zich binnen 5 dagen voor vertrek te registreren via E-travel pass
Extra informatie !!
Klik op het tarief van de gewenste vertrekdatum en reisduur voor uitgebreide prijsinformatie.
Onze gepubliceerde prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste vluchttarieven van dit moment. Deze vluchtprijzen zijn dagprijzen en zijn onderhevig aan prijswijzigingen. Indien de goedkoopste vluchttarieven niet meer voorhanden zijn, kopen we onze vluchten tegen een hoger tarief in. Dit is zeker van toepassing gedurende de drukkere vakantieweken en in periodes wanneer de vraag naar vliegtickets hoog is. Eventuele vluchttoeslagen moeten we doorberekenen. Natuurlijk informeren we je hierover en vragen wij jullie toestemming voordat we een boeking definitief maken. Heb je vragen neem dan gerust contact met ons op via mail of telefoon.
Klik hier voor de bagageregels per luchtvaartmaatschappij
Activiteiten
10 bootduiken incl. fles/lucht/lood
23-04-2024 t/m 31-12-2025
€ 434
20 bootduiken incl. fles/lucht/lood
23-04-2024 t/m 31-12-2025
€ 867
Exclusief in het duikpakket (Lokaal te voldoen):
- Full Equipment (excl. lamp en duikcomputer) PHP 300 per duik / PHP 450 per dag.
- 15 liter tank met lucht, toeslag PHP 200 per duik.
- 12 liter Nitrox (tot 40%) tank, toeslag PHP 400 per duik.
- 15 liter Nitrox (tot 40%) tank, toeslag PHP 600 per duik.

Beoordelingen

Tao Sangat Island Dive Resort
Coron, Filipijnen
9,0
Meerhof, Vlaardingen
06-09-2023
Tao Sangat Island Dive Resort
Heerlijk ECO verblijf
Truus van der Ploeg, De Zilk
05-02-2016
Tao Sangat Island Dive Resort
Paradijs op aarde alsof je op een robinson crusoe eiland zit, maar dan met bediening. Wij vonden het heerlijk en hadden wel langer dan een week willen blijven.
Truus van der Ploeg, De Zilk
06-02-2016
Duikarrangement Tao Sangat Island Dive Resort
Sangat Island Dive Center: Helaas viel het duiken (weer) erg tegen vanwege het beperkte zicht en veel wind.
Duiken zijn goed georganiseerd met voldoende begeleiding en persoonlijke aandacht'
Meerhof, Vlaardingen
Duikarrangement Tao Sangat Island Dive Resort
Wrakken, voor mij altijd goed. Was voor 85% de enige duiker, op het eiland. Het regenseizoen had ik onderschat, maar als je eenmaal nat bent. Don't worry be Happy
Tao Sangat Island resort duik video

Locatie