background image

Duikvakanties Coron

Ben je tijdens jouw volgende duikvakantie op zoek naar een nieuw avontuur op de Filipijnen dan is het gebied rond Busuanga eiland in noord Palawan zeker een aanrader. Deze regio heeft qua duiken verschillende hoogtepunten. Aan de zuidkant rond Sangat eiland duik je op verschillende imposante wrakken uit de 2de wereldoorlog en aan de noordkant bij Dimakya eiland bevinden zich kleurrijke riffen en de geliefde zeekoeien of dugongs genoemd.

Palawan is de grootste provincie in de Filippijnen en ligt tussen Mindoro Island en Noord Borneo. In het noordelijkste gedeelte van de provincie Palawan ligt de eilandengroep Calamian waarvan Busuanga eiland een onderdeel is. De Calamian eilanden staan bekend om hun unieke diersoorten die op en rond de eilanden leven. Voor duikers vormen de verschillende imposante wrakken uit de tweede wereldoorlog de grootste aantrekkingskracht. Bezoek ook zeker het Barrakuda Lake voor een bijzondere duik in het extreem heldere meer met diverse kalksteen formaties.

De belangrijkste eilanden van de Calamian eilanden zijn Busuanga, Culion en Coron. Busuanga is het grootste eiland van de Calamian eilanden. Sangat Island ligt twee kilometer ten zuiden van de kust van Busuanga, dichtbij Barangay eiland, Bintuan eiland en Coron eiland. Aan de noordkant bevind zich Dimakya eiland. Hier duik je op schitterende riffen, bezoek je de dugongs of maak je een dagtrip naar het befaamd Apo rif.

Het beste seizoen om hier naar toe te komen is november t/m mei. Het klimaat is tropisch met een gemiddelde temperatuur van 32ºC. In juni t/m oktober valt de meeste regen. Je reist naar Busuanga via Manilla met een vlucht naar Coron Airport (50 min). Vervolgens reis je per auto ongeveer een half uur naar de Bay of Coron, waar je op de boot stapt (20 min) naar Sangat Island. Reis je naar het Cashew Grove Resort dan is de auto transfer 25 minuten en reis je naar El Rio Y Mar resort dan is de auto transfer 20 minuten en voor Rio Y Mar nog 10 minuten per boot.


Coron bestemmingen

Sangat Island Dive Resort

Sangat Island Dive Resort is een eco vriendelijk resort met in lokale stijl gebouwde bungalows en is gelegen in een schitterende tropische baai met wit zandstrand. Je duikt hier op de imposante Japanse wrakken uit de 2de wereldoorlog.
Vanaf:€ 1627 p.p.
Telefoon:
033 45 71 594