Offerte aanvragen
background image

Duikvakantie Bangka Island Resort

Het resort

Het resort staat onder leiding van Danny en Angelique. Sinds 1 januari 2014 is de Nederlander Pim van Schendel de duikcentrum manager van Murex Bangka Resort en het zusterhotel Murex Resort. Hij is al 8 jaar werkzaam in deze regio. Pim weet alle ins en outs van deze regio en is tijdens je reis het Nederlandse aanspreekpunt! Sinds Oktober 2015 is Olivier Nelis aangesteld als hotelmanager op Murex Bangka, ook hij spreekt Nederlands en is je aanspreekpunt tijdens je verblijf op Bangka.

Ten noorden van de punt van Sulawesi, tussen de duikgebieden Bunaken en de Straat van Lembeh ligt het eiland Bangka. Een waar paradijs met een geweldige mix van duiken tussen Manado en Lembeh. Je hebt hier dus de steile wanden met de meest schitterende koralen en veel vis alsmede de kenmerkende muck diving sites op het zwarte zand. Aan de zuidkant van Bangka eiland in een kleine baai met betoverend wit zandstrand bevind zich het Murex Bangka Resort. Op Bangka zijn geen wegen en naast een drietal accommodaties zijn er nog een paar kleine dorpjes en verder een dichte jungle.

Vanaf Manado luchthaven rij je in ongeveer 60 minuten naar de noord punt van Sulawesi. Tijdens de rit kom je door vele kleine lokale dorpjes en kun je genieten van het heuvelachtige landschap. Langs de weg laten de lokale bewoners de kruidnagels drogen waar dit gebied zo bekend om is. Bij aankomst op het strand ligt de boot van het Bangka Island resort je al op te wachten voor de boottocht van 25 minuten naar Bangka Island. Het strand hier bestaat uit donker bruin vulkanisch zand zo typerend voor deze regio. Hier ligt ook een van de bijzondere duikplaatsen uit de regio, Paradise pier. Tijdens je verblijf op Bangka Island zal je hier zeker een duik maken. Hier duik je op het bruine vulkaan zand rond de pijlers van de pier, je komt hier de meest bijzonder dieren tegen.

Het paradijs

Tijdens de vaart heb je een schitterend uitzicht op de kust van noord Sulawesi en de eilanden Bangka, Gangga en Talisei. Met een beetje geluk kom je tijdens de vaart dolfijnen tegen. Bij aankomst heb je het gevoel in het paradijs te zijn aangekomen. Leg die schoenen maar aan de kant want die heb tijdens je verblijf niet meer nodig.

De kleine baai van ongeveer drie honderd meter breed heeft een mooi wit zandstrand met hierachter verscholen in de jungle de 10 bungalows. In het midden van de baai bevind zicht het restaurant met een buitendek waar je kunt genieten van de eenvoudige maaltijden die hier in buffet vorm geserveerd worden. Aan de linkerzijde van de baai bevinden zicht naast de duikschool 2 vrijstaande bungalows onderaan de heuvel. Boven en naast het duikcentrum bevinden zich 3 kamers welke alleen gebruikt worden als het resort erg vol is en aan de rechterzijde van het restaurant staan 8 bungalows verscholen tussen het groen.

De bungalows op Bangka Island

De 6 houten vrijstaande bungalows liggen in een rij direct aan het strand en hebben allen uitzicht op zee. Ze zijn eenvoudig ingericht met airconditioning, klamboe rond het bed een tafel met stoel en een open kleding kast. Alle bungalows zijn voor 2 personen met een 2-persoonsbed of 2 losse bedden en kamers waarbij een extra bed kan worden bijgeplaatst. De kamers worden elke dag schoongemaakt en om de 3 dagen worden de handdoeken en beddengoed vervangen. Wil je meer handdoeken vraag hier dan gerust om. De badkamer is een Balinese buitendouche met wc, wastafel en een eenvoudige douche met warm en koud water. Warm water is alleen tijdens de uren met stroom aanwezig. Het water in de douche is zoet water en geen gefilterd zoutwater zoals voorheen het geval was. Vanaf het terras voor je bungalow heb je een geweldig uitzicht op zee dit is de perfecte plek om te relaxen na een enerverende duik.

Elektriciteit

In het resort is er stroom van 17 uur 's middags tot 7 uur de volgende morgen. Tijdens de lunch is er elektriciteit in het restaurant, duikcentrum en camera ruimte. Zorg dus dat je gedurende deze tijd al je accu's oplaad en dat je een stekker blokje bij je hebt zodat je alles in 1 keer kunt opladen. Er zijn in de kamer een paar stopcontacten 220 Volt aanwezig allen met een Europese aansluiting. In het restaurant zijn extra pluggen aanwezig om je apparaten en batterijen op te laden. In het resort is WIFI aanwezig alsmede beperkt mobiel bereik. De verwachting is dat het resort per september/oktober 2017 over zonnepanelen beschikt zodat er 24 uur per dag stroom is.

Snorkelen

De ondiepe baai van het resort is perfect voor snorkelen en hier kom je dan ook alle mogelijke diersoorten tegen. Het rif is hier ongeveer 150 meter breed dus er valt genoeg te ontdekken. Voor de snorkelaar zijn er veel locaties rond Bangka eiland waar perfect gesnorkeld kan worden. Je wordt dan per boot naar de locaties gebracht. In het duikcentrum zijn snorkel materialen te huur.
Een verblijf in het Murex Bangka Resort staat garant voor een verblijf op een hele bijzonder lokatie met geweldig duiken waar je bijna geen andere duikers zult tegenkomen. Het resort is eenvoudig en je hebt hier echt het Robinson Crusoe gevoel.
Je kunt een verblijf op Murex Bangka Resort combineren met een verblijf in een van de resorts rond Manado of in de Lembeh Street.
Bangka Island vanaf 2:39

Nieuwe Duplex Bungalow

Onlangs heeft het Bangka Island resort 2 nieuwe Oceanfront duplex bungalows direct aan het strand gebouwd. De nieuwe duplex Oceanfront bungalows zijn de perfecte combinatie tussen privacy en gemak. De bungalows zijn gebouwd als 2 onder 1 kap en beschikken over een tussen deur en zodoende ook geschikt voor families met kinderen of samen reizende duikers. De bungalows beschikken over een Balinese openlucht badkamer waar je in de avond onder de sterren kunt douchen. De badkamers beschikken over een buitentoegang waardoor je niet vanaf het strand met je zandvoeten door de bungalow hoeft te lopen. Het terras van de bungalow geeft een schitterend uitzicht op de zee. Je kunt hier perfect genieten en lekker ontspannen na een enerverende duik. De Oceanfront bungalows beschikken over airconditioning een bureau met stoel,een plafondventilator, douches met warm water, kast en een kingsize bed of twee aparte bedden.
Telefoon:
033 45 71 594