Triton Bay Divers

3 sterren
Schitterende ongerepte riffen Ligging in mooie baai Inclusief walvishaaien trip Voor de veeleisende duiker

Een unieke duikreis

Triton Bay Divers - Dive and Travel
Zoek je een unieke duikvakantie? Dan adviseren wij Triton Bay Divers! Triton Bay Divers ligt op een geweldige, zeer afgelegen plek, waar de natuur zowel boven als onder water prachtig is. Je vindt Triton Bay op 55 km van Kaimana in het Indonesische West Papua, de westkant van het eiland Nieuw Guinea. Het is even reizen, maar het is zeker de moeite waard!

Dit gebied ligt volgens biologen in het episch centrum van de koraal driehoek, waar dus de meeste vis- en koraalsoorten ter wereld te vinden zijn. Om in Triton Bay te komen vlieg je via Ambon naar Kaimana, daar volgt een kort transport naar de boot die vervolgens in 2 uur naar Aiduma Island en Triton Bay Divers vaart. Het lijkt alsof de tijd hier stil heeft gestaan. Het gebied is nog onbedorven. Hier geen winkelcentra en files! Het leven onderwater is uitbundig, behalve duikers, die zijn er maar weinig en dat is precies zoals we het hebben willen.

Bungalows aan het strand

Triton Bay Divers - Dive and Travel
Triton Bay Divers is het enige resort in dit gebied en ligt op een paar minuten varen van de beste duiklocaties in Triton Bay en de Iris Strait. Het resort heeft slechts 6 Bungalows en biedt dus echt een unieke duikvakantie. Alle 6 bungalows zijn vrijstaand en voorzien van een bed met klamboe, grote plafondventilator, extra stopcontacten voor het opladen van camera’s en hebben een ruime veranda met uitzicht op zee. De badkamer heeft een douche met warm water (op tijden dat er stroom is).
De "Original" Bungalows 1 t/m 4 zijn geschikt voor 3 personen, de "New" Bungalows 5 en 6 zijn iets kleiner en daardoor geschikt voor 2 personen.

Het resort heeft stroom tussen 06.30 uur in de ochtend tot 23.00 uur in de avond.

In het restaurant wordt 3 x per dag een heerlijke maaltijd geserveerd en in de middag nog een snack. Koffie, thee en water zijn de hele dag gratis beschikbaar. Frisdrank en bier zijn tegen kosten te halen bij de bar. Wil je s ’avonds een alcoholisch drankje, neem dan tax free drank mee omdat de meeste alcoholische dranken niet verkrijgbaar zijn in dit deel van Papua.

Prachtige riffen en walvishaaien

Triton Bay Divers - Dive and Travel
In dit beschermde natuurgebied is het onderwaterleven fantastisch! De biodiversiteit is enorm en er worden nog steeds nieuwe soorten ontdekt. Er zijn niet veel duikers in dit afgelegen gebied, dus je hebt het allemaal voor jezelf! De duiklocaties variëren van pinakels tot ondiepe zachte koraaltuinen tot enorme rotsen bedolven onder kleurrijke koralen, massieve zwarte koraalstruiken, stromingsduiken en wandduiken, maar je kunt ook op zoek naar diverse criters.

In de regio Triton Bay komen het hele jaar walvishaaien voor. Ze worden aangetrokken door de vis platforms die de lokale bevolking gebruikt om te vissen. Er zijn een aantal van die platforms op ongeveer een uur varen van het resort. Als het daglicht wordt, zitten de netten vol. Om de walvishaaien te zien, moet je dus vroeg je bed uit. De platforms zijn niet altijd actief en soms wordt er op een andere vissoort gevist. Als het volle maan is, wordt er minder gevist en is er dus weinig kans op walvishaaien.

Triton Bay Divers is vanwege het regenseizoen gesloten van half juni tot half september.
Lees meer over deze reis
Beoordelingen
9,0
Kirsten, Apeldoorn
22-10-2018
Triton Bay is een prachtige bestemming, ver weg van alles. Het resort heeft maar 6 kamers en een zeer goede service. Er zijn geen andere resorts in de omgeving en met uitzondering...

Fotoalbum

Duikcentrum

Triton Bay Divers
Het duikcentrum ligt aan het strand. Er worden 3 duiken per dag georganiseerd, 2 in de ochtend en 1 in de middag en natuurlijk is het mogelijk om een extra schemer- of nachtduik te maken. De duiken worden niet gelimiteerd op 60 minuten, want voor veel duikers is dit gewoonweg niet lang genoeg. De medewerkers van de duikschool spoelen aan het einde van de dag al je duikspullen. Er zijn aparte spoelbakken voor camera’s en er zijn ook douches aanwezig om jezelf tussen de duiken af te spoelen. Er wordt gebruik gemaakt van 12 liter aluminium DIN flessen met INT adapters. Er is geen Nitrox aanwezig. Triton Bay ligt extreem afgelegen en hoewel er natuurlijk zuurstof en eerste hulp materialen aanwezig zijn, is de dichtstbijzijnde decompressiekamer op 1 dag reizen en het dichtstbijzijnde ziekenhuis op 1½ uur reizen. Veilig duiken is noodzakelijk en daar wordt streng op toegezien. Je kunt eventueel duikmateriaal huren, maar geef dat wel van te voren aan want de voorraad is beperkt.
Triton Bay Divers - Dive and Travel
Triton Bay Divers - Dive and Travel
Er zijn ruim 30 duiklocaties in de directe omgeving en er worden nog steeds nieuwe ontdekt. De meeste duiklocaties liggen in en rondom de Iris Strait, dit is het water tussen Aiduma Island en het vaste land, en ten zuidoosten van Triton Bay. Daarnaast wordt er ook in de buurt van Namatota Island, de buitenriffen van Aiduma Island en Dramai gedoken. Voor de meeste duiken hoef je niet dieper dan 20 meter omdat de mooiste koralen en de meeste vissen tot die diepte te vinden zijn. Houd er wel rekening mee dat de prijs voor spectaculaire zachte koraaltuinen en enorme hoeveelheden vissen in elke kleur, maat en vorm, het beperktere zicht is. Het zicht varieert wel wat, maar is meestal 10 tot 15 meter. Let wel het kan ook 5 of 25 meter zijn, afhankelijk van de weerscondities. De watertemperatuur is rond 28 a 29 graden in de periode oktober-mei en rond 24 graden tijdens het regenseizoen juni-september. Triton Bay Divers is vanwege het regenseizoen gesloten van half juni tot half september.

Data & prijzen

Vanaf 0 euro
Boek zonder zorgen je duikvakantie bij Dive and Travel.
We willen allemaal graag weer op duikvakantie maar de huidige ontwikkelingen rond het Corona virus maken ons allemaal wat terughoudend. Het team Dive and Travel ziet jullie graag weer als klant en heeft hebben daarom het "Boeken zonder zorgen" geïntroduceerd. Word jouw reis i.v.m. Corona geannuleerd of omgeboekt dan geven wij je voor de meeste bestemmingen de "Boeken zonder zorgen "garantie. Onze reisspecialisten adviseren je graag om welke bestemmingen het gaat zodat je zorgeloos jouw ideale vakantie bij ons kunt boeken. 

Boeken zonder Zorgen
✅ Annuleert Dive and Travel jouw boeking in verband met een aangepast reisadvies naar oranje of rood door bijvoorbeeld COVID-19 dan bieden wij je de zekerheid van kosteloos omboeken (op basis van beschikbaarheid) of je ontvangt een terugbetaling van je reeds betaalde reissom, ook indien je met een Corona voucher hebt betaald.

✅  Indien je er zelf voor kiest om niet te willen reizen terwijl dit wel mogelijk is, dan gelden de normale annuleringsvoorwaarden. Kun je niet reizen i.v.m. een COVID-19 besmetting dan is dit verzekerd onder de annuleringsverzekering. Wij raden aan bij boeking van je reis dus altijd een annuleringsverzekering af te sluiten.

✅ Indien de vakantiebestemming een reisadvies naar code oranje of rood verandert tijdens jouw verblijf zorgt Dive and Travel in overleg ervoor dat je weer veilig op Nederlandse bodem landt. Wij hebben nauw contact met jou als klant en onze leveranciers om er voor te zorg te dragen dat je zo snel mogelijk en veilig weer thuis bent. De niet genoten nachten kunnen door middel van een voucher op een later moment opgenomen worden.

✅ De boek zonder zorgen garantie is van toepassing op alle nieuw geboekte reizen vanaf 01 januari 2021.

De boeken zonder zorgen garantie is geen vervanging van de annuleringsverzekering. Wij raden je ten zeerste aan een annuleringsverzekering af te sluiten voor jouw volgende duikvakantie. Dive and Travel werkt samen met de Europeesche Verzekeringen, wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Dive and Travel behoudt zich ten alle tijden het recht om, zonder kennisgeving vooraf, de Boeken zonder Zorgen garantie aan te passen, wijzigen of te beëindigen.

Al onze samenwerkende luchtvaartmaatschappijen, hotels en duikscholen hebben uitgebreide Corona maatregelen genomen. Klik op de bestanden en bekijk de aanpassingen per onderdeel van jouw reis. Je bent als klant zelf verantwoordelijk voor het naleven van alle voorwaarden t.a.v. de juiste reisdocumenten.

Kijk voor de reisadviezen per land op: Nederland Wereldwijd
Selecteer jouw vlucht 
 

Inclusief in de reissom:
- Vluchten Amsterdam - Jakarta - Ujung Pandang - Manokwari & Sorong - Ujung Pandang - Jakarta - Amsterdam met Garuda Indonesia
- 30kg ruimbagage, 7kg handbagage én gratis 23kg duikbagage bovenop de standaard bagagevrijdom voor vluchten met Garuda Indonesia.
- Binnenlandse vluchten Manokwari - Kaimana & Kaimana - Sorong met Wings Air. Let op: bij Wings Air is ruimbagage niet inbegrepen.
- Vervoer Kaimana luchthaven - Aiduma Island / Triton Bay Divers v.v. per speedboot (heen en terug op zaterdag). Duur: 2 uur.
- Verblijf bij Triton Bay Divers in een Bungalow met plafondventilator en warm water.
- Verblijf op basis van volpension (ontbijt/lunch/diner/namiddag snack) en ongelimiteerd koffie & thee en water.
- 2 bootduiken per dag, incl. fles/lucht/lood. Totaal 10 bootduiken.
- 1 trip duiken of snorkelen met de whale sharks. *Interactie niet gegarandeerd*.

**Voor het maken van een 3de duik (totaal 5 duiken extra) geldt een toeslag van € 150,- per persoon**
Exclusief in de reissom:
- Dagkamer Jakarta op de heenreis in het FM7 Resort Hotel, indien gewenst.
- Hotelovernachting Sorong op de terugreis. Hotel te bepalen.
- Marine Park Fees IDR 500,000 per persoon (circa € 32,-)
- Voor een early morning / nachtduik geldt een toeslag van € 5,- per persoon per duik + 1 duik uit het duikpakket. Minimaal 2 personen.
- Softdrinks, sappen en bier. Overige alcoholische dranken zelf mee te nemen (verzegeld d.m.v. tax free aankoop op de luchthaven).
- Toeslag voor transfers op woensdag € 200,- per boot per enkele reis.
- Land en boot excursies.
- Fooien.
• Visum Indonesië.
Exclusief in de reissom:
- Ruimbagage KLM, zie bagage regels voor de bestemming Bali.
- Visum Indonesië en de uitzonderingen: Sinds 1 mei 2016 is het niet meer nodig een visum aan te schaffen wanneer je naar Indonesië reist en het land binnen komt op één van de volgende luchthavens: Medan, Jakarta, Denpasar op Bali, Balikpapan op Borneo, Manado en Ujung Pandang op Sulawesi.
- Eventueel af te sluiten reis-en/of annuleringsverzekering.
- SGR bijdrage en garantiedekking á € 5,- per persoon.
- Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
- Administratiekosten € 18,- per boeking.
Activiteiten
Extra informatie !!
Klik op het tarief van de gewenste vertrekdatum en reisduur voor uitgebreide prijsinformatie.
Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste vluchttarieven van dit moment. Indien deze niet meer voorhanden zijn, kopen we onze vluchten tegen een duurder tarief in. Dit is zeker van toepassing gedurende de vakantieweken en kerstperiode, wees er dus op tijd bij. Eventuele vluchttoeslagen moeten we doorberekenen. Natuurlijk informeren we je hierover voordat we een boeking definitief maken. Heb je vragen neem dan gerust contact met ons op via mail of telefoon.
Klik hier voor de bagageregels per luchtvaartmaatschappij

Beoordelingen

Triton Bay Divers
Raja Ampat, Indonesië
9,0
Kirsten, Apeldoorn
22-10-2018
Triton Bay Divers
Triton Bay is een prachtige bestemming, ver weg van alles. Het resort heeft maar 6 kamers en een zeer goede service. Er zijn geen andere resorts in de omgeving en met uitzondering van een paar liveaboard boten ben je de enige die kan kiezen uit meer dan 30 duikstekken. Een mooie combinatie tussen macro en grote vis. De koralen zijn het mooiste tussen 8 meter en de oppervlakte.

Locatie