Triton Bay Divers

3 sterren
Aan Zee
Aan zee / strand
Bootduiken
Bootduiken
Duiken in reis inbegrepen
Duiken in reis inbegrepen
Huur duikmateriaal
Huur duikmateriaal mogelijk
Kluis
Kluis
Restaurant
Restaurant aanwezig
Sfeervol
Sfeervolle accommodatie
Wifi
Wifi aanwezig
Schitterende ongerepte riffen Ligging in mooie baai Inclusief walvishaaien trip Voor de veeleisende duiker

Een unieke duikreis

Triton Bay Divers - Dive and Travel
Zoek je een unieke duikvakantie? Dan adviseren wij Triton Bay Divers! Triton Bay Divers ligt op een geweldige, zeer afgelegen plek, waar de natuur zowel boven als onder water prachtig is. Je vindt Triton Bay op 55 km van Kaimana in het Indonesische West Papua, de westkant van het eiland Nieuw Guinea. Het is even reizen, maar het is zeker de moeite waard!

Dit gebied ligt volgens biologen in het episch centrum van de koraal driehoek, waar dus de meeste vis- en koraalsoorten ter wereld te vinden zijn. Om in Triton Bay te komen vlieg je via Ambon naar Kaimana, daar volgt een kort transport naar de boot die vervolgens in 2 uur naar Aiduma Island en Triton Bay Divers vaart. Het lijkt alsof de tijd hier stil heeft gestaan. Het gebied is nog onbedorven. Hier geen winkelcentra en files! Het leven onderwater is uitbundig, behalve duikers, die zijn er maar weinig en dat is precies zoals we het hebben willen.

Bungalows aan het strand

Triton Bay Divers - Dive and Travel
Triton Bay Divers is het enige resort in dit gebied en ligt op een paar minuten varen van de beste duiklocaties in Triton Bay en de Iris Strait. Het resort heeft slechts 8 Bungalows en biedt dus echt een unieke duikvakantie. Alle 8 bungalows zijn vrijstaand en voorzien van een bed met klamboe, grote plafondventilator, extra stopcontacten voor het opladen van camera’s en hebben een ruime veranda met uitzicht op zee. De badkamer heeft een douche met warm water (op tijden dat er stroom is).
De Deluxe zeezicht bungalows zijn geschikt voor maximaal 3 personen. De Standaard zeezicht bungalows zijn iets kleiner en daardoor geschikt voor 1 of 2 personen.

De twee nieuwste bungalows zijn de 2 Tuinbungalows met deels zeezicht en omringt door planten.

Het resort heeft stroom tussen 06.00 uur in de ochtend tot 23.00 uur in de avond.

In het restaurant wordt 3 x per dag een heerlijke maaltijd geserveerd en in de middag nog een snack. Koffie, thee en water zijn de hele dag gratis beschikbaar. Frisdrank en bier zijn tegen kosten te halen bij de bar. Wil je s ’avonds een alcoholisch drankje, neem dan tax free drank mee omdat de meeste alcoholische dranken niet verkrijgbaar zijn in dit deel van Papua.

Prachtige riffen en walvishaaien

Triton Bay Divers - Dive and Travel
In dit beschermde natuurgebied is het onderwaterleven fantastisch! De biodiversiteit is enorm en er worden nog steeds nieuwe soorten ontdekt. Er zijn niet veel duikers in dit afgelegen gebied, dus je hebt het allemaal voor jezelf! De duiklocaties variëren van pinakels tot ondiepe zachte koraaltuinen tot enorme rotsen bedolven onder kleurrijke koralen, massieve zwarte koraalstruiken, stromingsduiken en wandduiken, maar je kunt ook op zoek naar diverse criters.

In de regio Triton Bay komen het hele jaar walvishaaien voor. Ze worden aangetrokken door de vis platforms die de lokale bevolking gebruikt om te vissen. Er zijn een aantal van die platforms op ongeveer een uur varen van het resort. Als het daglicht wordt, zitten de netten vol. Om de walvishaaien te zien, moet je dus vroeg je bed uit. De platforms zijn niet altijd actief en soms wordt er op een andere vissoort gevist. Als het volle maan is, wordt er minder gevist en is er dus weinig kans op walvishaaien.

Triton Bay Divers is vanwege het regenseizoen gesloten van half mei tot half september.
Lees meer over deze reis
Beoordelingen
9,0
Kirsten, Apeldoorn
22-10-2018
Triton Bay is een prachtige bestemming, ver weg van alles. Het resort heeft maar 6 kamers en een zeer goede service. Er zijn geen andere resorts in de omgeving en met uitzondering...

Fotoalbum

Duikcentrum

Triton Bay Divers
Het duikcentrum ligt aan het strand. Er worden 3 duiken per dag georganiseerd, 2 in de ochtend en 1 in de middag en natuurlijk is het mogelijk om een extra schemer- of nachtduik te maken. De duiken worden niet gelimiteerd op 60 minuten, want voor veel duikers is dit gewoonweg niet lang genoeg. De medewerkers van de duikschool spoelen aan het einde van de dag al je duikspullen. Er zijn aparte spoelbakken voor camera’s en er zijn ook douches aanwezig om jezelf tussen de duiken af te spoelen. Er wordt gebruik gemaakt van 12 liter aluminium DIN flessen met INT adapters. Er is geen Nitrox aanwezig. Triton Bay ligt extreem afgelegen en hoewel er natuurlijk zuurstof en eerste hulp materialen aanwezig zijn, is de dichtstbijzijnde decompressiekamer op 1 dag reizen en het dichtstbijzijnde ziekenhuis op 1½ uur reizen. Veilig duiken is noodzakelijk en daar wordt streng op toegezien. Je kunt eventueel duikmateriaal huren, maar geef dat wel van te voren aan want de voorraad is beperkt.
Triton Bay Divers - Dive and Travel
Triton Bay Divers - Dive and Travel
Er zijn ruim 30 duiklocaties in de directe omgeving en er worden nog steeds nieuwe ontdekt. De meeste duiklocaties liggen in en rondom de Iris Strait, dit is het water tussen Aiduma Island en het vaste land, en ten zuidoosten van Triton Bay. Daarnaast wordt er ook in de buurt van Namatota Island, de buitenriffen van Aiduma Island en Dramai gedoken. Voor de meeste duiken hoef je niet dieper dan 20 meter omdat de mooiste koralen en de meeste vissen tot die diepte te vinden zijn. Houd er wel rekening mee dat de prijs voor spectaculaire zachte koraaltuinen en enorme hoeveelheden vissen in elke kleur, maat en vorm, het beperktere zicht is. Het zicht varieert wel wat, maar is meestal 10 tot 15 meter. Let wel het kan ook 5 of 25 meter zijn, afhankelijk van de weerscondities. De watertemperatuur is rond 28 a 29 graden in de periode oktober-mei en rond 24 graden tijdens het regenseizoen juni-september. Triton Bay Divers is vanwege het regenseizoen gesloten van half juni tot half september.

Data & prijzen

Vanaf 3493 euro
Selecteer jouw vlucht 
 

Inclusief in de reissom:
- Vluchten Amsterdam - Jakarta - Ujung Pandang - Manokwari & Sorong - Ujung Pandang - Jakarta - Amsterdam met Garuda Indonesia
- 30kg ruimbagage, 7kg handbagage én gratis 23kg duikbagage bovenop de standaard bagagevrijdom voor vluchten met Garuda Indonesia.
- Binnenlandse vluchten Manokwari - Kaimana & Kaimana - Sorong met Wings Air. Let op: bij Wings Air is ruimbagage niet inbegrepen.
- Vervoer Kaimana luchthaven - Aiduma Island / Triton Bay Divers v.v. per speedboot (heen en terug op zaterdag). Duur: 2 uur.
- Verblijf bij Triton Bay Divers in een Bungalow met plafondventilator en warm water.
- Verblijf op basis van volpension (ontbijt/lunch/diner/namiddag snack) en ongelimiteerd koffie & thee en water.
- 2 bootduiken per dag, incl. fles/lucht/lood. Totaal 10 bootduiken.
- 1 trip duiken of snorkelen met de whale sharks. *Interactie niet gegarandeerd*.
- SGR bijdrage en garantiedekking á € 5,- per persoon.
- Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
- Administratiekosten € 18,- per boeking.

**Voor het maken van een 3de duik (totaal 5 duiken extra) geldt een toeslag van € 167,- per persoon**
Exclusief in de reissom:
- Dagkamer Jakarta op de heenreis in het FM7 Resort Hotel, indien gewenst.
- Hotelovernachting Sorong op de terugreis. Hotel te bepalen.
- Marine Park Fees IDR 500,000 per persoon (circa € 32,-).
- Huur duikuitrusting € 30,- per dag.
- Fuel surcharge van € 150,00 per persoon (verplicht en lokaal te voldoen)
- Voor een early morning / nachtduik geldt een toeslag van € 5,- per persoon per duik + 1 duik uit het duikpakket. Minimaal 2 personen.
- Softdrinks, sappen en bier. Overige alcoholische dranken zelf mee te nemen (verzegeld d.m.v. tax free aankoop op de luchthaven).
- Toeslag voor transfers op woensdag € 250,- per boot per enkele reis.
- Land en boot excursies.
- Fooien.
Exclusief in de reissom:
- Visum Indonesië: Sinds 1 mei 2022 is het nodig een visum aan te schaffen wanneer je naar Indonesië reist en het land binnen komt op één van de volgende luchthavens: Medan, Jakarta, Denpasar op Bali, Manado en Ujung Pandang op Sulawesi. Het visum kun je aanschaffen bij aankomst en bedraagt ongeveer IDR 500.000 ca € 32,- per persoon of online voor vertrek via de e-VOA. Zo kun je bij aankomst in Jakarta een lange wachtrij omzeilen en uw overstap snel halen of uw reis op een andere manier voortzetten. Je kunt gemakkelijk een e-VOA (Visa on Arrival) aanvragen op de website van het Ministerie van Immigratie. Online aanvragen kan via: https://molina.imigrasi.go.id/.

- Het is voor passagiers verplicht om vanaf maximaal 48 uur voor aankomst een digitaal Customs Declaration in te vullen. Je ontvangt na het invullen een QR-code die je laat zien als je langs de douane gaat.
Dit digitaal formulier vervangt het oude blauwe papiertje dat voorheen aan boord werd uitgedeeld. Registratie kan via https://ecd.beacukai.go.id - Electronic-Customs Declaration.
- Eventueel af te sluiten reis-en/of annuleringsverzekering.

- De regering van Bali heeft met ingang van 14 februari 2024 een LOVE BALI-bezoekersheffing van IDR 150.000 (ongeveer Euro 9,- per persoon) ingevoerd. De toeristenbelasting geldt als je vanuit een ander land rechtstreeks naar Bali vliegt, en ook als je vanuit een andere provincie in Indonesië naar Bali reist. Reizigers dienen zich voor aankomst op Bali te registreren via de website: https://lovebali.baliprov.go.id/ volg deze link voor meer informatie en zie bijlagen.
Extra informatie !!
Klik op het tarief van de gewenste vertrekdatum en reisduur voor uitgebreide prijsinformatie.
Onze gepubliceerde prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste vluchttarieven van dit moment. Deze vluchtprijzen zijn dagprijzen en zijn onderhevig aan prijswijzigingen. Indien de goedkoopste vluchttarieven niet meer voorhanden zijn, kopen we onze vluchten tegen een hoger tarief in. Dit is zeker van toepassing gedurende de drukkere vakantieweken en in periodes wanneer de vraag naar vliegtickets hoog is. Eventuele vluchttoeslagen moeten we doorberekenen. Natuurlijk informeren we je hierover en vragen wij jullie toestemming voordat we een boeking definitief maken. Heb je vragen neem dan gerust contact met ons op via mail of telefoon.
Klik hier voor de bagageregels per luchtvaartmaatschappij
Activiteiten

Beoordelingen

Triton Bay Divers
Raja Ampat, Indonesië
9,0
Kirsten, Apeldoorn
22-10-2018
Triton Bay Divers
Triton Bay is een prachtige bestemming, ver weg van alles. Het resort heeft maar 6 kamers en een zeer goede service. Er zijn geen andere resorts in de omgeving en met uitzondering van een paar liveaboard boten ben je de enige die kan kiezen uit meer dan 30 duikstekken. Een mooie combinatie tussen macro en grote vis. De koralen zijn het mooiste tussen 8 meter en de oppervlakte.

Locatie