Black Sand Dive Retreat

3 sterren
Aan Zee
Aan zee / strand
Bootduiken
Bootduiken
Airconditioning aanwezig
Airconditioning aanwezig
Huur duikmateriaal
Huur duikmateriaal mogelijk
Huisrif
Huisrif aanwezig
Kluis
Kluis
Nitrox
Nitrox
Zwembad
Zwembad aanwezig
Restaurant
Restaurant aanwezig
Sfeervol
Sfeervolle accommodatie
Wifi
Wifi aanwezig
Kleinschalig resort aan Lembeh Strait Wereldberoemd om zijn macro leven Staat bekend als het "Muck Mecca" Geweldig huisrif voor de deur

Black Sand Dive Retreat

Precies zoals de naam al zegt is het Black Sand Dive Retreat gelegen in een baai met prachtig zwart strand. De afstand vanaf Manado luchthaven naar het hotel ten zuiden van Bitung bedraagt 1,5 uur. Het hotel en de duikschool worden gerund door de Canadese Bruce Moore en zijn Indonesische vrouw Fung. Bruce heeft jarenlang ervaring als resort manager, duiker en bioloog in Lembeh Street. Zijn achtergrond als bioloog trok hem jaren geleden naar de unieke onderwaterwereld van Lembeh Street en hij is nooit meer weggegaan. Hoewel Bruce al duizenden duiken in het gebied heeft gemaakt is hij niet minder enthousiast dan op zijn eerste duik. Zijn enthousiasme, kennis en ervaring heeft hij overgebracht op zijn duikgidsen, die je graag al het moois van Lembeh willen laten zien. Nadat Bruce jarenlang bij de diverse resorts in de regio heeft gewerkt, heeft hij nu zijn droom verwezenlijkt met dit kleine intieme resort.

De kamers

Het resort is gelegen op de heuvel net boven Kambahu Bay, en met maar 6 bungalows verspreid door de grote tuin geeft het geheel een ruimtelijk gevoel. Alle bungalows hebben uitzicht over de Lembeh Street. De bungalows zijn zeer ruim en in zijn geheel gebouwd van kokosnoothout en zijn voorzien van zowel een plafondventilator als airconditioning en een tafel met stoel met extra laadmogelijkheden. Elke bungalow heeft een andere thema zoals ghostpipefish of frogfish en in de kamer hangen mooie foto's. Er is de gehele dag stroom en er wordt gebruik gemaakt van Europese stopcontacten. De inloop kast zorgt ervoor dat alle bagage opgeruimd kan worden. De badkamer is gedeeltelijk open en afgewerkt met het typische lokale zwarte vulkaansteen en natuurlijke materialen wat een luxe moderne sfeer geeft. Na een duik kun je hier heerlijk bijkomen onder een warme douche. In de kamer staat als service altijd drinkwater, koffie en thee. Het grote balkon geeft je een gevoel van privacy en heeft een mooi uitzicht over Lembeh Island en Lembeh Street waar je de lokale boten ziet passeren. De perfecte plek om onder het genot van een kop koffie of thee die bijzondere duik nog eens te beleven.
De focus van dit resort ligt op de persoonlijke aandacht voor de gasten, zowel boven als onder water.

Lekker eten bij Black Sand

In het ruim opgezette hoofdgebouw worden de maaltijden geserveerd en geniet je van het prachtig uitzicht over de Lembeh Street. In de TV kamer kun je je net gefilmde onderwaterfilms terugkijken. Verder vind je hier heel veel boeken zodat je kunt terugzoeken wat je die dag allemaal hebt gezien. er hangen diverse onderwaterfoto's van de bijzondere critters uit dit gebied. Het verblijf bij Black Sand is o.b.v. volpension en de lunch en het diner hebben beiden 3 gangen. Fung heeft een aantal schitterende menu's opgezet met lekkere regionale en lokale specialiteiten. Het onbijt is eenvoudig en bestaat uit een continentaal, amerikaans of aziatische versie of indien beschikbaar een heerlijke fruitsalade met granola, yoghurt en honing. Er is geen wijn in het resort aanwezig daar wijn in deze regio zeer moeilijk verkrijgbaar is. De prijzen voor de verschillende alcoholische dranken en softdrinks zijn zeer schappelijk wat voor resorts van dit kaliber toch bijzonder is.

Voordelen Black Sand Dive Resort

Wil je veel duiken dan heb je bij Black Sand Dive Resort een groot voordeel. Per duikdag met minimaal 2 bootduiken ontvang je een extra kantduik gratis. Een 10 bootduiken pakket geeft je dus met 2 boot duiken per dag 5 kantduiken extra. Een 20 bootduiken pakket geeft je met 2 bootduiken per dag 10 kantduiken extra. Dit kan ook een nachtduik zijn welke je zonder begeleiding doet op het huisrif. Wil je nog extra kantduiken maken dan betaal je Euro 15,- per duik. Nitrox kost lokaal in 2014 Euro 7,- per duik of bij minimaal 30 duiken af te kopen voor Euro 210,- Wij kunnen je een iets goedkoper tarief aanbieden bij boeking vooraf.
Lees meer over deze reis
Beoordelingen
8,5
Rudy
04-02-2019
Ben juist terug van het duiken bij Black Sand. Het personeel en de manager Linda waren zeer behulp vol en vriendelijk , en het eten zéér goed , ook de bungalow was in orde , met ...
Yvonne, Almkerk
01-02-2019
Goede verzorging en accommodatie op een mooie plek.
George, Naaldwijk
09-10-2018
Geweldige locatie rustig kleinschalig. Eten is er gevarieerd en erg goed , leuke mensen. Huisjes zijn iets gedateerd en mogen wel eens een opknapbeurt .

Fotoalbum

Duikcentrum

Duiken bij Black Sand Dive Retreat
Je kunt tot 4 bootduiken per dag maken en dat is exclusief de eventuele onbegeleide kantduiken op het huisrif!! Omdat de lokatie van het Black Sand Dive Retreat perfect is en bijna alle duiklocaties binnen 5-15 minuten varen liggen is het niet moeilijk om meerdere duiken per dag te maken. Per boot gaan maximaal 4 duikers mee, dus dat betekent rust onder water en persoonlijke aandacht van de duikgidsen om al het moois aan je te laten zien. In principe gaat er per 4 duikers 1 gids mee, maar indien er meer gidsen beschikbaar zijn wordt het 2 duikers per gids. Dit om maximaal service te kunnen bieden aan de gasten. De eerste duik is om 08.00 uur. Dit is een wat diepere duik naar bijvoorbeeld een wrak, koraalwand of pinnacle. Tussen de duiken door blijven de meeste duikers bij het duikcentrum. Er staat koffie en thee alsmede cake etc. klaar. Om 11.00 uur start de volgende duik. Dit is een muck duik of een koraal duik, afhankelijk van wat de gasten willen zien. Na de lunch wordt er weer gedoken om 14.30 uur. Dit is bijna altijd een muck duik en meestal niet te ver weg omdat de beste muck duiklocaties binnen 1 km van het resort zijn. Indien de gasten willen, wordt er om 18.00 uur een nachtduik gemaakt. Omdat de nachtduiken in Lembeh ronduit fantastisch zijn, wordt er praktisch elke avond een nachtduik gemaakt. Voor de keuze van de duiken wordt er rekening gehouden met de hoog- en laagwater standen in de baai.
Perfecte service bij Black Sand
Tussen de duiken door gaat de boot terug naar het resort om zo de tijd aan boord minimaal te houden. Black Sand Dive Retreat is anders dan de meeste resorts ideaal gelegen ten opzichte van de meeste duikplaatsen zodat de vaartijden kort zijn. De duikgidsen willen graag weten wat de gasten willen zien en plannen de duiken zo dat de kans het grootst is dat je te zien krijgt wat je wilt. Wij vonden de duikgidsen erg behulpzaam zowel voor, tijdens als na de duik. Je merkt aan de kleine dingen dat ze aandacht voor hun gasten hebben. Aan het begin van je vakantie mag je 1 x zelf je set opbouwen zodat de gidsen kunnen zien hoe je het graag wilt hebben. De overige dagen wordt dit voor je gedaan, tevens wordt je materiaal voor je gespoeld. Tussen de duiken door blijft je duikuitrusting aan boord van de duikboot en wordt er aan boord een nieuwe fles voor je verzorgt. Voor gebrevetteerde duikers is het mogelijk om met Nitrox te duiken.
Faciliteiten
Het duikcentrum beschikt over drie moderne polyester duikboten. Er wordt gedoken met 12L aluminium flessen welke hoofdzakelijk een INT aansluiting hebben. Duik je met DIN neem dan je adapter mee. Het duikcentrum ligt een paar stappen van het strand. Natuurlijk kun je hier je duikmateriaal spoelen en bewaren tot de volgende duik. Er is zelfs een speciale camera kamer aanwezig met diverse 220 en 100 volt laadstations, stopcontacten in de camera ruimte alsmede de kamers hebben allemaal Europese NL pluggen.
Huisrif
Naast de 4 bootduiken per dag kun je ook nog op het fantastische huisrif duiken. Je loopt zo vanaf het strand het water in en je kunt direct genieten van al het moois dat Lembeh te bieden heeft. Zo leven er 9 verschillende soorten Frogfish op het huisrif, net als diverse soorten inktvissen en onnoemelijk veel soorten naaktslakken. Daarnaast zie je hier ook waspfish, stargazers, pipefish, sea horses, flying gunards, etc. De laatste tijd zit er ook een bamboe haai. Er is hier zo veel te zien dat je meestal niet dieper komt dan een meter of 20. Doordat op het huisrif geen stroming staat, is het ook een fantastische locatie voor een nachtduik.
De duikgidsen
De duikgidsen zijn heel belangrijk in Lembeh. Zonder de goed getrainde ogen van de gidsen zou je als gast veel dieren missen. Daarom worden de gidsen goed getraind in het vinden van bijzondere dieren. Het leuke is dat ze heel gedreven en enthousiast zijn en het ontzettend leuk vinden om de gasten al het moois van Lembeh te laten zien. Bruce is bioloog en heeft zijn passie voor het bijzondere onderwater leven overgedragen aan zijn gidsen.
Watertemperatuur en zicht
De watertemperatuur is in Lembeh iets kouder dan ergens anders in de tropen. Gemiddeld ligt de temperatuur tussen 26-28 graden Celsius. Het wordt aangeraden om met een volledig pak te duiken (dus geen shorty) om je lichaam zo goed mogelijk op temperatuur te houden, dit omdat je diverse duiken per dag maakt, de duiken redelijk ondiep zijn en dus lang duren. Er is bij Black Sand niet echt een maximale duiktijd van toepassing. Er worden geen decompressie duiken gemaakt. Door deze iets lagere temperaturen zie je diverse bijzondere dieren. Het zicht is in Lembeh ook iets minder dan dat je misschien gewend bent in de tropen. Doordat er veel voeding in het water zit, is deze bijzondere onderwaterwereld ontstaan. Gemiddeld is het zicht 10 tot 15 meter, hoewel het soms minder is en soms ook 30 meter.
Meer info

Data & prijzen

Vanaf 1890 euro
Selecteer jouw vlucht 
 

Inclusief in de reissom:
- Vluchten Amsterdam - Manado v.v. met Singapore Airlines (via Singapore) of Garuda Indonesia (via Jakarta).
- Ontvangst op de luchthaven door onze lokale agent.
- Transfer luchthaven - Black Sand Dive Resort v.v.
- Verblijf in het Black Sand Dive Resort o.b.v. volpension (ontbijt, lunch en diner) incl. koffie/thee/ water en snacks. Excl. alcoholische dranken, softdrinks en verse sappen.
- Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen onder voorbehoud van wijzigingen.
- SGR bijdrage en garantiedekking á € 5,- per persoon.
- Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
- Administratiekosten € 18,- per boeking.
- Transfer toeslag € 7,00 voor alleenreizende personen (lokaal bij check-out te voldoen).
- Bij een vroege aankomst of laat vertrek is een toeslag van € 10,- voor de lunch van toepassing, lokaal te voldoen.
Exclusief in de reissom:
- Visum Indonesië: Sinds 1 mei 2022 is het nodig een visum aan te schaffen wanneer je naar Indonesië reist en het land binnen komt op één van de volgende luchthavens: Medan, Jakarta, Denpasar op Bali, Manado en Ujung Pandang op Sulawesi. Het visum kun je aanschaffen bij aankomst en bedraagt ongeveer IDR 500.000 ca € 32,- per persoon of online voor vertrek via de e-VOA. Zo kun je bij aankomst in Jakarta een lange wachtrij omzeilen en uw overstap snel halen of uw reis op een andere manier voortzetten. Je kunt gemakkelijk een e-VOA (Visa on Arrival) aanvragen op de website van het Ministerie van Immigratie. Online aanvragen kan via: https://molina.imigrasi.go.id/.

- Het is voor passagiers verplicht om vanaf maximaal 48 uur voor aankomst een digitaal Customs Declaration in te vullen. Je ontvangt na het invullen een QR-code die je laat zien als je langs de douane gaat.
Dit digitaal formulier vervangt het oude blauwe papiertje dat voorheen aan boord werd uitgedeeld. Registratie kan via https://ecd.beacukai.go.id - Electronic-Customs Declaration.
- Eventueel af te sluiten reis-en/of annuleringsverzekering.

- De regering van Bali heeft met ingang van 14 februari 2024 een LOVE BALI-bezoekersheffing van IDR 150.000 (ongeveer Euro 9,- per persoon) ingevoerd. De toeristenbelasting geldt als je vanuit een ander land rechtstreeks naar Bali vliegt, en ook als je vanuit een andere provincie in Indonesië naar Bali reist. Reizigers dienen zich voor aankomst op Bali te registreren via de website: https://lovebali.baliprov.go.id/ volg deze link voor meer informatie en zie bijlagen.
Extra informatie !!
Klik op het tarief van de gewenste vertrekdatum en reisduur voor uitgebreide prijsinformatie.
Onze gepubliceerde prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste vluchttarieven van dit moment. Deze vluchtprijzen zijn dagprijzen en zijn onderhevig aan prijswijzigingen. Indien de goedkoopste vluchttarieven niet meer voorhanden zijn, kopen we onze vluchten tegen een hoger tarief in. Dit is zeker van toepassing gedurende de drukkere vakantieweken en in periodes wanneer de vraag naar vliegtickets hoog is. Eventuele vluchttoeslagen moeten we doorberekenen. Natuurlijk informeren we je hierover en vragen wij jullie toestemming voordat we een boeking definitief maken. Heb je vragen neem dan gerust contact met ons op via mail of telefoon.
Klik hier voor de bagageregels per luchtvaartmaatschappij
Activiteiten
10 bootduiken incl. fles/lucht/lood en 1 onbegeleide huisrifduik per duikdag
25-06-2024 t/m 31-12-2025
€ 384
15 bootduiken incl. fles/lucht/lood en 1 onbegeleide huisrifduik per duikdag
25-06-2024 t/m 31-12-2025
€ 576
20 bootduiken incl. fles/lucht/lood en 1 onbegeleide huisrifduik per duikdag
25-06-2024 t/m 31-12-2025
€ 710
Inclusief in het duikpakket:
- Tijdens duikdagen met 2 bootduiken per dag is 1 onbegeleide kantduik gratis inbegrepen.
Exclusief in het duikpakket (Lokaal te voldoen):
- Toeslag gids voor duik op het huisrif € 10,- per duik.
- Toeslag gids voor nachtduik op het huisrif € 12,- per duik.
- Upgrade je duik naar en nachtduik voor € 15,- per duik (min. 2 personen).
- Materiaalhuur ongeveer € 100,- per week.
- Het is mogelijk om met Nitrox te duiken de kosten bedragen € 9,00 per duik.
- Afkoop onbeperkt Nitrox € 240,00, vooraf te boeken.
- Marine Park Fee Lembeh Street IND Rupiah 50.000 is € 4,00 per verblijf periode in het Lembeh Street / Bitung gebied. Verblijf je in Manado en omgeving dan betaal je € 4,00 per bezoek aan Lembeh Street.

Beoordelingen

Black Sand Dive Retreat
Lembeh Strait, Indonesië
8,5
Rudy
04-02-2019
Black Sand Dive Retreat
Ben juist terug van het duiken bij Black Sand. Het personeel en de manager Linda waren zeer behulp vol en vriendelijk , en het eten zéér goed ,
ook de bungalow was in orde , met een prachtige uitzicht . Wat duiken betreft , is het ok , ik kan het niet meer vergelijken tegenover elf jaar geleden , nu moet de duikgids echt zoeken om je iets te kunnen aantonen! Ikzelf heb voldoende mooie opnamen, het komt door dat er meer duik resorts zijn bij gekomen , over elf jaar was er vier duik resorts en nu vijftien.
Dus dat zegt genoeg , toch ben ik tevreden !
Yvonne, Almkerk
01-02-2019
Black Sand Dive Retreat
Goede verzorging en accommodatie op een mooie plek.
George, Naaldwijk
09-10-2018
Black Sand Dive Retreat
Geweldige locatie rustig kleinschalig. Eten is er gevarieerd en erg goed , leuke mensen. Huisjes zijn iets gedateerd en mogen wel eens een opknapbeurt .
P.J.C. Biemans
26-11-2016
Black Sand Dive Retreat
'Voor de wat oudere duiker die wat luxe wil een prima stek om te verblijven. Het resort bestaat uit 8 hutten, eetzaal(goede keuken), zwembad en duikchet met alle goede voorzieningen. kom je voor rust, houdt er rekening mee dat het direct aan een woonwijk ligt die levendig is(rumoer)'
Jacqueline
11-11-2016
Black Sand Dive Retreat
Prachtig, kleinschalig resort in Lembeh. Bruce, de Canadese eigenaar, en zijn team doen er alles aan om een zeer prettig verblijf te organiseren. Wel wat trappen lopen tussen het duikcentrum en de rest van het resort, maar zo blijf je fit. Uitstekend eten, altijd fijn!
Yvonne, Almkerk
02-02-2019
Duikarrangement Black Sand Dive Retreat
Muck diving is gewoon zo ontzettend leuk - zo denk je er is niets te zien en vervolgens vind je de hele mooie en aparte diertjes.
George, Naaldwijk
10-10-2018
Duikarrangement Black Sand Dive Retreat
Over het algemeen Muckdiving maar Wrakduiken kan ook en er zijn veel plekken met koraal.
P. Biemans
27-11-2016
Duikarrangement Black Sand Dive Retreat
'Arrangement 2 duiken in de ochtend en 1 in de middag, middag duik vaak overgeslagen, we lagen lekker aan het zwembad te bruinen, relax. Bootje voor 4 duikers, gids en kapitein, zeer behulpzaam ook voor en na de duik. Maak vooraf een wensen lijstje wat je wilt zien. '
Jacqueline, de Bilt
12-11-2016
Duikarrangement Black Sand Dive Retreat
'Uitstekende organisatie (kleine speedboten met max 4 gasten), korte trips naar de duikstekken, vaak 1 gids voor 2 p en zeer kundige gidsen.'
Vincent en Femke, Zwaag
31-07-2015
Duikarrangement Black Sand Dive Retreat
'Paradijs voor de fotografen onder ons. Muck dives en wanden. Wil je een bepaald iets zien dan word je op je wenken bediend. Geduldige gidsen die je laten fotograferen. En ondertussen voor je verder zoeken. Bootje iets minder comfortabel maar voor de afstanden nog goed te doen. Ook hier werd je uitrusting voor je opgebouwd en na duiken weer netjes gespoeld.
'
Vincent en Femke
30-07-2015
Black Sand Dive Retreat
'Heel luxe resort waar alles netjes is. Kamer super netjes en van alle gemakken voorzien. Restaurant schoon en netjes. Eten erg lekker. Alleen beetje stijfjes weinig sfeer. Maar dat is persoonlijk.'
Meer laden

Locatie