Selayar Dive Resort

Aan Zee
Aan zee / strand
Bootduiken
Bootduiken
Duiken in reis inbegrepen
Duiken in reis inbegrepen
Huur duikmateriaal
Huur duikmateriaal mogelijk
Airconditioning aanwezig
Airconditioning aanwezig
Huisrif
Huisrif aanwezig
Kluis
Kluis
Zwembad
Zwembad aanwezig
Restaurant
Restaurant aanwezig
Sfeervol
Sfeervolle accommodatie
Wifi
Wifi aanwezig
Kleinschalig en afgelegen resort Macro én groot onderwaterleven Duik in een beschermd duikgebied Ongelimiteerd huisrifduiken

Ligging

Let op: Het resort is jaarlijks geopend van oktober - mei .

Selayar Island is een afgelegen eiland, ver weg van het massa toerisme en het behoort tot de provincie Zuid Sulawesi in Indonesië. Door de Selayar Straits is Selayar Island gescheiden van het vaste land van Sulawesi. Het eiland heeft een uniek landschap met rotsformaties, grotten en watervallen, prachtige stranden en regenwoud. Selayar Island is aan de oostkant omgeven door een rif dat een Marine Park is en daardoor behoort tot een beschermd gebied.

Vanuit Makassar (het voormalige Ujung Pandang), waar je per vliegtuig arriveert, start de reis naar Selayar Island met een tocht van 4 uur in een minibus (met airconditioning). Tijdens deze tocht kun je een goede indruk krijgen van het leven in Zuid Sulawesi. Vanuit de kustplaats Bira vertrekt de boot naar het resort. De overtocht duurt ongeveer 2,5 uur. Per boot is het resort dagelijks te bereiken, de vaste transferdag is echter de vrijdag. Voor transfers op andere dagen betaal je een toeslag. Twee keer per week gaat er ook een vliegtuig naar Selayar Island. Het vliegveld van Selayar Island ligt vlak bij de hoofdstad Benteng. Van daar ga je per auto in ongeveer 1,5 uur naar de kust, waar je op de boot stapt die je naar het resort brengt.

Accommodaties

Het Selayar Dive Resort is gebouwd met veel respect voor de bestaande natuur en er is geprobeerd om het resort zo goed mogelijk te laten integreren met de omgeving en dat is goed gelukt. Omdat een weg te veel afbreuk zou doen aan de natuur, is het resort alleen per boot bereikbaar. Als je het resort nadert zie je eerst het prachtige landschap en pas als je dichterbij bent kun je de 8 bungalows onderscheiden tussen de bomen. Voor de bungalows ligt het prachtige witte zandstrand en de zee, achter de bungalows het regenwoud. Een prachtige plek!

De 8 bungalows zijn gebouwd in de traditionele Indonesische stijl en met lokale materialen. De bungalows zijn eenvoudig ingericht, maar alles wat je nodig hebt is aanwezig. De bungalows hebben veel privacy en een prachtig uitzicht op het strand, de zee en de palmbomen. Alle bungalows hebben een plafond ventilator (sommige bungalows hebben zelfs airconditioning), een minibar, een comfortabel bed met een klamboe en een terras met ligstoelen. De meubels zijn van hout en rattan. Er staat een groot bureau met een 220Volt stopcontact, dus als je fotografeert heb je alle ruimte voor je spullen en kun je alles makkelijk opladen. De badkamer is naar Europese standaard ingericht en heeft dus ook warm water. Er is 24 uur per dag elektriciteit, maar om de rust van het resort niet te verstoren staan de generatoren ongeveer 2 km buiten het resort.

Eten bij Selayar Dive Resort

Eten is op vakantie ook heel belangrijk! Ook dat zit wel goed in het Selayar Dive Resort. Het restaurant is het middelpunt van het resort. Hier ontmoet je de andere gasten tijdens het ontbijt, de lunch en het diner. Het ontbijt is meestal het traditionele bruine brood. De lunch is vaak vegetarisch met vers fruit. Het diner is een driegangenmenu en is een mix van Aziatische en internationale gerechten. Er is ook een kleine bar waar je een cocktail kunt drinken en ben je bang dat ze jouw favoriete drankje niet hebben, neem dan een fles mee. Allemaal geen probleem in het Selayar Dive Resort.

Mocht je Selayar Island ook boven water willen bekijken dat is dat zeker mogelijk. Vanuit het resort kunnen diverse excursie tochten worden georganiseerd.

Lees meer over deze reis
Beoordelingen
9,0
Jan en Ciska, Gouda
31-10-2014
'Leuk en gezellig resort,prima huisje, alles is goed geregeld, lekker eten en vriendelijk personeel. Het duiken is ook erg mooi en erg relaxed. Er is geen internet en slecht mobi...

Fotoalbum

Duikcentrum

Duikcentrum Selayar Dive Resort
Het duikcentrum zit net naast het restaurant en slechts op een paar stappen lopen van de pier. Er wordt gedoken met duikflessen met een INT aansluiting, maar DIN adapters zijn aanwezig. Lood en een oppervlakte boei zijn gratis beschikbaar. Voor de bootduiken liggen de duikflessen al aan boord en wil je een kantduik doen op het huisrif dan kun je gewoon een fles pakken en gaan! Voor het duikcentrum staan 2 grote bakken met zoet water om je duikspullen en camera’s te spoelen. In het Selayar Dive Resort zit je bijna bovenop de mooiste duiklocaties van de regio. Daardoor hoef je nooit ver te varen (maximaal 30 minuten). 3 speedboten zijn beschikbaar om gasten naar de duiklocaties te varen en de snelste van deze boten wordt ook ingezet om gasten naar het resort te brengen. Elke duiker krijgt bij aankomst een gekleurde plastic bak waar je je duikspullen in legt. Zo houdt je je spullen bij elkaar. Er zijn een aantal beklede boxen aan boord voor een veilig vervoer van de camera’s. Lange ladders zorgen ervoor dat je gemakkelijk weer aan boord kunt klimmen na de duik. Selayar beschikt niet over huuruitrustingen dus neem je eigen materialen mee.
Indeling duikdag
Een duik dag is heel relaxt. De avond van te voren wordt op het schoolbord in het restaurant geschreven welke duiklocaties op de planning staan en wat de vertrektijd van de boot zal zijn. Deze vertrektijden staan niet vast omdat ze bepaald worden aan de hand van de maanstand en het getij. De briefing gebeurd voor vertrek in het duikcentrum en wordt in de boot onderweg nog in hoofdpunten herhaald. Je vindt je duikspullen al in de plastic bak onder de bank en aan het einde van de duik dag worden je spullen door de bemanning van boord gehaald om te spoelen en te drogen.
Duiklocaties
Het is lastig om het rif gebied rondom Selayar te verdelen in afzonderlijke duiklocaties aangezien de hele oostkust als één grote duiklocatie kan worden gezien. De riffen aan de oost kant van Selayar zijn meestal steile wanden met grotten en overhangen. Maar er zijn ook meer geleidelijk aflopende riffen en zelfs een onderwaterberg. De riffen zijn sinds 2000 beschermd en sindsdien zijn de riffen alleen nog maar mooier geworden en de prachtige harde en zachte koralen maken een diepe indruk op duikers. Ook het onderwaterleven is heel divers. Je kunt in Selayar in principe alles tegenkomen wat de tropische onderwaterwereld te bieden heeft van pygmee zeepaardje tot hamerhaaien.
Huisrif
Indien 2 bootduiken per dag niet genoeg voor je zijn, kun je je daarnaast goed vermaken op het huisrif. Je kunt vanaf het strand het water in en dan door de koraaltuin naar de rand rif gaan of je gaat aan het einde van de 100 meter lange pier het water in en dan zit je direct op de rand van het rif. Er is hier zoveel te zien dat veel mensen een hele vakantie nodig hebben om maar een stukje van het rif te zien. Je zult je hier niet vervelen!
Meer info

Data & Prijzen

Beoordelingen

Selayar Dive Resort
Zuid Sulawesi, Indonesië
9,0
Jan en Ciska, Gouda
31-10-2014
Selayar Dive Resort
'Leuk en gezellig resort,prima huisje, alles is goed geregeld, lekker eten en vriendelijk personeel. Het duiken is ook erg mooi en erg relaxed.
Er is geen internet en slecht mobiel bereik maar wij vinden dat heerlijk tijdens de vakantie.'

Locatie