background image

Duikvakanties El Gouna

In tegenstelling tot de andere plaatsen in Egypte is El Gouna totaal anders van opzet. Dit gebied is begin jaren 90 ontwikkeld en tegenwoordig uitgegroeid tot een leuk plaatsje met alle faciliteiten. De afstand tot de luchthaven van Hurghada bedraagt 25 kilometer. De verschillende hotels en winkeltjes zijn met elkaar verbonden d.m.v. kleine straatjes, lagunes en kanalen.

Naast de hotels is er een jachthaven, aquarium, vliegveldje, golfbaan, kart centrum en kun je er paardrijden. Het centrum van het resort is de Kafr El Gouna gebouwd in traditionele Egyptische bouwstijl met veel binnenplaatsjes en doorkijkjes. De pastel gekleurde winkeltjes, huizen en hotels zijn in scherp contrast met de azuurblauwe lagunes en maken El Gouna tot een bijzonder geheel. Na zonsondergang komt de Kafr El Gouna met zijn gezellige restaurantjes, barretjes, en muziekbandjes helemaal tot leven.

Een aantal van de hotels zijn aan zee gelegen en hebben een eigen strand. Indien je hotel geen eigen strand heeft kun je gebruik maken van het Zeytouna beach, het openbare strand van El Gouna. Onlangs heeft El Gouna zijn nieuwe jachthaven Abu Tig geopend waar kleine winkeltjes, mooie zeilboten en gezellige terrasjes elkaar afwisselen.


El Gouna bestemmingen

Telefoon:
033 45 71 594