Offerte aanvragen
background image

Duikvakantie Onong Resort

Ligging in Bunaken National Park

Het kleine maar zeer fijne Onong Resort ligt op Siladen Island, een van de kleinste en mooiste eilanden midden in het Bunaken National Park. Het Bunaken National Park is gelegen in de baai van Manado en bestaat uit de eilanden: Manado Tua, Bunaken, Siladen, Montehage en Nain.

Op Siladen zijn er maar 2 resorts en is er geen autoverkeer aanwezig. Bij de aankomst heb je gelijk een lekker vakantie gevoel, het hele resort zelfs het restaurant is in het strandzand gebouwd dus laat je schoenen maar thuis.

Onong Resort ligt op ongeveer 45 varen van Mapia Resort, het resort van Celebes Divers gelegen op het vaste land net ten zuiden van Manado stad. Je kunt na aankomst van de internationale vlucht gelijk door naar het Onong Resort, natuurlijk is een nachtje bijkomen van de vlucht in het Mapia Resort ook mogelijk. Je kunt dan bijvoorbeeld 2 bootduiken maken rond Bunaken en je hierna bij het Onong Resort laten afzetten. Combinaties met de andere resorts rond Manado, Bangka en Lembeh zijn ook mogelijk.

Kamertypes

Het Onong resort beschikt over 7 houten cottages, 4 Beach View en 3 Garden View, die in de traditionele Minahasa stijl gebouwd zijn. De Beach View Cottages liggen direct aan het witte strand en op enkele meters van het huisrif.

Er zijn 2 losstaande Beach View cottage en 2 geschakelde. Van de Garden View Cottages zijn er 2 geschakeld en 1 losstaand. Wij raden vanwege het geweldige uitzicht op Bunaken en het vaste land van Noord Sulawesi de Beach View Cottage aan. Alle cottages zijn naar Europese standaard ingericht met plafondventilator, airconditioning en warm/koud stromend water in de grote badkamers. Ook een belangrijk detail; er is 24 uur per dag elektriciteit in het resort. Wifi is aanwezig en gratis.

De Beach View Cottages liggen direct aan het witte zandstrand en vanaf de terrassen heb je een fantastisch uitzicht over de zee en het Bunaken National Park.

Het restaurant biedt een ruime keuze aan Indonesische en Europese gerechten. Het eten wordt vaak in buffet vorm op tafel uitgeserveerd voor alle gasten die er zijn.

Duiken bij het Onong Resort

De diepblauwe zee nodigt uit om te gaan snorkelen, zwemmen of duiken. Het huisrif is slechts een paar vinslagen van het strand verwijdert en biedt een onwaarschijnlijk aantal van de meest uiteenlopende dieren. Het huisrif loopt eigenlijk door rond het hele eiland. Je kunt voor het resort te water of iets langs het strand lopen daar het water in gaan en bij het resort weer boven komen.

De meeste duiken vanuit het Onong Resort worden bij de eilanden Bunaken en Manado Tua gedaan, waar aan geweldige steile wanden en grote hoeveelheden visscholen de duikers verwelkomen. Omdat er meestal wat stroming is worden alle duiken als stromingsduik gedaan en de boot blijft “stand-by” om de duikers direct na het boven komen op te pikken. Je duikt dus met de stroming mee.

Na twee duiken in de ochtend ga je terug naar het resort voor de lunch. Na de lunch kun je op het strand relaxen of een derde duik maken hetzij met de boot of op het huisrif (met of zonder gids). Tevens worden regelmatig Mandarinfish duiken (start c.a. 16:30) en nachtduiken (start c.a. 17:30) aangeboden.
Telefoon:
033 45 71 594