background image

Duikvakanties Bohol eiland

Het eiland Bohol gelegen ten zuidoosten van Cebu biedt een grote verscheidenheid aan duik en excursie mogelijkheden en is een perfecte bestemming voor jouw duikvakantie in de Filipijnen.

Bohol ligt ten oosten van Cebu en ten zuidwesten van Leyte. Het eiland Bohol is het tiende eiland van het land in grootte en heeft een oppervlakte van 3269 km². De hoofdstad en tevens aankomst plaats van de ferry vanuit Cebu of het vliegtuig vanuit Manilla is Tagbilaran. Het toeristische en drukke gedeelte van Bohol is Panglao Island in het zuidwesten van Bohol met het bekende Alona Beach. In deze baai vind je veel hotels, bars, karaoke en restaurantjes. Een leuk gebied voor de duiker die tijdens zijn duikvakantie ook nog uitgaansmogelijkheden zoekt. In deze regio duik je vooral rond Panglao Island, Sumilon Island en Balicasaq Island.

Wil je minder uitgaansmogelijkheden en meer ongerepte riffen. Dan is het nieuwe duikgebied rond Anda aan de zuidoostkant van Bohol zeker een aanrader. Hier vind je ongerepte riffen, een goede visstand, en bij het Magic Oceans resort een geweldig huisrif op een unieke locatie. Een combinatie tussen verblijf op Negros Islans, Cebu Island, Malapascua Island en Bohol eiland om jouw duikvakantie compleet te maken behoort zeker tot de mogelijkheden.

Bohol is beroemd om de Chocolate Hills, op een vrijwel vlak plateau verrijzen in een gebied van meer dan 50 vierkante kilometer 1.268 vrijwel gelijke kegelvormige heuvels van circa 30 tot 50 meter hoog. Tevens vind je op Bohol een kleine kolonie Tarsier aapjes een van de kleinste apensoorten op de wereld. Verder zijn er op Bohol diverse watervallen en grottenstelsels. Het Rajah Sikatuna National Park is het grootse natuurlijke bos op Bohol, dat bekend staat om zijn grote diversiteit in vogels.

Voor de duiker als niet duiker die tijdens zijn vakanties vertier zoekt of juist leuke excursie mogelijkheden is Bohol zeker een aanrader.


Bohol eiland bestemmingen

Magic Oceans DUIKEN Lezersreis 2017

In oktober 2017 organiseert Dive and Travel in samenwerking met het magazine DUIKEN de DUIKEN Lezersreis naar het Magic Oceans Dive Resort in Anda - Bohol op de Filipijnen. Meld je nu aan voor deze bijzondere duikreis o.l.v. het DUIKEN team.
Vanaf:€ 2565 p.p.

Magic Oceans Dive Resort

Het 2de resort van Magic Island sinds 1 juli 2015 geopend. Dit schitterend resort met aandacht voor details is gelegen aan de oostkant van Bohol in de regio Anda. Deze locatie staat garant voor ongerept duiken.
Vanaf:€ 1355 p.p.

Oasis Resort Bohol

Het Oasis resort in Bohol is een rustig resort met een tropische sfeer. Het resort ligt aan de witte strand van Alona Beach. Je vindt hier diverse restaurantjes en barretjes. Het Seaquest duikcentrum is gelegen direct aan zee.
Vanaf:€ 1035 p.p.
Telefoon:
033 45 71 594