Offerte aanvragen
background image

Duikvakantie Nabucco Island Resort

Nabucco Island Resort

Nabucco is een prachtig eiland gelegen op ongeveer drie uur varen voor de kust van Kalimantan. Het eiland ligt in de lagune van het Maratua Atol en ligt daardoor beschut ten opzichte van de open zee. In dit gebied bevinden zich ook de eilanden Kakaban en Sangalakki welke bekend staat om zijn manta's.

Nabucco is ecologisch en duurzaam

Het Nabucco resort is een klein en gemoedelijk resort, dat op een verantwoordelijke en ecologische manier gebouwd is. Er is bijvoorbeeld geen boom gekapt om plaats te maken voor de bungalows, maar er is om de bestaande begroeiing heen gebouwd. Daarnaast wordt het afvalwater gezuiverd en zonne-energie gebruikt om het water te verwarmen. Het eiland kun je bij laagwater in 10 minuten rondlopen.

De kamers

Het Nabucco resort heeft een receptie met kluisjes, een TV- en leesruimte, een openlucht restaurant met zeezicht, een bar, een winkeltje en een duikschool. Er zijn 17 kamers waarvan 16 kamers verdeeld zijn over 8 twee onder één kap bungalows en 1 kamer een vrijstaande bungalow is. De kamers zijn ruim en met oog voor detail gebouwd. Door de bouwstijl blijven ze redelijk koel. Alle kamers zijn voorzien van douche, toilet, airco, minibar, klamboe en een terras met zeezicht. Er zijn 3 kamers met tuinzicht.

Verzorging bij Nabucco Island

Het verblijf in het Nabucco resort is op basis van halfpension. Het ontbijt is zeer uitgebreid met tropisch fruit, vers brood, jam, diverse eiergerechten, müsli en dergelijke. Het is zelfs mogelijk om een lokaal ontbijt als Mie Goreng of Nasi Goreng te krijgen. ’s Avonds wordt er in het openlucht restaurant met uitzicht op zee, een uitstekend diner geserveerd met vaak verse vis, vers brood, salades, soep en een hoofdgerecht met verse vis, kip of vlees en groenten. Je kunt dit natuurlijk aanvullen met een goed glas wijn of een lekkere cocktail. Het diner eindigt met een heerlijk desert. Lekker genieten dus!

Duiken, snorkelen en relaxen zijn natuurlijk de belangrijkste bezigheden op Nabucco Island. Mocht je wat anders willen doen, dan kun je een excursie maken naar Maratua, het lokale eiland, je kunt een partijtje beach volleyball doen of lekker genieten van een massage.

De temperatuur is het gehele jaar rond de 34ºC en het water heeft een temperatuur van ongeveer 27ºC. Dus een tropenpak van 3 of 4 mm is dus voldoende. De regentijd ligt tussen oktober en januari en meestal uit zich dat in een korte, stevige regenbui.

Reizen naar Nabucco

Men zegt wel eens ‘al het mooie komt van ver’ dit is zeker voor Nabucco van toepassing. Om op Nabucco Island te komen vlieg je eerst met Singapore Airlines naar Singapore. Tijdens deze vlucht beschik je over een personal entertainment syteem met verschillende films en computer spelletjes, zal dus wel weining slapen worden. In Singapore stap je over op de 2 uur durende vlucht naar Balikpapan (Borneo), waar je overstapt op een binnenlandse vlucht van 50 minuten naar Berau. Hier word je ontvangen door een medewerker van het Nabucco Island resort en ga je direct aan boord van de boot voor een transfer van ongeveer 3 uur naar Nabucco Island. Zoals je ziet is het wel even reizen om op dit paradijselijke eiland te komen, maar het is zeker de moeite waard. Wil je het toch wat rustiger aan doen, dan is een stopover op de heen- en/of terugreis in Singapore een aanrader.
Telefoon:
033 45 71 594